Keskiviikko 16.1.2019

Tässä on paheksuttu ”Sderotin leffateatteri” – Kuvasarja

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.7.2014 16:57
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Sderotilaisnuoret kokoontuivat vesipiippuineen seuraamaan Israelin armeijan operaatiota Gazassa.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Sderotin laidalla sijaitsevilta kukkuloilta on suora näkymä Gazaan. Paikalliset kerääntyivät seuraamaan armeijan operaatiota.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Gazasta ammuttu raketti sytytti Sderotissa maalitehtaalla tulipalon. Tehdas tuhoutui kesäkuun lopussa täysin. Raketti-iskun takana on todennäköisesti militantti palestiinalaisryhmittymä tai terroristijärejstöksi luokiteltu Hamas.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Rautakupu toiminnassa. Israelin armeijan ohjuspuolustusjärjestelmä tuhosi viime yönä Gazasta ammutun raketin. Yleisö seurasi tapahtumia Sderotissa.
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Näkymä Sderotista Gazaan on hyvä.
|

Tanskalainen konservatiivilehti Kristeligt Dagblad nostatti perjantaina raivon Tanskassa, kun sen toimittajan reportaasi Gazan rajalla sijaitsevasta Sderotin kylästä julkaistiin.

Jutussa toimittaja Nikolaj Krak kertoo Sderotin asukkaiden kerääntyneen hurraamaan ilmaiskuille Gazaan. Laajaan nettijakeluun juttu lähti, kun tanskalainen Allan Sørensen julkaisi Twitterissä valokuvan kylästä saatteella ”Sderotin elokuvateatteri”.

Sderotin asukkaiden käyttäytyminen on herättänyt ymmärrettävästi paheksuntaa, sillä ilmaiskuissa on kuollut jo yli 100 palestiinalaista ja haavoittunut useita.

Kylä sijaitsee noin kolmenkilometrin päässä Gazan rajalta Israelin puolella. Kylän laidalla sijaitsee kukkula, josta on esteetön näkymä Gazaan.

Gazasta on ammuttu säännöllisesti raketteja Sderotiin ja sen läheisyyteen. Israelilaisia suojaa rautakuvuksi kutsuttu ohjuspuolustusjärjestelmä.

Kuvatoimisto EPA:n Sderotista välittämät kuvat eivät tue Sørensenin tai tanskalaislehden havaintoja julkisesta ilosta pommitusten aikana. Uteliaisuutta sotilasoperaatio kylläkin herättää.

Sderotista kirjoitti ensimmäisenä Suomessa Kansan Uutiset.

Voit selata kuvia viemällä hiiren kursorin yllä olevan kuvan päälle ja klikkaamalla näkyviin tulevaa nuolta. Kosketusnäyttöä käyttävät voivat täpätä kuvan laidalle vaihtaakseen kuvaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Damski

Kuten Sderotia, jos kotiseutuani pommitettaisiin vuodesta toiseen raketeilla ja kranaateilla jonka takia olisimme joutuneet rakentamaan jokaiseen taloon, kouluun, lastentarhaan ja työpaikkaan turvahuoneen, kattamaan bussipysäkit sirpalesuojilla, juoksemaan lähes joka päivä jossain kohtaa kesken arkiaskareiden (tai kesken yöunien) turvahuoneeseen jne.

Ja silti oma armeijamme ei tekisi juuri mitään (kansainvälisestä painostuksesta johtuen) muuta kuin iskun silloin tällöin joihinkin tyhjiin terroristien harjoitusleireihin tai salakuljetustunneleihin. Tai jos tekeekin jotain isompaa operaatiota, niin sekin kansainvälisestä painostuksesta johtuen lopetetaan alkuunsa ilman että siitä olisi mitään pitkävaikutteista iloa. Ja aina vaan homma jatkuisi ja terroristit ampuisivat rakettejaan. Siviilit tuolla alueella olisivat myös halunneet valtaan sinne nämä terroristit ja kuorossa huutaisivat kuolemaa meille koska olisimme jotain apinoiden ja sikojen jälkeläisiä.

Niin kyllä helvetissä minäkin menisin läheiselle kukkulalle seuraamaan ja taputtamaan kun vihdoin armeijamme tekee jotain asialle. Eikös sitä suomessakin sotavuosina iloittu kun onnistuimme viholliselle aiheuttamaan tappioita? Eihän tässä ole mitään ihmeellistä.

Ei "vastapuoli" ole Pekkaa pahempi, tai no, on tässä tapauksessa… Voisitte kertoa "palet" juhlii kun joku Israelilainen kuolee, ihan sama onko sotilas, siviili, nainen tai lapsi. Siellä on yleensä isot pirskeet, ihmiset juhlivat kaduilla, jakavat makeisia jne… Samoin ”palet” nimeävät katuja ja aukioita niiden terroristien mukaan jotka ovat tehneet Israelin puolella jonkun "sankarillisen" terrori-iskun.

Kaikkien Israelin mustamaalaamis-artikkeleiden lisäksi voisitte myös kirjoitella artikkeleita lähi-idän arabi-alueiden (myös Gazan ja länsirannan) ”demokratiasta”, naisten ja tyttöjen ”oikeuksista”, tyttöjen sukuelinten silpomisista, ”rauhallisesta rinnakkain elosta” muiden uskontokuntien edustajien kanssa, suhtautumisesta vähemmistöihin, jne jne…

Tasapuolisuuden nimissä.