Keskiviikko 19.6.2019

Hurja väite: Paha merkki Venäjältä – Ukrainan sodan ”seuraava vaihe alkamassa?”

Luotu: 
7.11.2014 17:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa Vladimir Putin. Puolalaislehden mukaan Venäjällä suositaan sotatoimien aloittamista silloin, kun Putin on poissa maaasta.
|

Puolalaislehti Gazeta Wyborcza arvioi, että Venäjä saattaa hyökätä uudelleen Ukrainaan viikonlopun aikana, kertoo ukrainalainen uutistoimisto Ukrinform.

Lehden mukaan paha ennusmerkki on se, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on pitänyt torstaina Venäjän turvallisuusneuvoston hätäkokouksen ennen vierailuaan Kiinaan ja Australiaan.

Lehden mukaan Venäjällä suositaan sotatoimien aloittamista silloin, kun Putin on poissa maaasta. Näin kävi esimerkiksi Georgian sodan aikana. Lehden mukaan kuvio on toistunut myös pari kertaa tänä vuonna, kun Venäjä on aloittanut uusia vaiheita Ukrainan konfliktissa.

Lehden mukaan Kreml käyttää mielellään tällaista hämäyskikkaa, jonka uskoo uppoavan länsimaihin.

- Putin aloittaa mielellään aseelliset hyökkäykset viikonloppuisin. Kaikki viittaa siihen, että nytkin käy niin. Suuren sodan seuraava vaihe on todennäköisesti alkamassa Donbasissa, Gazeta Wyborcza väittää.

Tänään kansainväliset uutistoimistot raportoivat, että venäläistankkeja, sotilaita ja aseita on viety rajan yli Ukrainan kapinallisalueille. Jo aiemmin on kerrottu, että Venäjä on siirtänyt joukkojaan lähemmäs Ukrainan rajaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Välilä

Aika pitkä on vain matka kapinallisalueiden nykyiseltä etelärajalta Krimille! Tuon rantakaistaleen nopea haltuunotto voi tapahtua oikeastaan vain niin, että Venäjän joukot tulevat Krimin puolelta kapinallisia vastaan: näin toimien operaatio ei montaa päivää vie.

Krimiltä länteen Venäjä ei varmaankaan vielä aio jatkaa, vaikka varmasti haluaisi käytävän myös Transnitriaan: reitille osuvan miljoonakaupunki Odessan haltuunotto vaatii huolellisia valmisteluja.

Putin etenee kaiketi jokseenkin sitä vautia, minkä kansa hänelle sallii: tässä vaiheessa se sallinee Novorossijan perustamisen mutta ei vielä sen liittämistä Venäjään.

Venäjä oli hyvin valmistautunut Krimin integrointiin mutta Novorossian alueen jälleenrakentaminen olisi jo valtava taakka Moskovalle, aluehan on suurelta osin raunioina. Krimin mukana tuli merkittäviä luonnonvaroja, Novorossian mukana ei kaiketi mitään erityisen rahanarvoista olisi tulossa. Vaikka Ukrainan itäisistä osista käydään sotaa niin saattaa olla niin, että ihan oikeasti kukaan ei ole valmis maksamaan sitä hintaa, joka "voittajalle" väistämättä lankeaa.

No, näitä jäätyneitä konflikteja Venäjän rajoilla jo riittääkin...

Olli-Pauli Sarvaranta

Hyökkää? Uutismateraali näyttää kyllä aivan muuta! Kapinallisilla näyttää lisäksi viikosta toiseen riittävän uutta sotamateriaalia, jota ei todellakaan ole vallattu Ukrainan joukoilta. Trollien olisi jo aika siirtyä seuravaan valheeseen, nykyinen on loppuunkulutettu!

Pekka Välilä

En oikein usko, että tämä Aki Terentjeff on varsinainen trolli, vaikka ahkerasti kirjoitteleekin; lienee vain ihminen, joka uskoo omalla tavallaan ja jolla on runsaasti aikaa kantaansa esille tuoda.

Varsinaiset palkatut ammattitrollit tuskin esiintyvät venäläistä sukunimeä käyttäen!

Ukrainan kannalta on kyllä varsin huono asia, että nämä oikean reunan taistelijat ovat niin näkyvässä roolissa: kansan syvät rivit ilmeisesti jatkavat normaalia siviliielämää, käyvät töissä ja lyhentelevät asuntolainaansa.

Aki Terentjeff
Vastaus kommenttiin #7

Ihan Suomalainen olen, en pyri kenekään mielipidettä koskaan muuttamaan, jokainen saa ihan itse miettiä mitä mieltä on mm. tykistöllä siviilien ampumiseen, jos se että olen sitä vastaan on trollaamista, niin sitten haluan olla trolli, lisäksi en halua vähätellä asioita kuten Putinin valta ja Venäjän asema, se ei haukkumalla muutu pienemmäksi, tärkeintä on osata ottaa videoista ja tositapahtumista selvää kaikin puolin ja vetää niistä rehellinen johtopäätös, ihan normi logiikkaa. Terntjeff ei muuten ole Venäläinen sukunimi, vaan karjalasta joka oli ihan oikeaa Suomea vielä ennen sotaa, isoisäni Pekka lähti sieltä 2 kertaa sotaa pakoon...että näin. Kyllä jokainen saa kirjoitella niin paljon kuin tykkää, eri asia on tietenkin jos ei ole muuta sanottavaa kuin että tuo toinen kirjoittelija on paskahousu, se ei ihan hirveesti edistä asian analyyttistä selviämistä, henkillöön pureutuvia paskiaisia kyllä riittää tässäkin maassa.

Jani Miettinen

Eipä se Venäjäkään mitenkään silitellyt tšetšeenien päitä kun he päättivät irrottautua Venäjästä. Kyllä silloin Venäjän federaation asevoimat pommittivat Groznyin maantasalle siviiliuhreista välittämättä.

Tšetšenian pakottaminen takaisin Venäjän yhteyteen vaati kaksi veristä sotaa Venäjältä.

Eikä Helsinki hyökkäisi Turkuun, jos turkulaiset eivät ala heilumaan aseiden kanssa hallitusta vastaan. Tällöin Suomen hallitus vastaisi todennäköisesti samalla lailla kuin Suomen sisällissodan 1918-1919 aikana, eli kapinalliset murskattaisiin totaalisesti.

Joel Ranno

Kumpikin joukko? Siis venäläiset "vapaaehtoiset" ja "lomailijat" joukkojaan Ukrainaan ja ukrainalaiset suojellakseen omaa maataan.

Kreml on onnistunut valtaamaan vain noin kolmanneksen Luhanksin ja Donetskin kansantasavalloista ja tilanne on Kremlille sietämätön. Krimin valtaaminen loi ruokahaluja ja nyt mittaillaan Ukrainalaisten puolustuskykyä ja muun maailman sietokykyä.

Ari-Vesa Parviainen

Ukraina ei ymmärtääkseni ole halunnut tai yrittänyt ottaa haltuunsa hehtaariakaan ryssän aluetta. Toisinpäin kyllä, ja tuhoisasti.
Silti täälläkin trollaa kusettajia, jotka väittää valhetta todeksi.
Saako siitä oikeasti liksaa? Verotetaanko? Onko palkka ehkä oman vitutuksen kompensaatioyritys? Jos, mikä meni pieleen elämässä?

Reijo Helli

"PUTIN" Milloinkahan länsimaat oppivat tulkitsemaan näitä "Putinin" temppuja.. hänen koko kansan suosio Venäjällähän perustuu juuri näihin sotatoimiin nyt ja aikaisemmin ja iankaikkisesti.. sotaa tulee jatkumaan jossainpäin Venäjän rajoja niin kauan kun Putkutin on vallan kahvassa ja hän pitää siitä kahvasta kiinni sitkeästi lakeja muuttamalla ja sotimalla jossain päin koko ajan että kansan suosio säilyy... aika ihmeellinen siinä mielessä on kyllä koko Venäjän kansakin, mutta se on osittain ymmärrettävää kun vapaita uutiskanavia ei Venäjällä kovin laajasti enää ole olemassakaan kun Putin tapattaa kaikki vapaan sanan edustajat jotka vastustavat hänen politiikkaansa... ja länsi ja EU vain pyörittelee peukalojaan asian tiimoilta ja Putin jatkaa sotimistaan, aina kun kansan suosio laskee niin hän järjestää "Konfliktin" jossakin... ja tuhannet ja jopa sadat tuhannet ihmiset ympäri maailman tulee tapetuksi... juuri Putinin toimien takia ja näin vain homma jatkuu ja jatkuu niin kauan kun PUTIN hengittää tätä "Vapaata" ilmaa :-(

Lauri Furtato

Vähän kuin jenkkien presidentti. Paitsi että jenkit sotivat ympäri maailman. Lisänä idässä tietoa rajoitetaan ja sensuroidaan, mutta lännessä luodaan "illuusio vapaudesta" toisin ajattelijat leimataan foliohatuiksi ja salaliittoteoreetikoiksi.

Reijo Helli

On hiukan eroa... "Putkutinin" suosiollisella avustuksella sadat tuhannet ihmiset kuolee ja miljoonat jättäneet kotinsa kun tämä Diktaattori Putin sallii kansan murhan ja toisen Diktaattorin toiminnan Syyriassa ja on lukuisia muitakin esimerkkejä hänen toimistaan esim. Tsetseenia vain pienenä esimerkkinä :-( ja näitä on olemassa kymmeniä muita.

Veikko Savolainen

Putin on aiemmin palauttanut kunnian Suuren ja mahtavan valtakuntansa historian sellaisille hirveyksille kuin Stalinin aikaiselle hymnille ja sirpille ja vasaralle. Ne olivat sittenkin vain symboleja, Stalin-Hitler-liittosopimuksen etupiiriajattelun palauttaminen on drastisesti vakavampi pyrkimys. Siinä tullaan rajojen yli naapurien puolelle muutenkin kuin hetkellisesti ilmatilaa loukaten.

Tiesittehän muuten mitkä piirit olivat vaarallisimpien ja tuhoisimpien Suur-Suomi-hankkeiden takana 30-40 luvulla? Totta, fasistisluonteiset piirithän ne olivat. Ao. blogiosoitteessa tarkemmin hankkeesta ja sen yhteyksistä Molotoviin ja Ribbentropiin .

Suomalaisista pääpukareita olivat itäimperialisti Otto-Wille Kuusinen internatsitovereineen ja venäläisistä kolonialistiroistoista ne, jotka olivat jotenkin mukana ja tukemassa Molotov-Ribbentrop-liittokunnan lebensraum-hyökkäystä Suomeen ja venäläisten maahantunkeutujien anschluss-sotaa 1939 - 44.

Venäjän vastuuntuntoisille piireille voisimme tänä päivänä suositella hiljalleen ottamaan lusikan kauniiseen työrukkaseen ja alkamaan valmistautua Putinin-jälkeiseen Venäjään, mitä kehityskulkua visioin runsaat kolme kuukautta sitten blogissani , ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Suomalaiset muuten voivat osoittaa mieltään Molo-Ribben kunnianpalautusta vastaan sivistyneen maltillisesti loukkaamatta kenenkään ilmatilaa osoittaen pikku merkillä mikä on lähellä sydäntä, ks. http://facebook.com/Viestihopeat.fi

Keijo Kinnunen

Liitytään Ruotsiin ja pidetään Ruotsi - Suomi itsenäisenä...
Valitaan kruunu euron sijaan valuutaksi ja kauppa käy kuten ollaan todistettu ruotsalaisten suusta...
EU teki virheen kun kauppasulku sattui omaan nilkkaan...
Onneksi saatiin kaasusopimus Ukrainan ja Venäjän välille EU:n avulla, mutta kuinka kauan ko. kestää kun sotaintoilijoita on pilvin pimein molemmin puolin?
Jään odottamaan tilanteen selkeytymistä

K.K.

Aki Terentjeff

Tässä esimerkki, "Tänään kansainväliset uutistoimistot raportoivat, että venäläistankkeja, sotilaita ja aseita on viety rajan yli Ukrainan kapinallisalueille. Jo aiemmin on kerrottu, että Venäjä on siirtänyt joukkojaan lähemmäs Ukrainan rajaa." väittää nyt tämä uutinen, osa ihmisistä vetää tämän perusteella tukevat johtopäätökset ja se on väärin.

Tässä muualta tietoa samasta väittämästä....The Pentagon said that there is no evidence to confirm an alleged Russian military incursion into Ukraine, as claimed by Kiev's military Friday, when Russia was accused by Ukraine of sending dozens of tanks and artillery into the eastern regions of the country.

The Pentagon’s statement follows that of U.S. State Department spokesperson Jen Psaki, who told reporters earlier on Friday that Washington does not have independent confirmation that Russian tanks and weaponry had crossed into the Luhansk region.

“I don't have any independent operational reporting that would confirm that report, that these formations have crossed the border,” RIA Novosti, a Russian news agency, quoted Pentagon Press Secretary Rear Adm. John Kirby as saying at a press briefing on Friday.

While allegations by Kiev are yet to be confirmed, U.S. Senator John McCain said Friday that Russia should be sanctioned further if Kiev’s claims are proven. Eli miksi uskoa sellaista josta ei ole todisteita, haluan aina tuoda julki oman kantani ja se perustuu ihan maalaisjärkeen. En todellakaan ole Venäjäfani tai Putin fani kuten yritetään väittää, miksi olisin? haluan vain vasten valtavirtaa tuoda rohkeasti esille oaman kantani, se voi olla puolesta tai vastaan, mutta se EI olekenenkään MUUN päähäni painama juttu.