Keskiviikko 16.1.2019

”Sanoin vaimolleni lähteväni sotaan”- Amerikkalaislehti julkisti oudon muistion

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.9.2014 11:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    New York Post on julkaissut venäläisiksi sotilaiksi väitettyjen henkilöiden keskusteluja Ukrainasta. Arkistokuva Donetskista.
|

New York Post –sanomalehti on julkaissut tänään tietoja julkisuuteen vuodetusta muistiosta, joka lehden mukaan on uusi todiste sille, että Ukrainassa on venäläisjoukkoja. 

Venäjän oppositioedustajan ja lehtikustantaja Lev Shlosbergin kautta vuodettu muistio sisältää ”Venäjän eliittijoukkojen” sotilaiksi väitettyjen henkilöiden keskusteluja.

-Kuljimme siellä etsimässä näitä ukrainalaisia, tulimme aukiolle ja meitä pommitettiin, eräs henkilö kertoo New York Postin mukaan.

Lehden mukaan vuodetusta muistiosta käy ilmi, että 80 venäläissotilasta kuoli kuvatussa tilanteessa.

Muistiossa puhuvien henkilöiden mukaan heille ei kerrottu, minne heidät on määrätty ja tilanteen väitettiin olevan harjoitus.

-Tiesin kuitenkin heti, minne olen menossa ja sanoin vaimolleni lähteväni sotaan, eräs muistiossa siteeratuista sanoo.

Muistiosta uutisoi tänään myös brittiläinen Sunday Times paperiversiossaan. Molemmat lehdet kuuluvat Rupert Murdochin omistamaan News Corporation –yhtiöön.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Olavi Nieminen

Venäjän armeija on siis Ukrainassa sotimassa eikä marjassa.
Tämä on ollut selviö koko ajan.
Viime sotien aikainen Moskovan Tiltu höpäjää samaa kuin silloin. Onko sitä nyt erehdytty noteeraaamaan enemmän?
Pahinta on kun Venäjään ei koskaan voi luottaa, totesi myös pres. Lennart Meri aikoinaan.

Timo Nummela

Kriisin jälkeen totuus ja anteeksiantokomissio kokoontuu Pariisissa,Ateenassa,Romassa ym. lukuisissa paikoissa jaetaan ristit ja tittelit joku ruotsalainen prinssi tai prinsessa ojentaa Ilkka Kanervalle rauhan Nobel palinnon Vladimir Putinille Millenium potti uusista ihastuttavista ja nopeista tappokoneista sen tietenkin jakaa Pentti Arajärvi vaimoineen.

Sepetius Kangas

Kun Amerikkalainen sotilas kertoo taistelusta hän varmaan tunteen venäjän armeijan asepuvun, joukko- osaston jopa hänen esimiehensä. Sieltähän päteviä sotilaita tulee Porosenkon armeijaan. Kukaan ei ole todistanut, että Venäjän asevoimien joukkoja olisi ukrainassa. Toki venäläisiä sotilaita saattaa olla. Ja separisteista suurin osa puhuu venäjää. Ja venäjän vanhoja asepukuja varmasti ukrainassa on miljoonittain. Kukaan Euroopan ja Amerikan sotilaslähteistä jotka antavat lausuntoja ei ole puhunut venäläisistä joukko-osastoista. Vapaa ehtoisia venäläisiä siellä on varmasti.. Ukrainan armeija on taas melkein kokonaisuudessaan palkka armeija joten sieltä kyllä kansalaisuuksia löytyy.

Erno Linnola

Neuvo jota edelleen kannattaa noudattaa: älä usko mitään mitä sinulle kerrotaan ja usko korkeintaan puolet mitä omin silmin olet nähnyt. Koskee sekä Venäjän että lännen uutisointia.

Näillä eväillä mennään. Matkan varrella on tullut jo niin paljon poskettomia väitteitä Ukrainasta että niihin kannattaa suhtautua vähintäin kriittisesti.

J.a. Tauriainen

Minulle on tullut sellainen mututuntuma monista silmää tekevistä politikoista kuin rivikansalaisistakin, että ensin venäjänetu ja sitten katsotaan jos jää jotakin jäljelle omankansan eduksi.

En tiedä, mutta minulle on kerrottu Tarja Halosen vierailleen venäjällä, kahdella presidettikaudellaan 24 kertaa.

Ei ihme, että hän sai suomalaiset aivopestyä venäjän eduksi, hävittämään halvimman puollustuaseemme, miinat.
On siinä ollut tie sonnalla. Ei ihme,kun Setäsamuli ei kutsunut vierailulle.

Matti Karvonen

Siis ensin tehdään sitä mitä bildenbergissä on käsketty ja sitten vasta... tai no ei sittenkään kyllä tehdä mitään kansallisten etujen mukaista. Tiedä sitten sen demlalaisen pasifisti-stalinistin motiiveista ja matkojen sisällöistä tarkemmin mutta ihan hyvä jos siitä on ollut molemminpuolista etua.