Lauantai 25.5.2019

Venäjällä nousi Suomi-kohu

Luotu: 
4.8.2009 11:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Suomalais-venäläisen pojan lapsikaappausdraaman tuoreet käänteet kuohuttavat Venäjän mediaa. Anton Salosen tapausta käsiteltiin eilen useissa television pääuutislähetyksissä. Kohu jatkuu aamun lehdissä.

Monissa venäläisviestimissä moititaan Suomen viranomaisten toimintaa. Jutuissa kuvaillaan, kuinka pojan venäläinen äiti Rimma Salonen vapautuu vankeudesta ja joutuu matkustuskieltoon.

Sanomalehti Kommersantin mukaan äidille oli luvattu Suomessa rauhallinen tapaaminen poikansa kanssa ja mahdollisuus selvittää tilannetta. Lehti kertoo, kuinka poliisit veivät äidin kuitenkin telkien taakse.

NTV-kanava uutisoi, että äidin "vapaus tuli vaihtokauppana passista".

Venäjä moitti eilen Suomea lapsikaappauksesta epäillyn Rimma Salosen vangitsemisesta ennen kuin tämä vapautettiin. Venäjän ulkoministeriö julkaisi nettisivuillaan Suomea arvostelevan kirjoituksen tapaukseen liittyen.

Pitkän linjan Venäjä-asiantuntija, ulkoministeriön erikoistutkija Ilmari Susiluoto arvioi eilen Uudelle Suomelle, että Venäjän toiminta on propagandistista.

- Venäjä käyttää tilaisuutta hyväkseen. Suomalaisista halutaan luoda mielikuvia. Kuva suomalaisista on venäläisten keskuudessa liian leppoisa. Tämä ei sovi Venäjän yleiseen propagandistiseen näkökulmaan.

 

 

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Suomalainen Mies

Suomalaisia Nato-hihhuleita saakin vähän pelotella!

Kun Georgia hyökkäsi Etelä-Ossetiaan ja venäläiset antoivat Saakasvilille pataan niin se oli hyvä juttu se!

Ei Suomea pidä liittää mihinkään Natoon missä on aasialaisia valtiota kuten Georgia.

Jos yksi huoltajuuskiista pelottaa suomalaisia Nato-hihhuleita niin paljon, että vaaditaan sen vuoksi Natoa niin olette vellihousuja! PÖÖÖ! (menikö kakka housuun?)

jere.

Georgialle kävi köpelösti vasta sen jälkeen kun maa oli ilmoittanut tavoittelevansa Naton jäsenyyttä, varustanut ja kouluttanut armeijansa Naton oppien mukaisesti sekä solminut Naton kanssa sopimuksen asevarastojensa tuhoamisesta.

Kannattaisiko meidänkin kokeilla samaa?

Tepeteus

Ei Georgialle ole vielä käynyt köpelösti, mutta tulee käymään kun ei sekään ajoissa hakeutunut Natoon. Ei sitä enää kannata liittyä kun sota on jo päällä.

Vai tarkoitatko, että Suomen tulee taas olla hiljaa kuin kusi sukassa ettei vain suuri ja mahtava Venäjä suutu. Ja paskan marjat. Suomen kannattaa liittoutua länsimaiden kanssa - ihan sama ketä vastaan. Jos Venäjä siitä hermostuu, se on Venäjän oma vika.

Tärkeintä on liittoutua - ei sotia.

jere.

Georgialle ei käynyt köpelösti?

En tarkoita, että Suomen tulee olla hiljaa kusi sukassa, mutta ei meidän pidä tieten tahtoen tehdä päätöksiä, jotka heikentävät turvallisuuttamme. Naton jäsenyyden havittelu olisi tällainen.

Suomen raja on Venäjän rajoista ainoita, jossa ei ole merkittäviä ongelmia tai vastakkainasettelua. Joskus tuntuu, että tämän tilanteen muuttamiseen pyrkivät ovat päästään vialla.

jere.

Georgia oli kouluttanut ja varustanut armeijansa Naton oppien mukaisesti. Maa oli ilmoittanut pyrkivänsä Naton jäseneksi ja Nato oli sille jäsenyyden luvannut.

On tietysti totta, ettei Natolla ole velvollisuutta auttaa "ei-jäsentää" (kuten ei varsinaista jäsentäänkään). On kuitenkin erikoista toimintaa Natolta tyytyä vain pahoittelemaan tilannetta mikäli sen lupaus jäsenyydestä saattaa jäseneksi pyrkijän vaikeuksiin. Tämänkö pitäisi houkutella muita pyrkimään samaan?

Lisäksi tulee muistaa, että Nato solmi Georgian kanssa sopimuksen Georgian ammusvarastojen tuhoamisesta vain kaksi kuukautta ennen Venäjän hyökkäystä.

http://www.finlandnato.org/public/default.aspx?contentid=133075&contentl...

Miksi Georgia suostui moiseen? Oliko sille annettu joitain lupauksia turvallisuuden takaamisesta vai myikö Nato Georgian?

Emme ole samassa asemassa kuin Georgia: Emme ole ajaneet omaa puolustustamme alas, emme ole antaneet Natolle lupaa tuhota varastojamme, emme ole luottaneet sinisilmäisesti Naton lupauksiin emmekä ole hoitaneet ulkopolitiikkaamme yhtä hölmösti kuin Georgia!

Vieras

Eipä ole mokomasta informaatiota näkynyt itse ovat miliisin kynsistä saaneet selviytyä kuka kullakin tavalla.
Ei nykyinen ulkoministeriö kansalaisistaan pahemmin perusta jollet nyt sitten satu olemaan ns. mamu.

Vieras

Eipä ole mokomasta informaatiota näkynyt itse ovat miliisin kynsistä saaneet selviytyä kuka kullakin tavalla.
Ei nykyinen ulkoministeriö kansalaisistaan pahemmin perusta jollet nyt sitten satu olemaan ns. mamu.

Rampe

Salosten tapaus ei ole ainutlaatuinen. Norjan joukkotiedotusvälineitä kannattaisi muidenkin lukaista. Taisipa vastaavia tapauksia olla yli 200, joskaan ei kaikki Venäjän kanssa. Jos olisi Antonin isä tai äiti, niin kyllä tarkkaan miettisin, minkä maan armeijassa poikani asevelvollisuutta suorittaisi.

Rampe

Kyllä näin on. Olen seurannut tapahtumia kaikissa pohjoismaissa. Tanskalla on ongelmansa, kun yksi huivipäinen tyttö yritti palvella Tanskan puolustusvoimissa ja pukusääntö sen esti. Norjalla on melko suuri ongelma maahanmuuttajien kanssa samoin Ruotsilla. Itse Ruotsissa 10 vuotta asuneena en menisi entisille asuinsijoille. Kulttuuri on muuttunut täysin. Itsellänikin on perillinen naimisissa ruotsalaisen kanssa,ja lapsenlapsia, eikä tähän mennessä ole ollut ongelmia. Kun kulttuurierot ja maiden eroavat lainsäädännöt ovat tätä luokaa, niin törmäyksiä tulee. Tiedä sitten noiden "ruokkomaksujen" kanssa? Ruotsista et Suomeen pakene, jos ruokkoja on perässä ja päinvastoin. Pohjoismainen "hyvinvointimalli" on kaikesta puutteistaan huolimatta parempi kuin moni muu. Todella ikävä tilanne olisi, jos Anton poika pistettäisiin rintamalle puolustamaan sellaista, mistä hän ei tiedä mitään.

Rampe

Suomen armeijasta en voi erota, koska olen sen käynyt jo. Miten olisi tuolla Venäjän puolella kieltäytyminen? Siellä pojat pannaan armeijaan. Se on käsky. En viitsisi pitää perillisiäni kohdistamaan pyssyään ja ampumaan Antonia, joka noudattaa vain sen maan määräyksiä. Siellä ammutaan selkään.

tapio_o_neva

Kyllä Suomen puolustusvoimista voi erota. Sotilaskoulutuksensa arvon voi hukata ilmoittamalla, että on enää käytettävissä vaihtoehtoiseen palvelukseen.

Kun Suomi liittyy NATO:on niin Suomen puolustusvoimat voivat menettää tällä tavalla pystyvää osaa erikoiskoulutetuista, aliupseereista ja upseereista, jolloin joudutaan sijoittamaan sodanajan tehtäviin toisiksi parhaat tai kolmansiksi parhaat.

Näin menetetään sekä varusmies- tai varusnaiskoulutuksen arvo määrättyyn tehtävään sekä kertausharjoitussivistys.

Sitten korotetaan veroja, maksetaan yli 6 kk:n palveluksesta palkkaa tai ajetaan maavoimia alas entistä vinhemmin.

Pekka Siikala

Me oomma aina oikias, vaik olisimma vääräskin. Mutta totta jumalauta kaikki muut ovat aina vääräs.

Soon komiata kun viiren miljoonan kansalla on enemmä tiatoo ja totuutta kun kuurella miljarttilla ulkomaalaasella.

Täs mitään natoo tarvita! Kyä seon niin, notta suomalaanen panoo yksin koko maailman järjestyksehen!

Ei ulkomaailta tu muuta ku ropakantaa ja varkahia.

Vieras

Venäjä on suurvalta ja pitää huolta kansalaisistaan. Suomessa on syytä ymmärtää tämä kaikessa asioinnissa.

EU:n jäsenyys ei riitä pitämän meitä vapaana länsimaana. Ahtisaaren tavoin, meidän pitää liittyä kaikkiin länsimaiden demokraattisten valtioiden yhteisiin järjestöihin. Tämän totuuden ymmärtävät kaikki muut Venäjän rajanaapurit.

kai45

Venäjän hallitus haluaa kiinnittää huomionsa pois laman tuomista sisäisistä ongelmista ja sopivasti lapsikaappaus on poimittu kohteeksi. Ikävää tietysti on, että Georgia, Ukraina-uutisoinnin rinnalle on nyt tuotu vastakkainasettelu Suomen kanssa.
Tsetsenia tai ihmisoikeusuutisointi ei vastaavaa mediamielenkiintoa ole nostanut!

spekulan antti

Slaavilaista henkselinpaukuttelua ja kyriilistä egotrippiä seuratessa tulee mieleen heidän omansa, vanha venäläistä luonteenlaatua kuvaava afotrismi: "Opi ulvomaan susien mukana jos elät niiden kanssa". Suomessa Naton vihkimättömän itärajan takana vellovaa turhautunutta käyttäytymistä kutsutaan hiekkalaatikkosyndroomaksi malliin "Kukaan ei leiki enää minun säännöilläni, eikä täällä näköjään muita enää olekaan".
Venäläisittäin heidän omia viisauksiaan käyttäen heidän ulkoministeriönsä neukkupropagandalta löyhkäävä lausunto voidaaan kuvata seuraavasti "Kala alkaa huipulla haista". Toverillisena neuvona hieman lempeästi päähän taputtaen ja kasakkaa lohduttaen, sekä uhon liepuskaan tukehtumisesta varoittaen edellen venäläistä kansanviisautta: "Tataari näki kiisselistä unta, lusikka puuttui- meni lusikka kädessä levolle, kiisseli puuttui".
Kun nuo puutkin Putinin inputista johtuen mätänevät tulleihinsa rajalla, niin voi vain todeta yleisliittolaisena viisautena, että "Tyhmyydestä sakotetaan, joten älä sylje kaivoon, saatat juoda siitä myöhemmin".

mummu

Voi miten sääliksi käy pientä Anton-poikaa. Onko hänen etuaan kukaan ajatellut missään vaiheessa. Tämänkin jutun kommentaattorit ovat jo kolmannen maailmansodan partaalla suursuomiuhossaan. Kysehän on inhimillisestä tragediasta, joka koskettaa pieniä ihmisiä: isää, äitiä ja lasta. Toivottavasti tilanne ratkeaa heidän kaikkien edukseen, ja etenkin Antonin eduksi.

Vieras

Faktaa on se että Venäjä on maa joka ei ole vaivautunut edes allekirjoittamaan Haagin lapsikaappaussopimusta. Maa joka ei vaivaudu tekemään edes niin vähän kaapattujen lasten hyväksi, niin ei mielestäni ole mitään sanomista tähän asiaan. Jos meidänkin valtionjohdossa olisi edes vähän munaa eivätkä olisi niin suomettuneita niin sanoisivat tämän heille mutta ei kun ei.

Tämä on jo niin selvää että venäläiset yrittämällä yrittää saada kohun aikaiseksi ja suomalaisten maineen likaistuksi. Niin huono omatunto kun heillä on. (Ymmärrettävistä syistä)

Vieras

Stubb ottaa loppukiriä Suomen taloussuhteiden ja talouden romuttamisessa ?

Suomen vienti kutistui 41 prosenttia
Toukokuussa vienti ja tuonti jäivät Tullihallituksen kuukausitilaston mukaan 41 prosenttia pienemmiksi kuin vuotta aikaisemmin.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2009/08/03/suomen-vienti-kutist...

Erityisesti kärsi Venäjän-kauppa. Vienti Venäjälle supistui lähes 60 prosenttia ja tuonti Venäjältä jäi toukokuussa puoleen viimevuotisesta.
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Vienti+Ven%C3%A4j%C3%A4lle+k%C3%A4rsi+...

Vuotta aiempaan verrattuna teollisuustuotanto väheni toukokuussa 23,2 prosenttia.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2009/07/10/tuotanto-romahti-pah...

Eläkeyhtiöillä on suuria omistuksia metsäteollisuudessa, joka haki ennen puuta Venäjältä, ei hae juuri enään.....
Työeläkevakuutusyhtiöiden yhteenlaskettu toimintapääoma
laski vuoden alusta (2008--->2009 ) lähes 50 prosenttia noin 9,0
miljardiin euroon.
Toimintapääoma = Varojen ja velkojen erotus.
Varat arvostetaan käypään arvoon.

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache%3AC89JsPbVMzcJ%3Awww.finanssiva...

Seniori, Vaasa

Neuvostoliiton aikana totuus oli valjastettu järjestelmän palvelukseen.
Onko Venäjä palaamassa samaan käytäntöön ? Toivottavasti ei!
Neuvostoliiton aikaan ei voinut luottaa mihinkään tietoon joka tuli SNTL:stä, kaikkea piti epäillä !
Valehtelu ei maailmasta lopu koskaan, mutta kyllä venäläiset voisivat sitä säästää hiukan myös pahojen päivien varalle !

Varjag

Venäjä näyttää olevan valmis nostamaan valtavan hässäkän yhden lainvoimaisen tuomion saaneen rikollisen kansalaisensa kohtelusta Suomessa. Nyt pitäisi jo vihdoin suomalaisten päättäjien ymmärtää, että suostuminen venäläisen kaasuputken vetämiseen Suomen talousvyöhykkeen läpi olisi itsemurha. Venäjä saisi käsiinsä pysyvän kiristysruuvin, jonka avulla se tulisi esittämään Suomelle jatkuvasti yhä uusia vaatimuksia ja nootteja sekä sopivan tilaisuuden tullen jopa käyttämään aseellista voimaa.
Think about that, Tarja ja kumppanit!

laurimunkisto

http://antonfree.blogspot.com/

- Paavo Saloseen kohdistuvat rikostutkinnat ovat olleet jäissä kesälomien vuoksi.

- Rimma Salonen vietti kesäänsä kotonaan Balahnassa. Hän oli lomalla lastentarhan terveydenhoitajan tehtävästä. Molemmat Rimman pojat Anton ja Nikita ovat oleskelleet Suomessa ja Virossa.

- Nikita Salonen vietti kesäänsä Rimma Salosen vanhempien luona Viron Lohusuussa.

- Paavo Salonen vieraili Anton Salosen kanssa Viron Lohusuussa tapaamassa Rimman vanhempia. Paavo Salonen palasi Suomeen Antonin ja Rimman pojan Nikita Zorinin kanssa. Todennäköisesti Paavo Salonen kävi myös neuvotteluja Suomen Tallinnan suurlähetystön henkilöiden kanssa seuraavista siirroista.

- Paavo Salonen soitti Rimma Saloselle ja lupasi tälle täyden vapauden sekä oikeuden tavata lapsiaan. Rimma Salonen kärsi myös rahapulasta kesälomien vuoksi. Lastentarhan terveydenhoitajan palkka ei ole suuri.

- Tampereen poliisilaitoksen rikoskomisario Anssi Köykkä oli kertonut Rimmalle puhelimessa Rimmalle kuuluneesta noin 30 000 euron suuruisesta rahasummasta, jonka poliisi oli aikaisemmin jäädyttänyt. Köykkä ilmoitti, että Rimma voi tulla Suomeen hakemaan rahoja. Rimma kertoi Köykän puheista useille henkilöille ja suhtautui ehdotukseen epäillen.

- Paavo Salonen takavarikoi Nikita Zorinin Venäjän passin. Asiasta on ilmoitettu Venäjän suurlähetystöön Helsingissä.

- Rimma Salonen houkuteltiin Suomen lähetystöön Tallinnassa 31.7. Paavo Salonen ja poliisit lupasivat Rimmalle täydellisen vapauden ja oikeuden tavata lapsiaan. Rimman Tallinnassa asuva ystävä Olga kertoi, että Suomen lähetystön virkailija tuli noutamaan Rimman tavaroita Olgan asunnosta Rimman kanssa. Rimman olinpaikasta tai mielipiteistä ei ole tietoa. Rimma ei ole ollut sen jälkeen yhteydessä asianajajaansa eikä ystäviinsä.

- Lehdistössä esitettyjen väitteiden mukaan Rimma Salonen otettiin kiinni jo Tallinnassa suomalaisten diplomaattien toimesta. Tämä epäily on virkarikoksena käsiteltävä asia ja lisäksi Wienin sopimuksen karkea loukkaus.

- Paavo Salonen on jatkanut valheellista herjaamistaan ja väittänyt lehdille, että Rimma Salonen joutui lähtemään nyt kesällä Venäjältä sen vuoksi, että "uskonlahko" hylkäsi hänet rahojen loppumisen tähden. Paavo Salonen on epäiltynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta liittyen valheellisiin väitteisiin "uskonlahkosta".

- Venäjän tiedotusvälineet ovat käsitelleet Rimma Salosen pidätystä järkyttyneinä. NTV-televisiokanavalla ihmeteltiin sitä, miksi Paavo Salonen saa liikkua vapaasti mm. Virossa, mutta Rimma Salonen ei saa poistua edes Tampereelta.

- Rimma Salosen tukiryhmä valmistelee selvityspyyntöä valtakunnansyyttäjänvirastolle liittyen Suomen Tallinnan suurlähetystön laittomiin toimiin Rimma Salosen kiinniottamisessa ja lisäksi Tampereen poliisin Rimmalle antamiin lupauksiin vapaudesta ja rahoista.

- Rimma Salonen ei saa poistua Tampereelta 60 päivän aikana, joten hänen on vaikea nähdä Kokemäellä asuvaa Anton-poikaansa.

- Suomalaisten diplomaattien ja poliisien rasistisen mielivallan takia Rimma Salonen on nyt täysin alistettu. Hänellä ei ole rahaa, ei miestä eikä perhettä. Hänen yhteytensä kaikkiin ihmisiin ja myös liikkumisensa on rajoitettua.

- Tampereen poliisi ei tehnyt lain vaatimaa ilmoitusta Venäjän kansalaisen pidättämisestä Venäjän suurlähetystölle.

tapio_o_neva

Älyllinen rehellisyys vaarantaa toimittajakoululaisten, ylioppilaiden ja Tampereen tiedostusoppineiden luoman harmonisen ja eheän maailmankuvan sekä näin ollen vaarantaa hyvinoinnin.

Älyllinen epärehellisyys ja älyttömyys ovat korporatiivisen sopimussopuliyhteiskunnan henkinen edellytys.

spekulan antti

Kuka sulle maksaa ja kuinka paljon a)historian vääristelystä stalinististen lasien ja molotovilaisen ajatusten muokkaammisen raameissa (kuten Eestin suhteen) b)silkan paskan jauhamisesta c)maanisesta kokonaisnäkemyksen ja itse asian sumentavasta asioiden käsittelystä - tosin kohtuu taitavaan tapaan täytyy myöntää. Tällaisen toiminnan motiivina on usein se, että yritetään raivoisasti kohdistaa huomio kaikin keinoin johonkin muuhun kuin siihen, mitä itsessään ei issään nimessä halua tulevan esiin. Mitä Bäckmanni yrität piilottaa? Koiseeko kaapissa useita luurankoja, vai oletko itse siellä?

Vallanmainiota

Venäjähän haluaa vain suomalaiset ja baltit osaksi omaa kansaansa tietysti tsetseenien ja georgialaisten lisäksi.

Ei nyt pidä olla huolissaaan, jos Äiti-Venäjä haluaa huolehtia meistä kaikista.

Apuna tässä valmistelussa on reipas Nashi-nuorisojärjestö ja Venäjän vapaa media.

Vieraskarjalainen

Arvaatte varmaan jokainen, kuka tämän valtavan mediahässäkän pienen Antonin tapauksesta on masinoinut?

Kyseinen dosentti taitaa nytkin olla Venäjällä yhdessä nashi-nuorten kanssa kampanjoimassa Viron ja Suomen vastaisessa missiossaan.

tapio_o_neva

Jos Suomen kaikista päivystävistä dosenteista päivystävä dosantti saa aikaan ulkoasiainministerin "katoamisen kuvasta" jonnekin Jarmo Korhosen perunakellariin niin täytyy sanoa, että hän on todellinen länsimaisen mielikuvapolitiikan kyky, joka tekee julkisuuden ja käsitteistää sattumanvaraiset tapahtumat kahvirahalla.

Miten halvaksi monipuoluedemokratia kävisi, jos jokainen osaisi tehdä itsestään erkkituomiojan tai johanbäckmanin?

Matti2

Uutinen venäläisen median kirjoitelusta ei voi pitää pelkästään "mediakohuna", koska sitä edelsi Venäjän ulkoministeriön julkinen vastalause pojan äidin pidättämisestä. Jos Venäjän ulkoministeriö ei pöisi puutunut tapaulkseen, niin lehtikirjoiteluun voisi suhtautua tavallisena "mediakohuna". Minua ihmetyttää se, miten tavallinen käytäntö on puutua toisen maan oikeusprosessiin silloin, kun osapuolena on kyseisen maan kansalainen.
Tiedossani ei ole ainakaan, että Suomi olisi reagoinut vastaavassa tapauksessa samoin.

tapio_o_neva

Kremlin oli pakko reagoida nopeasti, koska muuten Tampereen käräjäoikeus olisi tehnyt väärän päätöksen ja vanginnut Rimma Salosen. Juuri tämä osoittaa, miten vähän Venäjän federaation ulkoasiainministeriö luottaa siihen, etteikö suomalainen riippumaton oikeuslaitos olisi aivan tavallinen marxilainen instituutio, jolla on vahva luokkaluonne, suomenruotsalainen luokkaluonne, joka jo lähtökohtaisesti perustuu germaanien ylivaltaan slaaveista biososiologisesti.

Kyseessä oli siis eräänlainen Alexander Nevskin eli Santeri Nevalaisen ennalta ehkäisevä toimi kalparintarikuntaa vastaan Peipsijärven jäällä.

tapio_o_neva

epämiellyttävä, vastenmielinen ja Kekkosen tapaan pahatapainen äreä äijä, J. K. Paasikivi.

Olen yrittänyt kertoa kaikille aarnolaitisille, miten iljettävä ja vastenmielinen vastustaja Kreml on, kun provosoidaan oikein.

Kuten tiedämme, Paavo Salonen ja Simo Pietilä eivät olisi milloinkaan löytäneet Moskovan ja Uralin välistä Volgalta Balahnasta Anton Salosta ilman FSB:n apua.

Kun asia muuttui kaappaukseksi, piti Suomessa tämä Venäjän federaation valtiollisen poliisin avunanto rikokseen vielä paljastaa Seitsemän päivää-lehdessä, ja lukea sekin Venäjälle häpeäksi.

Kun suomalainen poliisi yllyttää tai toimii avunantajana koko kansakuntaa kohahduttavaan rikokseen niin luulisi, että kuka tahansa (muu) rikollinen vaikenisi viranomaisavusta, mutta eivät kiittämättömät suomalaiset.

Venäjän hallitus on nyt siis siinä tilanteessa, että sen vallan ydin, FSB, on avustanut tai yllyttänyt rikokseen sen itseään valvomaa lakia vastaan, mikä on luettu sille häpeäksi Suomessa.

Suomalaisille tekee hyvää lukea http://www.gazeta.ru :a tai http://www.fontanka.ru ;a.

Alma Mediasta, Sanomasta tai Yleisradiosta ei ole eurosuomlaisen tiedon tuottajaksi.

Jotenkin tuntuu, että Suomessa on Johan Bäckmaniin ja Seppo Lehtoon liittyen vähemmän sananvapautta kuin Venäjän federaatiossa keskimäärin.

Suomeen ajetaan sellaista poliittista korrektiutta, joka estää suomalaisen hyvinvoinnin uudelleen määrittelyn ajankohdan vaatimalla tavalla.

Olen edelleen sitä mieltä, että "riippumaton" Tampereen käräjäoikeus olisi voinut tehdä Rimma Salosen osalta väärän poliittisen päätöksen, ellei Kreml olisi ehtinyt muistuttaa itsestään.

Onneksi Venäjä noottiin ei tarvitse suhtautua noottina, koska Ilmari Susiluotokin ihmettelee, onko tiedonanto nootti vai jotain muuta. Voihan se olla Venäjän federaation ulkoasiainministeriön verkkosivuilla vain anekdootti vai tavallsiempi vitsi, jonka voi julkaista tekijänoikeuksia kunnioittaen reilun lainaamiseen ehdoin seuraavassa Venäjän vitsikirjassa.

Paavo Salonen puolestaan voisi jo hieman vaieta. Hän nimittäin on jo julkisuudessa osoittanut, että FSB on todennäköisesti tehnyt rikoksen auttaessaan häntä ja Simo Pietiläistä löytämään Rimma ja Anton Salosen. Ilmeisesti Venäjälläkin tunnetaan rikosnimikkeet yllytys tai avunanto rikokseen. Yllytyksestä Suomessa voi saada äärimmillään saman kuin teostakin. Ei ole varmaan mukavaa olla FSB:n eversti tai kenraali ja odottaa Seiskan artikkelin vuoksi 6-15 -vuoden vankeustuomiota, joka Venäjän federaation oikeusvaltion mukaan kuuluisi Paavo Saloselle ja Simo Pietilälle ja näiden mahdolliselle kahdelle avustajalle.

Satakunnan Kansan voisi haastatella Rimma Salosta. Ilmeisesti häntä uhkailuin painostetaan olemaan vaiti omasta asiastaan Alpo Rusin tapaan vastapuolen saadessa estettomasti esitellä näkemyksiään.

Miksi Mari Kiviniemi, Paula Lehtomäki ja Anu Vehviläinen, jotka olivat niin huolissaan Jarmo Korhosen hyvinvoinnista perunakellarissa, eivät ole huolissaan kadonneesta Alexander Stubbista tai Rimma Salosesta?

Katoaako Suomessakin ihmisiä niin kuin entisaikojen Neuvostoliitossa?

http://www.promerit.net/

Rampe

Kaiken keskipiste Anton on Suomen kansalainen ja sillä siisti. Myös venäläisen äidin etu on, että hänen poikaansa ei pistetä etulinjaan. Näin se on käynyt entisen Neuvostoliiton aikaan. Tapettavaksi pantiin poika, jotka eivät olleet venäläisiä, vaan suuren "Tasavallan" muiden kansalaisuuksien poikia. Tsekkoslovakian kriisin aikoihin moni panssarin päällä istunut poika mietti sitä, mitä me täällä tehdään? Näin kävi Tsernobylinkin aikaan. Komennuksen paikalle sai myös moni entisen NSVD:n kansalainen.

Vieras

Jos joku ei ole vielä huomannut meillä on jo yksi kirkkoherra ja dosentti joiden päätyönä on levittää ja keksiä aiheita, joilla suomalaisia saa demonisoitua. Kyseessä on vanha itsevaltiaiden keino, kansa pysyy hiljaa kun on joku muu jota vihata kuin oma johto. Lisäksi lopulta tarvitaan helppo vihollinen kun asiat menee oikein huonosti, sillä mikää ei ole parempaa sisäpolitiikan hoitoa kuin pieni ja turvallinen vihollinen. Suomalaisista on nyt tehty jo parin vuoden ajan median avulla näitä vihollisia. Ja meno jatkuu katsokaapa vaan.
Olemme kohdassa propakandasota. Säästäkää vihreät vaan maanpuolustuksessa, niin pääsette 10 vuoden päästä vihreälle siperian niitylle kaivostyöhön.