Sunnuntai 18.11.2018

Rankan yön julma tulos: Armeija iski 160 kertaa, 25 kuollutta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.7.2014 09:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Israel iski viime yönä Gazaan 160 kertaa.
|

Palestiinalaisen Hamasin taistelijat ovat kiihdyttäneet raketti-iskujaan Israeliin viime yönä. BBC:n mukaan Gazasta ammuttiin viime yönä lukuisia raketteja.

Kauimmat kohteet sijaitsivat Tel-Avivissa noin sadan kilometrin päässä Gazasta. Kukaan ei loukkaantunut Israelissa. Maan ohjuspuolustuksen onnistui sotilaslähteiden mukaan torjua raketit ilmassa. Osa raketeista ei osunut kohteisiin.

Hamasin sotilaallinen siipi julisti eilen illalla kaikki israelilaiset iskujensa kohteiksi. Ilmoitus on toistaiseksi rajuin, jonka palestiinalaiset militantit ovat antaneet kohta viikon jatkuneiden levottomuuksien aikana.

Israelin vastaus rakettituleen oli julma. Maan armeija kertoo tehneensä yön aikana 160 erillistä iskua Gazaan. Armeijan ilmaiskujen kohteina olivat Hamasin johtokeskukset ja tuliasemat.

Palestiinalaisten viranomaisten mukaan ainakin 25 ihmistä kuoli ja 70 loukkaantui iskuissa.

Levottomuudet kärjistyivät vastavuoroiseen tulitukseen sen jälkeen, kun neljä teini-ikäistä poikaa löydettiin kuolleina alueelta. Kuolleiden joukossa on israelilaisia ja palestiinalainen.

Israelin puolustusministeriö ilmoitti olevansa valmis pitkään sotilasoperaatioon Hamasia vastaan, kertoo al-Jazeera-televisiokanava.

Jos Israelin ja Hamasin välillä käynnistyy laajempi sotilaallinen konflikti, kyse on kahteen vuoteen ensimmäisestä kerrasta, kun Israel käyttää suurta voimaa Gazassa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kim Niemi

Ääri-Sionisti ajaa saman ajan ja keinojen hegemoniaa kuin Irakia ja Syyriaa terrorisoiva ISIS-järjestö perustaessaan alueelle "Kalifatin", jolla oikeutetaan kaikkien ja kaiken tuhoamista.
Onneksi maailman juutalaisista vain pienen pieni osa kuuluu näihin ääri-sionisteihin, joita myös eräöt Suomen kristityt puolustavat uskonnollista syistä.

Raimo Laine

Kukahan tuon taas kerran aloitti? Tapetut nuoret ja raketit. Jos vain Arabit eläisivät ihmisiksi, voisi koko alue paljon paremmin.
Tuskin Suomikaan tällaista jatkuvaa tuhoamista ja tappamista naapuriltaan hyväksyisi.

Olavi Nieminen

Miksi arabien raketti-iskuja ei tuomita mtta israelin iskut niitä vastaan ovat julmia? Miksi arabeille sallitaan kaikki?
Asenne hommaan on samalla tasolla kuin meillä jalkaväkimiina-törttöily.
Samaa on Natokeskustelu ja asenne.
On asenteiden muuttamisen paikka.

Juhani Vinberg

Hyvät Ihmiset ® sulkevat silmänsä arabien terroriteoilta ja paheksuvat vain israelilaisten tekoja. Islam haluaa alistaa paitsi Israelin, myös koko maailman valtansa alle, ei ole mitään kunnioitusta demokratiaa, ajatuksen ja sanomisen vapautta kohtaan, naisen alistettu asema, sukurutsa-avioliitot lasten kanssa, tyttöjen sukuelinten silpominen, homojen murhaaminen ja terroriteot muita uskontoja tunnustavia kohtaan. On se kivaa!

Marko Grönroos

Kyllä tuossa konfliktissa on ihan yleisinhimillisiäkin ongelmia, erityisesti se että kansa on ajettu kodeistaan valtaville pakolaisleireille, joista on kasvanut kaupunkeja. Yhä jatkuva maanvaltaus on kansainvälisen oikeuden pohjalta laitonta. Palestiinalaisten kannalta islamistiset pyrkimykset sopivat tässä hyvin yhteen inhimillisten tarpeiden kanssa.

Islam ei ole ihminen, se ei tahdo mitään, ihmiset tahtovat ja islam on väline tämän tahdon toteuttamiseen. Monesti ihmiset tahtovat aika epäinhimillisiä juttuja. Kannattaa muistaa, että Suomenkin tapahtumat 96 vuotta sitten olivat pohjoismaalaisittain poikkeuksellisen häikäilemättömiä ja raakoja.

Majlis Lahtinen

Juhani---olen samaa mieltä..Puhuvat että Israel hyökkää,tappaa,ampuu,naisia ja kakaroita,hyi hel,eikös se kuulu viedä lapset pois sota-alueiltä sotaaikana..Lpset ovat terroristeille ase,jos yksi lapsi tai muija kuolee,niin Suomi juhlii terroristien kanssa..sUOMI ON MYÖS OLLUT TOISEN MAAN OMAISUUTTA,,mutta sai tämä pienen plätin,että saisivat asua ja elää täällä..Ei olisi kiva jos nyt Russia haluaisi tätä maata takaisin..Aivan kuten nyt Arabiterroristit haluaa..Juutalaiset ovat eniten parjattu maa,myös suomessa..Syy on se että Juutalaiset ovat mailman viisain ja älykkäin kansa.siksi Hitlerkin pelkäsi heitä.kun hän itse ei kuulunut älykkäiden joukkoon..JOSKUS tekisi mieli sanoa putinille,että ota Maanne takaisin..Olen usein ajatellut---Mitä ISRAEL ON TEHNYT PAHAA,meidän Natseille,terroristeillä,joka nyt asuu täällä vaikka kuin paljon jo..Naurettava on se ettivät tiedä yhtään mitään Israelista,varsinkin tänne tulevat commentit,ovat ala-arvoisia..Menkää suomalaiset taistelemaan Hamasin kanssa,ehkä saatte Israelin kanssa ajettua mereen ja kaula poikki,. God bless Israelin kanssa..

Hannu Mononen

Mitä Hamas haluaa saada aikaan näillä raketti-iskuilaan? Kokemuksesta pitäisi jo nähdä, että se on veren kerjäämistä omasta nenästään, mutta miksi sitä halutaan aina vain, kerta toisensa jälkeen?

Onhan se teknisesti hieno suoritus, että saadaan omatekoinen raketti lentämään 100 km päähän umpimähkään jonnekin, jossa se on lähinnä kiusantekoa. Harva meistä silti toivoisi itse joutuvansa tuollaisia väistelemään, vaan kaikki, jotka haluavat jatkaa rauhallista arkielämäänsä, saavat siitä tarpeekseen ennen pitkää.

Tyhjänpäiväinen kiusanteko on Israelin vastaiskun kerjäämistä, ja ainahan se on lopulta annettu kun härnäämistä on jatkettu tarpeeksi kauan. Israelilla on sotilaallinen ylivoima, joka ei muutu miksikään provokaatioista, joten se käyttää Hamasin provosoimia tilaisuuksia ylimääräisiin harjoituksiin kovapanosammuntoineen.

Palestiinalainen terrorismi on Israelille kuin säätila: osa elinympäristöä, jota ei voida muuttaa, mutta johon voidaan sopeutua omin toimin, jotta arki saa taas jatkua jonkin aikaa rauhallisemmin.