Torstai 18.10.2018

”Tupakka vaarallisempaa kuin kannabis ja LSD”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.10.2009 12:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Ison-Britannian hallituksen huumeasioiden neuvonantajan mukaan alkoholi ja tupakka ovat haitallisempia kuin kannabis, ekstaasi ja LSD, kertoo Telegraph-lehti.

Professori David Nutt katsoo, että nykyinen huumeiden luokittelujärjestelmä pitää uudistaa siten, että huumaavat aineet luokitellaan haitallisuuden mukaan ja lailliset huumaavat aineet kuten alkoholi ja tupakka luokitellaan myös.

Nutt on aiemminkin kohauttanut sanomalla, että ekstaasi ei ole sen haitallisempaa kuin hevosella ratsastaminen. Tätä kommenttia hän on jo joutunut pyytämään anteeksi.

Nuttin mielestä Britannian ministerit sulkevat silmänsä tieteellisiltä tutkimuksilta ja vääristävät huumaavista aineista käytävää keskustelua.

Nutt ei kiistä sitä, etteivätkö huumeet olisi vaarallisia, mutta hänen mielestään suuri kysymys on, miten haitallista mikäkin aine on. Vaarallisimpia aineita ovat Nuttin mielestä heroiini ja kokaiini, joita seuraa alkoholi. Tupakka on hänen mukaansa yhdeksäntenä ja kannabis, ekstaasi ja LSD sijoilla 11, 14 ja 18.

 

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

cannananna

Fiksu mies tuo Nutt!

Montakohan meidän tasa-arvon ja oikeuden nimissä työskentelevää päättäjää tämän uutisen lukee?

Timo Haara linnaan, ja lapsenraiskaajapoliisit ehdolliselle! Tämäkö on oikeutta oikeusvaltiossa?

Vieras

Ihan hyvä huomio briteiltä että LSD ja ekstaasi ovat kannabista haitattomampia. Myytit murtuu.

Sen sijaan aina joukon kärkipäässä olevien kokaiinin ja heroiinin haitallisuus on ylidramatisoitu.

Tekisi mieli sanoa että ei mistään päihteistä ole haittaa osaavien käyttäjien keskuudessa. Tietty narkkari-ihmistyyppi joka jää koukkuun aineeseen kuin aineeseen pilaa mahdollisuudet monien päihteiden laillistamiselta.

Vieras

Millä tavalla Lsd ja ekstaasi ovat kannabista haitattomampia?

Yksi iso ero lienee kun kannabis yleensä poltetaan, mutta ekstaasi ja lsd nautitaat syömällä tai suussa liukenemalla.

Itse en ekstaasia pitäisi kuitenkaan kovin paljon terveellisempänä aivoille. Nimim kokemusta on. Yksi pointti on ekstaasejakin on todella monenlaisia.

Joistakin tulee todella apaattinen olo jälkeen päin ja uskon kaikkien ekstaasien kuluttavan serotoniinia aivoista ja siten vievän mielenkiintoa asioista. Kenties aikaa myöten voivat palautua, mutta kuitenkin...

Tupakka todella on kova aine ja alkoholi todella tuhoava aivoille ja elimistölle. Ehdottomasti luokiteltava vaarallisiin huumeisiin!

Miedoille ns turvallisille aineille hallittu laillistus olisi paikallaan. Ei kannabista kovin pahana aineena ainakaan voi pitää kun huomioi kuinka laajasti ympäri maailmaa P-korea ja Kiina lukuunottamatta miljoonat ihmiset sitä kannattavat!

Risto Mikkonen

Huumesodan hyötyjiksi mainitaan useimmiten huumekauppiaat. Mutta vähintään yhtä iso hyötyjä on valvontateollisuus eli poliisit, vankilat, huumetestausteollisuus, erilaiset ns huumeita vastustavat uskonnolliset yhteisöt ja valtioiden huumevirkamiehistö. Mm. USA:ssa vanginvartijoiden liitto on varakas etujärjestö, joka kamppailee näkyvästi ja suurella rahalla kaikkia huumelakeja liberalisoivia lakialoitteita vastaan.

Kannattaa muistaa kannabiksen osalta, että nykyinen laki ei estä nuoria kokeilemasta huumeella mutta estää vanhuksia ja sairaita saamasta halvan ja hyväksi koetun lääkityksen. Tälläkin asialla on takanaan vaikutusvaltaisia tahoja eli lääketeollisuus.

trajamak

20 vaarallisinta ainetta/ Brittitutkimus

Tässä tutkimuksessa käytettiin kolmea eri faktoria kuinka vaarallinen joku huume on: 1) huumeen fyysinen haitta käyttäjälle, 2) huumeen addiktoitavuus ja 3) huumeen käytön vaikutus yhteiskuntaan.

Huom! tilastot vain Isosta-Britanniasta esim. sairaanhoidon kulujen osalta.

Kannabis oli 11. vaarallisin!

http://www.msnbc.msn.com/id/17760130/

trajamak

Most dangerous drugs
Research recently published in the medical journal The Lancet rates the most dangerous drugs (starting with the worst) as follows:

1. Heroin
2. Cocaine
3. Barbiturates
4. Street methadone
5. Alcohol
6. Ketamine
7. Benzodiazepines
8. Amphetamine
9. Tobacco
10. Buprenorphine
11. Cannabis
12. Solvents
13. 4-MTA
14. LSD
15. Methylphenidate
16. Anabolic steroids
17. GHB
18. Ecstasy
19. Alkyl nitrates
20. Khat
Source: The Lancet

Gagarin

Keittiöveitsi voi olla vaarallisempi kuin heroiini. Samoin "Kodin Putkimies" - juopa siitä hörppy, niin sisäkalusi palavat puhki alta aikayksikön.
Kaikkihan riippuu vain siitä kuinka mitäkin tuotetta käyttää.
Alkoholin ja tupakan kohdalla yhteiskuntaan on muodostunut kulttuuri, joka ohjaa kulutuskäyttäytymistä. Suomessa tuo kulttuuri tosin on alkoholin kohdalla edelleen niin nuorta, että ongelmista ei ole päästy eroon. Rohkenen kuitenkin väittää, että jääpalojen kilistely viskilasin pohjalla liituraitapuvussa kokkareilla tai punaviinitilkan siemailu pasta bolognese aterian yhteydessä ei välttämättä ole vaarallisempaa kuin LSD trippi.

Vieras

"Nutt and colleagues used three factors to determine the harm associated with any drug: the physical harm to the user, the drug's potential for addiction and the impact on society of drug use."

Olisi mielenkiintoista lukea lisää tutkimuksen metodologiasta. Esim. olisiko LSD korkeammalla, jos sitä käytettäisiin suhteessa yhtä paljon kuin alkoholia tai tupakkaa?

Greenpriest

Tosin hengellinen rappio aiheuttaa syöpää ja riippuvuutta, sekä ruumiillisia sairauksia. Iloinen uutinen, että kerrankin näinpäin uutismaailmassamme. Tosin ei se tupakasta tai muista päihteistä/lääkkeistä johdu, jos ihm...inen henkisesti, sekä ruumiillisesti rappioituu ja tuhoaa riippuvuudellaan, jonka lääkkeiden väärinkäytöksi luokittelen oman temppelinsä. Puolustuksekseni mainitsen kokoelmasta raamattu omin sanoin lauseen, ihmisellä on oikeus itse valita kohtalonsa, se mitä syömme taikka nautimme ei meitä tuhoa vaan meidät tuhoaa oma itsemme henkisesti katsottuna. Lause kuuluu näin, tee kehollesi mitä itse haluat, sillä ei maailma sinua tuhoa vaan sinun uppiniskainen asenteesi Universaaliseen kaikkivaltiaaseen Herraan, seuraamuksen ja karman lain mukaan. Lukekaa muistiinpanoistani Ykseydenlaki, joka 17 universaaliseen luonnonlakiin ensimmäisenä kuuluu. Lyhyesti Yksi on Kaikki. Jumaluus energia elävöittää kaiken kivestä, kasviin ja eläimestä, ihmiseen toiminnaltaan. Se mikä on mailmassamme väärää on meidän itsemme luomaa, sillä bharmoina, jokainen meistä luo oman minänsä tarinaa. Totuutena kaikki mikä on, surullisesti myönnettynä on ja se on totuus. Ole hyvä älä luota kaikkeen mitä sokeampi tiede maailma esiin tuo julkisuuteen., sillä kaikki on yksinkertaisemmin mainittu vanhojen aikojemme teoksissa, eli sanassa ja mytologississa tarinamme hohdossa elävässä kuvataiteessa ja niihin liittyvissä tarinoissa.Lue lisää

Hannu83

En tiedä onko Greenpriest kirjoittanut tämän vitsinä, vai onko netissä joku saarnageneraattori? Uskomaton litania käsittämätöntä, ympäripyöreää ja vaikeaselkoista tekstiä. Kannattaisi opetella edes kappalejaon tekeminen, vai eikö teidän lahkonne hyväksy sitä?

"Sokeampi tiede maailma" Tämä virke kertoo jo sen, että olet aivopesty, tai muuten vain yksinkertainen henkilö. Tiede perustuu havaintoihin. Ihminen voi havaita asiat väärin, mutta onko sillä väliä tällaisessa asiassa, jossa vain konkreettisilla todisteilla on merkitystä?

Itse jutusta voi sanoa, että täyttä asiaa. En kannata huumeiden laillistamista, vaan ennen kaikkea asenteiden ja tietämyksen parantamista. Ja rangaistukset käytöstä saisi poistaa.

Greenpriest

Ilmiannoin sinut tuosta kommentista, joka on vastain sananvapauslakiamme Suomessa. Ihmisoikeuksiin puolustaen kantani myönnän olevani hengellisen kutsumuksen saanut ja sydäntään harhaan johtamaton universaalisen Luojan kutsuma entinen yhteiskunnasta syrjäytynyt lapsonen, jok vihdoin vapautteen tallustaa yhteisessä maailmankaikkeuden tarinassamme. Uskon, että jokaisella on paikkansa elämässä ja sen jatkuvassa aikajanassamme. Tieteellisellä kannalla tulkiten kutsuisin hengellisyyden tieteen alaksi muiden mukaan. Se, että tulkitsen asiat hengelliseltä kannalta on minulle suuri asia elämässä, lisäksi olen opiskellut kaikkia muitakin tieteen aloja ja katsomuksenani on vain vanha filosofinen lausahdus, joka kuuluu näin "olemme kaikki osaa maailmankaikkeudessamme, joka kasvaa jatkavana univeraalisesti ajan siirtäessä kehitystämme evoluutiossamme, sekä myönnän sen uskoni universaaliseen kosmiseen Luojaan, joka on kaiken elävöittävä ja tuhoava voima. Budhalaisesta katsomuksessa nimmettynä jumaluusenergia, joka elävöittää kemiallisin alkuaine reaktioin kaiken maailmankaikkeudessa. Mustien aikkojen poistaessa energiaa maailmankaikkeudesta, sekä valkoisten aukkojen synnyttäessä energiaa maailmankaikkeuteen. Osana tarinaa luomme kehitystä evoluutiossa. Hindulaisuuteen nojaten mytologisesti Universumi, eli Jumala on kuvattu monilla tavoin kuten shivana, joka toisella kädellä poistaa ja toisell luo. Alfa Valo, Omega Pimeys. Kaikki on osana tässä tarinassa, ja me itse luomme maailmaamme kulkiessamme matkallamme, joka on kuvattu monissa hengellisisissä tarinoissa oppitienä. Kaikki valintamme, synnyttää seuraamuksen maailmankaikkeudessamme, eli toisin sanottuna luomme bharmoina karmamme itse jokainen. On olemassa kohtalomaiset ovet jokaisella elämänpolullaan, joita kulkemalla luomme omn tarinamme ja seuraamukset elämästämme. Kaikki tieteenalat kuuluvat näin todeten Luojan suunnitelmaan kehityksessämme. Teokseen raamattu lainaten lausetta: Minä olen aina ollut, olen aina ja tulen aina olemaan." Vetoan tulkintaan, mikä maailmankaikkeudessa on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tämän vastauksen myönnän olevan aika, joka on jatkumo, kuin kivikauden kallioihin maalatut nuolet, sekä vanhoista mytologisista uskonnoista ja uskomisissa ilmenneistä Isä aika tulkinnoista. Jokaiella uskonnolla on ollut kulttuuriimme jättävät jäljet aikajanassamme. Sivilisaatioista toiseen aikanaan on maailma jatkanut omalla painollaan jatkuvaa evoluuttista muutostaan. Mennyt on mennyt, nyky hetki on ja tulevaisuus on suuntanamme ollut aina. Galagsien syntyessä ja tuoutuessa, aika jatkaa matkaansa luoden yhteistä suurempaa tarinaa, joka historiaan jää muistona.

Vierastasi

Komppaan kyllä ihan juuta. Asiat tulewat muuttumaan kyllä. Suuntaan tai toiseen,mutta ei se pähkäilemällä parane.Omilla teoilla on merkitystä ei niinkään omilla mielipiteillä,ellei ole waikutuswaltaa...