Keskiviikko 20.2.2019

Julia Timoshenko Krimistä: ”Emme anna sitä pois”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.3.2014 11:01
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ukrainan entinen pääministeri Julia Timoshenko kirjoitti tunteikkaan blogikirjoituksen Krimin tilanteesta.
|

Ukrainan entinen pääministeri Julia Timoshenko tuomitsee Krimin kansanäänestyksen ja liittymisen Venäjään.

–Tämä ”kansanäänestys” oli osa avointa hyökkäystä Ukrainaan ja yritys valloittaa osa Ukrainan alueesta, Timoshenko kirjoittaa Huffington Postin blogissaan.

Timoshenkon mukaan yksikään sivistynyt valtio ei tunnusta kansanäänestystä.

–Se on sataprosenttisesta laiton ja sen oikeudelliset seuraukset ovat arvottomia. Tämä suuri valhe ei kestä kauaa, Timoshenko kirjoittaa.

–Krimi on aina osa Ukrainaa, kaikista Venäjän yrityksistä huolimatta. Tämä on meidän maatamme, emmekä anna sitä pois kenellekään, hän lisää.

Timoshenko tuomittiin vuonna 2011 seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen. Länsimaat ovat pitäneet Timoshenkon kohtelua poliittisena ajojahtina. Vankeuden aikana Timoshenkolta kiellettiin pitkään hänen terveydentilansa vaatima sairaalahoito. Timoshenko vapautui vankilasta helmikuussa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laine

Krimiläiset näyttivät olevansa toista mieltä. Miksi oranssi vallankumous johti katastrofiin ja kansan kahtiajakautumiseen ? Siellä on se perussyy. Vain sivistymättömät ihmiset haluavat kieltää kansan kulttuurin ja kielen. Se on todella moukkamaista. Venäjä ja Ukraina ovat yhtä. Venäjä ei halua jakaa Ukrainaa. Kiovasta länteen asuvien pitää myös hyväksyä että venäläisellä väestöllä on oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin. Omiin juuriinsa.

Tuomas Sikander

Julia on yksi niistä oligarkeista joilla on Sveitsissä nyttemmin jäädytetyllä tilillään miljardeja.
Kovin valikoivaa on ollut länsimainen tiedonvälitys asiasta

"Brittiläinen kansalaisjärjestö Tax Justice Network on tehnyt selvityksen, jonka mukaan Ukrainasta on vuosina 1990–2010 siirretty varoja veroparatiiseihin ainakin noin 120 miljardia euroa."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1394246060233

"Tymoshenko ja Pavlo Lazarenko olivat poliittisia liittolaisia ​​vuoden 1998 eduskuntavaalien aikaan, jolloin heidän Hromada -puolue voitti 24 paikkaa parlamentissa. Julia Tymoshenko oli myös syytettynä antamistaan lahjuksista Pavlo Lazarenkolle vastineeksi yhtiönsä monopoliasemasta kaasutoimittajana.

Pavlo Lazarenko tuomittiin elokuussa 2006 vankilaan Yhdysvalloissa rahanpesusta, petoksista ja kiristyksestä. YK:n mukaan, noin 200 miljoonaa dollaria valtion varoja kavallettiin Lazarenkon hallituksen aikana 1996-1997.

Myös Tymoshenko on siirtänyt julkisia varoja yksityisille tileille veroparatiiseihin.

Juutalaisen Tymoshenkon sukulaiset toimivat viime vuosisadalla puna-armeijan terroristeina.

Symeon Mogilevich, Tymoshenkon liikekumppani, on FBI:n ja Interpolin mukaan vaarallisin juutalaismafian padriino, joka pitää hallussaan itä-Euroopan huumekauppaa, rahanpesua, prostituutiota ja valkoista orjakauppaa- nuoria itä-eurooppalaisia tyttöjä houkutellaan länteen töihin luvaten heille esimerkiksi tarjoilijan töitä. Tyttöjen saavuttua uuteen maahansa, heiltä takavarikoidaan passit, heidät suljetaan bordelliin, heitä raiskataan ja pahoinpidellään ”suostuvaisiksi” myymään itseään. Tytöt itse usein eivät saa mitään ”palveluksistaan”. Espanjassa on paljastunut useita tällaisia tapauksia."

http://pirona.fi/?p=1737

Että sellainen "rauhan enkeli"..

;-)

Jukka Laine

Ukraina on venäjää puhuvien ihmisten temmellyskenttä. Suomalaisten on vaikea asiaa ja alueen historiaa edes ymmärtää. Vaikka meillä on maailman kovin tuntemus. Tietoa vaan tuntuu olevan kovin vähän. Valtaosa ukrainalaisista haluaa hyvät suhteet niin EU:hun kuin Venäjään.

Reijo Matilainen

Taitaa olla Krimin tilanne loppuunkäsitelty. Ukrainalaisten kannattaisi keskittyä nyt siihen että millaiseen hintaan ostavat tulevaisuudessa energiansa ja että kuinka maan talous muutenkin saataisiin siedettävälle tasolle. Ja että millaiset syy-/seuraussuhteet mihinkin asioihin ovat vaikuttaneet ja tulevat vaikuttamaan.

Juha Kajander

Olisikohan se nyrkkeilijä semmoinen? Ei tainnut saada kovin paljon iskuja päähänsä urheilu-uransa aikana, koska järki näyttää olevan tallella. Ymmärsi olla menemättä hallitukseen ryvettymään. Tai sitten ei tarjottu riittävän painavaa salkkua.

Markku Laihinen

Suomalaisten on ainakin turha leikkiä maailman poliisia ja asetella pakotteita. On pomminvarmaa, että siinä pissitään omiin housuihinsa. Venäjän ei ole pakko Suomen kanssa paljoakaan kauppaa käydä, niin halutessaan. Me sen sijaan tarvitsemme Venäjää kauppakumppanina. Tarvitsemme myös heidän matkailurahansa.

Ilkka Luoma

Kovaa faktaa Krimin ja Ukrainan taustoilta! [?]

Kädenvääntö käy kovana Ukrainassa ja kohdisteellisesti juuri Krimillä 1], jonka kansalaiset päättivät merkittävällä enemmistöllä liittyä Venäjään. Suoraa kansanäänestystä niin kuin Sveitsissäkin. Tosin lännenmiehet väittävät vaaleja absurdiksi näytelmäksi 2] ja valheeksi – jossa ei demokratian kukkanen kuki. Mene ja tiedä – ilmeisesti lännenmiehillä oli siksi paljon vaalitarkkailijoita, että tietävät merkittävät vaalirikkomukset?

Krimillä väitetään olevan Venäjän armeijan eliittijoukkoja. Venäjän presidentti Vladimir Putin väittää taas, että ei ole. Muistamme kuinka USA ujutti aluksi Irakiin yksityisiä sotilaita, joiden laskun maksoi joko CIA tai US Army –

… nuo kiistellyt miehet Irakissa merkitsettömissä asepuvuissaan olivat [?] Halliburtonin 3] miehiä, näin USA:n presidentti saattoi rehdisti sanoa, ettei tuohon aikaan ollut US Armyn sotilaita Irakissa – kätevää, hoksasiko Putin käyttää samaa menetelmää?

Nyt väännetään todellisuudessa kättä Ukrainan resursseista,

jos jätetään nyt turha lännenmiesten hymistely kuvasta pois. Ukraina on voimakas maatalousmaa, ja sen mustanmullan pellot voivat tuottaa kestävällä tavalla miltei koko EU:lle raaka-aineita ylihuomisen niukkenevaan ravintokamppailuun. Nythän Ukrainassa on jo kiinalaiset, he haistoivat peltotarpeensa jo 15 vuotta sitten ja nyt kiinalaiset ovat maailman suurimpia pellonostajia ja – vuokraajia.

Lännenmiehet ovat systemaattisesti luoneet lisää elintilaa EU-demokratialle,

suurimpana pontimena saada reviireilleen riittävät maa-alueet tarvittavaa ravintotuotantoa varten. Ruokapula uhkaa 4] – merien tyhjentyessä kaloista 5] ja muista syötävistä merenelävistä. Kiina suuntasi Ukrainaan, koska Kiinan pohjoisosien pellot kuivuvat hiekkamyrskyissä – Kiina kasvaa nopeammin kuin luonto ympärillä kestää 6].[?]

Bryssel arvelee Washingtonin kanssa,

että Venäjän asukaslukuunsa nähden suhteeton pinta-ala kestää ”niistää” entisiä alusmaita ruuhkautuneen Länsi-Euroopan tarpeisiin. Jo muinoinen Saksan Kolmas valtakuntakin haki ”Lebensraumia” idästä – luvaten kunnostautuneille SS-miehille omat maatilat loppumattomilta idän aroilta.

USA:n presidentti Barack Obama tietää tarkasti,

että Krimin väestön selvä enemmistö haluaa liittyä Venäjään 7] – tämän raportin on Valkoiseen taloon toimittaneet CIA, ja USAF:in vakoilulennokit ovat kertoneet Venäjän armeijan todelliset liikkeet. Venäjän ”halliburtonit” ovat näin myös paljastuneet – ”varas toista varkaaksi luulee”, ja Obama tietää edeltäjänsä George W. Bushin valheet ja keinovalikoimat.

Ukraina on erinomainen resurssilähde EU:n tarpeisiin –

tämä tiedetään tarkasti Brysselissä, mutta valloitukseen he tarvitsevat Washingtonin poikien avun, siksi kokemattomia ”isojen poikien leikeissä” nämä Brysselin teoretisoituneet virkabyrokraatit vielä ovat.

Saksa suurimpana EU-maksajana,

mutta toisaalta suurimpana raaka-aineiden tarvitsijana – on jo heräävästi eri mieltä USA pakotteista ja pohtii ankarasti näistä syntyvistä aikaansaannoksista. Saksa hoitaisi asian toisin – se heittäisi USA:n pois Euroopasta ja valitsisi Venäjän tilalle 8] ja näin kaksi Euroopan suurinta takaisivat rauhan ja järjestyksen.

Saattaa käydä, että maailman talouskaavaan 9] ilmestyy uusi parametri –

Saksa, jolloin kaava kirjoitetaankin: ”Kiina + Venäjä + (Saksa) > EU – (Saksa) + USA” - maailma ja Eurooppa voivat muuttuessaan olla hyvinkin radikaaleja, kuten kävi viimeeksi Euroopassa, kun Adolf Hitler nappasi yksiselitteisen vallan 1933 0]. Loppu tuolta osin onkin paljolti tunnettua historiaa.

Suomella on kiistaton välittäjän rooli nyt tässä Ukraina casessa –
[ … presidentti Niinistö valittäjäksi! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161581-suomi-sovittelijaksi-a... - ]

lisäksi meidän ei pidä missään nimessä ryhtyä Bryssel-ohjattuihin Venäjä-pakotteisiin, kuten viiden vuosikymmenen Paavo Väyrynen ”kekkosviisaana” suoraan sanoi. Ulkopoliittinen ministerivaliokunta – UTVA teki Carl Haglundina jo yhden paljon maksavan virheen -perumalla Venäjän puolustusministerin luokse sovitun vierailun!

VIITTEET
1] Krimin venäläiset ja Kosovon serbit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161803-krimin-venalaiset-koso... -
2] UPI-FIIA ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/aaltola--krimin-kansanaanes... -
3] Halliburton ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Halliburton -
4] Peltojen hiili katoaa jonnekkin? ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/elinehtomme-hiili-katoaa... -
5] Tonnikalan tuskan huuto ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/tonnikala-huutaa-tuskaan... -
6] Kiinan nykykasvu on kestämätön ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-... -
6] Kiinalainen mobilisaatio! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-y... -
7] Krimin venäläiset ja Kosovon serbit ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/161803-krimin-venalaiset-koso... -
8] Eurooppalainen rauha Venäjän kanssa? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 -
9] Talouskaava ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -
0] 1000 -vuotinen valtakunta kesti reilu 10 vuotta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=873005 - [300|28959]

EXTRA
Venäjä saa Suomesta myös sympatiaa – kansa on ymmärtänyt myös erinomaisesti J.K.Paasikiven tosiasioiden ja viisauden yhteydet! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

JK
Esimerkiksi USA asetti rangaistuksina pakotteita Krimin kansanäänestyksen junailijoille, levottomuuksien ja epäsovun lietsojille matkustuskieltoina ja varojen jäädyttämisinä – herää kysymys, miksi USA ei asettanut pakotteita Kiovan Maidan aukion levottumuuksien ja epäsovun kietsojille – joiden toimenpiteiden seurauksina sai yli 100 ihmistä surmansa?

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; JAAKONSAARI Liisa ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; Sasi Kimmo ; [email protected] ; [email protected] ; Salonius-Pasternak Charly ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]

Sent: Tuesday, March 18, 2014 8:32 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Kaivetaan esille Ukraina tapahtumiin liittyvät todelliset syyt!
...

Miksi lännenmiehet hakeutuvat voimakkaasti Ukrainan sisäisiin asioihin?
(Maailmanlaajuinen reviirikamppailu kohtaantuu nyt mustanmullan Ukrainassa - todellinen itä-länsikiinnostus peitetään ja julkituomaksi esitetään demokratiaa, turvallisuutta ja ihmisoikeuksia, tuttuako myös lännenmiesten keinovalikoimista saavuttaa määräysvaltaa varantoihin ja resursseihin?)

AL US Vf IL BL - BLOG 32560
---17032014--- El26V!

Doc.: ukrainan_todelliset_syyt_17032014.doc – OpenOffice Writer
574 | 5732

Kaarle Akkanen

"Käsikirjoitus" Krimillä oli menestys. Ehkä toistamme sen itäisessä Ukrainassa? Tätä "isä aurinkoinen" saattaa pohtia avustajineen? Sehän tulisi meille nyt tässä samassa "paketissa", rytäkässä!? Kun läntinen sektori on kuitenkin närkästynyt, niin miksi ei sitten viedä tämäkin alue? Menee ns. samaan koriin, närkästykseen!?

Aki Terentjeff

Ei maita tai alueita anneta, ne otetaan, joskus jopa lupaa kysymättä, Kosovo, Krimi jne. Ei Venäjä päästä takapihalleen Naton ohjuksia, vaan pitää edelleen Mustanmeren laivaston Sevastopolin tukikohdan turvaamista tärkeänä, ei ollenkaan vaikea ymmärtää.
Tilanne ajautui Ukrainan vallankaappauksella tilanteeseen jota Putin ei ole voinut vain seurata sivusta, sitäkään ei ole vaikea ymmärtää jos perehtyy tilanteeseen.