Lauantai 21.10.2017

Vaalianalyysi: Putin sinetöi valtansa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.12.2007 10:46
Päivitetty: 
3.12.2007 15:20
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Presidentti Vladimir Putin nautti äänestyksen jälkeen vaalipäivästä yhdessä vaimonsa Ljudmilan kanssa moskovalaisessa ravintolassa.

Venäjän duuman vaalit olivat presidentti Vladimir Putinin hallinnon näyttö propagandan osaamisesta. Vaaleja arvioi uusisuomi.fi:lle arvostetun ulkopolitiikkaa käsittelevän Russia in Global Affairs -lehden päätoimittaja Fjodor Lukjanov.

Venäjän seuraavan presidentin nimen tietää vain Putin. Etyjin vaalitarkkailijana toiminut kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) kertoo blogissaan, että kaikki oleellinen tapahtui jo ennen vaaleja. Jarmo Koponen kirjoittaa omassa blogissaan venäläisten äänestäneen lompakkojensa mukaan. Kommunistit saivat miltei 12 prosenttia äänistä.

Venäjän duuman vaalien äänestysprosentti on yli 60 prosenttia. Maan keskusvaalilautakunnnan puheenjohtajan Vladimir Tshurovin mukaan äänestysprosentti ylittää vuoden 2003 vaalien tuloksen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että Tshetsheniassa uurnille saapui 99,2 prosenttia äänioikeutetuista, Tshurov kertoi tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

Kun äänistä oli laskettu 97,8 prosenttia Yhtenäisen Venäjän saama äänimäärä oli 64,1 prosenttia. Muiden puolueiden kannatus:

Kommunistit: 11,6 prosenttia
Liberaalidemokraatit: 8,2 prosenttia
Oikeudenmukainen Venäjä: 7,8 prosenttia
Agraaripuolue: 2,3 prosenttia
Jabloko: 1,6 prosenttia
Oikeistovoimien liitto: 1 prosenttia
Kansalaisvoima: 1,1 prosenttia

Muut saivat alle prosentin äänistä.

Lue lisää uusisuomi.fi blogeista.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

SIMO PERTTULA

VAALIN TULOS OLI ODOTETTU !Lukjanovin analyysi ei?Vaaleissa on siirrytty N-Liiton aikaan teknisesti!Ei siellä mitkään "perustuslait",ole esteenä,kun Putin esikuntineen aloittaa tuloksen analysoinnin.Todennäköisesti Putin "laajojen kansanjoukkojen" painostamana,päättää jatkaa presidenttinä maailman tilanteen äkillisesti muuttuessa Venäjälle vihamieliseksi!Duuma toteaa tämän,ja laatii "Poikkeus olojen aikaisen POIKKEUSLAIN"!

Jouni Snellman

Hyvä kysymys on, sinetöikö Putinin johtama Venäjä valtansa myös Euroopassa. Luonnonvarat ja tshekistinen toimintatapa voivat ulottaa Venäjän vallan pitkälle länteen. Siinä ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä. Venäjän tsaarit pitivät järjestystä manner-Euroopassa jo 1800-luvun alkupuolella Napoleonin sotien jälkeen.

VastaVirtanen

-
Teatterinjohtajan sinettiä ei tarvita. Johtaja on aina johtaja, näyttelijät pääsevät näyttämölle jos osaavat viihdyttää ensinnä teatterinjohtajaa, sitten generoida kassavirtaa...
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/6630-venaja-valttaa-yksipuoluejarjestel...

Oho, PeteH, M5 agentti! Taitava mies, osaa suomexicon tekstitystä. PeteH, minä olen muten sitä mieltä (luettuani hesaria) että murhaaja on ainasyyllinen Bush.

¤vastavirtanen

M Eiramaa - tutkija - KNFIJV

Ihmiskunta kiittää Venäjän kansaa Suuresta Johtajasta! On hienoa, että vallankumouksen kehtovaltio aina vaan jaksaa tuottaa onneksemme suurmiehiä, joista meillä naapureillakin on oikeus nauttia.

Osaisimmepa mekin antaa jo nyt Hänelle yhtä varauksettoman kannatuksen kuin Tshetshenian pelastettu kansa osasi: 99,4 % on hieno suosioluku maassa, joka vielä pari vuotta sitten kuvitteli haluavansa olla itsenäinen! Ei tsetseenäjä voi syyttää ainakaan rasismista ja ennakkoluuloisuudesta miehitysvaltaa kohtan. Lisää aiheesta KNFIJV Webin blogista.

M. Eiramaa, tutkija, KNFIJV Web
http://rescordis.net/knfijv-carsfi.html