Sunnuntai 18.11.2018

Varoitus 100 000 ihmiselle: “Meillä ei ole vaihtoehtoa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.7.2014 07:36
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Israel on varoittanut Gazaa uusista ilmaiskuista.
|

Israel on kehottanut 100 000 palestiinalaisia jättämään kotinsa Gazan itä- ja pohjoisalueilla. Israel varoittaa uusista raketti-iskuista.

Varoitus on vastaus palestiinalaiselle islamistijärjestö Hamasille, joka eilen kieltäytyi Egyptin ehdottamasta tulitauosta.

-Meillä ei ole vaihtoehtoa. Jos tulitaukoa ei ole, ilmaiskut ovat meidän vastauksemme, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi BBC:n mukaan. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Siltanen

Genocide. Alkaa meininki olemaan kuin natsien kanssa aikoinaan... Tai no ylikin jo jollain osa alueilla. Noh mitä ihminen tekee kun lapsia ja sukulaisia on tapettu... Haluaa kostaa... Mitä ihminen tekee kun on pakotettu nurkkaan eikä muita vaihtoehtoja ole kuin taistelu ylivoimaista vihollista vastaan. Israelin porukat tekee sokeasti sen mitä eliitti käskee onneksi sielläkin jotkut osaa ajatella ihan itse ja eivät ole sokeita lampaita. Tolla meiningillä israelin valtion tuho on taattu ennemmin tai myöhemmin. Mut sit taas kaikki tuhoutuu ajan kanssa takuu varma kuitenkin... Hamas ym vapaustaitelijat saavat taas mukavasti rahallista tukea esim cia:lta jotta hommat eivät lähtisi rauhan ja sovittelun tielle.. Eliitti haluaa sotia ei rauhaa... Eliitti haluaa mahdollisimman monta ihmistä kuoliaaksi kuin taas että koko ihmiskunta kehittyisi...

Ralf Karlsson

Hamas vapaustaistelijat? Pahemman luokan fundamentalistiryhmä joka on tukahduttanut lehdistön vapaan sanan ja sortaa naisia ja muita vähemmistöjä. Hamas itse on palestiinalaisten suurin vihollinen. Väitteesi että CIA rahoittaisi ääri-islamilaisia ryhmiä on lapsellinen.

Ari Välimäki

Tero, juttusi - varsinkin natsivertauksesi puheesi kansanmurhasta - ovat vähintäänkin outoja.

1. Israel tehnyt Gazaan 2000 iskua joissa on kuollut 200 ihmistä. Hyvin suuri osa iskuista on siis tehty tappamatta ketään. Mikä tässä on kansanmurhaa ja mikä ylittää natsien meiningin?

2. Israel ei ole ajanut Hamasia nurkkaan vaan Hamas Israelin. Israel tarjosi eilen tulitaukoa. Hamas kieltäytyi. Hamas voi koska hyvänsä luopua terrorista ja tavoitteestaan tuhota Israel . Sen sijaan Israel ei voi luopua vastatoimistaan niin kauan, kun Hamas jatkaa terroriaan.

Reino Alho

Aivan kamalaa. Katsokaapa lähi-idän karttaa. Miten ihmeessä noin pienelle alueelle on ahdettuna suuri määrä arabeja, kun riittävästi tilaa ja elinmahdollisuuksia löytyy tästä maanosasta? Toiset arabit eivät huoli luokseen näitä ihmisiä, niin sen täytyy olla! Kai ovat oivaltaneet, etteivät itsekkään tulisi toimeen näiden kanssa, Tulee hoidetuksi kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun saa vihatut ja hyljeksityt tappelemaan keskenään.

Reijo Siipola

Valtiolla joka alueelle jatkuvasti ammutaan raketteja, on velvollisuus suojella omia asukkaitaan. Yk voisi estää rakettien ampumisen taloudellisesti ylläpitämältään alueelta, jos se tahtoisi. Jotain outoa on siinä, että niin monia tuntuu loukkaavan Israelin toimiminen tavalla, jolla mikä tahansa valtio vastaavassa tilateessa toimisi.

Mark Andersson

Kuinka yksipuolista uutisointia!

Onhan se paljon pahempi, että Israeliin lähetetään räjähtämättömiä raketteja kuin se, että v ai n satoja ihmisiä pommitetaan kuoliaiksi ja v a i n satojatuhansia ajetaan kodeistaan.

Uusisuomikin on nähtävästi muuttumassa kommunistilehdeksi kun tällaisa uutisia viljelee...

Kaarle Akkanen

Tämän on mm. media-sota? Rakettien lähettäjät tietävät ja hyödyntävät sen. Sympatian saanti on selvä, mutta hinta on kova. Välittävätkö he siitä? Eivät! Omat tavoitteet ajavat kaiken muun edelle? Vihan lietsonta näemmä vaatii uhrinsa?

Reko Kauranen

Täällä näkee mielipiteitä, jotka osoittavat ettei tunneta historia eikä nykyhetken faktoja. Järkyttävintä on median yksisilmäisyys, joka aivopesun lailla on saanut aikaan sellaisia mielipiteitä kuin Tero Siltasella ja Susan Partasella. Juutalaisten muutto aluelle 1900 luvun alusta alkaen on saanut aikaan kukoistuksen ennen miltei asumattomalle seudulle(Mark Twainin matkakertomus 1800-luvun lopusta). Alueelle alkoi muuttaa ympäröivistä arabimaista paljon arabeja, kun elinmahdollisuudet paranivat. Kateudesta alkanut vihanlietsonta aina 1920-luvulta asti on jatkunut tähän päivään asti. Siihenhän Islam koraanin ja muiden pyhien kirjojensa ohjeiden mukaan antaa oman panoksensa(Hamas); niissähän juutalaiset ovat sikoja ja apinoita, joiden tappaminen on hyve. Muhammedhan oli varsinainen juutalaisten teurastaja. Islam ei voi sallia alueelle muuta kuin islam-valtion. Juutalaiset ovat joutuneet väkivallan kohteeksi jatkuvasti noista ajoista alkaen ja Israel on yritetty arabimaiden toimesta tuhota monta kertaa, mutta itse ovat aina joutuneet häviölle. Ja sehän tietenkin harmittaa, hyi kuinka kauhea valtio. Tuo maapala sattuu olemaan Jumalan juutalaisille lupaama alue. Ja jopa kansainvälisen oikeuden mukaan se kuuluu Israelille Kansainliiton ja Yk:n peruskirjan mukaan.

Reko Kauranen

Israel edelleen toimittaa ruoka ym tarvikkeita Gazaan. Sähköntoimitus katkesi, kun Hamas ampui johtoja rikki, eikä israelilaiset uskalla mennä niitä korjaamaan. Israelin sairaaloissa edelleen hoidetaan Gazasta tulevia vaikeita sairastapauksia. Semmoinen julma valtio Israel on. Israel luopui Gazan alueesta 2005 jotta saavutettaisiin rauha. Hamas alkoi ampua raketteja ja niitä on tullut kymmenin tuhansin. Käytännössä on olemassa sotatila ja sen perusteella Israel on asettanut merisaartoon Gazan, jotta sinne ei virtaisi aseita. Valitettavasti Siinain kautta on aseita Hamasille virrannut ja se ns.aselevon aikana on varustanut itselleen raketteja enemmän kuin oli ennen Cast-Lead-operaatiota.Egypti on asettanut myös Gazan saartoon ja on tuhonnut lukemattomia Hamasin salakuljetustunneleita, koska Hamas on osallistunut myös hyökkäyksiin Egyptiä vastaan Siinailla. Kaikki on tietenkin Israelin syytä, näinhän media meille kertoo. Hamas joutui vaikeuksiin, kun salakuljetustunnelit eivät enää toimi ja siksi se muodosti yhteishallituksen Fatahin kanssa, saadakseen rahaa. On järkyttävää että Usa ja Eu ovat hyväksyneet yhteishallituksen, vaikka hallituksen taustalla on taho, joka on julkisesti ilmoittanut tavoitteensa olevan Israelin valtion tuhon. Todellista sokeutta, pelkuruutta ja epäoikeudenmukaisuutta.
Raamatun ennustukset näyttävät toteutuvan. Niiden mukaan kaikki maat hyökkäävät Israeliin, mutta Jumala tuhoaa ne kansat,"koska ne ovat jakaneet minun maani". Jumala tekee "Jerusalemin juovuttavaksi väkikiveksi, johon kansat murskaantuvat.
Jo se että Israelin nimessä on sana EL=Jumala saa monet ateistit vihaamaan Israelia, heidän sitä ymmärtämättään. Se on Paholainen joka sen saa aikaan. Ilman tätä hengellistä näkökulmaa ei ole mahdollista ymmärtää tätä sokeutta, joka Israel-kysymyksessä vallitsee.