Tiistai 18.6.2019

Arabilehti Suomesta: Muslimien taivas

Luotu: 
23.11.2009 14:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Egyptiläislehden mukaan muslimit saavat Suomessa lämpimän vastaanoton verrattuna moneen muuhun Euroopan maahan.

Egyptiläinen Magazine of Egypt luo marraskuun numerossaan Suomesta kuvan muslimien taivaana. Pitkän feature-artikkelin perusviesti on, että monessa muussa Euroopan maassa egyptiläiset saattavat kohdata rasismia tai islamkammoa, mutta Suomessa muslimit otetaan avosylin vastaan.

Lehti kertoo Suomen erottuvan eurooppalaisista maista suvaitsevaisuudellaan etnisiä ja uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan. Tästä kiitetään hallituksen selkeää ja tarkasti toimeenpantuja tasa-arvolakeja sekä ihmisten perusluonnetta, jota kuvataan uteliaaksi ja ystävälliseksi.

Lehti on haastatellut useita Suomessa asuvia muslimeita, jotka kaikki kertovat Suomesta todella positiivisia esimerkkejä.

- Kaikki muut Euroopan maat vetivät ovet kiinni nenämme edessä, ja ollakseni rehellinen, yritimme asua eräässä arabimaassa eikä meitä kohdeltu kovin hyvin, Irakin poliittista tilannetta Suomeen paennut 42-vuotias Kawther Mohamed kertoo.

- Seitsemän vuoden aikana en ole kokenut yhtään ahdistelua tai syrjintää missään tapauksessa tai missään muodossa, 25-vuotias kurdinainen Tara Ahmed kertoo.

Otsikkoon tosin on livahtanut pieni kirjoitusvirhe: "Tervetuloa Sumomeen!"

Suomalaista oikeuslaitosta kehuu puolestaan 60-vuotias egyptiläinen liikemies, Fathy Khadr.

- Syyttäjä haastoi suomalaisen henkilön oikeuteen, koska hänen kirjoituksensa loukkaavat islamia. Miestä ei haastanut arabi, muslimi tai lähi-idästä kotoisin oleva henkilö - hänet haastoi suomalainen viranomainen. Tämä on hämmästyttävää, Khadr kehuu Jussi Halla-ahon blogista nousseeseen oikeustapaukseen viitaten.

Muslimeille ongelmallisina maina nostetaan esiin Ranska ja Italia, joissa muslimipopulaatio on paljon suurempi kuin Suomessa.

Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata.

Ulkoministeriön huomautetaan katsovan maahanmuuttajat tarpeellisiksi, ei taakaksi yhteiskunnalle.

Jutun lopussa egyptiläislehden lukijat toivotetaan tervetulleiksi Suomeen suomeksi. Otsikkoon tosin on livahtanut pieni kirjoitusvirhe: "Tervetuloa Sumomeen!"

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

Suomihan on jo todettu eniten pakolaisille maksavaksi maaksi koko EU:ssa, joten tieto kiirii ja halukkuus Suomeen tuloon lisääntyy.

Astrid Thorsille työllistävä vaikutus, kun pian tarvitaan pakolaiskeskuksia lisää ja paljon. Myöhemmin myös moskeijoita.

Ahti Heyno

Ei tainnut sinullekaan tulla mieleen, että medioissa puheena olleet tuet ovat lain mukaisia?

Ymmärtääkseni myös nyt, kun olemme liittyneet Eu:hun tulisi nämä säännökset olla samanlaisia kaikissa maissa?

Ei siis tullut sinulle mieleen kysyä, miksi muualla ei makseta turvapaikanhakijoille samaa kuin Suomessa?

Vai oletkö sitä mieltä, että turvapaikanhakijat ovat jotenkin toisen luokan kansalaisia, joille ei kuulu samat edut kuin muille?

Hannes Mäki

"Vai oletkö sitä mieltä, että turvapaikanhakijat ovat jotenkin toisen luokan kansalaisia, joille ei kuulu samat edut kuin muille?" Hetkonen, johan tuli moneen kertaan todistettua että "turvapaikanhakija" saa paremmat edut ja palvelut kuin esim. työtön suomalainen tai opiskelija?

Tätä toimintaa kutsutaan positiiviseksi syrjinnäksi ja tästä on tasa-arvo ja yhdenvertaisuus kaukana!

Onko sinusta oikein että uskonnon tai etnisen alkuperän takia toisilla on rima alempana esim. korkeakouluihin? Tai että kahden saman tasoisen henkilön hakiessa saamaan virkaa tulee aina valita ensin maahanmuuttaja? Tai virkamiesruotsin taitoa ei vaadita kuin ns. kantasuomalaiselta virkamieheltä?

ks. http://maahanmuuttotieto.wikidot.com/vaikutukset

Rami Kammonen

Sosiaaliturvajärjestelmä on luotu auttamaan ihmisiä tilanteissa, jossa esim.työttömyyden tai sairauden takia toimeentulo vaarantuu. Sosiaaliturva koostuu lähinnä Kelan maksamista tuista ja kuntien ylläpitämistä peruspalveluista.Tämä kaikki rahoitetaan verovaroilla. Miksi ihmeessä ihmisille, jotka eivät ole tehneet yhteiskuntamme eteen mitään pitäisi antaa samat palvelut ja etuudet, jotka meille muille tulevat kansalaisuuden myötä? Ajatus siitä, että Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, on käsittämätön.

Rahaa ei pitäisi mamuille jakaa alkuun laisinkaan tai ainakin sen eteen pitäisi tehdä duunia.Tosin sama koskee myös meidän työttömiä.

Minna Pylleröinen

Mikäli halutaan että sosiaalihuollon asiakkailla ainkin osalla olisi mahdollisuus olla muutakin kuin syrjäytyneitä ja rikollisia, sosiaalihuolto voisi tarjota kouluttamattomille käsityö töitä yritysmuotoisesti.

Puhun jonkinlaiseta yrittäjyysosuuskunnasta mihin jokainen sosiaalihuollossa käyvä sitoutusi sosiaalihuollon rahasta maksamaan vaikkapa 1 euron verran kuussa rahaa, mikäli siihen haluaisi sliityä, (siihen voisi liittyä myös työttömiä, ja eläkeläisiä).

Tämä osuuskunta olisi velkaantuneiden, työttömien syrjäytyneiden ja alkoholisoituneiden hyväksi. sosiaalihuolto voisi kouluttaa näistä sosiaaliavun tarpeessa olevista henkilöistä kotona työskenteleviä internetkauppiaita.

Heitä voisi kouluttaa puunkoristeveiston ( uusia koristeveistettyjä tuoleja ja pöytiä esimerkiksi mitkä voisi ruokaryhmänä myydä kotimaahan ja ulkomaille. Niillä on pidempäänkin arvoa, ne ovat pitkän ajan kuluttua antiikkia. (Mikäli kukaan ei ostaisi niitä, ne voitais tehdä itselle. Idea olisi että tehdään kaikkea käyttötavaraa mikä tulee itselle, jos se ei kenellekän kelpaa, ainkin se on itsellä ja tuo luksusta köyhän arkeen. Toinen juttu että voihan sen aina myydä pilkkähilntaan viinatuskissa ja tehdä sitten uudet jos mikäli haluaa.) Ohjeet helpot pienempien ja isommankin Käsityöiden tekoon täysin kotonakin internetinvälityksellä.

(tai sosiaalihuollosta saatavin monistein jossa oli ohjeet kutakin tuotetta varten mitä he haluaisivat kauputella. Ne joilla ei ole konetta kotona voivat käyttää maksutta kirjaston koneita.)

jotka tekevät käsityötuotteensa halvoista materiaaleista ja kauppaavat niitä sitten internet kaupoissa ulkomaille ja kotisuomeen. interbetin tarjoamien myyntikanavien välityksellä.

Työ on siellä missä on paljon ihmisiä, ja siellä missä on ihmisiä on aina tarpeita, työ on tarpeiden täyttämistä

(tässä ajassa se kanava on internet) ennen se oli tori.

Kokonaisuudessaan idea olisi seuraavanlainen.

Rikollisuutta eniten aihettavat maassamme rotuun katsomatta miehet, joten heidät pitäisi ehdottomasti saada nostettua alkoholismin ja sekakäytön partaalta yrittäjiksi, mutta turvallisesti ja niin että he itse omalla toiminnalla siihen kokoajan voivat uudelleen ja uuudelleen pyrkiä. Siksi sosiaalihuollosta tarjottu vapaaehtoinen yrittäjyystyö olisi hyvä.

Minulla on paljon ideoita tähän, jos joku on yhteydessä sosiaalihuollon alan ihmisiin, tarjoan ideat ilmaiseksi .Ottakaa minuun yhteys sähköpostitse, kiitos.

Ola

Ahti menepä käymään Itäkeskuksessa. Jutua siellä olevia maahanmuuttajia ns pakolaisia. Sen jälkeen piipahda jossain vastaanottokeskuksessa. Ja voisit vielä kysyä minkä tasoisen koulutuksen maahanmuuttajat ja erityisesti pakolaiset ovat saaneet vaikkapa kotimaassaan ja sitten Suomessa. Mitä he tekevät nyt. Nämä vaikka näin ensi alkuun.

Sepetius Kangas

Itäkeskus ei ole Suomi. Katsoppa karttaa. Paikallisesti on kaikellaisia vaikeuksia. Aiemmin vaahdottiin romaaneista. Jotka heimorakkaina asuiva paljon omissa yhteisöissään. Silloinkin oli vain muutama paikkakunta missä oli heidän kanssaan kantavaäestöllä vaikuksia ja siitä yritettiin tehdä koko suomen vaikeudet.

Tapsula

Nyt viimeinkin pitäisi tajuta ettei nykyinen mamu-politiika toimi. Kohta täällä on tuhansittain eläkkejä ja samalla mukana tulee kaikki ongelmat. Eikö esim. Ranskan ja Ruotsin esimerkit riitä politiikoille!!!

Jouko Heyno

Asioista päättää Suomessa käytännön tasolla vapailla vaaleilla valittu edustkunta. Kansanedustajia on aivan turhaa syyttää, syyttäkää äänestäjiä.

Sitä saa, mitä tilaa.

Olisi mukavaa, jos joku auktoriteetti ottaisi yhteyttä ko. lehteen ja pyytäisi selvittämään, kohdellaanko kristittyjä Egyptissä yhtä sivistyneesti kuin muslimeja Suomessa.

Tuskin tapahtuu.

Erkki Krogerus

Tämä on vähän harhaanjohtavaa, ei äänestäjä voi äänestettyään ehdokasta tietää miten kansanedustaja kääntää takkiaan. Moni persujen kansanedustaja ja persujen koko poliittikka oli Kriekan kolmas paketti ei ja maahanmuuttoa ei listätä. Nyt hallituspuolue persut Kreikan paketista Suomi äänesti tyhjää!!!! ja maahantulevat turvapaikan hakijat valloittavat Suomen. Ei persuja äänestäneet tätä halunneet, mutta poliitikot eivät tee mitä äänestäjät heiltä haluaa , vaan aivan muuta

Vieras

...toiset taas syyttävät ruotsinkielisiä siitä eivät ota pakolaisia, vaan että sysäävät vaivan suomenkielisille. Vähän sama juttu kun että ensin syytetään maahanmuuttajia siitä, että vievät työpaikat ja seuraavaksi siitä että eivät mene töihin. Klassinen esimerkki siitä kun ollaan päätetty, että joku vain on "paha" teki tämä sitten miten päin tahansa.

Sepetius Kangas

Norjalla on ihan omat itressit öljyvaltiona, Schengen-alueeseen kuuluu joten sinne pääsee ilman passia ja muutenkin on vrsin läheinen EU:n kanssa tosin samaan talous-alueeseen ei kyllä. Mikä myös johtuu Norjan omasta taloudesta. Oma napa aina lähellä.

Ajatellaan tätäkin

Kreikkaan arabimaasta salakuljetettu nuori mieshenkilö sanoi kysyttäessä, minne EUssa kannattaa suunnata, arvatkaa mitä?

Mies sanoi, että aikoo suunnata Kreikasta Suomeen, sillä 'siellä on tunnetusti parhaat edut pakolaisilla'. Että ollaan me sentään jotain mainetta vihdoin saavutettu ulkomailla.

Muuten Suomesta ei tiedetä juuri mitään.

Ajatellaan tätäkin

Pakolaisten edut pitää heti yhdemukaistaa muiden eurooppalaisten maiden kanssa, esim Saksan tai Englannin.

Suomalaiset ovat vieraita hyysääviä hyväntahtoisia kummajaisia. Vanhuksemme hautuvat vaippoihinsa ja omissa lapsiperheissämme on jo paljon köyhiä. Ikäloput omaishoitajat uupuvat taakkansa alle, kun ei ole lomittajia eikä kunnollista kotipalvelua. Vanhainkoteja suljetaan ja pakolaiskeskuksia avataan.

Joku suurperheellinen pakolainen oli saanut vuodessa yli
40 000 € puhtaana käteen uutisten mukaan sekä ilmaisen asunnon. On pakko sanoa, että osa suomalaisista päättäjistä on järkeä vailla. Astrid Thorsille pitää antaa loparit.

Me emme voi pelastaa koko maailmaa. On oikeus huolehtia ensin oman maan vähäosaisista, koska he ovat työpanoksellaan jaettavaan kakkuun ottaneet osaa. Muun maalaisille riittäisi joukkomajoitus ja ilmainen ruoka ja taskuraha.

Osa tänne tulijoista tulee vain sosiaalietujen perässä. Porsaanreikä on tukittava.

jormatapio

Valtionapua nauttivien kansalaisjärjestöjen vuosien järjestelmällinen työ tuottaa tulosta. Mediassa ei ole enää karisuomalaisia, virkamiehissä ei eilakännöjä eikä ministereissä karirajamäkiä.

Mutta tuoko tämä lehtijuttu riittävästi lisää asiakkaita hyvinvointiklusterillemme? Pitäisi varmaan ostaa kokosivun mainoksia suurimmista Lähi-idän ja Afrikan lehdistä. Ja jakaa Somaliaan lentolehtisiä, joissa korostetaan Suomen ylivoimatekijöitä. Lisäksi vihjepalkkiojärjestelmä jo Suomessa asuville maahanmuuttajille, jotka hankkivat lisää väkeä maahamme.

Pastafari

Saakos maahanmuuttopolitiikkaa kritisoida, ilman vihaa, rasismia tai hörhöilyä? Ongelmasi on se, että kaltaisesi asenteellinen sinisilmä ei voi käyttää yhtään faktatietoa kumoamaan kanssasi erimieltä olevien ihmisten argumentteja. Taisi tulla liian pitkä lause luettavaksesi...

Hannu Mikael

Suomi maksaa pakolaisperheelle 2,4 kertaa enemmän riihikuivaa rahaa käteen käyttövaroiksi kuin Ruotsi.

Heillä on rahallisesti paljon korkeampi elintaso, kuin suomalaisilla pelkällä työmarkkinatuella elävillä työttömillä, tai monilla ikänsä töitä tehneillä suomalaisilla eläkeläisillä.
Fakta, eikä mitään rasismia.

Eikö nykytilanne ole houkute, ellei suorastaan kutsu? Onko Suomi mielestäsi niin varakas, vai onko edelleenkin kyse työvoimapulan torjunnasta?

Vieras

Pilkka hintaan haluavat työllistää. Niistähän lähinnä pulaa on, eikä riittävällä tulolla palkatuista niinkään. Onko kivaa tehdä alle köyhyysrajan, jos ei saisi lisäksi mitään muita tukia? Näin kohdellaan suomalaisia köyhiäkin jo nyt. Mahtaisitteko syytellä viranomaisia rasismista, jos näin olisi?

Ahti Heyno

"
Heillä on rahallisesti paljon korkeampi elintaso, kuin suomalaisilla pelkällä työmarkkinatuella elävillä työttömillä, tai monilla ikänsä töitä tehneillä suomalaisilla eläkeläisillä.
"

Vielä kun perustelet, mihin tämä olettamus pohjautuu niin hienoa!

Vai oletko tosissasi sitä mieltä, että viisihenkinen perhe Suomessa saa tukea vähemmän kuin 1200 euroa kuukaudessa?

On taas hienoa huomata, että tämänkin artikkelin kommenttitilan täyttävät taas kerran ihmiset, jotka eivät jostain syystä joko osaa tai halua käyttää omia aivojaan!

Sinänsä erittäin outoa, taas, miksi tutkiva journalismi ei tutki syitä maitten välisiin eroihin näissä tuissa.

Vieras

"Vai oletko tosissasi sitä mieltä, että viisihenkinen perhe Suomessa saa tukea vähemmän kuin 1200 euroa kuukaudessa?"

Muistetaan nyt vielä, että nämä maahantunkeutujat saavat vielä ilmaisen asunnon ja terveydenhuollon, kumpaakaan ei kotosuomalainen perhe saa kelasta/sossusta.

harrykaven

Osallistuisit asialliseen keskusteluun omalla nimelläsi etkä huutelisi sieltä pensaasta kuin joku citykani. Tosiasiahan on, että Suomessa ei ole mitään maahanmuuttopolitiikkaa eikä minulla ole ainakaan tiedossa, että sellaista olisi edes tekeillä. Saksan hallitus mm pyrkii tehostamaan omaa linjaansa sopeuttamispolitiikan selkeyttämisellä (Der Spiegel tänään) ja saattamaan myöskin maahanmuuttajat sitoutumaan tiettyihin pelisääntöihin.

Meillä eniten vaikuttavat vallanpitäjien "mitääntekemättömyys". Meillähän on oikein maahanmuuttoministeri. Sen lisäksi toimenpiteitä vaadittaisiin mm sisäministeri Holmlundilta (hiljaista on). Epäkohtia on runsaasti eikä yksikään poliitikko suostu asioista edes keskustelemaan. Aiheesta vaietaan kuin neukkulasta Kekkosen aikaan. Ihmetelkää sitten, kun kaikki ovat jonottamassa "moslem's heaveniin".

Sepetius Kangas

Sinunkin kannattais hieman totuutta viljellä suomen maahanmuuttopolitiikasta. Täysin tietämätön ei saisi olla. Eikä Tyhmä. Maahanmuuton lainsäädännön kehitystyö pohjautuu Suomen hallituksen linjaamiin tavoitteisiin, EU:n lainsäädäntöön sekä Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin. Sopimuksista tärkeimpiä ovat Euroopan ihmisoikeussopimus, kidutuksen vastainen yleissopimus, lapsen oikeuksien sopimus ja Geneven pakolaissopimus. Tästä se lähtee. Lisäksi on paljon muita säädöksiä. Nämä kansainväliset ovat tärkeinpiä mihin olemme lupautuneet.

Vieras

Olen asunut ulkomailla ja nähnyt, miten suhteeton yritys suomalaisilla on yrittää syöttää kotiin muukalaiset.

Ei tälläistä hyysäämistä ole edes rikkaissa Persianlahden öljyvaltioissa, ei sinnepäinkään, miten meillä rehvastellaan muukalaisten suhteen.

Kyse ei ole vihaamisesta, vaan vaan tarkoituksena on osoittaa, miten suomalaisilta on hävinnyt suhteellisuuden taju täysin.

Maahanmuuttoministerin virka pitää lopettaa.

GOEBBELS

Aivan upeaa lukea kuinka Suomea arvostetaan maailmalla!

Tämä todellakin on universumin paras paikka nimenomaan muslimimaahanmuuttajille. Hyvä että he vihdoin tiedostavat tämän.

Suomen veronmaksajat kustantavat mielellään maahan saapuvien muslimien asumisen, terveydenhoidon ja koulutuksen mitään erityistarpeitakaan unohtamatta.
Suomalaiset kustantavat nämä tarpeet vaikka velaksi.

Tervetuloa Suomeen!

Vieras

"Suomen veronmaksajat kustantavat mielellään maahan saapuvien muslimien asumisen, terveydenhoidon ja koulutuksen mitään erityistarpeitakaan unohtamatta.
Suomalaiset kustantavat nämä tarpeet vaikka velaksi."

Ja joka tätä meininkiä uskaltaa arvostella leimataan mediassa rasistiksi ja natsiksi, ja jos ei sekään vielä riitä turpaa tukkimaan, niin oikeuslaitos hoitaa jatkotoimenpiteet. Kyllä ne muslimimaissa nauravat meille makeasti. Tämä sinisilmäinen lammaskansa se vain ottaa kaiken paskan niskaansa ilman mitään vastatoimenpiteitä. Edes sen vertaa ei viitsitä tehdä asialle, että vaaleissa käytäisiin äänestämässä jotain muuta kuin näitä nykyisiä valtapuolueita. Jupistaan vaan keskustelupalstoilla, kodeissa ja kapakoissa.

Sepetius Kangas

Kyllä suomi on sitoutunut myös näin . Strategian keskeinen viesti on se, että Suomeen muuttavat ja asettuvat ihmiset on otettava mukaan rakentamaan maan tulevaisuutta. Heidät tulee nähdä osallisina ja aktiivisina toimijoita, ei vain palvelujen ja toimenpiteiden kohteena. Tämä on aivan virallista. sisäasianministeriön tiedoitetta.

Ahti Heyno

Ei siis sinullekaan tullut mieleen, että artikkelin tarkoitus on osoittaa ja ehkä jopa joskus saada sekä suomalaiset että muitten maitten kansalaiset ymmärtämän, että tämä maa on ehkä vähiten rasistisin maa tällä pallolla!

Oletko täysin pihalla vai etkö osaa lukea Suomen kieltä?

Vai onko sinun ja muitten "älykkäitten" kommenttien tarkoitus vähitellen muuttaa suomalaisten kanta ulkomaalaisiin samanlaiseksi kuin muissa Euroopan maissa?

eikö olekin hienoa lukea, kuinka Romaniassa viranomaiset hoitavat oman maansa romaniongelman? Tai kuinka saksalaiset ovat onnistuneet sopeuttamaan turkkilaisväestön, joita on siellä muutama miljoona, oman maansa tapoihin?

Vieras

"etkö osaa lukea Suomen kieltä"

En osaa, mutta suomen kieltä luen aika hyvin.

Ikävä uutinen. Kohta Suomessa on miljoonia ulkomaalaisia.

Älyttömintä on väittää, että maahanmuuttajista on Suomen kansantaloudelle hyötyä. Mihin sellainen perustuu?

Tunnustetaan toisiasiat: päästämme maahan ulkomaalaisia, koska olemme solidaarisia. Tiedämme kyllä varsin hyvin, ettei heistä ole meille taloudellista hyötyä.

Ahti Heyno

On se vaan surkuhupaisaa, kun ei näköjään vieras kykene edes kunnolla itseään ilmaisemaan, saatikka kommentoimaan järkevästi!
No ei aina voi voittaa.

suosittelen kuitenkin muutaman vuoden taukoa kirjoittamisellesi jos vastaisuudessakin kommenttisi ovat tätä tasoa.

Vieras

enemmän hyvää sinulle. Jospa yrittäisit joskus tehdä jotain hyödyllistäkin? Vaikka töitä? Onko täysin vieras käsite? Ihmeen paljon joudat viestejä syytämään palstalle. Onhan se tietenkin toisaalta hyvä, että kaltaisillasi lataamon asukeillakin on jotain iloa elämässään.

Nikolai Lehtonen

Otsikkoon tosin on livahtanut pieni kirjoitusvirhe: "Tervetuloa Sumomeen!"

Mitäs irvailette kun ei egypti taitu:

"egytpiläinen"
"egypitläislehden"

Uutiskommenttina sitten; tänne vaan! Meillä on koko kansalla asiat niin hyvin että voidaan jakaa hyvinvointia muillekin.

Kipinä

Väärin. Maantieteellisessä erisnimessä "Lähi-itä" jälkimmäinen osa "itä" ei itsessään ole erisnimi, joten se kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Vastaavasti kirjoitetaan myös "Kaukoitä".

Tilanne on toinen sellaisissa yhdistelmissä kuin "Itä-Aasia", jossa jälkimmäinen osa on erisnimi ja alkuosa rajaa nimen koskemaan vain alueen itäistä osaa.

Allekirjoittanut

Telkusta tuli vastikään ohjelma "Suomi myytävänä", jossa muslimeille yritettiin kaupata suomalaisuutta. Saunan ja Sibeliuksen sijasta olisi pitänyt mainita isoin houkutin, eli raha.

Meidän perheessä molemmilla vanhemmilla on hyvä koulutus ja työpaikka, mutta silti tavallinen somalilainen pakolaisperhe tienaa kaksi kertaa enemmän kuin me yhteensä. Syynä on se, että Suomessa työntekijät joutuvat maksamaan älyttömän suuria veroja. Asuminen on kallista sekä vuokralla että omistusasunnossa asuvalle. Ruoka on kalleinta Euroopassa, samoin terveydenhoito. Koulutuskaan ei ole Suomessa ilmaista vaikka muuta väitetään. Pakolaisperheelle kaikki tämä on ilmaista ja lisäksi annetaan bonuksena rustinaalliset taskurahat.

Onneksi on Uuden Suomen kaltaisia keskustelupalstoja, joissa kansa saa purkaa aggressioitaan. Turhaan puolusti oma isäni tätä maata. Nyt maat myydään halvalla Putinin bulvaaneille ja verovaroilla/lainalla/valtion omaisuutta myymällä maksetaan yhä kasvavan pakolaisarmeijan "elatusmaksuja".

Ahti Heyno

Hienoa, että tässäkin artikkelissa löytyy nuo perustelut!!

Kuinka monta tuhatta euroa joudut maksamaan vuosittain lapsesi opiskelusta ala-asteella? Tai kun hän menee yliopistoon?

Saman kuin Englannissako, josa lukukausimaksut saattavat nousta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin?

Jos huutaminen auttaisi, olisi ääneni jo mennyt kauan sitten!

Mikä Teitä kirjoittajia vaivaa, kun ette viitsi edes lukea, mitä artikkelissa, jota kommentoitte, lukee?

Vieras

Niin Suomessa opiskelijan/oppilaan ei tarvitse maksaa lukukausimaksua. Sen kustantavat veronmaksajat eli työssä käyvä kansa.

Ja Suomessa yksi lukuvuosi kustantaa aivan yhtä paljon kuin Englannissa (yliopistot/korkeakoulut n. 20 000 euroa/vuosi/opiskelija).

Kuinka paljon kuvittelette repivänne irti työntekijöistä? Ihmiset ovat jo nyt pahoinvoivia taakastaan...

Vieras

Media on kuoliaaksi vaiennut maahanmuuttajille maksettavista korvauksista, esimerkkinä HS. Totta kai tänne tulevat kaikki, jotka jotenkin saavat matkarahat kasaaan, kun tietävät suomalaisesta tukijärjestelmästä.

Tämä ei ole rasismia, mutta tuet on laitettava samaan tasoon koko eu:ssa, ja oleskeluluvan ja tukien ehtona seuraavat asiat:

1. Työn vastaanottovelvollisuus
(jokainen osaa heiluttaa esim. siivousrättiä)
2. Kielenopiskelu ja testi 3 v:n kuluttua
(jos kieli ei ole ymmärrettävää niin ulos maasta)
3. Maahan vain työhaluiset ja kykyiset

Tosion

Vieras

Suomi on muslimeille hyvä maa, koska perustuslakiin kirjoitettu tasavertaisuus lain edessä koskee ainoastaan alkuasukkaita - suomalaisia. Kulttuurillisia erityispiiretitä kuten mm. moniavioisuutta, sekä naisten sukupuolielinten järjestelmällistä silpomista katsotaan sormien lävitse ettei maamme maine YK:n silmissä ystävällisenä pakolaismaana muserru.

Viimeinen sammuttaa valot

Suomessa on varsinkin naisten asema niiin hyvä että siitä voidaan uskonnon nimissä jo vähän tinkiäkin. Myös yhteiskunnallista tasa-arvoa ja tulonjakoa parantaa kun maahan saadaan lisää köyhiä.

Sotaveteraanejakaan ei enää kohta ole hengissä - onneksi heidän maallisen ja aineellisen perintönsä voi jakaa muslimiveljille.

Jussi 2011

Mahtavaa. Valtava työllistävä vaikutus: pakolaiskeskukset, asuntolat, sosiaaliviranomaiset, tulkit, poliisit, lakimiehet, vähemmistövaltuutet yms., kouluavustajat, kotouttajat ja sadat projektit, hankkeet ja järjestöt sadoissa kunnissa ja laitoksissa. Puhumattakaan tulevat moskeijan rakentamiset, perheenyhdistämiset ja kasvavat suurperheet yms.

Kymmeniätuhansia työpaikkoja vain 50 000 €/ vuosi per pakolainen. Uusi Nokia on keksitty.

Gagarin

Egyptistä ei tule Suomeen turvapaikan hakijoita eikä juuri elintasopakolaisiakaan. Artikkeli perustui suurimmaksi osaksi yhden egyptiläisen LIIKEMIEHEN näkemyksiin ja sitten hänen kanssaan käytyjen keskustelujen innoittamiin lisäkeskusteluihin parin muun arabin kanssa.
Suomessa ei liene yhden yhtä egyptiläistä sosiaalipummia.

Allekirjoittanut

Tavallisen egyptiläisen on vaikea hakea Suomesta turvapaikkaa. Pitäisi tulla sotaa käyvästä maasta (tosin asiakirjoja voi aina väärentää), suoria lentoja ei ole, eikä työpaikkojakaan Suomessa ole liiemmälti, ellei perusta kebab-ravintolaa.

Jonkun verran sieltä tulee porukkaa "opiskelemaan", mutta he jatkavat matkaansa yleensä muualle Eurooppaan.

Liike

Lehden kirjoitus vaikutti erityisesti vaimoa vailla oleville egyptiläisille miehille suunnatulta. Haastatelluista muslimeista useimpien kerrottiin olevan naimisissa suomalaisen naisen kanssa ja vielä oli löydetty muslimiksi kääntynyt suomalaisnainen, joka ylisti elämänsä muuttuneen paremmaksi kääntymisen jälkeen.

Artikkelissa esitetty naiskuvaus tuskin perustui ainakaan Halosen Egyptin vierailuun. Ainakaan minulle ei ole tullut Barbi mieleen Halosen nähdessäni, mutta vika voi toki olla vain minun silmissäni.

Jutussa annettiin hyvin ruusuinen kuva kertomalla Suomessa saatavasta ilmaisesta asunnosta ja muista eduista maahanmuuttajille (ei siis pakolaisille, vaan jokaiselle tänne muuttavalle).

Joissakin kohdissa alkoi arveluttaa, kuvaillaanko kirjoituksessa varmasti Suomea. Esimerkiksi Suomen yli 40 moskeijassa tarjottu Koraani-opetus ja kaikille koululaisille tarjottu opetus suomen ja ruotsin lisäksi heidän omalla äidinkielellään vaikutti jo liioittelevalta.

Jos lukisin tuollaisesta suomalaisille tarjotusta paratiisista jossakin päin maailmaa, alkaisin heti pakata laukkua. Tai no, mitäs sillä laukulla tekisi, kun kaiken saa ilmaiseksi perillä.

tuulakiilamo

Minulle on kuitenkin viime kuukausina tullut vähän sellainen tunne, että kaikki muut kuin minä eli syntyperäinen suomea puhuva , naimisissa ja eläkkeellä oleva ja junttimainen ( maalla syntynyt), joskin viittä kieltä puhuva jne, ovat kiinnostavampia ja tarpeellisempia yhteiskunnalle kuin minä havaintoineni ja ajatuksineni. Mielipide-sanaa en rohkene enää käyttää.Olen tavallinen suomalainen ja heistä nyt puhun.

Sarkasmini takana on oikea huoli: ensin pakkoruotsi-keskustelu, seuraavaksi tämä rouva Åland ( Ahvenanmaa) eli uhkavaatimus, sitten maahanmuuttajien rahoitusskandaali.

Turha sanoa, että nämä ovat lieveilmiöitä. Niillä on vaikutus äänestäjiin. Toivottavasti poliitikoilla ( lue avustajilla) on aikaa seurata muitakin kuin paperimedioita.

Nettikeskustelu mainituista teemoista on ollut niin väkevää,että puolueiden edustajien pitäisi tulla mukaan ja esiin.

Mediassa vain Aamulehti on ollut aktiivinen, HS viestittää ongelma-alueiden pub-kansan jorinoita.

Tuleva muslimi

toivottavasti tänne edes tällä tavoin saadaan lisää muslimeja, ja mahdollisimman nopeasti.
Odotan innolla sitä päivää kun nykyisen holhousyhteiskunnan kestokyky ei enää kestä ja sosiaalipalvelut joudutaan ajamaan alas. Samalla kun saataisiin vielä suomesta muslimienemmistöinen maa niin alkaisi miehen asemakin parantua.

Alppisirkka

aliarvioimalla ihmisten kykyä arvioida maahanmuuttajakandidaattien kustannuksia. Näistä jo ilmoitetuista puuttuvat lukuisten muiden erien lisäksi hotelli- ja muut sijaisasumiskulut, joita ei ole kehdattu tuoda esille. Tulisi huomioida, etteivät Suomeen tulevat maahanmuuttajat ole varsinaisia kaikkein ressukoimpia, eli he ovat läpikäyneet varsin hankalat prosessit tänne päässäkseen. Yhteiskunnan tulee välittömästi ohjata heitä ansaitsemaan täällä olonsa, kuka vastustaa ahkeraa ja meidän yhteiskuntaamme kunnioittavaa maahanmuuttajaa - ei kukaan! Olemme typerien virkamiesten (hehän ohjaavat poliitikkojemme päätöksiä) menettämmässä äärimmäisen arvokkaan kansallisen omaisuutemme - suvaitsevaisuuden!

Helena Jaakkola

Onpa harvinaisen järkevää, realistista ja kiihkoilematonta keskustelua maahanmuuttamisen ilmiöistä Suomessa. Sekaan toki mahtuu muutama hymyilyttäväkin kommentti, mutta hyvä keskustelu!
Kysymykseksi jää vain se, miten saada maahanmuuttopolitiikka järkevään kuosiin. Rahasta voisi ainakin todeta sen, että on totisesti väärin, jos maahanmuuttaja saa kuukaudessa käteen enemmän, kuin suomalainen toimeentulotukiasiakas. Ja siihen muut edut, joita ei suomalaisille ole, eikä tule.
Tällainen politiikka jos mikä kasvattaa eriarvoisuutta ja luo jo itsessään muukalaisvihaa. Edellinen kirjoittaja on oikeassa, tällä me menetämme arvokkaan kansallisen ominaisuutemme, suvaitsevaisuuden!

semi

Me muka rasistit olemme koettaneet selittää, kun lähdin Suomesta rasismia esiintyi käytöksessäni ja puheissani käytänössä 5% ja elettyäni suurenmoisen 60 tuhannen Pakistanilaisen yhteisön keskellä ei Pakistanilaisessa maassa, suvaitsemattomuus on kasvanut roimasti. Asia joka suoraan sanottuna vitut..a sillä eihän sen niin pitänyt mennä.

Niklas Kaustinen

Termit selväksi:
maahanmuuttaja = työpaikan tai perhesuhteiden takia maahan muuttanut
pakolainen = poliittisen, uskonnon tai muun vainon takia maahan muuttanut.

Suomeen maahanmuuttanut ja oleskeluluvan ei saa mitään erikoistukea vaan kohdellaan samoilla säännöillä kuin syntyperäistä suomalaista (poislukien kotouttamiskurssit sekä kielikurssit työttömille).

Pakolaisilla on omat tukensa, jotka on runsaampia kuin normi tuet (eli näistä keskuskestelemme). Pakolaisten lisäksi näistä tuista pääsee nauttimaan perheenyhdistämisen kautta, jos perheenjäsen on pakolaisstatuksella Suomessa.

Oma mielipiteeni on, että perheenyhdistämisiä ei pitäisi tehdä yhteisistä varoista vaan tänne jo saapuneella pitäisi olla palkkatyö, jolla rahoittaa perheenyhdistäminen.

Allekirjoittanut

Sinne perääntyivät lappalaiset aikoinaan meidän suomalaisten tieltä. Nyt joutuvat suomalaiset mieron tielle. Onneksi Lapissa riittää jänkhää, poroja voimme pitää ja kultaa kaivaa. Mikä siellä on suomalaisten ollessa.

Vieras

Olen niin paljon rasisti kuin Ruotsalaiset, Tanskalaiset ja Britit vaadin ettei tähän maahan enää tuoda noita
Afrikkalaisia lusmuamaan. Olen myös kateellinen koska heille annetaan niin paljon etuisuuksia josta haluaisin nauttia.
Olisi ihanaa elää huolettomasti jos olisi samat edut ja tulot kun näillä vetelehtijöillä. Saada ilmaiset matkat, ruuan, vaatetuksen ja asumisen sekä terveydenhuollon sekä euroja 1277€/kk onnella ei olisi rajaa. Olen pienipalkkainen naiseläkeläinen joten olen
todella kateellinen ja rasistinen haluan samat edut suomenkansalaisena. Töitäkin olen tehnyt tämä valtion eteen neljäkymmentä vuotta joten minulla on oikeus vaatia
Suomen päättäjiä valtakunnan oikeuteen koska nyt ei toteudu tasa-arvoisuus lain edessä.

Becker

Tänne vaan Ruotsiin kaikki toista kotimaista osaavat. Härmäläiset on täällä nykyjään korkeassa kurssissa.
Ja kaikki on halvempaa, talot, autot, ruoka, bensa, viini, kalja, nuuska.......... Listaa voisi jatkaa aika pitkälle.
Ei talvinopeusrajoituksia, tiet kunnollisia. Veroja saa täälläkin maksaa, mutta rahoilleen tuntuu saavan vastinetta.

Ruotsalaisiakin oppii ajan mittaan sietämään.

semi

Paremmat palkat ja enemmän lomia ja Ruotsin rajan takana voi käydä viinaostoksilla ja kantaa 500kr uskomattomat määrät ruokaa länteen. Tällä tavoin pidämme huolta myös itä naapurin toimeentulosta, se toinen kieli on kyllä välttämätön myös Ruotsin läntisessä naapurissa. Mutta niin hyvät oltavat että sen takia sitä kannattaa jo hiukan opetella kun pakolaisuus kutsuu Suomen islamis kristillisestä tasavallasta matkaamaan. Thorsin voitte unohtaa Turkuun ja jos pakko hänenkin on matkustaa niin Siljalla merelle pyörimään.

machdevelop

Rakentaa velkarahalla kantaväestön helvettiä, hitaasti mutta vihreän ja ruottalaisten torsin varmasti. Suomalainen keskiverto eläke(siis kun todellista työtä on sen eteen tehty noin 45 v.) on saatu revittyä keinotekoisesti (laillinen varkaus)alemmaksi(noin 1000€/kk) kuin muslimisomaliperheen kuukausiavustus rahassa(n.1400€/kk) (siis tekemättä mitään), asunnon, ruoan muun lisäksi!
Kutsuttakoon tätä kantäestöön kohdituvaksi rasismiksi. Etsitäänkö valkolaissuomalaiselle monilapsiperheelle isompaa asuntoa yhteiskunnan toimesta?

Vieras

Kohtahan täällä on enemmän muslimeja kuin normaaleja ihmisiä. Ja minun siivoan työkseni jotta heille voidaan taata minun nettotulojani suuremmat tuet. Olisi kyllä helpointa velvoittaa jokainen suomalainen henkilö ottamaan yksi maahanmuuttaja kotiinsa elätettäväksi jokaista palkkana saamaansa 1600 euroa kohden. Silloin loppuisi turha asunto- ja tukiaisbyrokratia, ja ministeri Thors (palkka 117 991 euroa vuodessa)saisi iloita viidestä tai kuudesta uudesta perheenjäsenestä!

Aku

"Khadr says what he likes most about Finland is the tolerance of ethnic minorities. “A prosecutor here in Finland charged a Finnish person just because his writings are insulting to Islam. The man wasn’t charged by an Arab or a Muslim or a Middle Eastern — he was charged by a Finnish official. This is amazing,” he says."

Todellakin hämmästyttävä maa, tuonne kannattaa matkustaa! Jutussa tosin uhohdettiin mainita että kaikki nämä ylenpalttiset edut saadakseen pitää lausua taikasana: "asylum". Sen jälkeen alkaa hunaja virrata.

Vieras

1. Henkilö kertoo mielipiteensä asiasta x.

2. Seuraava henkilö toivottaa leikkisästi muita samanhenkisiä mukaan keskusteluun.

3. Kolmas henkilö hermostuu ja vihaisesti ilmoittaa ettei edellinen henkilö tajua asiasta x mitään, eikä ole koskaan suostunut keskustelemaan siitä järkevästi sekä loukkaa tätä henkilökohtaisesti.

4. ????

5. Hyöty

Vieras

Onko poliitikot julistettu jo kansanryhmäksi?

Kysyn varmuuden vuoksi etukäteen, etten syyllisty vähemmistö kansanryhmää kohtaan tapahtuvaan kiihotukseen, jos vaadin julkisesti heiltä vastuuta?

Kommentti: Tossapa on hieno ajatus. Julistetaan politiikot kansanryhmäksi. Pannaan politiikot vähemmistöksi, mitä he myös todellisuudessa ovat.

Nahkuri

Suomi on hyvä paikka muslimeille siksi, että täällä on niin vähän muslimeita.

Demokratiaa on se, että kansa valitsee johtajansa. Mitä se on, kun johtajat valitsevat kansan?

Seuraavissa vaaleissa äänestän kaikkein maahanmuuttovastaisinta ehdokasta. En siksi, että haluaisin kieltää kaiken maahanmuuton vaan siksi, että saataisiin edes jonkinlainen korjausliike aikaan.

Raimo Nurmi

Ongelma on siinä, että kansanedustajat ovat jo aikaa sitten myyneet itsensä.

Ei kannata syyttää äänestäjiä, niinkuin jotkin kommentaattorit ovat tehneet.

Tiedossa on, ihan jo julkisestikin, että hallitus saataisiin kaadettua eduskunnassa jos edustajat USKALTAISIVAT äänestää omantuntonsa mukaan.

Ryhmäkuri on tehnyt Suomesta demokratuurin.

VS1974

Miten täällä pystytään kaikki asiat hoitamaan päin helvettiä?
Tämä on paratiisi kaikille muille paitsi suomalaisille. Kokemuksesta voin sanoa ettei tämä "positiivinen " julkisuus ainakaan tuo meille niitä lähihoitajia ja eläkkeenmaksajia.
AT ja muut ymmärtäkää erota tai meille tulee pian vuoden 2018 kapina vastaan maahanmuuttajat ja kantaväestö.

Lumira Lumus

Suomi muslimien ja heidän äärijärjestöjensä tukikohta. Tietenkin muslimit mainostaa tätä ja heillähän on tavoite käännyttää Suomi ja lopuksi siitä tulee pakkovalta. Suomi on jo nyt pakotelistoilla. Tämä on pahinta, mitä Suomesta voidaan maailmalle kertoa.
Suomen päättäjät ovat tämän itse valinneet, syy ei ole kansalaisissa. Suomi tulee sitä turvattomammaksi, mitä enemmän näitä tulee. Tällä mainonnalla pyritään siihen, että "pakolaisvirta" täältä suunnalta saadaan lisääntymään.

En alistu

Tämähän oli odotettavissa, niin voimallisesti Suomen päättäjät, oikeuslaitos ja sisäasianministeriö ovat muslimien puolta pitäneet. Kristityt ovat jääneet omassa maassaan eriarvoiseen asemaan. Nyt hommataan maahanmuuttajille jo kansalaisuuttakin helpoimman kautta. Vihreät, kokoomus, keskusta ja SPD, samoin kuin Vasemmistoliittokin ovat syyllisiä. Omat kansalaiset jäävät vaille etuja, joita vieraille tyrkytetään. Omat eivät saa tukea, vaikka pyytäisivät, maahanmuuttajille tuodaan tarjottimella. Totta totisesti, tarvitaan uudet vaalit!

Yucca

Toivotaan mahdollisimman huonoja ilmoja, ainakin
romanialaisiin se tuntuu tehoavan, kun häipyvät
syksyn tullen.

Paratiisissa tuskin sataa räntää.

Seuraavissa vaaleissa pitää nykyisille
poliitikoille antaa potku persauksille.

Observatori

Lyhyessä ajassa Euroopan Japanista on tehty Euroopan Somalimaa. Suomessa on Euroopan suurin somaliyhteisö. Kiitos hallituksen ja maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin. Ei ihme, että hänen on ollut nyt aluksi pakko sulkea bloginsa törkyviestien takia. Olisikohan viesteissä jotain sanomaa ?

Tutkimuksen mukaan 90 % kansasta vastustaa elintasoshoppaajien maahantuloa. Kuitenkin toiminta laajenee.

Nyt hallitus toteuttaa tuhoa ja hallitse menetelmää. Kuka on antanut Thorsille ja hallitukselle oikeuden tuhota Suomen kansa,kulttuuri ,talous , tulevaisuus ja teollisuus ? Onko motiivina oma palkka, sidosryhmien saamat rahat vai ongelmien piilotus mediaseksikkäällä asialla ?

Maahamuuttoon menee 500 miljoonaa vuodessa. Kehitysapuun annetaan yli 800 miljoonaa. Suomi Lainaa 14 miljardia vuodessa. Ympäristöministeriö runnoo väkisin Suomelle 2-kertaista maksua ilmaston takia Kööpenhaminassa. Sään vaihtumisen estämiseen arvioidaan menevän jatkossa 500-700 miljoonaa. Ihan kuin eri ministeriöt eläisivät irti todellisuudesta ja hallinnasta.

Suomalaisia on huijattu maahanmuutossa ja ilmastolämpenemisessä. Ihan tavalliset ihmiset on pakotettu lähtemään hakemaan kansanvaltaa mielenosoituksiin banderollien kanssa. Kansaa on nöyryytetty jo liikaa ja on maksun aika. Demokratia on nyt dramatisoitua mediakynnyksen ylittävää huutoäänestystä. Valitettavasti tyhjät tynnyrit ovat johtaneet puhetta.

Jo on nähty eduskuntatalolla demokratian kuoleman muistomielenosoitus kynttilöineen. Alle 5 % suomalaisista kuuluu puolueisiin ja siitä vain pieni joukkotekee päätöksiä. Se on harvainvaltaa. Kansalle on valehdeltu, että äänestämällä voi vaikuttaa.

Minusta maata hallitsee järjestäytynyt itsekäs jengi, joka pesee itselle ohjatut ja järjestetyt rahat säätiöiden kautta itselleen - ja valvoo itseään !

Hallituksen saldona on Suomen teollisuuden pelottelu muualle, hallitsematon rakennemuutos, pankkikriisin ylittävä velkataakka, ennennäkemätön elintason ja viennin lasku, historian suurimmat maahanmuuton kulut, palveluiden leikkaukset ja ennätyskorkeat kunnallisverot ja massatyöttömyys.

Hallitus on näperrellyt - eikä ohjannut maata nousuun. Hyvinvointi ja työllisuus eivät ole olleet päällimmäisenä. Tulos olisi ollut parempi jos hallitusta ei olisi ollutkaan. Lauma puliukkoja ei olisi sitoutunut vuosiksi eteenpäin korkeisiin maksuihin. Nyt hallitus päättää asioista 2050 asti, vaikka omat asiat on sekaisin.

Ahti Heyno

On se hienoa kun taas perustellaan niin hyvin nämäkin toteamukset ja väitteet.

Sinänsä outoa jos Suomessa on Euroopan suurin somaliyhteisö ei tässä linkissä löydy koko maatamme!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4385768.stm

Vaikka tämä artikkeli ei käsittele pakolaisten määrää antaa sen jonkinnäköistä osviittaa muslimien määristä Euroopassa.

Myös seuraavat linkit antavat lisätietoa somalien määristä Suomessa ja muualla Euroopassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Somali_community_in_Finland

Tämän mukaan Suomessa oli viime vuonna hieman alle 9000 somaliaa äidinkielenään puhuvaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Somali_diaspora

Tässä linkissä todetaan, että englannissa on somaleita noin 43500, joka on suurin somaliyhteisö Euroopassa.

Eikö ole hienoa ja helppoa perustella omat kommentit ja väitteet?

Humus

Mikähän mahtaa olla yhteys naiskansanedustajien ja naisministerien suhteellisen kasvun ja kansalaisten verovarojen yltäkylläisen jakamisen välillä varsinkin näille pakolaiselle? Tästä pitäisi tehdä joku tutkimus.

Naisethan ovat perinteisesti olleen näitä holhoamis- ja hoivapolitiikan ajajia. Heille varojen ansaitseminen on aina ollut sivuseikka.

nNick

Tämä visio luotiin muslimeille 1950 luvulla Euroopan valloittamiseksi.

Hyvin on edennyt. Tuo juttu Egyptiläis lehdessä on tietysti vain jatkoa tälle. Suomeen ehtii vielä viimeisten joukossa.Näitä vastaavia juttuja on aivan salettiin ollut kaikista muista Euroopan maista samoissa islamistien medioissa.

Viimeksi luin vastaavaa Ruotista muutama vuosi sitten.
Ruotsi oli kuulemma paras maa maailmassa muslimeille ja quote oli muslimimediasta.

Sitten alkoikin Rosengådissa paukkua ja palaa.

Ministerismies

Juttu on erinomainen artikkeli monista seikoista, jotka Suomessa ovat hyvin. Myös syistä niiden takana. Sen perusviesti ei todellakaan ole se, mitä Uuden-Suomen toimittaja kertoo sen olevan.

Hyvä journalismi on nykyään niin vaikea laji.

M.J.E. Helsinki

Hallituksen, Yleisradion ja (osin) Helsingin Sanomien kampanja "ulkomaalaisvastaisuutta" ja "rasismia" vastaan on näköjään menestynyt erinomaisesti. Vaikka egyptiläislehden kirjoitus olisikin liioitteleva, merkitsee se samaa kuin "Tervetuloa Suomeen, täällä on teille vielä tilaa, rahaa (1400 euroa käteen + asunto, terveydenhoito ym...) ja ystävällisesti suhtautuvia ihmisiä; Länsi-Eurooppa alkaa jo olla meidän, nyt jatkamme eteenpäin koska siihen olemme jo vuosisatojen ajan pyrkineet pyhän kirjamme velvoittamana".

Raimo Nurmi

Kyseinen lehti on hieman samankaltainen kuin lentokoneissa jaettava mainoslehti.

Netissä löytyy heti pari ihan oikeata lehteä, ja pakkoenglantia opiskelleet voivat sieltä saada ihan oikeata tietoa.

Lehdet ovat: al Ahram (on line) ja Egyptian Gazette. Poliittinen vinkkeli selviää lukemalla.

Molemmilla lehdillä on yli satavuotinen taival takanaan. Eräs kirjallisuuden nobelisti oli aikanaan palkkalistoilla.

Pekka Hyvönen

Huonolta näyttää hyvinvointivaltio Suomen tulevaisuus: islamilaisuuden hallitsematon jalkautuminen Suomeen pelottavine tapoineen ja uskomuksineen,jota suosii suomalaisen median ja "edistyksellisten" harjoittama sananvapauden törkeä rajoittaminen rasismiin vedoten (vrt. noitavainot tai neuvostovastaisuudella pelotteleminen).

P.S.
Mielepidekirjoittajat, pistäkää nimenne rohkeasti esiin nimimerkkien sijaan. Tulee enemmän painoarvoa.

Tataraho

Viimeiksi kyselin Kataiselta ja Vanhaselta ryhtiä. Silloin ei oltu vielä Lähi-Idässä. Nyt ollaan. Kukaan muu poliitikko ei tässä maassa uskalla tehdä yhtään mitään. No mitään ei ole heistäkään kuulunut. Päättämättömien laiva kääntyy hitaasti tai seilaa Airistolla ympyrää.

Jopa tältä vallan vahtikoiralta (pl. Usari) on mennyt pisut housuun. Räkätetään vain jonnin joutavia, mutta vaietaan tärkeistä asioista kuten Suomen tuhosta (päällä oleva mamuinvaasio) ja Ilmastonmuutospelistä (IPCC:n kupru).

Onko niin, että Jaakko Ilkan perillisiä ei ole jäljellä yhtäkään? Niklas, sinun pitää perustaa puolue maan pelastamiseksi. Riittäisikö aluksi 30 % annetuista äänistä?

Risto Ninku

Siellä odottavat alaikäistä terroristia vihreillä kedoilla ja solisevien purojen rannoilla 40 neitsyttä.
Itse olen ihmetellyt onko näitä teinipoikia valmennettu. Onko heillä mitään alkeistietoa miten neitsyitä käsitellään ?

JuhaAn

Kai nyt kaikki tajuavat että tuossa egyptiläis-lehden jutussa nauretaan suomalaisille, ja ihmetellään esimerkkien kautta kuinka sinisilmäisiä ja helposti hyväksikäytettäviä ihmisiä suomalaiset ovat.

Vieras

Egyptiläislehti puhuu totta.
Juuri tuollaisina meitä suomalaisia ulkomailla pidetään.
Suomalaisia on aina arvostettu rehellisinä, miellyttävinä sekä helposti toimeen tulevina, harmittomina ja kovasti työtä tekevinä ihmisinä.

Mutta poliitikkomme, niin vihervasemmistosta kuin oikealtakin laidalta potevat monet niin syvää moraalisäteilyn tarvetta, että se estää järjenkäytön ja olisi jo varmaan jonkin lääketieteellisen diagnoosin alainen tauti.
He, median jatkuvalla tuella, syöttävät meille pajunköyttä suomalaisten "piilorasismista" yms, aivan koko ajan.

http://www.maailma.net/artikkelit/euehdokkaat_vaittelivat_maahanmuutosta

"”Olen asunut vuosia ulkomailla Yhdysvalloissa, Belgiassa, Ranskassa ja Iso-Britanniassa, mutta missään niistä maista en ole kokenut sellaista rasismia kuin Suomessa”, totesi kokoomuksen Alexander Stubb kiihtyneesti. "

Näin isänmaalliset voimat meitä tuolla maailmalla sitten edustavat. :( :( :(

Oikean asialla

Suomi vapaaksi näiden kommunistien ikeestä jotka tällaista aiheuttaa.

Vapaassa maassa jokainen huolehtii itsestään. Turha tulla tänne kerjäämään meidän vero euroja.

Koko ongelma johtuu sosialistisen yleisradion propagandasta. koko yle pitäisi lopettaa tai myydä yksityisille ja vapaille kanaville.

The Liberator

Hoh hoijaa. Juu, kaikki ongelmat poistuvat kun "sosialistinen" Yle poistuu. Sen jälkeen meidän ei tarvitse enää vaivata päätämme työttömyydellä, sosiaalisilla ongelmilla, yhteiskunnan uhkilla, vaan voimme keskittyä olennaiseen: Talentiin, Diiliin ja 4D -dokumentteihin jotka kertomalla ihmishirviöistä laajentavat tietoisuutemme uudelle tasolle...

sivusta seuraava

muutin jo itse suomesta pois. Eipä tarvi enää maksella tajuttoman korkeita veroja ja seurata kun rahat lyödään kankkulan kaivoon. Olen tosin itsekin mamu vieraassa maassa, mutta työtä tekevä sellainen.

Vieras

Mielestäni on ihmeellistä, miten maahanmuuttajille riittää elatustukirahoja noinkin paljon kun taas opiskelijat eivät saa mitään. Asun PK-seudulla, opintotukea ei tipu vanhempien tulojen takia VAIKKA asun yksin ja olen joutunut olemaan töissä 15-vuotiaasta saakka! Vanhemmat eivät maksa mitään enkä sitä heiltä vaadi täysi-ikäisyyden johdosta. Olen vielä alle 20-vuotias, joten näin on reilua tehdä. Asumistukea tulee 200e/kk, mutta se ei edes riitä vuokraan! Pakko on yrittää olla töissä opiskeluiden ohella jottei tarvitse heti täysi-ikäisenä rypeä veloissa.

On se kumma, miten jo 4 vuotta veroja maksanut, koulua käyvä suomalainen saa 200e kuussa tukea. Työtön maahanmuuttaja ilmaisen asunnon ja rahat käteen. Harmi, että nykyään ajatellaan tulevaisuuden olevan maahanmuuttajissa eikä suomalaisissa nuorissa :(

elmo kaila

tuota voi jo tosiaan ihmetellä!mutta samoista ihmettelyn aiheista kuulee joka pvä..tässä vastikään eräs työtön ilmoitti taas kunnon joulusta:valtio kun antoi lahjan!kaverin pitää joulukuussa maksaa 110euroa lisäveroa käteen jäävästä 360euron työttömyyskorvauksesta...kolmatta vuotta peräkkäin.kas kun 21.5% ei riitä noin suuresta kuukausi "ansiosta"..joten hyvää joulua opiskelija ja koita pysyä hengissä!

joukahinen

Tämän hallituksen kyseenalainen ansio on luotsata
Suomi takaisin kehitysmaaksi. Thorsin ja kumppaneiden
kotkotukset olis voitu estää pikakäännytyksillä jos olis
haluttu - ei haluttu. Katainen ja Vanhanen ovat ihan yhtä syyllisiä kuin Vihreät ja RKP.

Vieras

Harkitsen vakavasti tämän sairaan maan jättämistä.
En siksi, ettenkö haluaisi maksaa veroja.

Maksan jopa mielelläni veroja, jos verotulot käytetään järkevästi. Tässä maassa ei valitettavasti voi käynnistää edes keskustelua aiheesta, miksi verot ovat katossa ja palvelut olemattomia.

Hyvinvointivaltio on kuollut - ei verokevennyksiin vaan järjettömään verotukseen ja varojen käyttöön.

Ahti Heyno

Siellä on kyllä todella hienosti hoidettu koko sosiaaliturva!

Löytyy koulutus kaikille, on lapsilisää, äitiyspakkausta, Ilmaista kouluruokaa haluaville, on sekä hyvä työttömyysturva että sosiaaliturva hätää kärsiville!!

Oletko ihan pihalla hyä gesär?

Ei ole sinullakaan elämän realiteetit ihan hallussa!

Jos Viro noin paljon kiinnostaa, ei muuta kun hyppäät laivalle ja muutat sinne!

Gesär

Kuka tässä sosiaaliturvasta puhui? Kyse on siitä, minkä tyyppinen julkinen valta ansaitsee kansalaisten tuen. Korkeat verot on moraalisesti perusteltavissa vain, jos valtio käyttää rahat säästeliäästi ja omien kansalaistensa tueksi. Näin tapahtuu Suomessa yhä vähemmän.

"Ei ole sinullakaan elämän realiteetit ihan hallussa!"

Meidän elämämme taitaa olla aika erilaista. Minun elämäni ei perustu sosiaaliturvaan.

"Jos Viro noin paljon kiinnostaa, ei muuta kun hyppäät laivalle ja muutat sinne!"

Minulla on oikeus mielipiteeseeni täällä Suomessakin.

turkulainen Liisa

Luulin jo että Suomi on siinäkin kohtaa neuvostoliittolainen että meillä suvaitaan vain yksi mielipide elintasopakolaisista mutta onneksi nämä Uuden Suomen kirjoitukset ovat osoittaneet että omankin mielipiteensä saa sanoa,ainakin nimimerkillä.Olemme varmaan Euroopan tyhmintä kansaa.Miettikää kuinka hyvin esim romaanit ovat vuosisatojen kuluessa kotoutuneet Suomeen.Paljon vaikeampaa tulee olemaan muilla.Autetaan,heti kun valtio on velaton,kaikkia surkimuksia omassa maassaan sen kuin pystymme,täällä emme vieraita tarvitse.Itse itsensä elättävät ovat eri asia.Olen ollut ulkomailla kyllä minäkin,itse säästämäni matkarahat riittivät juuri ja juuri ruokaan kunnes ensimmäinen työstä ansaitsemani palkka maksettiin.Kielen opin ensimmäisinä kuukausina kun halusin ja toimin muutaman kuukauden kuluttua tulkkina.Onneksi osasin lähtiessäni lukea.Suomi suomalaisille ja omat tapamme lauluineen muineen kunniaan.Mitähän olisi krusifiksejä pois vaatineelle suomalaisnaiselle vastaavassa tilanteessa tapahtunut islamilaisissa maissa?Kivitetty?

KAI AUERO_LISSABON

Hyvin kohtuuttomia kommentteja. Artikkelin tarkoituksena on tuoda esille suomen toleranssi vieraita kulttuureja ja uskontoja kohtaan. Artikkeli puhuu maahanmuuttajista ei pakolaisista, eikã kehota ketããn hakemaan turvapaikkaa suomesta varsinkin kun egyptissã ei ole syrjittyjã vãhemmistõjã. Egypti on aina ollut arabimaiden johtava kulttuurin, toleranssin ja sivistyksen kehto. Maassa myõs on miljoonia kristittyjã, Koptlilaisia, ja mm. Boutros Boutros Ghali on Kopti. Naiset saivat tãydet kansalaisoikeudet jo vuonna 1956. Egypti on lãnsimaiden ystãvã.

MattiMeikäläinen

"Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata."

Joko tajuat Astrid?

Kaija Kuopila

Useissa paikoissa tuhannet Helsinkiläiset seisovat leipäjonoissa. Kerran Suomeen palattuani järkytyin Hakaniemen toria kiertävää jonoa, mutta se ei ole ainut. Valtavat jonot kiertelee seurakuntien, Pelastusarmeijan ruoanjakipisteiden ja Myllypurossakin valtava alue rouanjakoa varten. Eikös suomen ministereiden kuuluisi ensisijaisesti nostaa suomalaisten elintasoa ?

Pinna loppu.

Jos muslimimaalta saadaan kehuja, niin siinä vaiheessa on asiat huonosti. Erittäin huonosti.

Ja mitä Egyptiin tulee, niin kyseisen sivistysvaltion kävin katsastamassa pari vuotta sitten - silloin jos halusi mennä turisteille varatun rantakaistaleen ulkopuolelle, niin se onnistui kyllä... mutta vain aseistetuilla vartijoilla varustetulla ohjatulla bussikierroksella.

MURSU

Niilin hanhet lentää,
luo Suomen Joutsenen,
Siel sini-järvet siintää,
Ja hanhi tietää sen,
Se luokse lentää Joutsenen,
Ja heti siittää sen.
Ja Allah siitä iloitsee,
Ja Suomen maakseen valitsee.
Nyt hanhiparven tuolla nään,
Ja Valko-Joutsenta ma kaipaamaan jään.
Oi kats´os Suomen poika,
Honkain juureen käy nyt miehen tie,
Kun hanhiparvi sun Joutsentas nyt vie.

Hyvä Veli

Pari päivää sitten kerrottiin lehdissä veteraanijärjestöjen 87 miljoonan euron varallisuudesta. Kohta veteraaneja ei enää ole ja on huoli siitä, että kymmenien vuosien aikana kerättyjä varoja jäisi käyttämättä.

Nyt huoli pois! Onhan meillä meidän maahanmuuttajaystävämme, jotka mielellään ottavat vastaan mitä heille annetaan. Mutta hetkinen, eihän näillä veteraanien roposilla pyöritä maahanmuuttosirkusta kuin puoli vuotta... Valtion talousarvioesityksessä vuodelle 2010 maahanmuuton välittömiksi kustannuksiksi on arvioitu 168569000 euroa. Tämä ei tietenkään pidä sisällään jo oleskeluluvan saaneiden maahanmuuttajien Kelasta ja sosiaalitoimen budjeteista maksettavia tukia.

Suurimmalla osalla ihmisistä ei edelleen ole mitään käsitystä tämän pakkomielteenomaisen projektin hinnasta.

heppa

Nykyäänhän tähän maahan muuttaa/saapuu/raahataan loisimaan ihmisryhmiä, joista nyt yksi kahdestakymmenestä työllistyy. Tämäkin yksi on usein omakielinen tulkki tai oman ryhmänsä lasten kouluavustaja.

Minun on nyt hiukan vaikea nähdä miten tällainen nykyisenkaltainen maahanmuutto ratkaisisi uhkaavan sitä ns. tulevaa työvoimapulaamme ammattiosaajista? Näitä kolme vuotta ammattikoulussa lorvineita mamu-poikia tuskin voidaan pitää korkeasti koulutettuina.

Enempi tämä miespuolinen ”potentiaalinen työvoima” notkuu kahviloissa ja ”assan steissillä” – kaikki iltapäivät ja illat. Aamulla, töihin mennessäni taas heitä ei näy.

Heidän naisväki taas ei saa tehdä töitä uskontoon vedoten eikä varsinkaan vääräuskoisten miesten kanssa.

EskoP

Tottakai varsinkin muslimi turvapaikan hakijoille täytyy antaa reilut rahalliset ja muut edut kun viitsivät tänne tulla. Vihervasemisto ja vihreät muslimeita tänne lisää haluavat suomalaisten veronmaksajien kiusaksi. Vasemmiston mielestä muslimit rikastuttava yhteiskuntaamme, mikä minusta ei pidä paikkansa. Suomalaiset köyhät ja työttömät ovat demarien ja vihreiden mielestä lähinnä tolloja ja luusereita, jotka eivät tarvitsi mitään korvauksia.

Tanka

Kovasti täällä yritetään tehdä myyräntyötä kun Suomea brändätään myönteisesti kansantaloudellisiin tarpeisiin. Presidentti Tarja Halonen ja ulkoministeri Alexander Stubb eivät vierailleet Egyptissä ja Syyriassa lomailumielessä niin kuin ei myöskään UM:n alivaltiosihteeri Pekka Huhtaniemi, joka suunnisti samaan aikaan kymmenen suomalaisen yrityksen kanssa kohti Marokkoa ja Algeriaa.

Pohjois-Afrikka on vahvaa talouskasvun aluetta, mutta kukaan ei oikein näytä ymmärtävän artikkelin kauppapoliittista arvoa.

Egypt Today-julkaisu on suunnattu varakkaalle A-luokan eliitille (liikemiehet, pääomasijoittajat yms.), ei UNHCR:n pakolaiskeskuksessa asuville turvapaikanhakijoille.

http://www.kauppapolitiikka.fi/public/default.aspx?contentid=165218&node...

Tervetuloa Sumomeen

Suomalaiset voisi tehdä jonkin näitten arabimaan kanssa vaihtokaupan, eli muslimit asumaan Suomeen ja Suomalaiset sitten sinne. Tottakai ne saisi tuoda koko sen yhteiskuntansa hallintoineen päivineen tänne Suomeen ja Suomen systeemi vietäisiin taas sinne arabimaahan. Olisi se hienoa kun olisi aina lämmintä, auton voisi tankata takapihan öljylähteeltä ja kaikki muslimit asuisivat siellä kylmässä Sumomeessa.

Tuomas Tietävä

Edesmennyt Äitini teki elämäntyönsä Suomessa suomalaisena. Tosiasia vain on se että hän ei saanut koskaan eläkevuosinaan maksamiaan veroja (eläke?) takaisin. Hän kävi leipäjonossa. Minua hävetti niin että avustin häntä niin ettei tarvinnut enää jonotella. Minua hävetti niin helvetisti että missä on raja.Ei riitä että itse olet maksanut veroissa, PETOLLISESTI VIEDYT RAHAT, "eläkettä" tullaksesi toimeen kerjäämättä. Leipäjonoon ja pulloja keräämään.
Ei sielä jonoissa tai pulloja keräämässä näy yhtään alkuperäistä "suomalaista etnistä" ryhmää tai "uus suomalaista" etnistä ryhmää. Milloin meidät vähemmistökansa vain noin 5milj. "alkuperäistä" huomioidaan? Olemme todella vähemmistö! Meidän koulujuhlien perinteet yms. Kenen verorahoilla moskeijia avustetaan. Mikä meitä mättää. Omista ei edes pidetä huolta. En ole kovinkaan levollisin mielin omasta eläkkeestä. voivoi, niin paljon olis puhuttava
ei riitä nämä raamit. Työttömyskorvausta esim. en ole koskaan saanut, vaikka olen kaikki verot maksanut. Yrittäjä kun olen ollut. Ei tukia peruspäivärahaa, ei mitään. kirkolta ruokakuponkeja lasteni tapaamis vkl. et sillee.
mies 56v
Astridille terveisiä: mikä on sinun moraali

Ahti Heyno

Jospa kokeilisit valittamisen sijaan vaikka äänsetämistä? Oletko sellaisesta koskaan kuullut?

tuke saa kun pyytää! Sen takia, muun muassa, maksamme veroja!

Tekstisi on myös sen verran sekavaa, ettei selvää tahdo saada.
Mitä tarkoitat petollisesti viedyillä rahoilla?

Yrittäjän sinun tulisi tietää, ett' työttömyyskorvausta maksetaan työttömille palkansaajille, ei yrittäjille!

jospa lopettaisit valittamisen ja tekisit asian eteen jotain.

Liike

Minäkin teen virheitä kirjoittaessani, mutta tuskin olen onnistunut pakkaamaan koskaan yhtä montaa virhettä yhteen kommenttiin kuin sinä nyt. En moittisi siitä, koska ainakin oletan ymmärtäneeni ajatuksesi, mutta moitin, koska täysin aiheettomasti ja vielä itse samaan pahemmin syyllistyen auoit arvattavasti rumaa naamaasi räävittömästi toiselle kommentoijalle kirjoitusvirheistä.

KAI AUERO_LISSABON

Sinulle tiedoksi Herra Elukka, Egyptin korkein muslimi-johtaja Mufti Al Gomaa(Mufti = Arkkipiispa)on erittãin maltillinen, kannattaa naisten tasa-arvoa, ja on kãrkisijoilla ããri-islamilaisten tappolistalla, kts. http://en.wikipedia.org/wiki/Ali_Gomaa. Islami voi olla myõs rauhanuskonto, ja Koraania tulkitsee imaami aina omasta perspektiivistããn. Radikaaleja islamisteja on ikãvã kyllã nykyjããn pesiytyneinã kaikkialla, paitsi ehkã Pohjois-Koreassa. Sinun erittãin rajoittunut eri kulttuurien tunteminen, ja juntti-suomalainen radikalismi on ainoastaan haitaksi kaikille.

Intiaani

Valitettavasti monet yllä olevat kirjoitukset puuttuivat noihin maahanmuuttajien tukii yms.

Minusta hienointa tuossa egyptiläisen lehden jutussa oli se, että siinä kerrottiin Suomalaisten suvaitsevaisuudesta. Tämä on luonteenpiirre jonka toivoisin kaikilla olevan. Minusta oli hienoa lukea aikoinaan esimerkiksi siitä, että Pohjois-Amerikkaan muuttaneet aikaiset siirtolaiset tulivat erittäin hyvin juttuun alkuperäiskansojen kanssa, usein jopa perustivat perheitä alkuperäiskansojen kanssa. Tämä on osoitus molemminpuolisesta kuunnioitusesta ja toimeentulemisesta meille vieraassa maassa. Kuinkahan on asianlaita nyky-Suomessa?

Vieras

Kohu Sofi voisi lukea myös em. lehtijutun. Antaisiko uutta näkökulmaa Suomen ymmärtämiseen?
Vastikkeettoman rahan jako on aina todettu pitkässä juoksussa huonoksi. Rahan saamiseen pitää liittyä ehtoja kotouttamisohjelmaan sitoutumisesta tai selkeää näyttöä oikeasta työhalukkuudesta.
Tai muutoin egyptiläisille ja muille mamuille samat oikeudet Suomessa kuin suomalaisille tarjotaan Egyptissä ja muissa maissa.Pätee myös venäläisiin.

Kaija Kuopila

Asun ulkomailla ja olen paljon tekemisissä egypitiläistenkin kanssa. Eihän missään muussa maassa kuin Suomess eroteta kansalaisyysryhmiä erilaisin etuuksin. Suomalaiset ovat oikeassa siinä kun vastustavat nykyistä maahanmuutto politiikkaa, sellaista ei sallittaisi missään muualla. Tuntuu siltä, että suomalaiset päättäját vihaavat juuri suomalaisia.

j.susi

Muslimit voivat elää Suomessa vapaasti omaa uskontoaan harjoittaen,jopa käännytystyötä tehden.
Kristityt sensijaan elävät muslimiyhteiskunnassa monien rajoitusten,jopa uskonvainon alaisina. Lähetystyön tekemistä ei sallita,ja muslimin kääntyminen kristityksi on laissa kielletty. Näin siitä huolimatta,että muslimivaltiot ovat YK:n jäseniä,ja sitoutuneet noudattamaann ihmisoikeuksia ja uskon vapautta.
Tähän pitäisi puuttua,ja nostaa islamin harjoittama sorto ja tasa-arvoloukkaukset kansainväliseen keskusteluun.
Miksi Suomen viranomaiset ja edustajamme YK:sa vaikenevat?

Miksi Suomessa rakennetaan yhteiskuntaa joka harjoittaa rasistista sortoa omia kansalaisiaan ja Suomalaista kulttuuri-identiteettiä kohtaan?
Voisimme ottaa oppia Sweitsistä,eihän Saudiarabiaankaan saa kirkkoja rakentaa. Saudeja ei silti ole syytetty rasismista, joten voimme hyvällä omallatunnolla soveltaa muslimeihin samaa kohtelua ja tasa-arvoa mitä he lännelle ja kristikunnalle osoittavat. Varsinkin Ortodoksikristittyjen asema Turkissa,balkanilla ja arabimaissa on varmaankin profeetallisen tasa-arvoinen. Sallikaamme heille samat oikeudet Suomessa.
Ihmetykseni on suuri jos tämä läpäisee sananvapaussensuurin,
pieni toivonkipinä kuitenkin lepattaa. Ihmettelen myös missä on se Isänmaa jonka puolesta isäni kutsuttiin rintamalle?

Kaija Kuopila

Taas törmäsin suomalaisen vanhuksen itsemurhaan. Miksi Suomen päättäjiä ei lainkaan kiinnosta suomalaisten hyvinvointi ?
on se hyvin ihmeellistä, että vanhuksemme jätetään kernaasti heitteille, mutta ulkomalaisia paapotaan kaikin mahdollisin eduin. Suomi on vakavasti henkisesti nousukkaiden junntien takapajula !!!!

Vieras

Maahanmuuttajat eivät käy töissä ja käytännössä hyväksikäyttävät Suomalaisille tarkoitettua toimeentulotukea. Kyllä sen jo näkee uutisestakin, kun kehutaan toimeentulotuen suuruutta.

Maahanmuuttajat saavat enemmän rahaa kuin minä, suomen kansalainen, joka sentään opiskelee, ja josta tulee työtä tekevä ja hyödyllinen yhteiskunnan osa verotaakan sijaan.

Toimeentulotuki+asumistuki - vuokra = alle 367 euroa kuukaudessa.

Ja ylistävät vielä mielipidevainoa! Tervetuloa muslimit Suomeen, mutta ette tule viipymään kauaa, se on vissi.

Kaija Kuopila

Kyllä viesti "muslimien taivaasta" on kiirinyt iät ajat sitten ilman lehteäkin maailmalle ja samoin vieritetään rahaakin. Kirjastoissa olevat nettipalvelut ovat muslimien kovassa käytössä ja Suomeen saavutaan Somaliastakin, joka on sotaa käyvä maa, kalliilla lennoilla. Minä haluaisin lennon Egyptiin vaikka pariksi kuukaudeksi johonkin hotelliin.

Vierasko...?

Kyllähän tästä on kaikki huolissaan, mutta kukaan ei uskalla sanoa, leimataan heti rasistiksi, itse oon realisti ja otan esimerkin: Kaikkihan tietävät kurdit, oli eräs kaveri, siis pakolainen yhteiskunnan varoilla tuettuna, koska ei voinut olla kotimaassaan... joka osoittautui aika peevelin varakkaaksi, koska oli mennyt kyselemään, että miten hän saisi Bemarinsa tänne...??? Tämän kertoi ystäväni, joka EI todellakaan ole minkään sortin rasisti, joka oli vielä työssä pakolaisten "keskuksessa" siis missälie neuvonta pisteessä, että hänen oli lopetetava työ, koska hänellä alkoi v*^:(&maan
koko touhu, ja jos työ kavereille mainitsi asiasta, niin kysyttiin:"Ei kai sinusta ole rasisti tullut...?" Voihan Vieteri...!!! Ja minäkin maksan tästä valtiolle veroina...

v.i.p.

Jos tämä uutisen sisältö ei pidä enää paikkansa, eikö toimituksella ole oikeus lisätä uutisen loppuun sitä kuvaava kommentti? Siis esimerkiksi:

"Eduskuntavaalien jälkeen valittu uusi hallitus on kumonnut käytännössä kaikki tässä egyptiläislehden artikkelissa mainitut hyvinvointiperusteisen maahanmuuton edellytykset. Artikkelin kommentointi on suljettu päätoimittajan toimesta. Keskustelu jatkukoon uuden artikkelimme 'Suomi ei ole enää EU:n hyvinvointipakolaisimuri' yhteydessä."

VILENIN

Hallituksemme on pikaisesti lähetettävä nootti Egyptille,syystä että se sallii lehdistönsä julkaisevan sellaisia kirjoituksia jotka saattavat maamme harjoittaman maahanmuuttopolitiikan ja rasissmilla lyömisen kysyynalaiseksi
Suomen kansaklaisten keskuudessa. Thors ja Lehtomäki vopisivat olla aloitteellisia asiassa.

Judgement Day

http://www.youtube.com/watch?v=6fbXvq_ZIbw&feature=fvw

Onko kepujen imaamikoulutuksesta kuulunut mitään?

STT–AFP

LONTOO. Britanniassa yli 5 000 koululaista saa opetusta tiukan islamilaisesta sharia-laista, uutisoi maan yleisradioyhtiö BBC maanantaina.

Lakia 6–18-vuotiaille koululaisille ovat BBC:n mukaan opettaneet saudiarabialaistaustaiset järjestöt. Selvityksen mukaan yksi Lontoossa sijaitseva shariaan perehtynyt koulu on Saudi-Arabian hallituksen omistuksessa.

Laista kerrotaan oppikirjoissa, joissa muun muassa opetetaan, miten rikollisen käsi tulee katkaista. Kirjoissa kerrotaan myös juutalaisten salaliitosta, joka tähtää maailman herruuteen.

HS

space

Ensin niiden tarvitsee aloittaa täällä pyhä sota vääräuskoisia vastaan. Sitten marttyyria odottaa 70 neitsyttä taivaassa. Ei tässä nyt enää niin kauaa tarvitse odotellakaan että joukot ovat täällä vahvistuneet tarpeeksi. Sitäpaitsi aikaahan niillä ukoilla riittää asian suunnitteluun. Töitä heille ei täällä kukaan keksi ja naiset pitävät huolen rasittavista lapsista.

Veikko Vitikainen

Sumen kansaa ei voi määrättömiin kusettaa yltiösuvaitsevaisten taholta. He jakelevat kansalaisten rahoja, he itse eivät ole euroakaan luovuttamassa omia varojaan kenellekkään. ja elättävät vielä itsensäkkin rehellisen työn tekijöillä.
Niinkuin sanottu tyhmyydestä sakotetaan.
yltiösuvaitsevaiset ajavat tilanteen joskus räjähtämispisteeseen, koska, herra anna anteeksi heille koska he eivät tiedä mitä ovat tekemässä.

Aleksi Alapassi

Minä olen kyllä huolissani tästä suunnasta kun katsoo esim. Pariisin, Tukholman ja Kööpenhaminan kehitystä. Mielestäni Suomi on kristillinen länsimaa ja sen tulisi pysyä sellaisena. Tähän ei kuulu omat uintivuorot muslimeille, minareetit ja mitkään erivapaudet. Työperäistä maahanmuuttoa tuen uskonnosta tai lähtömaasta riippumatta.

Timo Hirvi

Ei mitaan voivotteluja, se on mentava eduskuntaan protestoimaan, tai mille taholle hyvansa, jolla tuon syovan saa kuristettua Suomesta pois! Kylla, kuulostaa rasisitiselta vai mita? On turha kitista kun veronmaksajien rahat menevat tyottomien ulkomaalaisten taskuun, tassakin tapauksessa liikutaan yli puolen miljoonan euron hujakoilla vuodessa! Kuka on valmis ??!

Jouni Kaskiharju

Eipä hätä mikään. Vasta 3 miljardia per vuosi haittamaahanmuuttoon. Sitten kun elätettävien määrä kasvaa noin miljoonaan, sekä tänne tulevien että täällä olevien jälkeläisten lisääntyessä kanin lailla, aletaan puhua oikeasti rahasta. Siitä rahasta mitä meille taviksille ei enää jää...