Torstai 25.4.2019

Nyt on jihadisteja varoitettu: USA valmis iskuihin ilmasta

Luotu: 
8.8.2014 10:10
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Yhdysvalloilla on kykyä iskeä jihadistien kimppuun Irakissa. Kuvassa amerikkalainen F/A-18-Superhornet.
|

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on antanut maan ilmavoimille valtuudet iskeä jyrkän islamistista valtiota tavoittelevien Isis-taistelijoiden kimppuun Pohjois-Irakissa. Samalla USA antaa lentoteitse huoltoapua Isisin ahdistamille siviileille, muun muassa Sinjar-vuorella piiritettyinä oleville irakilaisille.

USA:n iskut alkavat hyvin todennäköisesti, jos islamistiset ääriainekset eli jihadistit alkavat uhata Bagdadia tai Irbiliä, missä on paljon Yhdysvaltain diplomaatteja ja sotilasasiantuntijoita.

Irakin hallitus on pyytänyt Yhdysvalloilta apua kaoottisessa tilanteessa Isisin saatua haltuunsa suuria alueita Irakista ja Syyriasta.

Obaman mukaan USA on valmis olemaan estämässä alueen uskonnollisten vähemmistöjen teurastaminen, mutta jatkossa Irakin omien turvallisuusjoukkojen on kyettävä takaamaan kansalaisten turvallisuus.

Asiasta ovat raportoineet muun muassa BBC ja Washington Post.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Tilanne on teknisesti täysin sama kuin Ukrainassa, aloittaako EU talouspakotteet myös Yhdysvaltoja vastaan, koska perusteet ovat aivan samat kuin Venäjää vastaan. YK ja kansainvälinen oikeus tuntuvat olevan pelkkää paskapaperia, jota tulkitaan täysin mielivaltaisesti. Vielä kun Aasiassakin aletaan kunnolla sekoilemaan, onkin keitos valmis. 20.000 ydinkärjellä keittää piron ison lihasopan.

Jouni Minkkinen

Niin, eikös Itä-Ukrainassa samoin kuin Irakissa taistelijat ja ainakin johtajat tulivat pääosin rajan yli. Ukrainassa Venäjältä ja Irakissa Syyriasta. Jos kerran tilanne on teknisesti sama niin silloinhan Itä-Ukrainan saparaattorit ovat vielä pahempia kuin lehdissä on kirjoitettu. Irakin teknisesti samassa tilanteessa "vapaustaistelija" teloittavat vastustajat ja uhkaavat silpoa puolet väestöstä. Jos kerran tilanne on sama Ukrainassa niin pitäisiköhän meidän oikeasti huolestua tuosta naapurimaasta?

Majlis Lahtinen

Wau USA,,ajattelin jo että koska laitatte huippuaseitanne soimaan,että loppuu Israelilaisten tappaminen..Eihän kukaan muut saa mitään aikaan,ilman IHANAT jENKIT,,Muut vain elää vellihousut yllä,ja odottaa naapurin tuloa. Imeellistä porukkaa täällä suomessa,kun pitää pitkät puheet Siitä kuin ihania terroristit ovat. Obama,Obama..

Janne Aho

Niin mitenköhän tämä teknisesti on sama asia kun Ukrainassa. Isis on ilmoittanut tappavansa KAIKKI vääräuskoiset myös sinä Teppo Vanamo ja minä seka 99% Uuden Suomen lukijoista kuulutaan niihin. Sekä 99% kaikesta muusta maailma kuuluu noihin Isis järjestöm määrittämiin vääräuskoisiin. Sinjar-vuorella on noita vääräuskoisia luokussa monin verroin Gazan konfliktiin nähden joika Isis järjestö on ilmoittanut tappavansa. Ovat myös toteuttaneet uhkauksiaan aika suorasukaisesti.

Keijo Nordman

Irakissa ja Syyriassa tuo IS-järjestö on kymmeniätuhansia ihmisiä murhannut. Kristittyjä valtaosin mitä raaimmilla tavoilla. Nyt 40 000 tuhatta pakoon lähtenyttä kristittyä odottaa kuolemaansa, mikäli jenkit eivät pian toimi. Suomen poliittinen johto ei ole pinahtanutkaan tästä tragediasta, vaikka tähän verrattuna olemattomasta Gazan tapauksesta on kurkku suorana mylvitty. Oletettavaa onkin, että vihervasemmisto järjestää pian taas marssin, jossa tuomitaan jyrkin sanankääntein "viattomien" muslimien teurastus, kun ilmaiskut tätä rosvojoukkiota vastaan alkavat Irakisssa!