Torstai 23.5.2019

Ebola tarttui ihmisestä toiseen USA:ssa

Luotu: 
12.10.2014 13:01
Päivitetty: 
12.10.2014 13:38
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Teksasilaisen sairaalan töntekijä on saanut ebola-tartunnan, kertoo BBC. Tartunta tapahtui sairaalassa, jossa hoidetaan Afrikasta Yhdysvaltoihin matkustanutta vapaaehtoista Thomas Duncania.

Kerta on tiettävästi ensimmäinen, kun ebola tarttuu Yhdysvalloissa henkilöstä toiseen.

Teksasin terveydenhuoltoviranomaisten mukaan ebola-tartunta vahvistui sunnuntaina kello 13 Suomen aikaa.

Televisiokanava NBC:n mukaan Dallasissa tapahtunut tartunta on vahvistettu lääketieteellisesti. Työntekijän oireet havaittiin perjantaina, jonka jälkeen hänet eristettiin.

Nyt tarkkailuun on laitettu myös työntekijän kanssa kosketuksissa olleita muita henkilöitä.

Ebola on verenvuototauti, jonka kuolleisuus on jopa 50 prosenttia. Ilman hoitoa taudista selviää vain yksi kymmenestä sairastuneesta.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Haatainen

Leikkikää vielä lisää ja tapattakaa koko yhteiskuntanne oikeudella liikkumiseen. Järki sanoo yli 130 AÖ:lla, että lentokielto heti voimaan noille ebola-alueille! Mikä hemmetin idea on antaa vapaasti ihmisten sairastua kun voitas rajoittaa kaikki tautien leviämistä?

Jari Karjalainen

Eipä tule yllätyksenä. Pian tulee ensimmäinen tapaus missä on levinnyt ihmisestä toiseen täällä ah niin turvallisessa Suomessa. Siinä ei HUSin infektio-osaston yksi ainoa tällaista uhkaan vastaan oleva huone riitä. Ymmärrän kyllä ettei asioita haluta paniikin takia sanoa suoraan, mutta voisi edes kevyesti myöntää että tämä leviää joka paikkaan.

Ja tämä todella tulee karsimaan heikkoja pois. Valitettavasti.

Jorma Moll

Vai niin.... uutinen se olisi ollut jos se olisi tarttunut aidanseipäästä.

----

Nukutaan yömme rauhassa, vältetään pelon lietsomista. Ebola tarttuu huonommin kuin flunssa.
Eiköhän kunnon suomalainen talvikin suojaa meitä.

pekka numminen

Sairaus, joka sairaalahoidossakin tappaa noin 50% potilaista tarttuu heikommin kuin jokin, joka tarttuu todella helposti, ei minua juurikaan rauhoita.
Ehkä pitäisi vain olla ihan v*tun tyhmä niin ei olisi ebolasta huolissaan?

Juha Vesamäki

Mitä tarkoittaa otsikko "Ebola tarttui ihmisestä toiseen USA:ssa". Eikö se monessakin tapuksessa tartu ihmisestä toiseen, vai onko se uutinen, että näin tapahtui ensimmäistä kertaa USA:ssa. Ebola on erittäin vakava asia mutta ei sen varjolla saa hakea uutiselle lukijoita, tai nimen omaan asian vakavuuden takia näin ei pitäisi tehdä. Jotenkin tuntuu, että kyseessä on sensaation haku, ja vielä US:lta.