Keskiviikko 17.7.2019

Jussi Halla-aho: Näin EU hillitsisi siirtolaisuutta

Luotu: 
18.1.2014 13:48
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva
    Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) on ehdolla tämän kevään europarlamenttivaaleissa. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten kansanedustaja ja euroehdokas Jussi Halla-aho ehdottaa blogissaan Euroopan unionin laajuisia toimia siirtolaisuuden hillitsemiseksi. Halla-aho mukaan Eurooppa ei pysty kannattelemaan Välimeren yli tulevaa loputonta siirtolaisvirtaa.

Ratkaisuksi ongelmaan Halla-aho ehdottaa kahta ”strategista askelta”: siirtolaisille tarjottavien etuuksien leikkaamista ja viranomaisyhteistyön parantamista Välimeren eteläpuolisten maiden kanssa.

– Kolmansien maiden kansalaisille tarjottavat etuudet pitäisi koko unionin tasolla karsia samalle tasolle kuin ne nyt ovat Etelä-Euroopassa. Majoitus tulisi järjestää mahdollisimman edullisesti, suurissa yksiköissä ja muualla kuin suurissa kaupungeissa. Näin ehkäistäisiin paitsi paikallisesti ghettoutumista myös ns. sosiaalishoppailua unionin alueella, Halla-aho kirjoittaa blogissaan.

Viranomaisyhteistyöstä on Halla-ahon mukaan olemassa jo vakuuttavia tuloksia.

– Esimerkiksi Espanja onnistui pysäyttämään vielä muutama vuosi sitten hyvin vilkkaan virran Afrikasta Kanarian saarille yhteistyöllä Marokon ja muiden Afrikan länsirannikon valtioiden kanssa.

Halla-aho korostaa, ettei siirtolaisuuden rajoittamisessa ja maahanmuuton kontrolloimisessa ole kyse siitä, että ”Eurooppaan ei haluta vääränvärisiä ihmisiä”, vaan kontrollin tarkoituksena on hänen mukaansa torjua sellaisten ihmisten maahantulo, joiden ”saapuminen on ristiriidassa kyseisten maiden etujen kanssa”.

– Vastaavasta syystä koulutettujen kiinalaisten tuloa EU-alueelle ei rajoiteta läheskään yhtä tarmokkaasti kuin kouluttamattomien afrikkalaisten, Halla-aho selventää blogissaan.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Haatainen

Kaikkein paras on antaa luonnon hoitaa oma tehtävänsä, eikä makseta mitään. Maapallolla on kohta 9 miljardia ihmistä joista 3-4 miljardia haluaa keskiluokkaan. Tarvittas 4-5 maapallon luonnonvarat, että täällä vois elää kaikki niinkuin täällä Suomessa ja Ruotsissa. Näitä asiaoita ei kuitenkaan nähdä edes ongelmaksi vaan otetaan tosiasiana vastaan, jota vastaan ei ole syytä taistella.

Sepetius Kangas

Hyvä ehdotus mutta mahdoton. Niiden sotilaalisen ja poliittisen tilanteen vuoksi. Esim. Syyria ei sinne voida ihmisiä auttaa. Tai yritetään kyllä viemällä sairaalatarvikketa. Toiset vievä aseitakin ja asemiehiä. Joista viimemainituilla ei pakolaisia estetä ehkä vähennettään. Mutta ei kovin inhimillinen keino. Tai voidaan jos sotatilanne voidaan tehdä rauhanomaiseksi niin asia on yksinkertainen . Mutta maapallolla maat ovat asiassa eri mieltä. Jos maapallolla vallitsisi rauha ei pakolaisia olisi. Siitä vaan Jussi järjestämään rauha tänne maa mollukalle niin ratkaisisit oivasti koko ongelman.

Erkki Penttinen

Mamuille ei ole töitä suomessa koska oma työttömyys on 3-400.000 luokkaa ja Etlan ennusteiden mukaan 2 kolmesta työpaikasta tulee katoamaan aivan lähivuosina ja työpaikat pakenevat halvempiin maihin joissa ei ay liike korvaa hallitusta niin kuin suomessaKuinka virolaiset voivat heti ilmoittautua toimeentulotuen tarvitsijaksi kun saapuvat satamaan.Eikö sille ole enää mitään rajoituksia.Jos suomalainen menee viron sossun luukulle niin arvatkaapa saavatko sieltä muuta kuin lapikkaan kuvan persauksiinsa.Miten jumalauta tässä maassa lait laaditaan niin että ulkomaillakin tiedetään että täältä saa rahaa kun vaan osut oikealle luukulle ja siinä virolainen lusmu on erittäin ovela.

Ilari Kiema

Halla-aho tuttuun talousliberalistiseen tapaansa vähättelee Scriptassaan 16.1. maahanmuutosta koituvia mahdollisia ongelmia kuvittelemalla, että aito työllistyminen takaisi integroitumisen tai olisi sama asia kuin integroituminen. Näinhän Se ei esim. Saksassa ole, kuten on kuluneiden vuosikymmenten aikana karvaastikin havaittu.

Hannu Rautomäki

Loputon muuttovirta EU:hun onkin yksi tekijä koko Euroopan talouden rappeutumisessa.
EU ei voi olla maailman sosiaalitoimisto, sen enempää kuin Suomikaan.

Tätä oikeistotahot, EK ja sen viiteryhmät eivät tunnusta, vaan mankuvat jatkuvasti lisää maahanmuuttoa Suomeen pysyvässä pyrkimyksessään painaa palkkatasoa alas. Ne kun katsovat, että lisääntyvä kilpailu vähenevistä työpaikoista automaattisesti laskee palkkoja.
Samalla jatkuvasti lisääntyvä suurtyöttömyys on niille täysin sivuseikka, joka jätetään valtion ja yhteiskunnan huoleksi.

Mauno Strandén

Eiköhän tuossa lie vasemmisto, demarit ja viherpipeltäjät myös, jotka haluaa auttaa koko maailmaa? Edellinen presidentti oli myös mukana juonessa! Alkuaikoina kun kävi ulkomailla, silloin media vielä julkaisi, kuinka monta miljoonaa mihinkin maahan annettiin, silloin hän pääsi paikalliseen mediaan samalla tieto tuli tännekin? Loppuaikoina ei enää summista puhuttu.
Kun Hannu Mikael on viisas mies, onko hän ollut viimeaikoina palkkaamassa lisää väkeä töihin? Itsellä läheisen kautta tuntumaa asiaan, niin moni työtön ei halua töihin, ei tule tapaamiseen, jos tulee, on kännissä ja haluaa paperin, ettei hän ollut sopiva siihen työhön, jne. Työt on ollut kokopäiväisiä, joita ei voi tehdä humalassa, palkka useita tuhansia/kk ja pitää olla rehellinen! Maahantulijoista ei oikein ole töihin, kun heillä ei ole kielitaitoa, eli jos 1/10 tulijasta voi jotain tehdä, se on liian vähän? Jos on liian korkea elintaso työttömällä ja se tulee hoidettua muutenkin kuin tekemällä töitä, ei työ enää kannusta? Nykyinen hallitushan lupasi 100 000 UUTTA työpaikkaa, onko kukaan kuullut mihin ne on tulleet? Demarit on vuosikymmenestä toiseen luvanneet töitä, mutta heistä itsestään ei ole töidenjärjestäjiksi, muuta kuin verovaroilla? Jonkun muun niitä täytyy järjestää, mutta heihin ei oteta yhteyttä 5m kepilläkään entisen pääministeri Lipposen mukaan? Suo siellä vetelä täällä.

Sepetius Kangas

Koko maailmaa pitää auttaa sillä tilanne on monien kohdalta kestämätötä. Maailmassa ollaan ennenkin autetu ihmisiä, mutta miten. Lähettämällä näihin pakolaismaihin aseita ja sotilaita. Joskus se on auttanut, kun ensin ollaan saatu suurin osa toisen puolen taistelijoista tapettua osa vankilaan ja muutama peloissaan karkaamaan muihin maihin joilla ei ole muuta mahdollisutta ihmisyyden nimissä kuin antaa heille ruokaa, etteivä kuole nälkään. Sitten tunnetaa sitä suurta riemua, että olemme hyviä auttajia. Häpeä ja jonkinlainen ihmisyyden tunto saa näin tekemään. Ei mikään auttamisen halu.

Raimo Laine

Ikävin lieveilmiö on mm. syyrialaisten pakolaisten keskuudessa, kun heitä tulee tänne
terroria pakoon, ovat täällä meidän kustannuksella ja sitten lähtevät terroristeina
takaisin Syyriaan. Näin autamme tavallaan terrorismia.

Marko Haatainen

Sielä on niin sekavaa sakkia, että ihan sama kelle ne pyssyt luovutat, niin aina tulee ruumiita. Ne ei ole nuissa maissa oppineet 2000 vuodessakaan olemaan ihmisiksi. Miksi puuttua kulttuuriin joka vaalii sekavaa elämistä ja olemattomien paapomista.

Taito Mikkonen

Paras tapa vähentää lapsikuolleisuutta ja ympäristöpakolaisuutta on syntyvyyden vähentäminen.
Juuri viisaimpien, toimeliaimpien, oppineimpien ja rehellisimpien pois muutto vaikeuttaa heidän oman maansa kehittymistä. Toivottuna kehityksenä en pidä ensisijaisesti tai ainakaan kovinkaan yksipuolisesti teollistumista, etenkään vientiteollistumista vaan paremman elämän saavuttamista kohtuullisella kulutuksella, , ekologisesti kestävällä tuotannolla ja väestönmäärällä.

Mauno Strandén

Tässä joulukuussa eräs kirjoitti lehdessä, että joskus loistavakin ehdotus tyrmätään jos se on väärästä puolueesta? Joskus lause voi viedä raastupaan toisen sanojan ja melkeimpä pilkulleen samoin sanova(toisesta puolueesta) toinen saa ihastusta aikaan, että olipa hyvin sanottu? Jopa samoista puolueesta, jos rivijäsen ehdottaa, ei tule kuuloonkaan, odotellaan muutama vuosi ja sitten ottaa saman asian hiukan muunneltuna puolueen kärkinimi ja voi kun kaikki ihastelee, onpa hyvä ehdotus.

Pekka Tolvanen

Kun otetaan tunteilu pois puhutaan faktoista on Halla-aho kiistatta oikeassa.Ei meillä ole resursseja tukea eri uskontojen ja kansojen eikä terroristien aikaan saannoksia.On myönnettävä että näillä aluilla on suuri inhimillinen hätä ja kaaos.Mutta on muistettava että ei Suomessa sotatilan vallitessa taistelukuntoiset ihmiset paenneet turvallisiin maihin..mitä on joskus ollut havaittavissa nykyisissä pakolais siirtymisissä ja yleensä sieltä pääseekin pakenemaa paremmin toimeentulevat ihmiset ja köyhät jää loukkuun kriisin keskelle. On ehdottomasti parempi auttaa niitä jotka sitä todella tarvitsevat suoraan kriisikohteeseen.Mutta ei pidä tukea sotaa. Pekka Haavisto tekee paljon tämän asian eteen!

Tuomas Sikander

Kehitysmaat on tullimuurein pakotettu köyhyyteen ja pelkiksi valkoisen miehen raaka-aineen tuottajiksi.
Suomi on ollut mukana aktiivisena jäsenenä ja yhtenä hyötyjänä tässä toiminnassa.
Muuttopaine Eurooppaan on vain johdonmukainen seuraus kyseisestä ahneuden politiikasta.
Se on niin helppoa laittaa toinen natsinsilmä visusti kiinni ja liityä hurskaiden käsienpesijöiden slaavilaiseen kirkkokuoroon.
;-)

Pekka Korvenniemi

Helppoa on sekin, että pestään kädet ottamalla 500 pakolaista tänne pohjoisen pakkasiin palelemaan ja hiilijalanjälkeään kasvattamaan. Satojen miljoonien kärsivien ja vielä syntymättömien ongelmistahan ei silloinkaan tarvitse puhua.
Jos oikeasti haluamme auttaa, meidän länsimaiden on autettava köyhien maiden asukkaita ehkäisyvälineiilä väsetönkasvun säännöstelemiseksi ja palauttamalla heille mailtansa ryöstämämme tai itse laatimillamme kauppasäännöillä huijaamamme luonnonvarat heille ja maksamalla heidän tuotteistaan oikea hinta. En ole huomannut EU:lla tai Suomen hallituksella olevan mitään tunsuuntaisia pyrkimyksiä. Ei ongelmat miksikään parane pelkällä halla-ahojen mollaamisella.

Sepetius Kangas

Mollaan Halla-Ahoa siksi, että kuvittelen häntä järkeväksi ja oppineeksi mieheksi jo koulutuksen vuoksi. Mutta pelkkä kirjaviisaus ei auta ymmärtämään maailmaa, ilmeisesti. Sanokoon kallonkutistajat tähän mitä tahansa. Hyvyys ja toisien ymmärtäminen tulee aivan muualta.