Sunnuntai 21.7.2019

Jäätävää tekstiä Vladimir Putinille: ”Kriisi iskee täydellä voimalla ensi vuonna”

Luotu: 
22.12.2014 15:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Huhujen mukaan Alexei Kudrin (vas) saattaa noustaa Venäjän uudeksi pääministeriksi, jos Dmitri Medvedev (oik.) erotetaan. Tänään Kudrin antoi suoria neuvoja Vladimir Putinille.
|
Venäjän entinen valtiovarainministeri Alexei Kudrin varoittaa Venäjää ”täysimittaisesta talouskriisistä”, joka voi johtaa maksukyvyttömyyksien sarjaan. Kudrinin mukaan Venäjä saattaa myös pudota roskalainaluokkaan luottoluokittajien silmissä.
 
-Talouskriisi iskee täydellä voimalla ensi vuonna, Kudrin sanoi Financial Timesin mukaan Moskovassa tänään.
 
Hän lähetti samalla suorasanaisia terveisiä Venäjän presidentille Vladimir Putinille.
 
-Mitä presidentin ja hallituksen pitää tehdä nyt? Kaikkein tärkeintä on normalisoida Venäjän suhteet sen kauppakumppaneihin, ennen muuta Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, Kudrin sanoo.
 
Hän varoitti samalla tavallisten venäläisten elintason rajusta laskusta.
 
-Se tulee olemaan kipeä asia. Kansalaisten protestointi tulee lisääntymään.
 
Kudrin ei halunnut kommentoida omaa asemaansa Venäjällä. Hän sai potkut valtiovarainministerin paikalta vuonna 2011. Viime viikolla Venäjällä liikkui huhuja, joiden mukaan Kudrin saattaisi nousta pääministeriksi, jos Putin erottaa nykyisen pääministeri Dmitri Medvedevin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erno Linnola

Tammikuun 1.päivänä Venäjä siirtyy pois dollarikeskeisestä valuuttajärjestelmästä jolloin voi tapahtua myös seuraavaa

- Venäjä alkaa ostamaan takaisin erittäin edullisia ruplia
- Venäjä alkaa puskemaan lännen finanssimarkkinoille sillä runsain määrin olevia dollareita

Venäjä Keskuspankissa on valuutan katteena valtavat määrät kultaa. USA:n Keskuspankissa Federal Reservissä ei unssin unssia.

Tässä talousanalyytikko Peter Koenigin näkemys ruplan vuoristoradassa ja sen taustoista joista Suomen valtamedia ei sanallakaan ole vielä tainnut mainita:

" After all, perhaps as Plan B, there is also a pact of monetary alliance between Russia and China. China holds currently about 1.5 trillion dollars and in total more than 3 trillion dollar equivalent in western currencies – and undefined but huge gold reserves. Chinese, BRICS and SCO solidarity with Russia is a solid security for the ruble. Imagine – the first major action of the new BRICS Development Bank with a current capital base of 100 billion dollars would launch a massive ruble rescue operation. No worries, Russia’s economy is on firm course. "

http://www.globalresearch.ca/free-fall-of-the-ruble-whos-behind-it-a-plo...

Petri Luosto

Ei millään pahalla, mutta jos käytät Global Research sivuston artikkeleita, niin kannattaisi myös oppia kyseenalaistamaan niitä. Tässä linkissä on Rational Wikin artikkeli Global Researchistä, mitä se sanoo olevansa ja mitä se käytännössä on:

http://rationalwiki.org/wiki/Globalresearch.ca

Global Research sivustosta kannattaa lukea tuo "What it really is" kappale, jotta siitä sivustosta saa oikean kuvan.

Erno Linnola

Putinin johto ei tule nimenomaan tekemään Kudrinin neuvojen mukaan. Venäjällä on jo kokemusta Jeltsinin ajalta mitä amerikkalaisten "talousnerojen" neuvojen seuraaminen aiheuttaa.

Tässä syy miksi länsi rakasti juoppoa Jeltsiniä ja vihaa Putinia. Vladimir kun pyrkii irrottamaan maansa länsivaltojen kuristusotteesta. Ensimmäinen vaihe on juuri irrottautuminen dollarisidonnaisuudesta. USA on maailman suurin pummi jonka elättäminen ei kuulu Venäjän intresseihin.

Tapani Moilanen

Venäläiset on mestareita rakentelemaan kulisseja.Kun taloustieteilijät ennustihat NL:n romahdusta pidettiin niitä hourulaisten juttuina.Avoimesa taloudessa Venäjä ei tule pärjäämään.Pitäisi laittaa rajat kiinni,sisäiset passit jossa maasedun asukkaat sidotaan turpeeseen.Entä nämä monokaupungit huitsin nevadassa,niitä pitää pitää pystyssä verovaroin vaikka tehtaat on loppu ja tuotteet vanhanaikaisia,energian kulutus tuotettua yksikköä kohti kolminkertaiset länteen verrattuna.Suuret joet virtaavat Jäämereen siis väärään suuntaan.Muslimit eteläisissä osissa lisääntyvät nopeammin kuin venäläiset.Aivovuoto länteen on tänävuonna ollut 200 000 henkeä,parasta ja omilla aivoillaan ajattelevaa porukkaa.Luonto asutuskeskuksissa on karmeassa kunnossa .Mitä muuta voi odottaa maalta joka sadassa vuodessa on siirtynyt tsaristisesta maaorjuudesta sisällisodan kautta sotakommunismiin ja sen lientymisen kautta pysähtyneisyyden aikaan joka romahti jossa kommunistiset johtajat käänsivät takkinsa ja ryhtyvät ryöstökapitalisteiksi.Filharmoonikot olivat katusoittajina ja perheenemännät huorina lännessä samaan aikaan 40 000 katulasta nosteli päitään Pietarin viemäreistä.Venäläisten silun nyrjähtäminen tapahtui mongolivallan alla,eikä se ole vieläkään toipunut.Ruotsilla men 200 vuotta kun se huomasi että se ei ole suurvalta.Venäläisillä se vie varmaan 300-400vuotta.Ehkä 2414 Venäjä jos sitä edes on pitäisi olla länsimaisella tasolla.

Jori Nieminen

Elämme globaalissa maailmassa ja taloudessa, hyväksyy sitä sitten tai ei. Mikään maa ei pärjää "omillaan", katsokaa vaikka kuinka esim. Pohjois-Korealla menee. Kukaan en tiedä tarkkaan miten asiat tulevat kehittymään Venäjällä, mutta varmaan on että huonompaan suuntaan mennään. Taantuma iskee, firmoja menee nurin, massatyöttömyyttä, mellakoita jne. Putin on tähän aika suoraan jo itsekin viitannut.
On totta, että dollarin valta tulee tulevaisuudessa vähenemään, kun taloudellinen painopiste siirtyy itää päin. Mutta tähän menee vielä kauan aikaa. Eikä dollaria ainakaan rupla korvaa. Se on varma. Nuo Global Research:in tapaiset sivustot jättäisin omaan arvoonsa. Ne on perustettu pelkästään mollaamaan USA:ta ja artikkelit on sitten myös sen mukaisia. Faktaa sieltä tuskin löytää.

Raimo Karjalainen

Global Research ei tässä analyysissä ole pääasia vaan se mitä talousanalyytikot ovat Venäjän tilannetta arvioineet ja mitä mahdollisuuksia Venäjällä on selvitä talouskriisistä. Lisäksi kuka voi olla niin naivi että uskoo länsimaiden valtamedian olevan riippumaton niitä rahoittavalle rahajärjestelmälle, Rockefeller itse kiittää amerikan valtalehtiä suuresta mielipidetuesta, se on vanha totuus että rahalla saa oman mielisiä analyysejä.

Tuo dollarista irrottautuminen Venäjälle on yksi mahdollisuus muiden joukossa, tosin se lienee aika pieni mahdollisuus että se tapahtuu 1.1.2015. Myös taloustieteen Nobellisti Joseph Stiglitz puhuu siitä että BRICS maat haastaa dollaripohjaisen rahoitusjärjestelmän, Venäjä ei siis ole niin yksin kuin Suomessa annetaan ymmärtää, ongelma tässä on juuri tämä "dollaripohjainen" järjestelmä koska ne haluavat yksin hallita koko maailmaa eivätkä he luovu vallasta ilman taistelua.

Venäjän tukena on muut BRICS maat. Kiinan ulkoministeri Wang Yi lupasi maanantaina toimittajille, että Kiina toimittaa kapasiteettinsa rajoissa Venäjälle sen tarvitsemaa apua, tämä avuntarjous tuli siis ruplan syöksyn jälkeen. Kiina pyrkii systemaattisesti lisäämään yuaniin perustuvaa ulkomaankauppaansa sekä lisämään muita toimia millä vähennetään dollarin merkitystä maailmankauppassa.

Mutta totta kait Kudrin on oikeassa, että Venäjällä on edessä vaikeat ajat, tämähän on tämän valtaapitävän "rahaeliitin" nimenoaminen tarkoitus, että Venäjälle saataisiin Ukrainan kaltainen "valtakriisi". Putin on toiminut juuri niin kuin oli odotettavissa ja se vain pahensi Venäjän tilannetta. Jos Venäjä olisi täysin yksin niin kaaos olisi todennäköinen, mutta nyt Venäjällä on vaikutusvaltaisia BRICS liittolaismaita ja Putinin kannatus on oikeasti korkea, joten Venäjä tulee luultavasti selviämään tästäkin kriisistä.

Sinällään tähän avoimen maailman vapaakauppaan soveltuminen ei näytä Suomeltakaan sujuvan ongelmitta, vaalikauden aikana on otettu velkaa yhteensä 40 miljardia, joten kyllä kovat ajat on edessä Suomenkin taloudessa jopa sitten Venäjän.