Keskiviikko 20.2.2019

FT: EU-vuoto paljastaa – 20 mrd. € oli valmiina Ukrainalle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.12.2013 07:49
  • Kuva: EPA/All over press
    Kuva
    Viktor Janukovitš (vasemmalla) ja Vladimir Putin tapasivat tiistaina Kremlissä Moskovassa.

EU-johtoiset länsimaat olivat valmiit lainaamaan Ukrainalle noin 20 miljardia euroa EU-yhteistyösopimuksen vastineena, kertoo talouslehti Financial Times hallussaan oleviin EU-dokumentteihin perustuen.

EU-raha olisi tullut pääosin Kansainvälisen valuuttarahaston kautta ja sille olisi asetettu tiukat ehdot. Mutta summa olisi ollut suuruusluokaltaan sama kuin Venäjän Ukrainalle antama noin 19 miljardin euron valtionlaina- ja kaasupaketti, ja EU oli sitoutunut lainarahojen nopeaan toimittamiseen.

Ukraina keskeytti hiljattain lähentymisneuvottelut EU:n kanssa ja valitsi suunnakseen tulliliiton Venäjän kanssa. Ukrainan päätöksen jälkeen presidentti Viktor Janukovitšin hallinnon vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa päiviä.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lasse Neponen

Olenko ainoa, jolle tästä uutisesta tulee mieleen korruptio ?
Uutta maailmanjärjestystä rakennetaan epädemokraattisesti, mutta veronmaksajien rahoilla. EU:n kautta Suomi on "päässyt" mukaan Venäjän, USAn, Kiinan ja Saksan väliseen suurvaltapolitiikkaan pelinappulaksi. Sinisilmäisenä ajopuuna.

Lauri Viljanen

Kiitos ja kunnia Putinille kun säästi meidän veronmaksajien rahat. Tosin äkkiä komissio löytää jostakin mustan aukon minne työntää kyseiset miljardit. Miksi meidän suomalaisten pitää osallistua suurvaltioiden seikkailupolitiikkaan? Viimeksi kun olimme luomassa tuhatvuotista valtaa saimme turpiin oikein kunnolla. Jos joku on unohtanut miten niissä valtapyrkimykksissä kävi voi käydä hautausmailla katsomassa sankarihautojen pitkiä rivistöjä.