Keskiviikko 20.2.2019

Ukrainasta jyrähdys: Käynnissä Venäjän invaasio

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2014 13:46
Päivitetty: 
22.8.2014 14:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ukrainan armeijan ja Venäjä-mielisten separatistien taistelut ovat lähestyneet Donetskin miljoonakaupunkia. Perjantaisessa kuvassa paikallinen mies siivoa Ukrainan armeijan raketinheittimen aiheuttamaa tuhoa.
|

Ukrainan mukaan Venäjän avustussaattueen rekkojen rajanylitys on ”suora invaasio” Ukrainaan, kertoo muun muassa BBC. Ilmausta käyttää Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n johtaja Valentin Nalivaitšenko.

– Nämä ovat armeijan ajoneuvoja avustusnaamiossa, Nalivaitšenko sanoo BBC:n mukaan.

Venäjän avustusrekat lähtivät perjantaina omavaltaisesti etenemään rajan yli kohti itäukrainalaista Luhanskia. Rajanylityksellä ei ole Ukrainan lupaa, eikä saattueen mukana ole myöskään kansainvälinen Punainen Risti.

Venäjän mukaan humanitaarisen avun toimittaminen ei voi enää odottaa. Raporttien mukaan avustussaattuetta saattavat Venäjä-mieliset separatistijoukot.

Aiemmin Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt totesi katsovansa, että Venäjän interventio eli väliintulo Ukrainaan on alkanut. Hänen mukaansa avustusrekkoja saattavat Venäjän maahanlaskujoukot. Lue Bildtin kommenteista lisää tästä linkistä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Niin että kun asiasta on sovittu Ukrainan, Venäjän ja Punaisen Ristin kanssa, niin Brittien Propagandayhtiö on sitten löytänyt jonkun Oikean Sektorin miehittämän turvallisuusministeriön tyypin joka vollottaa länsimedialle painettavaa.

"Valentyn Nalyvaychenko, head of Ukraine's SBU security service, said it was a "direct invasion"

Läntisten Politrukkien propaganda on vajonnut jo niin surkeaksi, ettei voi muuta kuin tuntea syvää myötähäpeää.

Rami Ovaskainen

Punainen Risti kyllä ilmoitti ettei ole mukana tuossa Venäjän rajanylityksessä, vaan se on venäläisten aivan omin luvin tekemä temppu. Yleensä valtion rajojen yli ei kai saisi mennä ilman maan lupaa, mutta ei tuo tunnu Venäjää haittaavan sen enempää kuin sekään ettei Punainen Risti ole mukana kuten alunperin piti.

Mutta Janne on hyvä ja tuntee syvää myötähäpeäänsä ihan vapaasti. Tunteet on hyvä käsitellä.

Jouni Minkkinen

Tuskinpa, ei nämä Putin saappaan nuolijat muuta mitään ajatuksiaan vaikka itse Putin kertoisi asiat tosiksi. Putinistit kiistävät edelleen ettei Krimiä miehietetty vaikka Putin sen itse ilmoitti todeksi ja kunniamerkein palkitsi sotilaitaan.

Punaisen ristin on ihan turha sanoa ettei heiltä ole saattuelle mitään valtuutusta, sillä se ei ole totta koska Venäjä sanoo toisin.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #31

Ei vaan väittämäsi on virheellinen. ICRC twiittasi tarkalleen ottaen näin:

We've not received sufficient security guarantees from the fighting parties. Our team in #Lugansk reports heavy shelling overnight. #Ukraine

Eli saattueella on valtuutus edelleen kuten Welle / BBC jne uutisoi, mutta koska sodan osapuoli nimeltä Ukraina estääkseen avustuksen on tulittanut koko yön avustusaluetta estääkseen avun perilletulon, kansainvälinen Punainen risti ei uskaltanut lähteä autojen kyytiin.

Sen sijaan venäjän Punainen Risti lähti, vaikka aluetta tulitetaan. Tämänhän myöntää Ukrainan tiedustelupalvelukin että punainen risti on mukana:

Ukraine's intelligence (SBU) chief, Valentyn Nalivaychenko, has described the convoy crossing the Russian border as a “direct invasion.”

“We call it a direct invasion,” Nalivaichenko told journalists. “**Under the cynical cover of the Red Cross** these are military vehicles with documents to cover them up.”

Punaisen Ristin kyynisen suojan alla tarkastetut Viljasäkit muuttuivat ilmeisesti telamiinoiksi ja moneen kertaan tarkastetut aseistamattomat Kamazit sotakoneiksi.

Se on tuo propaganda sellaista silmänkääntötemppuilua, missä retoriikalla tapahtuu ihmeitä.

Tosiasiat lienevät:

1) Ukraina on viikon kaikilla eri keinoilla estänyt humanitäärisen avun perille vientiä
2) Sotatoimien estänyt ICRC:tä tulemasta alueelle
3) Avustus jatkuu Venäjän Punaisen Ristin valvonnassa
4) Ukraina väittää kuorma-autojen muuttuneen sotakoneeksi

No, ehkä Ukrainan heppu on oikeassa. Koska CIA on käyttänyt siviiliväestöön kohdistuvaa terrorisotaa keinona voittaa, ruoka on tässä tilanteessa vasta-ase kun on käytetty siviiliväestöä ja sille aiheutettua kärsimystä sodan osapuolena.

Ehkä Nalivaychenkon tarkoitus ei ollut myöntää asiaa?

Lasse Lehmusto

Venäjän kuorma-autojen kuskit olisi pitänyt valokuvata kaikki.
nyt on käymässä niin, että ammattisotilaat ajavat kuorma-autot Ukrainaan ja ammattitaidottomat separatistit ajavat ne takaiasin Venäjälle, ajatelkaas tällista madollisuutta.
Näin Venäjä saisi kuin huomaamatta 200 ammattisotilasta separatistien tueksi, kyllä Venäjällä ei ole puhtaita jauhoja pussissa, olen siitä varma.

Janne Pohjala

2000 ammattisotilasta ylittäisi yön pimeydessä satelliittien huomaamatta rajan siltä alueelta joka on edelleen militian hallussa.

On aivan naurettava ajatus että jos venäjä haluaisi siirtää joukkoja alueelle että sen kannattaisi turvautua johonkin sirkustemppuiluun autokuskeilla.

Arviot Ukrainan joukoista ovat 50-60 tuhatta ja 560 vaunua. Militialla on noin 30 000 ja 180-220 vaunua. Kun alueen koko on sama kuin Suomi Hämeenlinnasta etelään se tarkoittaa ettei mitään valvottuja rintamalinjoja ole.

Militian suurin asetoimittaja on ollut Ukrainan Armeija. Taisteluissa esimerkiksi T-64 vaunuja Militia on saanut vallattua ehjänä Ukrainan armeijalta 64. Tarkoittaa suunnilleen sitä että varusmiehet vuotavat kalustoa kapinallisille tai että eivät osaa lainkaan mottitaistelua.

Ukrainan joukot ajelevat alueella ja ammuskelevat milloin mitäkin. Vaikka siviilitaloja kunhan terroria saadaan alueelle. Siksi tämä onkin ensisijaisesti terroria siviiliväestöä kohtaan ja vasta toissijaisesti taistellaan joukot, joukkoja vastaan.

Idea on sama kuin USA:n Bomber-Harrisilla, joka otti tavoitteeksi tappaa Saksalaisia siviilejä kunnes niiden moraali pettää ja sota loppuisi sitä kautta. No, ei toiminut mutta miljoonia siviilejä kuoli.

Alue on siis oikeammin ei-kenenkään maata, jonka kautta voi viedä milloin tahansa tuhansia sotilaita yön pimeydessä, satelliittien huomaamatta rajan yli. Siihen ei todellakaan käytettäisi kaikkien medioiden kyyläämää avustuskuljetusta.

Jos jotain vietäisiin rajan yli niin se vietäisiin silloin kun median ja puhuvien päiden huomio on valkoisissa rekoissa. On ehkä vietykin. Kuka tietää. Kyllä Venäjälläkin on sissejä, ei niitä vain Suomessa kouluteta.

Yst terv Res Sissiluti.

Janne Pohjala

Tuskin erityisesti mitenkään, kun ei ole lavat täynnä aseita. Eikä ole tässäkään.

Tämä on puhtaasti mediasotaa kun lännen USA-rähämälläänolijat yrittävät kiljumalla muuttaa jauhosäkin telamiinaksi.

Syy miksi kaikin keinoin pyritään avun saaminen perille, on se että CIA käyttää Ukrainan Armeijan kautta alueen asukkaita sodan välikappaleena. Aiheuttamalla siviileihin kohdistetun terrorin ja humanitäärisen kriisin, USA pyrkii pakottamaan aluetta puolustavat antautumaan, ettei sen tarvitsisi taistella kaupungeissa.

Siviileihin kohdistetut sotatoimet ja avun epääminen siviileiltä on sotarikos, josta pääsee Haagiin.

Jos siviilit saavat apua, CIA:n "Leningrad" -strategia menee pieleen. Siksi nyt kiljutaan.

Esko Kotilainen

Kyllä ne varmasti ammuttaisiin kappaleiksi,mutta sithän minä ihmettelenkin jos kerran todetaan että tämä on hyökkäys niin,miksi ei tuhota rekkoja.Luulisi olevan helppion nakki hävittää tavallisia rekkoja.Kun on kerran vehkeet.Miksi möyrytä kuin koditon lehmä,toimintaa.

Janne Pohjala

Yksinkertaisesti siksi että jos Venäjän lähettämät rekat, jotka on moneen kertaan jo syynätty ettei niissä ole kuin avustustarvikkeita, tuhottaisiin, niin se sataisi suoraan Venäjän laariin.

1) Venäjän kansa saisi lisätodisteita siitä mitä USA, EU ja Ukraina ovat valmiita tekemään estääkseen humanitäärisen avun

2) Venäjän kumppanuusmaat saisivat lisää syytä tuomita lännen toiminnan kriisissä

3) Putinin suosio todennäköisesti nousisi

4) USA / EU / Ukraina saisivat todennäköisimmin arvostelua kun rekkojen raunioista ei edelleenkään löytyisi aseita.

5) Ukraina saisi yhden oikeudenkäynnin lisää Haagiin, jonka vaatija olisi Venäjä.

Koska em. syistä rekkoja ei voi tuhota, on yritetty politikoimalla kaikin keinoin keksiä loputtomiin uusia tekosyitä minkä vuoksi asia ei etene. Kun viikko on seisottu odottamassa, niin on kohtuullisen varmaa että ainakin kriisin toisen osapuolen maat näkevät asian siten että ihmisten auttaminen ensin ja sitten temppuilu.

Tietenkin tästä kiljutaan sitten että väärin sammutettu, mutta se taasen yhä enemmän kertoo ettei länsipuolen tarkoitus koskaan ollutkaan ensisijaisesti auttaa humanitäärisessä kriisissä vaan käyttää siviilejä osana sotaa.

Tämä tulee ilmeiseksi kaikille ajatteleville länsimaalaisille ihmisille ja sitä tuskin saadaan käännetyksi retoriikalla. Sitä kuitenkin nyt yritetään ja siksi käynnissä on tämä huutokilpailu.

Hannu Mononen

Venäjän Federaation aseellinen hyökkäys Ukrainaa vastaan siis käynnistyi tänään perjantaina 22.8.2014, kärkenään valkoisiksi maalattuja puolityhjiä sotilasrekkoja lastinaan kulisseiksi vietävää materiaalia.

YK:n peruskirjan mukaan valtioilla on oikeus itsepuolustukseen. On odotettavissa Ukrainan aseellinen puolustautuminen hyökkäykseltä täydellä tulivoimalla ja sen mukaisia ihmishenkien menetyksiä.

Jouni Minkkinen

Terve järki? Ainakin itse varon todella paljon etenkin venäläisiä rekkoja. Ainakin sen kerran jälkeen kun venäläinen rekkakuski päätti todennäköisesti kännissä tulla risteykseen päin punaisia valoja. Kun on riittävän läheltä katsonut venäläisen rekan keulaa niin sen muistaa.

Eeva Liisa Billhardt

Saksalainen DWN kirjoittaa
"Am Wochenende hatte die Regierung den Konvoi dann prinzipiell als humanitäre Hilfe anerkannt" . HAllitus(Ukrainan on yväksynyt saattueen viime viikonloppuna humanitääriseksi avuksi ja

"Der Konvoi wird von 35 Mitarbeitern des Roten Kreuzes begleitet",
eli että 35 punaisen ristin toimitsijaa on mukana saattueessa .

Eikai Bildt nyt vain valehtele ?
Onko pikemminkin hyökkäys Venäjää vastaan saatava alkamaan?

Jouni Minkkinen

Punainen Risti ei saanut riittäviä takeita turvallisuudelleen, joten he jättäytyivät pois.
- Emme ole osa saattuetta millään tavalla, Punaisen Ristin Moskovan-edustaja Victoria Zotikova sanoi AFP:lle.
Aiemmin saattuessa oli tarkoitus olla Punaisen Ristin saattajat.
-------------------------------------------------------------------------
Mutta jos Venäjä ilmoittaa että Punainen risti on mukana, niin ei siinä ole mitään merkitystä jos Punainen Risti itse ilmoittaa etteivät ole mukana. Venäjän ilmoitus riittää.

Janne Pohjala

Kun PR tarkastaa kuormat rajalla ettei niissä ole muuta kuin ruokaa ja tarvikkeita, niin ei niillä voi edelleenkään ampua ketään.

Se on aivan sama onko PR jakamassa ruokaa, se ei voi kuitenkaan kontrolloida kuka sen syö. Poisjättäytyminen on tekosyy. Lisäksi Ukraina olisi voinut lopettaa tykistö- ja rakettitulen humanitäärisen avun toimittamisen ajaksi, mutta kuten huomataan ei ole näin tehnyt.

Ukraina suostui kaikkien uutistoimistojen mukaan siihen että apu toimitetaan perille, mutta kaikin tavoin toimii siten ettei sitä voitaisi toimittaa perille.

Eeva Liisa Billhardt

Saksalainen DWN kirjoittaa
"Am Wochenende hatte die Regierung den Konvoi dann prinzipiell als humanitäre Hilfe anerkannt" . HAllitus(Ukrainan on yväksynyt saattueen viime viikonloppuna humanitääriseksi avuksi ja

"Der Konvoi wird von 35 Mitarbeitern des Roten Kreuzes begleitet",
eli että 35 punaisen ristin toimitsijaa on mukana saattueessa .

Eikai Bildt nyt vain valehtele ?
Onko pikemminkin hyökkäys Venäjää vastaan saatava alkamaan?

Rami Ovaskainen

""Der Konvoi wird von 35 Mitarbeitern des Roten Kreuzes begleitet",
eli että 35 punaisen ristin toimitsijaa on mukana saattueessa ."

"Onko pikemminkin hyökkäys Venäjää vastaan saatava alkamaan?"
*****************************

Se oli viime viikonloppuna se ja nyt on nyt eikä Punainen Risti ole mukana ( joten mikä kumma oikeus Venäjällä on omin lupinensa viedä kolonnansa Ukrainan rajan yli...)...

Mitä Venäjään hyökkäyksestä spekuloit, niin älä nyt ihan naurattavaksi vedä hommia. Vai onko vieraan valtion asevoimat mielestäsi kaapanneet Venäjästä osia tahi lähettäneet sinne joukkoja tarkoituksenaan maan pirstaloiminen? Kummasti Venäjä korostaa aina, ettei maiden sisäisiin asioihin saa puuttua... mutta toimii itse toisin kuin mitä puhuu.

heikki rahkala

"Avustus" rekat pannaan parkkiin sopivaan kohtaan ja odotetaan että Ukrainan armeija lähestyy...
Jotain pientä epäselvää kärhämää ja Putin toteaa että ne käy meidän kimppuun. Sitten me luetaan, että siellä on "avustus" rekkoja tukemassa 10 Divisioonaa ja pari panssariprikaatia päälle.

Hannu Mononen

Ukrainan turvallisuuspalvelun johtaja Valentin Nalivaišenko sanoo, että Ukraina ei aio käyttää voimakeinoja avustussaattuetta vastaan. Jos käsikirjoitukseen kuuluu hyökkäys rekkoja vastaan, ei sen järjestäminen toki ole ongelma separatisteille. Millainen "avustussaattue" mahtaa seuraavaksi tulla?

Niin tai näin, mutta ensi tiistaiksi Valko-Venäjälle suunnitellun neuvottelun asetelmat muttuivat kerralla perinpohjaisesti Venäjän laittoman maahantunkeutumisen takia.

Janne Pohjala

Kyllä. Valko-Venäjä ja Kazastan kiittävät avun toimittamisesta. Ukraina kiljuu ja jatkaa sätkimistä USA:n sätkynukkena, eikä EU tiedä mihin suuntaan pitäisi katsoa.

USA pelaa tällä kortilla neuvottelujen estämistä ettei vain mitään rauhaa syntyisi. Sen kärkilojalistit kuten Bilt ja varmaan vielä CIA:n kouluttama Ilves tulevat kiljumaan kuin pistetyt siat kaikkea kamaluutta. Ja tietenkin Britannian suuret suut louskuttavat kilpaa Washingtonin kanssa.

Ja Saksa ja Ranska miettii yhä enemmän että jos pääsisi Britanniasta ja NATO:sta eroon. Saisi Eurooppaan itsenäisen puolustusliiton ja samalla saisi USA:n ulos Euroopasta huseeraamasta oman etunsa puolta, niin hyvä olisi.

Ennustan että on mahdollisuus että se miten tämä kriisi loppuu, tulee olemaan yllätys. Mutta USA:lle.

Esko Kotilainen

Olet oikeassa,Bildt on aina ollut usa,n sätkynukke,niin Balkkanilla kuin Somaliassakin.Ilveksen nyt tietää jokainen ,mikä mies hän on.Se vain uupuisi että saataisiin Bildt mukaan kuvioihin.Mies on aivovaurio.Muutoin luulen ratkaisusta tulee yllätys kaikille osapuolille.Aika näyttää,mutta se on suurinpirtein selvä että,jenkit heittivät panoksensa kaivoon.

Hannu Mononen

"USA pelaa tällä kortilla neuvottelujen estämistä ettei vain mitään rauhaa syntyisi." -- ahaa, että ne olivatkin nyt jenkit jotka käskivät rekat laittomaan rajanylitykseen!

- Katohan kutaleita. Noin oveliksi en olisi amerikkalaisia uskonutkaan, että heidän kortilla pelataan silloin kun Venäjän rekkasaattue ylittää rajan... Olivatko CIA:n miehet kenties naamioituneina Venäjän univormuihin ja antoivat kuskeille käskyt sujuvaksi venäjäksi? Vai olivatko he soluttautuneet rekkakuskien joukkoon? Vai ihanko CIA:n imitaattorit soittivat Moskovasta asti ja antoivat käskyn?

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #30

No eivät suinkaan, vaan USA yrittää pelata sitä korttia että joku julkesi mennä antamaan humanitääristä apua

1) kansainvälisen oikeuden vastaisena
2) epädemokraattisena
3) humanitääristä apua epähumaanina

USA:n tavoite on pitää tämä sota käynnissä niin pitkään kuin mahdollista, koska kriisi on paljon suuremman kuvion käyttövoima. Jos nyt tehtäisiin rauha, olisi vaikeaa luoda lisää talouspakotteita, joilla kiristää Venäjää siitä että se on loikannut ulos petrodollarista ja myy Kiinalle ja Intialle öljyä ja kaasua ohi dollarin.

Saddam myi Euroilla ja Gaddafi kullalla. Molemmat ovat nyt sattumalta kuolleet ja heidän maansa joutuneet valheellisin perustein sodan kohteeksi ja saman laisen kansannousun kuin Ukrainassa kohteeksi.

Isossa pelissä Ukraina on kuin tuli höyrykoneen kattilan alla. Jos se sammuu pysähtyy kone.

Siksi CIA joka ohjaa Ukrainan nukkehallituksen toimintaa, eli virallisesti auttaa sitä terrorismin vastaisessa sodassa, ei koko kriisin aikana ole sallinut yhtäkään neuvottelua osapuolien välillä, lähettänyt Kansalliskaartin terrorisoimaan etelää (Odessa) ja itää (Donetskin alue, Harkova). Tällä terrorilla viimeistään käännettiin alueiden väestö Kiovan hallintoa vastaan.

Tällä perusteella Porosenkon palattua rauhanneuvotteluista hänet käännettiin ympäri ja ilmoitettiin että sota alkaa aamulla 15.4.2014. Kukaan idästä tai etelästä ei hyökännyt Kiovan kimppuun.

USA sai sotansa, nyt kriisi pitää saada jatkumaan mahdollisimman pitkään, jotta pakotepolitiikkaa voidaan käyttää taloussodan pelinappulana.

Timo Koivusalo

"Ennustan että on mahdollisuus että se miten tämä kriisi loppuu, tulee olemaan yllätys."

Samaa ennusti Stalin 1939 lähettäessään joukot kohti Taipaleen jokea ja Raatteen tietä. Homman piti olla hanskassa muutamassa päivässä. Putinin takia olemme todistamassa Venäjän nopeaa rappiota kohti kansainvälistä hylkiövaltiota.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #33

Mutta kuka tästä Lännen retoriikasta "kansainvälinen hylkiövaltio" välittää?

Minkä kansojen välinen? Noin puolet maapallosta ei välitä. BRICS -maissa on vajaa puolet maapallon asukkaista ja se puoli jossa tapahtuu talouskasvu. NAFTA ja EU eivät ole kasvun vaan nollakasvun alueita. BRICS -maat, kiina etunenässä ovat luoneet maailman suurimmalla käteisvarastollaan toisen maailmanpankin ja investointirahaston, jolla vaikkapa voidaan laajentua Afrikan mantereelle täysin ilman dollarivaltaa (WB, IMF).

Saammehan me täällä lännessä paukuttaa poskia ja pitää kisaa kuka keksii rumimman haukkumasanana, mutta yhä vähemmän sillä on merkitystä. Yhä vähemmän Kiina, Intia tai Venäjä ovat riippuvaisia kasvukyvyttömästä lännestä. BRICS yhdessä tulee ohittamaan USA:n maailman suurimpana talousalueena, eikä tällä talouskasvujen erolla siihen tule menemään kovinkaan kauaa.

USA:n talous on pitkälti läpilaskutusta ja tietokoneiden pyörittämien numeroiden puhaltamaa kuplaa. Siksi USA:n on pidettävä kiinni siitä että Dollarilla tulisi olla loputtomiin asema varantovaluuttana.

Mikään varantovaluutta ei kuitenkaan ole ollut ikuinen, dollari otti varaintovaluutan aseman punnalta toisen maailmansodan jälkeen.

Tässä kriisissä soditaan Dollarista eikä Ukrainasta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reserve_currency

A report released by the United Nations Conference on Trade and Development in 2010, called for abandoning the U.S. dollar as the single major reserve currency. The report states that the new reserve system should not be based on a single currency or even multiple national currencies but instead permit the emission of international liquidity to create a more stable global financial system.[41][42][43]

Countries such as Russia and the People's Republic of China, central banks, and economic analysts and groups, such as the Gulf Cooperation Council, have expressed a desire to see an independent new currency replace the dollar as the reserve currency.

On 10 July 2009, Russian President Medvedev proposed a new 'world currency' at the G8 meeting in London as an alternative reserve currency to replace the dollar.[44]

Venäjän valtava kaasukappa Kiinan kanssa ohi dollarin, öljyputki Intiaan, BRICS -maiden maailmanpankki ja uusi IMF.

Dollarin monopolia ainoana varaintovaluuttana kammetaan nurin. USA puolustautuu luomalla kriisin, jonka varjolla voidaan käynnistää taloussota.

Tietysti hemmetin ikävää ukrainalaisille että he joutuivat tämän uhriksi.

Erkki Vainionpää

Kukaan ei saa ylittää rajaa luvatta. Venäjä on taas rikkonut Ukrainan suvereniteettia ja jatkaa tilanteen kärjistämistä. Ilmeisesti raja ei ollut Ukrainan hallituksen rajavalvonnan kontrollissa, muuten siinä olisi ollut sellaiset betoniesteet edessä, että siitä ei olisi menty. Nyt Venäjä ja Putin on astumassa vaaralliselle tielle.

Santeri Satama

Lienet oikeassa, käytännössä "suvereniteetti" tarkoittaa sotilaallista ylivaltaa jollain alueella, joten siinä merkityksessä sodan aluepuolustusjoukoille häviävä Kiovan hallinto ei ole suvereeni Itä-Ukrainassa. Vaan suvereeni näyttäs niillä nurkilla olevan nykysillään"Novorossija" vai mikä sen paikallisyhdistyksen nimi nyt onkaan. Ja eiköhän tuo avustuskolonna ole paikallisyhistyksen sotajoukoilta luvan saanut, Kiovan hullujen turhanpäiväistä suunpieksentää kuuntelee enää yhtä hullut journalistipapukaijat, Tuomioja ja NATO-pomot.

Hannu Mononen

Olen ihmetellyt, miksi Itä-Ukrainaan piti lähettää pressun alla niin paljon Moskovan ilmaa niin monella rekalla, kun varsinainen lasti olisi mahtunut murto-osaan rekoista täyteen lastattuina.

Ilmeisesti tarvitaan monia, erikoisesti maalattuja rekkoja evakuoimaan separatisteja kiristyvien saartorenkaiden sisältä hajallaan olevista taisteluasemista. Ukrainan hallituksen joukot ovat edenneet siihen tahtiin, että pian ainoa tie separatisteille välttää joutuminen Ukrainassa oikeuden eteen vastaamaan teoistaan on livahtaminen pois moottoriajoneuvoilla.

Tavanomaiset sotilasajoneuvot eivät ole enää heille turvallisia, joutuessaan Ukrainan joukkojen tulen alle. Siispä tarvitaankin valkoisella maalilla merkityt kulkuvälineet, joita Kiovan joukot eivät tulittaisi.

Ei Putinille tullut kiire minkään parasta ennen -päivämäärien takia, vaan koska Luhansk ja Donetsk ovat lähiaikoina siirtymässä Ukrainan joukkojen haltuun. Olennaisempaa kuin mitä nuo rekat vievät Itä-Ukrainaan on se, mitä ne tuovat sieltä pois.

Timo-Pekka Mustakallio

Ukrainasta... piipitystä?! Muutama avustustarpeita kuljettava KamAZ, demonstratiivisesti vain kuskin ja apparin kera, ei valloita eikä ajatellutkaan valloittaa valtakuntaa, vaan tuo kiireellisen avun tarpeessa oleville ihmispoloille välttämättömiä tarpeita hengen pitimiksi. Kiovahan ei tällaiseen pystynyt, se on p.a. suomeksi sanottuna, ja keskittynyt heittämään kapuloita hätäavun rattaisiin. Venäjänsukuisen väestönosan ajamisesta maanpakoon, tai lähtöön kykenemättömien likvidoinnistahan tässä on kyse, etnisestä puhdistuksesta jos puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Miksi Länsi on sellaisessa mukana?

Kiovan sotilaallinen peli on pelattu. Kumpikaan osapuoli ei voi "voittaa".

Tehkää nyt vihdoin se tulitauko, aikanaan rauhansopimus, ja keskittykää Venäjän esimerkin mukaisesti laajaan hätäapuun Itä-Ukrainan pakolaismassoille ja etenkin sinne sisällissodan jalkoihin jääneille. Antautukaa vihdoin ajatukselle, että Kiovan kaapparit ja heidän raakalaismaiset taustajoukkonsa kuuluvat Haagiin vastaamaan teoistaan, ja että Lännen "Lebensraum"-retki Ukrainaan on epäonistunut... katastrofi, itse asiassa.

Tämä lopputulos oli aavistettavissa jo keväällä, kun kaapparihallituksen kyvyttömyys kävi selväksi. Yllätys on oikeastaan vaan, että peli menetettiin vaivaisessa puolessa vuodessa. Krim... menetetty. Donbass... raunioitettu. Ukrainan valtionkassa... tyhjennetty. Minkä tavoitteensa Länsi itse asiassa saavuttikaan, saavuttiko ainuttakaan? Verkhovna Radahan taisi kieltäytyä myymästä ruosteisia kaasuputkiaan Jenkeille, ja EUAA tosin solmittiin mutta sen lupailemat 11 miljardia Euroa lie jo tupakoitu. Ukrainan miljardihaudan (puhutaanko sadoista miljardeista, huomioiden miten iso maa on kyseessä?!) vastapainoksi kenties kalkyloiduista luonnonvaroista Krimin öljyt menivät jo. Mahdollisesti Donbassinkin liuskekaasut ja -öljyt menetetään vielä poliittisten levottomuuksien seurauksena.

FAIL.

Janne Pohjala

No tämä on ehta FUBAR. Wikipedia:

FUBAR stands for fucked up beyond all recognition/repair/reason. Like SNAFU and SUSFU, it dates from World War II. The Oxford English Dictionary lists Yank, the Army Weekly magazine (1944, 7 Jan. p. 8) as its earliest citation: "The FUBAR squadron. ‥ FUBAR? It means 'Fucked Up Beyond All Recognition."

Ja sitä alkaa tilanne Ukrainassa olla. Maan hallinto on hässinyt korjaamattomasti maan hajalle, eikä tämän sisällissodan jälkeen ole mitään toivoa koota yhtä maata.

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_slang#FUBAR

Virheet on tehty, arrgoganssi on pelattu loppuun, nyt voi enää kärsiä seuraukset. Ennustan että 6-9kk sisällä USA lähtee Ukrainasta kuin Vietnamista aikoinaan, jonka kyllä muistan.

https://www.youtube.com/watch?v=3AiyFF9qOls

Erkki Vainionpää

Venäjä siis miehittää laittomasti Krimiä ja ylläpitää kriisiä Itä-Ukrainassa. Tämä toiminta on pysäytettävä. Ja se tulee tapahtumaan. Minusta on ihmeellistä, että Venäjä (Putin) yrittäisi keikauttaa maailmanjärjestystä uutteen uskoon. Toki öljystä ja kaasusta riippuvainen maailma on jo siirtymässä uuteen aikaan, joten ehkä Putin on laskenut nyt olevan viimeinen hetki parannella asemia.

Santeri Satama

Et kai sie Erkki oo niin raukkis että vaadit muita tekemään likasia hommia puolestas ja ite vaan netissä vingut? Sinne vaan ite vapaaehtoisena Azov-natsipataljoon kipin kapin liittymään ja tykinruuaks rintamalle, jos oot sanasi mittainen tosimies.

Sergei Niemelainen

Santeri tota ilmiselvästi noi on kokomusporukka "pukumiehet" jotka istuu ja ajaa kansan tuhon parralle, ilmiselvä keskiiän kriis menossa.
Heikki kannatta selata muuten nettia eikä tuijotta sitä mitä sulle syötetään ensisijaisesti niin ehkä silmät aukeavat mitä maailmassa tapahtuu.