Tiistai 18.12.2018

Nettikauppias teki kunnon tilin: nyt iskee verovirasto!

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.9.2009 16:06
  • Kuva: Creative Commons / Gutter
    Kuva

Netissä kalliita autoja, veneitä ja moottoripyöriä myyneeltä ruotsalaismieheltä vaaditaan 3,1 miljoonaa kruunua (runsaat 300 000 euroa) verorästeinä. Nettikaupan laajuutta tutkinut Gävlen verovirasto on laskenut, että mies on pannut netissä tavaroita myyntiin 12 miljoonan kruunun edestä, kertoo di.se.

Vuonna 1971 syntynyt mies on yhdessä kumppaninsa kanssa ollut hyvin aktiivinen Blocket-nettihuutokauppasivulla. Vuoden 2004 jälkeen pariskunta on pannut myyntiin useampia kalliita autoja, joista monet on tuotu suoraan ulkomailta.

Pariskunnan pankkitililtä käy ilmi, että he ovat rikastuneet yhteensä 2,4 miljoonalla kruunulla. Kulut ovat olleet noin puolet summasta.

Mittavasta liiketoiminnasta huolimatta pariskunta ei ole maksanut äyriäkään veroja, ei liioin alv:ia.

Verovirasto iskee nyt: pariskunnalta vaaditaan maksamatta jäänyt tulovero, alv, lisäverot ja korot maksamattomista veroista viiden vuoden ajalta. Ne tekevät yhteensä 3,1 miljoonaa kruunua.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ekonomi

"yhteensä 2,4 miljoonalla kruunulla. Kulut ...puolet summasta."..."tulovero, alv, lisäverot ja korot maksamattomista veroista viiden vuoden ajalta. Ne tekevät yhteensä 3,1 miljoonaa kruunua."

SIIS: n. 120.ooo eur katetta ja siitä 310.ooo eur veroa. Miten ikinä kukaan voi tehdä businesta Pohjoismaissa?? Olisi kiva tietää, paljonko laillisesti hoidettuina ja ajoissa maksettuna nuo verot olisi olleet. Laittomasti tienattunakin viiden vuoden ajan kahden hengen käteen jäänyt "Kunnon tili" on ollut n. 1000 eur/kk/hlö, entä paljonko olisi ollut jos homma olisi hoidettu laillisesti?

Ei noillä palkoilla juhlita.

Vieras

ei niitä veroja lasketa voitoista, jos tuotteet tuodaan ulkomailta ja myydään siten että niitä ei itse olla koskaan edes nähty.
Näissä tapauksissa verot otetaan liikevaihdosta.
mikä on syy pohjoismaiden kiskuri hintoihin jolloin ihmiset joutuu valitsemaan jopa ruokakaupassa ostaisiko leivän päälle juustoa vai makkaraa.