Lauantai 25.5.2019

Sittenkin aseapua Ukrainaan? ”Keskustelemme asiasta”

Luotu: 
7.2.2015 16:14
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan aseavusta Ukrainalle keskustellaan.
|
Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan puolustusliitto keskustelee parhaillaan mahdollisen aseavun toimittamisesta Ukrainaan. 
 
-Keskustelemme asiasta. Nato ei kuitenkaan toimita aseita, joten tässä on kyse asiasta, josta kansallisvaltiot päättävät. Tyydyn vain toteamaan, että keskustelemme siitä, miten voisimme auttaa Ukrainaa. Jokaisella vlatiolla on oikeus puolustaa itseään, Stoltenberg sanoi Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä Financial Timesille.
 
Nation Euroopan-joukkoja komentava kenraali Philip Breedlove sanoi eilen, ettei sotilaallisia keinoja tule sulkea pois Ukrainan tilanteen ratkaisemisessa, jos talouspakotteilla ja diplomatialla siinä ei onnistuta.
 
Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi omassa puheessaan Münchenissä, ettei Ukrainan tilannetta tule ratkaista sotilaallisesti.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Vainionpää

Niin, nyt on Venäjän ja Putinin vuoro osoittaa, että Venäjä haluaa edistää rauhaa ja kunnioittaa valtioiden suvereniteettia.
Venäjän myönteiset aikomukset olisivat totta, jos venäläisissä tiedostusvälineissä kerrottaisiin muun maailman tiedostamat periaatteet. Venäjän tulee lopettaa Ukrainan painostus ja sekasorron jatkuva tukeminen Itä-Ukrainassa. Lisäksi Venäjä miehittää edelleen laittomasti Krimiä.
Pelkkä "tulitauko" ei riitä, jos Putin jatkaa entisellä linjalla, sanktioita tullaan taas lisäämään ja länsi varmasti alkaa varautua entistä tehokkaammin Venäjän pyrkimysten ehkäisemiseen.

Timo-Pekka Mustakallio

Me olemme hävinneet Ukrainan.

Me hävisimme jo sillä hetkellä kun USA:n rahoilla järjestettiin laiton vallankumous Kiovassa, ja siellä nostettiin valtaan ultraväkivaltaisia ääriaineksia joilla ei kansan keskuudessa ollut mainittavaa suosiota.

Me voimme jatkaa voiton tavoittelua, vaikka se karkaa koko ajan tavoittamattomiin, karkaa yhä kauemmas... ja jättää tuhotun maan taakseen. Olisimme voineet sopia riitakysymykset heti alussa, mieluiten jo ennen laittomuuksia. Me olisimme voineet sopia kun tuli ensimmäiset kuolonuhrit Maidanilla (ei edelleenkään tutkittu). Me olisimme voineet sopia 100, 1.000 tai 10.000 kuolonuhrin kohdalla (sillä ilmeisesti todellinen uhriluku on paljon virallista korkeampi). Me olisimme voineet sopia.

Sopimisen sijaan me lähetämme aseita. Yhä enemmän ihmisiä kuolee, yhä useamman elämä Ukrainassa tuhoutuu. Yhä enemmän leppymätöntä vihaa mikä estää rauhan syntymisen. Yhä enemmän rahaa haihtuu aseen lauetessa ja ammuksen osuessa. Eikä voitto tule yhtään lähemmäs. Heihei, se vaan vilkuttaa... ja siitäkös sonnilaumamme vaan innostuu, mylvii, paukuttelee entistäkin päättäväisemmin... ja yhä syvemmälle tappion tikarit tunkeutuvat.

"He who learns must suffer
And even in our sleep pain that cannot forget
Falls drop by drop upon the heart,
And in our own despite, against our will,
Comes wisdom to us by the awful grace of God."

(Aiskhylos, vrt. Robert F. Kennedyn puhe 4.4.1968 Indianapolis)

Olavi Nieminen

KGB eversti ei usko muuta kuin voimaa. Sen todistaa Venäjän valtaisa varustelu.
Kauan sitten Putin totesi, että maan uskottavuus saadaan vain vahvan armeijan avulla. Nyt hän osoittaa sen.
Suomi vain karsii varuskuntia, määrärahoja ja varustutelua. Mitään uhkaa ei ole.
Ensimmäinen sota, informaatiosota on jo hävitty. Sofi Oksanen tietää, suomalaiset eivät.
Montako sotaa hävitään olemalla yksin.
Ainoa mikä osataan torjua on Naton turvatakuut.
Mikä maa ja millainen itsenäisyys!!!