Lauantai 19.1.2019

Kanadan tarkka-ampujat ”neutralisoivat” Isis-hyökkäyksen – ”Demoninen voima pysäytetty”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.1.2015 09:08
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuva Syyriasta Kobanen kaupungista, jossa kurdivähemmistön peshmerga-armeija on sotinut islamistijärjestö Isisin joukkoja vastaan.
|

Kanadan puolustusvoimissa uskotaan, että ääri-islamistinen terroristijärjestö Isis on nyt saatu puolustuskannalle sekä Irakissa että Syyriassa.

Kanadan armeijan Irakissa olevat joukot, parikymmentä erikoisjoukkojen sotilasta, joutuivat viime viikolla ensimmäisen kerran tulitaisteluun islamistimilitanttien kanssa. Kanadan maavoimien sotilaiden ei ole määrä osallistua varsinaiseen taistelutoimintaan Irakissa, mutta armeijan mukaan Isis avasi tulen, johon Kanadan tarkka-ampujat vastasivat ”neutralisoimalla” uhan.

Kanadassa uskotaan, että ääri-islamistien eteneminen on saatu pysäytettyä Irakin ja ulkovaltojen yhteenliittymän voimin.

– Nyt me heikennämme heitä, sanoo Kanadan joukkojen komentaja Jonathan Vance Kanadan CBC-yleisradioyhtiölle.

– Olemme häirinneet heidän liikkumisvapauttaan sekä heidän johtoaan ja rajoittaneet heidän kykyään ryhtyä suuriin operaatioihin.

Vance varoittaa kuitenkin, että Isisin täydellinen kukistaminen vaatii vuosien työn. Samaa mieltä on Carletonin yliopiston turvallisuus- ja puolustustutkimuksen laitoksen tutkija Elliot Tepper.

– Meillä on tämä lähes demoninen voima, joka vaikutti alkuun pysäyttämättömältä, mutta on nyt pysäytetty. Sen hävittäminen tulee kuitenkin olemaan hyvin pitkäaikainen ja hyvin ongelmallinen tehtävä. Emme tiedä, onko se saavutettavissa, Tepper sanoo CBC:lle.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Niemelä

Miksi ei islamilainen maailma aktivoidu asiassa ja tuomitse suurella profiililla näitä rosvojoukkojen sikailuja? Boko Haram, ISISI, Al Qaeda ja muu roskasakki, jotka ryöstävät ja raiskaavat naisia ja lapsia, eivät ole missään tekemisissä minkään uskonnon kanssa. Lähinnä kyse on naamioidusta saatanan palvonnasta.
Olisi aika ruveta peräämään näkyviä kannanottoja maailman oikeiden muslimien johtajilta ja saada aikaan foorumi, jossa nämä tahot todella näkyvästi asettuvat tuollaista terroria vastaan.

Jouni Niemelä

Vaikuttaa siltä, että kommentti poistetaan, jos yksikin lukija sitä kerran vaatii. Poistaminen näyttää tapahtuvan siis kritiikittömästi. Koeta laittaa se uudelleen, vaikka vähän muokattuna.
Saitko mitään viestiä toimitukselta kommentin poistamisesta?

Aatto Kellman

Isis joukkojen polvet alkaa tutista kun jatkuva tarkka ampujien väijytys tuo tulosta! Erikois joukot ovat erikois koulutettuja taistelioita ja varusteet ovat huippuluokkaa! Kahdesta kilometristä suoraan päähän! Kun ei tiedä mistä luoti tulee!