Maanantai 20.11.2017

Haluatko välttää taskuvarkaita? Älä matkusta tänne

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.9.2009 17:13
  • Kuva: Creative Commons / thecrypt
    Kuva
    Barcelonan Sagrada Familia -kirkko.

Haluatko välttää taskuvarkaita lomamatkallasi? Siinä tapauksessa älä matkusta Barcelonaan. Tutkimuksen mukaan kaupungin tunnettu Las Ramblas -katu on taivas näppäräsormisille varkaille, kertoo Expressen.

TripAdvisor-sivusto on laatinut listan kymmenestä kaupungista, joissa todennäköisimmin pääsee omaisuudestaan eroon. Euroopan suurkaupungit kuuluvat ilmeisesti näihin kohteisiin. Vaara on suurin patsaiden, museoiden ja maamerkkien ympärillä.

TripAdvisor kertoo myös, miten välttää varkaiden huomion: Älä pidä mitään takataskussa ja varo harhautuksia ja vieraita ihmisiä.

Barcelonan jälkeen listalla ovat Rooma, Praha, Madrid, Pariisi, Firenze, Buenos Aires, Amsterdam, Ateena ja Hanoi.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Suomalaiset ovat jo muutenkin muukalaispelkoisia metsäläisiä, ja nyt vielä erikseen varoitellaan tuntemattomista ulkomaalaisista.
Ei ole kaukana etten ilmoita poliisille rasismirikoksesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan, mutta parantakaa tapanne uusisuomi, niin jääköön tähän.

ps. Takataskua ja harhautuksia saa toki varoa, ulkomaillakin.

ojalh

Jutussa mainittu Praha ei ole tässä suhteessa poikkeus. Parhaimmillaan taidetta hipovia välikohtauksia järjestetään missä milloinkin, joiden turvin putsataan turistien taskut. Esimerkiksi Prahassa tarkuvarkaat toimivat usein itsekin turistiksi pukeutuneen näköisinä ja aiheuttavat tukoksen vaikka raitiovaunun uloskäynnille. Seuratessaan miten suma lähtee purkautumaan ja miettiessään, mistä pääsisi ulos ei huomaakaan miten apurit samalla tyhjentävät reppua ja takataskuja. Toimintaa on erityisesti raitiovaunu 22:ssa, jolla monet turistit mielellään matkustavat koska sen reitti kulkee monien Prahan nähtävyyksien ohitse. Muita taskuvarkaiden temmellyskenttiä ovat esimerkiksi Kaarlen silta ja Vanha aukio. Kenenkään ei silti tarvitse ajatella, että <a href="http://www.pienimatkaopas.com/praha/">Praha</a> olisi vaarallinen kaupunki ja ettei sinne voisi taskuvarkaiden pelossa matkustaa. Hyviä vinkkejä taskuvarkeiden välttämiseksi on esim täällä: <a href="http://www.livingprague.com/warning.htm">http://www.livingprague.com/war... Yhteenvetäen voisi sanoa, että ennakoimalla hieman tilanteita ja käyttämällä maalaisjärkeä pärjää hyvin.