Perjantai 18.1.2019

Putin-kriitikko löytyi kuolleena – ristiriitaisia väitteitä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.11.2014 07:45
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuva Moskovasta.

Näyttelijä ja tunnettu presidentti Vladimir Putinin arvostelija Alexei Devotchenko on löytynyt kuolleena Moskovassa, kertoo brittilehti The Guardian.

Devotchenkon ruumis löytyi hänen asunnostaan keskiviikkoiltana.

Kuolinsyy ja kuolemaan liittyvät tapahtumat ovat toistaiseksi epäselviä. Venäläiset uutistoimistot kertovat poliisin todenneen, että kuolemaan ei liity väkivaltaa. Joidenkin raporttien mukaan näyttelijä olisi loukannut itsensä kohtalokkaasti humalassa. Hänen kerrotaan löytyneen makaamasta verilammikosta.

Devotchenkon näyttelijäkollega Stanislav Sadalski sen sijaan väittää blogissaan, että Devotchenko olisi murhattu. Toisen brittilehden, the Daily Telegraphin, mukaan myös eräs poliisilähde olisi pitänyt rikosta todennäköisenä.

49-vuotias Devotchenko on muun muassa puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta ja osallistunut johtohahmona lukuisiin Venäjän hallinnon vastaisiin mielenosoituksiin. Hän on vastustanut muun muassa itäisen Ukrainan separatistien tukemista ja palauttanut valtiolle useita Putinilta saamiaan taiteilijapalkintoja.

– Olen saanut tarpeekseni tästä tsaarivaltiosta valheineen, salaliittoineen, laillistettuine varkauksineen ja lahjuksineen, Devotchenko on kirjoittanut.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Rami Ovaskainen

Jeps, kuulostaa tosi "uskottavalta". Putin-kriitikko saa yhtäkkiä juoppohulluuskohtauksen ja löytyy verilammikosta. Noh, kai kaikkea voi sattua, mutta ihan pikkaisen laittaa miettimään muitakin vaihtoehtoja.... lavastus tuollaisessa tilanteessa taitaa olla enemmän kuin helppoa. Venäjällä kannattaa olla erittäin varovainen eikä vastustaa Putinia tai kannattaa homojen/lesbojen oikeuksia... voi muuten saada hengelle vaarallisen juoppohulluuskohtauksen.

Arto Luukkainen

"Venäläiset uutistoimistot kertovat poliisin todenneen, että kuolemaan ei liity väkivaltaa. Joidenkin raporttien mukaan näyttelijä olisi loukannut itsensä kohtalokkaasti humalassa. Hänen kerrotaan löytyneen makaamasta verilammikosta."

Ongelma on se, että diktatuurivaltion väkivaltakoneiston lausunnot ja "raportit" ovat tällaisissa asioissa aina erittäin epäilyttäviä. Voisin muuten veikata, että Venäjän oppositiopoliitikkoja kuolee kylpyammeessa kaatumalla suhteellisesti 1000 kertaa enemmän kuin Putin-mielisiä poliitikkoja.

Matias Härkönen

Jokaisen venäläisen kriitikon kannattaisi asentaa kotiinsa valvontakamerat, jotka tallentavat tapahtumat suoraan nettiiin jollekin ulkoiselle palvelimelle. Voisi moni Putinin kannatta yllättyä, kun huomattaisiin että kaikkien "juoppohullujen" kotona käy muutama mustapukuinen mies kylässä ennen kohtauksia.

Anssi Rantala

Ehkei Putinin tarvitse itse enää huolehtia mistään ja hän voi vaan levitellä käsiään? Vladimir on luonut joukkoja, jotka osaavat toimia itsenäisesti oikeassa putinismin hengessä. Ehkä tämän tapauksen tekijä löytyy siitä alamaailmasta, jonka hyysääjänä presidentti tunnetaan. Niissä joukoissa ei seksuaalivähemmistön edustajia tai puolustajia seiso eikä istu prätkän satulalla.

Vieläköhän Venäjän johdon ymmärtäjiä riittää? Nykyjohto antaa venäläisestä kansasta mielikuvan, joka ei ole koko totuus, valitettavasti!
Putinin tuho on kauan sitten alkanut, mutta taitaa kulmakerroin tälle vääjäämättömyydelle kasvaa yhä nopeammin, kunnes y-akseliin kapsahtaa ja katoaa äärettömiin. Tuskin täytyy kauaa odottaa, kunnes nykyjohdon sisällä alkaa kunnon rähinät?

markku palonen

Putin on tapattanut paljon ihmisiä Venäjällä.Kaikkilla tapetuilla on myös sukua siellä ja poikkeuksiakin on.1 tapettu ja vihaava laaja suku.Myös koko venäjä on sirpaleitunut eri kansojen keskene,i siellä rauhaa ole, vaan vihaa ja raakaa elämää.

markku palonen

1964 ennustin luokkatovereiden edessä että Neuvostoliitto kaatuu omaan mahdottomuuteen jossa kaikki omistaa kaikki,niin myös tapahtuu Eurolle jossa osa maksaa kaikkien muiden varkaudet ja löysän vedot.Ei parturit elätä toisiaan,niin paljon tukka ei kasva.

Esko Kotilainen

Eikös kirjoitus kertonut että,hän oli saanut tarpeekseen.Moni on saanut tarpeekseen myös Suomessa politiikkojen toiminnasta,tai muutoin vain arkielämän ihanuudesta.mutta ei se edellytä,viimeisen huomion saamiseksi,heittäytyä humalassa ikkunan läpi.Helpompia keinojakin on,useimmat poistuu hiljaa .

Kalle Mäkelä

Hitlerilläkin oli paljon kannattajia aikanaan, jopa Suomessakin joitakin. Samoin oli Stalinilla ja taitaa olla vieläkin. Molemmat tappoivat omiaan, aloittivat sotia, ryhtyivät etnisiin puhdistuksiin jne. Kummasti ne kannattajajoukot vähenivät, kun totuus toiminnasta saatiin kiistattomasti näytettyä. Alkoivat selittelemään, etteivät tienneet missä mennään. Nyt olisi monella syytä tarkistaa kantojaan Putinin suhteen, ettei olisi huono omatunto sitten jälkeenpäin.

Löin opiskelukaverini kanssa kymmenen koria olutta vetoa siitä, että Neuvostoliitto kaatuu viiden vuoden sisällä. Tämä tapahtui kolme vuotta ennen romahdusta ja viimeiset toimitetut olutkorit tulivat tarpeeseen omakotitaloni harjannostajaisiin vuonna 1993. Ossi voi todistaa.