Keskiviikko 21.11.2018

“Israel tulee maksamaan kalliin hinnan” – Gazassa ensimmäiset uhrit

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.7.2014 07:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Israel aloitti maahyökkäyksen Gazaan torstai-iltana.
|

Israel aloitti myöhään torstai-iltana Suomen aikaan maahyökkäyksen Gazaan. Uutistoimistojen mukaan toistaiseksi kahdeksan palestiinalaista on kuollut maahyökkäyksessä.

Palestiinalaisten islamistijärjestö Hamas on BBC:n mukaan uhannut, että “Israel tulee maksamaan kalliin hinnan maahyökkäyksestä”. Israel puolestaan on perustelluyt hyökkäystä Hamasin jatkuvilla raketti-iskuilla.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Majlis Lahtinen

Jaa,että Israel joutuu maksaa Ja kiittää teidän joka päiväiväiset misiilien vastaan ottamisesta..Tulee se hetki vielä kun Israelin kansa väsyy,ja silloin ei teillä ole kovin suuri sotahalukkuutta enään..Tulee myös aika kun Terroristitkin joutuu luopumaan sotahulluudestaan..

Lassi Mäkelä

Pakko sanoo että kyllä olen enemmän Palestiinan ja sen kansalaisten puolella. Vaikka kylläkin hekin voisivat tehdä muuta kuin väkivaltaa. He voisivat tehdä niinkuin Ghandi ja Martin Luther King. Näyttää maailmalle että he voivat tehdä muutakin kuin väkivaltaa ja että he ottavat iskut vastaan ja näyttävät vahvan tahtonsa. Mitä Israelia kohtaan tulee niin Israel voisi pikku hiljaa lopettaa siviilien tappamisen. Hamasin raketit on tappanut tasan yhden ihmisen mitä ainakin itse olen lukenut. Israeiin ilma iskut pelkän Gazan alueelle on tappanut yli 180 ihmistä niistä noin yli 80 prosenttia siviilejä ja noin 30 lapsia. Miettikääs miltä se tuntuisi jos oma lapsi kuolee jonkun toisen takia. Olisitteko valmis tappamaan lapsen kuoleman aiheuttajan? Israel tekee suurempaa vääryyttä. Ja se on harmillista että suurin osa maailmasta on israelin puolella. Tämä on yksi syy minkä takia en itse usko kauheasti enää ihmisiin...

Aija Avnery

Ensinnäkin, suurin osa maailmasta ei ole Israelin puolella, ainoastaan Kanada ja Bosnia. (kumpa olisikin niin) Uutisia kannattaa seurata muualtakin, kuin Yleltä tai Hesarista tai Iltasanomista. Heidän toimittajansa ovat valmiiksi Israel-vastaisia ja muotoilevat uutisia aina Israel vastaisiksi. Pitäisikö Israelin vain sietää päivittäisiä raketti-iskuja, ilman oikeutta puolustaa omaa maataan? Israel on alueen ainoa demokratia, jossa kunnioitetaan elämää. Israelilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä ongelman ytimeen eli tuhoamaan terroristi-tunnelit, jota kautta itsemurhapommittajat pääsevät maahan.
Se, että Israelilla on vain vähän uhreja, johtuu sittä, että heillä on tehokas ohjuspuolustusjärjestelmä, jonka he ovat kehittäneet ja heillä on myös Jumala puolellaan. Lisäksi israelilaiset menevät pommisuojiin hälytyksen tullessa.
Gazassa pommisuojia on rakennettu vain pommeja varten, eivät he sinne ihmisiä päästä, vaan gazalaiset suojaavat pommeja kehollaan. Lisäksi Hamas käyttää sairaaloita, moskeijoita ja kouluja ja lastentarhoja paikkoina, joista näitä ohjuksia ammutaan Israelin puolelle. Israel varoittaa joka kerta puhelinsoitoin, lentolehtisin ja varoituslaukauksin katolle, että poistukaa rakennuksesta, menkää turvaan. Ongelma on siinä, että Hamas ei anna gazalaisten lähteä kodeistaan, vaan komentaa lapset ja naiset pysymään lähellä laukaisupaikkoja. Jos joku menee turvaan Hamas itse eliminoi sellaiset asukkaat väittämällä heitä Israelin kätyreiksi. Pitää myös ymmärtää, että me länsimaisessa kulttuurissa pidämme elämää arvokkaana, mutta Islamissa kuolema on arvokkaampi. Heidän ylin ihanteensa on kuolla marttyyrina islamin puolesta. Lapset aivopestään pienestä pitäen vihaamaan Israelia. Näitä vihaleirejä Suomikin oli rahoittamassa viime vuonna.
Rauha alueelle voi tulla vasta sitten kun he oppivat rakastamaan omia lapsiaan enemmän kuin kuolemaa!

Helena Kaski

Olisi hyvä tietää taustaa, mistä tässä kaikessa on kysymys. Israel poistui Gazasta v. 2005. 9000 ihmistä kirjaimellisesti revittiin kodeistaan viimeistä myöten ja alue jätettiin. Taakse jäi myös pari tuhatta menestyvää kasvihuonetta tietotekniikkoineen odottamaan uusien omistajien ponnistelua. Arabit saivat haluamansa vapauden Israelista, Israel toivoi palkaksi rauhaa ja yhteistyötä, hyvinvointia kaikille. Toisin kävi. Hamas nousi valtaan ja on siitä lähtien käyttänyt kaikki resurssit Israelin tuhoamiseen gazalaisten kustannuksella. Ainoa ratkaisu tilanteeseen on Gazan aseistariisunta.