Keskiviikko 20.2.2019

“Vladimir Putin, nyt riittää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.7.2014 11:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk.
|

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk lähetti hetki sitten pitämässään tiedotustilaisuudessa terveisiä Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

-Vladimir Putin, nyt riittää, hän sanoi BBC:n mukaan.

Jatsenjukin mukaan pelastustyöntekijät ovat tähän mennessä löytäneet 272 Malesian Airlinesin turmassa kuolleen ruumiit. 251 ihmisen ruumista säilytetään hänen mukaansa jäähdytetyissä junanvaunuissa.

-Ukrainan hallitus on valmis luovuttamaan ruumiit Amsterdamiin, Jatsenjuk sanoi.

Junanvaunut, joissa ruumiita säilytetään ovat edelleen venäläismielisten separatistien hallussa. Hollannin pääministeri Mark Rutte ilmoitti eilen, että Etyj neuvottelee niisen saamisesta Ukrainan hallituksen hallintaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Knuutila

Tarvitaan Venäläisiä ja venäjämielisiä siihen, että yksinkertaisistakin ja päivänselvistä asioista saadaan aikaan sinne tänne kuljeteltuja mätäneviä ruumiita ja varastelua, sekä kaikenlalista tuhertamista.

Venäjä oikein osoittaa millaista väkeä sen tulliliitossakin on sitten, pelkkiä vajaan käsityskyvyn ja maailmankuvan omaavia ääliöitä, jotka eivät edes tajua miten vähän tietävät mistään. Kaikkeen kun ei ihan riitä halu olla "päällikkö" ja huseerata asepuvussa rynkky aina kädessä.

Venäläisistä ja venäjämielisistä ei ole pärjäämään tässä nykyisessä maailmassa. He ovat jääneet niin pahasti kehityksestä jälkeen, että eivät edes ymmärrä miten kauas ovat pudonneet. Eivät osaa ajatella nykyajan tavoin, eivät hakea tietoa, eivät arvottaa tietoa lähteiden mukaan. Vain tietty pieni paikallismitta on se maksimi mihin venäläiset yltävät. Siksi politiikkaakin on heille jatkuvaa yllätystä, että mitä edelliset sukupolvensa ovat järjestelmällisempinä ja paremmin koulutettuina ymmärtäneet sopia kansainvälisesti ja niin edelleen.

Grayling Dainty

No jaa, tässäkin uutisessa olemme yksinomaan Arsenin sanojen takana ja miehen historiaa katsoen, ne nyt ovat...

Myöskin itse tuollaisilla konfliktialueilla pyörineenä, en ihmettele ollenkaan kyseistä kaaosta, eihän noissa mikään ole länsimaalaisessa järjestyksessä. Paikallisilla hulinoitsijoilla ei ole kunnollista johtoa ja Ukrainan itsensä nimittämän hallinnon etuna ei ainakaan ole tehdä asiaa helposti. Mitä enemmän hämmennetään, sitä enemmän se sataa vallankaappajien laariin. Eu:n ja Yhdysvaltojen on helppo huudella sivusta ja hämmentää lisää, koska se on heidän etunsa ja Venäjä tietysti ajaa omaansa.

Näitä asioita ei siis kannata tulkita sieltä omasta mukavuusalueesta käsin, koska todellisuus on aika moninaisesti erilainen tuolla paikan päällä.

Grayling Dainty

Pystytkö tarkentamaan, mikä on yleinen käsitys tapahtuneesta. Miksi joku joukko on vienyt nuo ruumiit noihin vaunuihin ja miksi se ei ole luovuttanut niitä Ukrainan joillekin joukoille ja miksi ei etyj ole esittänyt mitään kaikkien osapuolien hyväksymää tutkijakuntaa alueelle ja paikkaa ruumiiden tutkimiseen. Tuolla alueella nyt kuitenkin kiistatta käydään sisällisotaa.

Grayling Dainty

Mistäköhän Kanerva on tuollaisen varman tiedon saanut. Mies joka vielä eilen hehkutti, että ei pidä kärjistää tilannetta tahattomasti kummaltakaan puolelta. Tuo mies on kyllä tehty teflonista ja varustettu kaksipuoleisella takilla.

Olavi Nieminen

Kun Ukrainan raja vuotaa niin se on venäläisten joukkojen, rikollisten ja mafian ulottuvilla.
Sen todistaa matkustajakoneen ampuminen, ruumiiden käsittely ja niiden ryöstäminen arvoesineistä ja kaikesta käyttötavarasta. Kaiken huippuna on ruumiiden panttaaminen ja häpäisy sekä aseiden käyttö ja tutkijoiden työn estäminen.
Miksi YK on tässäkin toimeton, myös Krimin osalta?
Venäjä ja separatistit käyvät koko ajan myös informaatiosotaa muita syyttelemällä.
Venäjä toimi samoin nyt toistamiseen eikä mitään tehdä.

Suomen on vihdoin herättävä ja pistää Lissabonin sopimuksen mukainen EU:n yhteinen puolustus Naton kanssa kuntoon.
Mikä siinä mättää? Miksi olemme edelleen yksin?
Kukaan ei auta jos vastaavaa tapahtuu meillä.

Timo-Pekka Mustakallio

Päinvastoin pitäisi älllistellä miten onnettomuuspaikan tuntumaan on näinkin nopeasti pystytty järjestämään ruumiiden säilymisen kannalta tärkeät jäähdytetyt vaunut. Kyse on sotatoimialueesta, ja separatistijohtoa on kuvailtu riitaisaksi ja kyvyttömäksi. Alueelle pitäisi ehdottomasti lähettää kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja pitämään sotaa käyvät osapuolet erillään, ja turvaamaan onnettomuuspaikan asiantunteva tutkiminen.

Uhrien ryöstely on kuvottavaa. Toisaalta sotatoimialue on rutiköyhä viimeistään siellä kuukausia riehuneen taistelun jäljiltä, eikä kukaan ole korvaans` lotkauttanut mikä inhimillinen katastrofitilanne siellä vallitsee. Mitä muuta oli odotettavissa? Samaa on esiintynyt monen muunkin katastrofin yhteydessä, pienimuotoisempana varasteluna Suomessakin (kuinkahan moni hukattu lompakko palaakaan omistajalleen ilman, että siitä olisi "evakuoitu" käteisvarat?!).

Tapahtumat itsessään ällöttävät, mutta yhtä tuomittavaa on poliittinen peli asioiden ympärillä. Ponnistelut pitäisi ohjata onnettomuuspaikan asialliseen tutkintaan ja uhrien kunnioittavaan kohteluun. Kiihkoilu ja viha teettää huonoja päätöksiä... nyt pitäisi pitää pää kylmänä ja toimia nopeasti, jottei todistusaineistoa katoaisi eikä EU:lle aiheutuisi lisävahinkoa harkitsemattomista toimista.

Ukrainan nykyhallinto itse on eräs epäilyn alaisista tahoista. Sillä oli motiivi ja kyky ampua MH17 alas, ja pitkä leveä verijälki seuraa sitä aina Euromaidanin ammuskeluista lähtien (kyseisiä tapahtumia ei edelleenkään ole selvitelty... miksiköhän?).

Yrjö Matilainen

Ns. "separatistien" johtaja kerskaili pari minuttia matkustajakoneen alasampumisen jälkeen, että he ovat pudottaneet ukrainalaisen lentokoneen, ja tänne "meidän" alueelle ei pidä tulla. Eikös tämä ole selvää tekstiä siitä ketkä murhasi 150 hollantilaista ja 150 muuta. Suomessa on totuttu siihen, että venäläiset ja niiden kätyrit ovat aivan sietämättömiä valheissaan, mutta tämä jo ylittää kaikki rajat. Luuletteko te venäjän propagandistit että suomalaiset uskoo näitä hervottomia valheita? Terijoen "hallitus" ynnä muuta p-----!

90 prosenttia kirjoittajista näkyy hurahtaneen länsimaiseen propagandaan. Grayling Dainty näyttäisi olevan ainoita joka osaa ajatella realistisesti. Kuka on todistanut että Venäjä tai venäläismieliset olisivat olleet asialla?? Yhtä hyvin voisi olla todistettu että se on CIA tai Ukrainan "virallinen" (= vallankumous)hallinto, Jatsenjuk kuuluu siihen pyrkyriporukkaan itse mm. Putinin kone lensi 37 minuuttia ennen ko tapausta samasta paikasta, joten siitä voi tehdä johtopäätöksiä, mistähän koneesta ampujat erehtyivät .. tuskinpa Venäjä tai venäläismieliset olisivat riskeeranneet Putinin henkeä hutiloimalla taivaalle ohjuksia samaan suuntaan! Liikaa aivopesua, johon nöyrät suomalaiset innolla menevät mukaan. EU on itse ensimmäisiä syypäitä koko sotkuun, arvostelevat Venäjää Ukrainan asioihin sekaantumisesta ja ITSE EU on ensimmäisenä siihen ollut sotkeutumassa.