Keskiviikko 16.1.2019

11-vuotiaana kidnapattu tyttö löytyi 18 vuoden jälkeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.8.2009 07:46
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    El Doradan piirikunnan varaseriffi Fred Kollar selvittää lehdistölle Jaycee Lee Dugardin kidnappaustapausta.

Yhdysvalloissa Kaliforniassa on löydetty liki 20 vuotta sitten siepattu nainen. Poliisin mukaan Jaycee Lee Dugard, 29, tuli itse poliisiasemalle ja ilmoitti olevansa vuonna 1991 kaapattu tyttö.

Kidnappauksesta on pidätetty kaksi henkilöä. Pariskunta Phillip ja Nancy Garridoa epäillään muun muassa kidnappauksesta ja raiskauksesta.

Poliisin mukaan Dugard on saanut vankeusaikana kaksi lasta. Hän vietti suurimman osan ajastaan ”piilotetulla takapihalla”, jossa hän eli lapsineen telttojen ja vajojen suojissa. Lapset eivät ole käyneet koulua ja ovat eläneet täysin eristyksissä.

Dugardin henkilöllisyys alkoi paljastua, kun Phillip Garrido tuli tapaamaan ehdonalaisvalvojaansa poliisiasemalle. Mukanaan hänellä oli vaimonsa lisäksi 11- ja 15-vuotiaat tytöt sekä Allissaksi esittäytynyt nainen, joka paljastui myöhemmin Dugardiksi.

Sieppauksesta epäilty Phillip Garrido on aikaisemmin ollut vankilassa kidnappauksesta ja raiskauksesta.

Dugard siepattiin autoon kotinsa ulkopuolelta South Lake Tahoen kaupungista Kaliforniasta kesäkuussa 1991. Hän oli silloin 11-vuotias.

Omaisille Dugardin löytyminen on ihme.

–Olin jo luopunut toivosta, sanoi Dugardin isäpuoli Carl Probyn ABC News -uutiskanavalle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Usa ssa on kauppakeskusten ja markettien eteisauloissa valtavasti kuvia kadonneista lapsista ja nuorista, skaala laidasta laitaan.
Nuorin kuva joka olen nähnyt oli alle vuoden ikäinen lapsi, kysymys herää menekö osa näistä esim laittomiin elinsiirtoihin onhan tunnettua että silläkin saralla on hämärätyyppejä (girurgit ja lääkärit)

LassiHippeläinen

Siinä jätettiin kertomatta, miksi ehdonalaisvalvoja puuttui tilanteeseen: Garrido oli tyttärineen jakamassa uskonnollisia lentolehtisiä Berkeleyn yliopiston kampuksella, ja käyttäytyi omituisesti.

Pedofiilejä vainotaan, mutta hihhuli-pedofiileistä vaietaan?