Perjantai 18.1.2019

Venäläislaivat etsimään kadonnutta alusta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2009 16:36
  • Kuva: Google Maps
    Kuva

Venäjä lähettää neljä laivaa Atlantille etsimään kadonnutta Arctic Sea -alusta, kerrotaan Venäjän puolustusministeriöstä Itar-Tass-uutistoimistolle.

Mustanmeren laivastoon kuuluvat alukset siirtyvät Gibraltarin kautta Atlantille myöhään tiistai-iltana. Etsintä aloitetaan todennäköisenä pidetyllä katoamispaikalla Portugalin rannikolla. Etsintätehtävän jälkeen alukset suuntaavat laivaston harjoitukseen Itämerelle.

Pietarsaaresta lähteneen Arctic Sean oli määrä saapua Algeriaan noin viikko sitten. Maltan lipun alla purjehtivalla aluksella on venäläinen miehistö.

Arctic Sea kuljettaa noin 1,3 miljoonan euron puulastia, jonka on myynyt suomalainen Rets Timber -yhtiö. Se harkitsee parhaillaan etsintäkuulutuksen jättämistä kadonneesta aluksesta. Rets Timberin mukaan tappiota kadonneesta lastista tulisi kuitenkin ensisijaisesti sen vastaanottajille, jotka ovat kolme algerialaista yhtiötä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Olen koko ajan kuvitellut että puulastissa seilaa kätkö:
aseita, rahaa, salaisia papereita, uraania tai radioaktiivista muuta jätettä?
Mitä huppumiehet halkopinolla tekevät, eli kuka nyt yhden puulastin takia laivan kadottaisi. Seilaahan se puulautta ilman laivaakin jonkin matkaa.

Junkkari

Jos puutavara on lastattu ydinaseen päälle hämäämismielessä.
Ase olisi viety, joko Kremlin luvalla, tai sen olisivat
varastaneet varikoista jotkut armeijan henkilöt, jotka olivat
myyneet aseen Arabeille.
Läntiset tiedustelutahot on sen saanut selville, ja kaappauksesta asti saattaneet aluksen ennalta valittuun satamaan purettavaksi, mitä laiva kuljettaa?
Ajetaanko laiva sen jälkeen upotettavaksi jälkien peittämiseksi.
Olen samaa mieltä, että Venäjän tuli kiire löytää laiva,
koska neljä sota-alusta laitetaan koluamaan paikkoja, mihin laiva olisi kadonnut.

Lunastaja

Mikään terroristijärjestö ei kaapaa laivaa Itämerellä koska se ei voi onnistua. Tieto asiasta tuli ennen kuin alus ehti ulos Tanskan-salmista. Sitä ei jäljitetty eikä etsintää aloitettu ennen kuin se oli Atlantin vesillä. Miten pohjoismainen viranomaistoiminta toimii silloin kun on kyse uhkatilanteesta? Voisiko tämä olla koe kuinka venäläisiä merimiehiä kohdellaan, kaasuputken vetämiseksi Eurooppaan? Venäläisethän kävi aikoinaan Tukholmassa sukellusveneellä maissa ja Suomessa, ovat olleet koko ajan.