Perjantai 16.11.2018

Israelilta vihainen vastaus Ruotsille: ”Ei mikään Ikea-kaluste”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.10.2014 13:31
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    - Ruotsin hallituksen täytyy ymmärtää, että Lähi-idän tilanne on paljon monimutkaisempi kuin Ikean itse koottavat huonekalut ja että Ruotsin täytyy toimia vastuullisesti ja huomaavaisesti, sanoo Israelin ulkoministeri Lieberman.
|

Ruotsin hallitus on tänään tunnustanut Palestiinan valtion. Ulkoministeri Margot Wallström kommentoi päätöstä Expressen-lehdessä näin:

- On niitä, jotka väittävät, että olemme yhden osapuolen puolella. Enempää väärässä ei voisi olla. Tämä voi kuulostaa mahtipontiselta, mutta tällä teolla me itse asiassa asetumme rauhanprosessin puolelle. Arvioni on, että historia tulee olemaan myötämielinen tälle päätökselle, jonka uskon vahvistavan mainettamme maailmalla.

Ruotsin päätös on suututtanut Israelin. Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman on kommentoinut asiaa näin:

- Ruotsin hallituksen täytyy ymmärtää, että Lähi-idän tilanne on paljon monimutkaisempi kuin Ikean itse koottavat huonekalut ja että Ruotsin täytyy toimia vastuullisesti ja huomaavaisesti.

Seitsemän EU-maata itäisessä ja eteläisessä Euroopassa on jo tunnustanut Palestiinan valtion.
 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Leif Norrgård

Onnittelen itseäni, että olin kuuliainen Israelin Pyhän johdatukselle ja muutin Ruotsista takaisin Suomeen jo hyvissä ajoin, vuonna 1990!

Uskon, että Ruotsin alamäki jyrkkenee kaikilla mittareilla mitaten tästä päivästä alkaen. Sellaisten terroristijärjestöjen, kuten Hamas ja Fatah, hallinnoimien islam-uskoisten, sekalaisista arabikansoista koostuvan ja perustamissopimuksessaan Israelille täystuhoa uhoavan kansanjoukon tunnustaminen valtioksi Israelille 100%:sti kuuluvilla alueilla on käsittämätön poliittinen tyhmyys!

Sellaista en missään tapauksessa voi apostolisena kristittynä ymmärtää ja vielä vähemmän hyväksyä!

Jore Puusa

Leif Norrgård, oletko ollut paikalla kun israelilaiset fasistit jyräävät palestiinalaisen perheen kodin matalaksi appelsiinilehtoineen. Minä olen, tuska on suuri. Luuletko että palestiinalaisten pitää nöyrästi hyväksyä se ja kumartaa Jahvea, joka on niin laupias että antaa luvan häätää alueella vuosituhannen asuneet palestiinalaiset pois. Jumalallinen oikeus ao. maahan on totaalia hevonpaskaa, joka sellaiseen uskoo kannattaa tutkituttaa nuppinsa.
Israelilaiset ovat varastaneet parhaat viljelysmaat ja ajaneet palestiinalaiset ghettoon. Ja hei, minä olen lehtikuvaaja työskennellyt alueella monta kertaa alkaen Libanonin kriisistä ja siitä eteenpäin. Israelilaisten käytös palestiinalaisia kohtaan alueella on täysin verrattavissa natsien käytökseen juutalaisia kohtaan 30 ja 40 luvuilla. Vain vaatteissa kannettava risti puuttuu. Tuollaisestako syntyy ystävyyttä, terrorismia viime keinona siitä syntyy, kuten syntyisi suomessa jos tänne joku tulisi tuhoamaan sinun mansikkapeltosi tai kotisi ja ajaisi sinut Leif ghettoon.

Jore Puusa

Unohtui, että Suomen pitäisi ostaa jostain metri selkärankaa lahkeeseen valahtaneen tilalle ja tunnustaa myös Palestiina. Mutta mehän ollaan aina 25 vuotta ruotsalaisista jäljessä. Ehkä Israel uhkaa nyt Ruotsia ydinpommilla? ;-)

Olli Kouvalainen

Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin Israelia ei ole "olemassa".. on vain palestiinalaisten alueita vallanneita juutalaisia, jotka kutsuvat valtaamaansa aluetta Israeliksi.

Nykypäivänä Isreal kuitenkin on jostain kummallisesta syystä se oikea/oikeamielinen valtio ja Palestiinalaiset ovat heidän maitaan haluavia vääräuskoisia terroristeja?

--> Historiaa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Palestiina_%28alue%29

Heli Hartikainen
Vastaus kommenttiin #14

Blogikirjoitukseni perustuu luotettaviin lähteisiin, siksi se on luotettava. Wikipediassa on kyllä lähdeluettelo, mutta sieltä puuttuu oleelliset lähteet esim. Palestiinan väestökehitys 1880-1948 -osiossa ei ole edes mainintaa arabien laittomasta massamaahanmuutosta samaan aikaan kuin juutalaisilta evättiin maahanmuutto, kuten The Hope-Simpson Report: Palestine, Report on Immigration, Land Settlement and Development, Sir John Hope Simpson, Command Paper No. 3686, His Majesty's Stationery Office, 1930 ja
Palestine Royal Commission Report, Presented by the secretary of state for the colonies to parliament by command of his majesty, July, 1937

Raili Sergejeff

Israel tekee sitä, minkä on itse tuominnut, on unohtanut holokaustin.

Palestiinan tunnustaminen ei ole terrorismin hyväksymistä. Päin vastoin, sillä voisi ehkä saada terrorismin loppumaan - jos myös Israel lopettaa oman terrorinsa.

En ole koskaan ymmärtänyt, mitä Israelilla on tekemistä tuolla. USA:n vasallina Lähi-Idässä on kai turvallista olla. Jos USA ei tukisi, taitaisi Israel jo olla mennyttä valtiota.

On kummallista, että Israel perustettiin ryöstämällä alueet muilta.

Esa Damski

Vai on mielestäsi Israel/Juutalaiset ryöstänneet tuon alueen muilta? Pro-palestiina propaganda on näköjään sinuunkin hyvin purrut. Mielestäni "palestiinalaiset" (eli arabit) yrittävät ryöstää juutalaisilta heidän ikiaikaisen maansa ja pitävät koko muuta maailmaa "hyödyllisenä idioottina". Ruotsi ilmoittautui tänään yhdeksi hyödylliseksi idiootiksi.

Arabit ovat tuolla pienellä maapläntillä hyvinkin uusi tulokas ja he yrittävät tuota maata varastaa niiltä joille se oikeasti kuuluu. Katsos asian voi nähdä näinkin, varsinkin jos yhtään tutkii historiaa ja faktoja.

Suosittelen ensi hätään lukemaan tämän Heli Hartikaisen artikkelin:
http://helihartikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/178345-islamistinen-”palestiinako-takaisi-kestavan-rauhan-ja-turvan

Jos Israel lopettaa puolustautumisen terrorismia yms. vastaan, se lakkaa olemasta. Jos arabi-osapuoli hyväksyy Israelin valtion, laskee aseensa ja lakkaa kasvattamasta lapsiaan vihaan, tuolle alueelle tulee heti rauha.

Riku Janhunen

Ihmettelen Ruotsin päätöstä. Kyse on enemmästäkin kuin valtion tunnustamisesta. Terroristien tukemisesta. Kun käärmeen kanssa menee sänkyyn herää käärmeen kanssa. Suomen ei pidä missään tapauksessa tunnustaa Palestiinaa, vaan tukea Israelia kaikin tavoin.

Petri Sakkinen

IKEA:n kalusteet ovat laadultaan varsin hyviä ja hinnaltaan demokraattisia. Israelilla ei ole kumpaakaan ominaisuutta. Harmi, että maailman kaikki juutalaiset joutuvat kantamaan vastuuta aggressiivisen militaristis-fasistisen valtion touhuista.