Maanantai 21.1.2019

Norjalaislehti julkaisi kohutut Muhammed-pilakuvat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.1.2010 08:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kurt Westergaard.

Norjalainen sanomalehti Aftenposten julkaisi perjantaina kohua herättäneet pilakuvat profeetta Muhammadista. Alun perin kuvat julkaisi neljä vuotta sitten tanskalainen Jyllands-Posten-lehti. Julkaisusta syntyi suuri kohu islamilaisissa maissa.

Aftenpostenin päätoimittajan Hilde Haugsgjerdin mielestä on oikein, että kuvat julkaistaan.

–Olemme koko ajan puolustaneet lehdistön vapautta julkaista nämä piirrokset, ja mekin julkaisimme niistä faksin, kun kiista alkoi vuonna 2005. Kun kiista sitten kärjistyi kansainvälisesti seuraavana vuonna, päätimme olla julkaisematta itse kuvia tuolloin.

Yhden kuvan tanskalainen piirtäjä Kurt Westergaard joutui viikko sitten somalialaisen miehen hyökkäyksen kohteeksi kotonaan. Haugsgjerdin mukaan hyökkäys teki kuvien julkaisemisen ajankohtaiseksi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

siviilitarkkailija

Matti Vanhasen mielestä kuvia ei saa julkaista koska länsimaissa ei oikeasti ole sananvapautta eikä oikein lehdistöäkään... ja joku voi pahoittaa mielensä. Mikä onkin näinä päivinä se maailman tärkein asia.

Valtionsyyttäjä Miihkali Ilmanni on ilmoittanut syyttävänsä norjalaisia jumalanpilkasta. Valtionsyyttäjä on tullut tähän johtopäätökseen saatuaan henkilökohtaisia viestejä taivaasta. Miihkalin kännykkä onkin täynnä taivaallisia sähköpostiviestejä på svenska. Ihmeellistä eikö totta. Mutta ei niin ihmeellistä kuin se että hänen palkkansa maksetaan velkaantuvan kansakunnan verovaroin.

Egyptissä kopteja tappaneet muslimit ovat luvanneet tappaa lisää viattomia ja asiaan täysin osattomia ihmisiä. Suomen vasemmistovihreä lehdistö on luvannut tuomita tapot ja tapettavat norjalaisena provokaationa ja islamilaisen maailman lajityypillisenä käyttäytymisenä mitä meidän tulee yrittää ymmärtää ja tukea.

Rauhanuskonnon rakastaja Hameennanttila on lukenut kirjasta jotain ja selittää tapahtunutta televisiossa. Hameenanttila ei voi käsittää miten tällaista voi tapahtua vielä tänäpäivänä. Edes maahanmuuttajat eivät voi käsittää Hameenanttilaa mutta tämä ei ole mediamaailmassa mitään uutta. Tärkeintä on löytää syylliseksi suomalaiset väkivaltaiset vaimojaan murhaavat miehet. Missä jälleen onnistuttiin.

Vihervasemmistolaisen puolueen ammattikommentaattorit vaativat puolueitaan julkisesti tuomitsemaan norjalaiset. Öljyrahoilla saavutetun piittaamattomuuden sekä uskonnollisen häiriköinnin oikeus on yksinomaan saudi-arabialla, Iranilla, Irakilla eikä korruptoituneella ja uppoavalla öljyvaroissa piehtaroivalla Norjalla. Ettäs tiedätte.

setarkoS

Tuohon suuntaan. Aina kun joku haastaa niin sitä mitataan jotenkin noin - vähän kuin tässä muslimien ääripäät ovat haastaneet että uskaltaako kukaan puolustaa lehdistövapautta, kun he rohkenevat uhata väkivallalla ja ellei uskalla niin luulevat olevansa rohkeimpia ja haastavat uudella ja uudella tavalla kunnes joku uskaltaa.

Rajojaan ihminen etsii aina ja voittajaa lajissa kuin lajissa ja mitä merkillisemmillä tavoilla.

Juhani Venetvaara

Nimimerkki Cygnus X kriteerit rohkeuden mittaamiseen voi jättää omaan arvoonsa. Hulluus ja rohkeus on kyettävä erottamaan toisistaan. On rohkeutta seistä heikomman puolella, vääryyttä vastaan. On rohkeutta osoittaa eettiset ja moraaliset arvonsa solvausten keskellä jne. Natsit nousivat valtaan tuhoisin seurauksin, kun ei ollut rohkeutta jo alkuaan estää heidän nousuaan. Samoin kommunismi nousi valheet verhonaan valtaan, polkien inhimilliset arvot miljoonin uhrein. Näiden totalitarismien keskellä oli kuitenkin näitä nimimerkki Cygnus X halveksimia ”hulluja”, jotka laittoivat kätensä liedelle, seisten inhimillisine arvoineen julmuuksien edessä. He maksoivat usein miten hengellään rohkeutensa. Kuitenkin, koko inhimillinen järjestelmämme seisoo näiden ”hullujen” varassa. Inhimilliset arvot polkeva ääri-islamilaisuus on yksi totalitarismi, jonka edessä ei pitäisi suinkaan arkana pälyillä, vaan osoittaa sen tuhoava vaikutus kaikkine mahdollisine seurauksineen. Tämä on loppujen lopuksi myös islaminuskoisten itsensäkin etu.

Vieras

On oikein, että sananavapaudesta pidetään kiinni. Milloin meillä uskalletaan.

Voivat muslimimaissa rauhoittua ja miettiä miksi heidän yhteiskunnaliset olosuhteensa ovat pohjatasoa ja pysyneet sillä tasolla vuosikymmeniä. Ei ole arabeista mitään hyötyä ollut Euroopalle.

gotry

Suomessa kuvien julkaiseminen tai julkaisematta jättäminen ei ole rohkeudesta kiinni, vaan siitä, ettei suomessa ole laillista pilkata Islamia. Tästä ylettömästä synnistä on jo porukkaa joutunut vankilaan, kuten porukka varmasti muistaa.

pennie

Tuo ei ole vinoilua suurin osa meistä ei tajua että suomalainen "vapaa lehdistö" tarkoittaa eri asiaa kuin esim. Norjassa. Meillä on pitkä perinne "tarkoituksenmukaisesta uutisoinnista" ja kiertoilmaisujen käytöstä. Kaikkein parhaiten se juuri tällä hetkellä ilmenee muslimeita koskevasta uutisoinnista. Esimerkkinä vain, moskeijan paikka Helsingissä on jo päätetty ja rakennuspäätös tehty, rahoituskin (mm. Saudeista) alkaa olla kunnossa mutta rakennetaanko sinne minareetit? asiasta ei kertakaikkiaan ole sopivaa keskustella. Nämä vätykset jotka ovat päättämässä, heille ei näy omien etujen lisäksi juuri mikään muu olevan tärkeää. Tämäkin oli uskomatonta huomata, kaikki oikeat työt ja ongelmat ovat hoitamatta niin rekkajonot kuin maahanmuuto,- ja asuntoasiatkin. Mopojen meteli ja homojen kirkkohäät ovat esimerkkejä heille tärkeistä asioista!.

tapio_o_neva

Moskeijan rakennuslupahakemus lienee julkinen asiakirja ja toisaalta Jan Vapaavuori voinee sen estää niin kuin Sukarin ja Kakkosen maakuntakaavalla.

Se, että opetusministeriö kieltäytyi kannattamasta pieniä moskeijoita, saamme yhden suuren riskikeskittymän, jota on helppo valvoa, mutta jota ei uskalleta vetää oikeuteen.

Minusta moskeija on hyvä asia esimerkiksi evankelis-luterilaisten lasten uskonnonopetukselle: siellä olisi helppo käydä tutustusmassa islamiin.

VierasMies

Annapa kun arvaan miksi vasemmistolaisille muslimiterrorismi on niin tärkeää ja mieluista:
Olisiko menossa vasemmiston loputon kosto sukupolvien takaisista nöyryytyksistä, minkä takia vastapuolen ja mm. Suomessa kansalaissodan voittaneen puolen arvoja ja yhteiskuntaa täytyy horjuttaa aina ja keinolla millä hyvänsä.

Ola

Norjalaiset pitävät kiinni pohjoismaisesta sanan- ja ilmaisun vapaudesta. Hyvä niin. Muslimi- ja muille kiristäjille on osoitettava, että me emme tingi vapaudestamme ääriryhmien pomminheittäjien edessä. Ellemme toimi näin, niin liumme näiden ääriryhmien pelinappuloiksi, jotka tekevät julmien kekiaikaisten lakiensa mukaan meille mitä haluavat. Silloin olemme menettäneet vapaat yhteiskuntamme. Muslimiääriryhmien johtajat johtavat pommeilla maitamme.

Millä seuraavaksi meitä kiristettäisiin. Kohdistuuko seuraava kiristys naisiin ja lapsiin. Naisenne joukkoraiskataan, ellette tee niin kuin sanomme. Karmaiseva tulevaisuuden kuva, mikäli tingimme näiden tappajien edessä periaatteistamme.

Miksi maissamme olevat muslimit ovat hiljaa, eivätkä pysäytä näitä uskoaan pommeilla julistavia. Hyväksyvätkä he hiljaisuudessa näiden teot.

ROOSTER

"Miksi maissamme olevat muslimit ovat hiljaa, eivätkä pysäytä näitä uskoaan pommeilla julistavia. Hyväksyvätkä he hiljaisuudessa näiden teot."

Luulen, että suurin osa pelkää, jotkut eivät välitä ja osa hyväksyy.

pelokas rikastetttu

Kiitos suomenruotsalaisen Astrid tädin! Meidänkin kulttuuria on nyt rikastettu, ja nyt on jo niin upporikastunut meininki että minä ainkakin pidän jatkossa turpani visusti kiinni ja pysyn kotona ikiomassa pienessä panssaroidussa turvahuoneessa jossa toivottavasti saan olla ihan rauhassa, omine kummallisine ajatuksine.

Hyi olkoon kuinka karmiva ajatus se onkaan että sananvapaudesta joutuisi maksamaan niin korkean hinnan.. Minultakin, -vääräuskoiselta, leikattaisiin pää irti jollakin tylsällä veitsellä. Sillä tavalla nyrhäämällä nitks* nitks*..

Minulla ei ole enää edes kynää jolla voisin edes vahingossa piirtää kunnollisien ihmisten herkkiä uskonnollisia tunteita.

Ärgh! Minä en mene enää ollenkaan ulos.

Eetos Kukkura

Edes jossain pohjoismaassa järjenkäyttöä yhä esiintyy. Suomen suhteen näyttää huonolta: Siinä missä suomettumisen aikakauden inventaario ja tilinpäätös on yhä tekemättä, ollaan rakentamassa jo kovaa vauhtia uusia tabuja, joissa päätöksiä kylläkin kansaa kuulematta tehdään, mutta niistä ei sovi puhua. Lehdistö on poliittisten marionettien talutusnuorassa, joten siitäkään ei länsimaisten arvojen pelastajaksi ole.

Länsimaisten arvojen? Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa ja sananvapaus on sen ydin. Tätä kivijalkaa nakerretaan maahanmuuttoasiassa neuvostoliittolaisella mentaliteetilla.

Onneksi taloudelliset asiat eivät ole este kytkimen nostamiselle tästä mielettömyydestä. Minusta ette rahoittajaa pidemmälle menevälle hulluudelle saa!

Observatori

Onneksi kukaan ei ole vielä keksinyt painattaa miljoonaa rintamerkkiä Muhammedista pommi turbaanissa ja veitsi vyöllä vastalauseena islamin aiheuttamalle terrorille ja murhille.

Siitä vasta metakka syntyisi.

Länsimaisen kristiillisen kulttuuritaustaisen on vaikea ymmärtää muslimien reaktiota piirrustuksesta. Rauhaa rakastavan on vaikea ymmärtää agressiivisen laajentummiseen pyrkivän ja muut uskonnot tuhoavan soturiuskonnon sisältöä. Asiaa valottaa jos ymmärtää, että pyhät kirjoitukset tehtiin 600-luvun arvoilla ja sotapäällikön näkemyksen mukaan. Uskonnon yksi peruspilari on pitää sen luojaa kasvottomana immaterialistisena jumalolentona. Jos piirustus olisi kuka tahansa Muhammed, asia olisi toinen.

Ola

Nyt nämä naisensa kaapujen sisään piilottavat ja lukkojen taakse sulkemat keskiaikaista julmaa ragaistuskäytäntöä ajavat uskontoa hyväksi käyttävät raakalaiset alkavat paljastua.

Heidän todelliset länsimaisen kulttuurin ja sivystyksen tuhoa ajavat tavoitteensa raan julmine menetelmineen ovat auenneet.

Pohjolassa ei koskaan saa antaa valtaa näille kiristäjille. Kun annamme ensin vähän, ottavat he sen pian kokonaan. Kuten kiristäjät ovat kautta aikojen tehneet.

Arsca

Islam edustaa myös maltillisimmissa muodoissaan ja länsimaisittain ajatellen keskiaikaista ja erittäin taantumuksellista aatesuuntaa niin teorian kuin käytännön tasolla - pitää muistaa, että Euroopassa kristinuskon varjolla käyttäydyttiin keskiajalla paljolti samalla tavalla niin omia kansalaisia kohtaan kuin vierasuskoisia (esim. juutalaisia) kohtaan. Vastaavan pilakuvan laatiminen vaikkapa vain paavista olisi ollut ilman muuta fataalia.

Nykyiset "länsimaiset arvot" perustuvat osaltaan kristinuskon tiettyihin perusperiaatteisiin, mutta eivät suinkaan likimainkaan vain niihin. Voitaisin myös sanoa, että "länsimaiset arvot" ovat kehittyneet kristinuskosta huolimatta. Demokratian vakiintuminen ja kehittyminen, työlaisten oikeuksien paraneminen ("sosiaalidemokratia"), naisten ja vähemmistöjen tasa-arvon kehittyminen ym,. yhteiskunnalliset hyvinvointia parantaneen tekijät ja "edistykselliset" muutosvoimat ovat muovanneet nykyisen "länsimaisen arvopohjan".

- Tämä länsimainen arvopohja on täysin erilainen kuin islamilainen arvopohja. On oikein ymmärtää islamilaista arvopohjaa ja sen nykyistä kehitysvaihetta, mutta on väärin ja jopa rikollista hyväksyä sen mukaista ja länsimaisen arvopohjan (käytännössä usein lainsäädönnön) vastaista käyttäytymista ja tekoja missään sen muodossa Suomessa tai muulla islamilaisten maiden ulkopuolella.

- Jos hyväksymme Suomessa tapahtuvan lansimaisen arvopohjan vastaisen käyttäytymisen ja katsomme sitä läpi sormien tietyn ihmisryhmän osalta, pitäisi vastaavasti voida kyseenalaistaa tasa-arvo, demokratia, yksilönsuoja ja koskemattomuus jne. kaikilta osin riippumatta kuka niitä haluaa rikkoa tai kyseenalaistaa. Jokainen selväjärkinen ymmärtää, että tätä ei voida sallia - saavuttuja etuja kuten sananvapautta ei voida hylätä.

Suuri länsimainen ongelma on "äärihumanismi", jota on mahdollista harjoittaa juuri "länsimaisen arvopohjan" suomin valtuuksia, ja tarvittessa jättää tuomitsematta islamismin rikokset tai jopa kieltää islamin ongelmista keskustelun esim. rasismikortilla osoittaen - tämä on arkipäivää erityisesti Suomessa. Liiallinen poliittinen korrektius sulkee silmänsä erityisesti islamin negatiivisilta vaikutukista Suomessa ja luo pohjaa sille, että tavallinen kansa alkaa siirtyä ääriliikkeiden vietäväksi.

Euroopassa eläville muslimeille on selkeästi osoitettava kaapin paikka - uskonnon vapaus ja harjoittaminen on länsimaisen arvopohjan mukaan sallittua, mutta sen on tapahduttava vallitsevien lakien mukaisesti.

Vastaavasti erityisesti vapaan ja riippumattoman lehdistön olisi tinkimättömästi puolustetteva lansimaisen arvopohjan avulla saavutettuja etuja - on selkeästi osoitettava, että on aidosti olemassa periaatteita (kuten sananvapaus, fyysinen koskemattomuus, uskonnon vapaus, vapaus olla uskomatta tai vaikkapa ilmastonmuutosusko jne.), joiden joustamisesta ei edes islamistien kanssa keskustella. - Suomessa ei ainakaan toistaiseksi näytä medialta riittävän tähän rohkeutta, mikä osoittaa vakavaa arvojen rappiota ja oman arvopohjan kieltämistä.

Suomen suurin media esim. mieluummin kirjoittaa halveksuvasti vaikkapa kristillisen vakaumuksensa vuoksi erotetuista papeista sen sijaan, että käsittelisi (edes neutraalisti)Suomessa islamin varjolla ja johdosta harjoitettavaa uudenlaista ja yhä lisääntyvää väkivältaa (kuten musliminaisten asema, ei-muslimeihin kohdistuvat joukkoraiskaukset) ja yleistä suvaitsemattomuutta länsimaisia arvoja vastaan.

Vieras

Kymmeniä ruotsalaisia on parhaillaan terroristileireillä.
_
Enligt Säpo har al-Shabab rekryterat flera unga svenskar till sina träningsläger.
Säpo varnar: Terroristerna finns i Sverige
Den somaliska terrorgruppen al-Shabab rekryterar unga svenskar. Säpo skärper uppmärksamheten efter mordförsöket på Muhammed-tecknaren i Danmark.

Ett tiotal svenskar deltar just nu i träningsläger och våldshandlingar i Somalia, enligt Säpo.
_
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1833396/sapo-varnar-terroristerna-finn...
---

Jyllands-Posten Muhammad cartoons controversy
http://en.wikipedia.org/wiki/Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons_controversy
Täyttä tavaraa
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/75/Jyllands-Posten-pg3-articl...

http://turbanbomb.blogspot.com/

http://zombietime.com/mohammed_image_archive/recent/

http://middleeastfacts.com/Gallery/displayimage.php?album=8&pos=5

Vieras

Expressen.se
"20-tal svenskar"

BOMBPLAN. Yxmannen greps tidigare i år i Kenya misstänkt för att förbereda ett attentat mot Hillary Clinton.

- Vi har hela 2009 talat om problematiken att svenskar reser till Somalia för att deltai träningsläger och våldshandlingar, säger Patrik Peter, presssekreterare på Säpo.
- Ett 20-tal svenskar har rest till Somalia de senaste åren. Av dem har en handfull hittats döda efter våldshandlingar.I dag finns ett tiotal svenskar på plats i Somalia, säger han

Självmordsbombare
Den 28-årige mannen som försökte mörda tecknaren besökte Sverige förra året för att samla in pengar till al-Shahab, uppger somalier i Sverige. Besöket ska ha skett tillsammans med en god vän, också han dansk-somalier, som senare blev självmordsbombare och sprängde ihjäl ett 20-tal människor i Somalias huvudstad Mogadishu i december.
- Vi följer det här mycket noga. Vi samarbetar kontinuerligt med säkerhetspolisen i Danmark, säger Patrik Peter.

Eetos Kukkura

PAITSI jos provosoimme?

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...

Poistetaanko nuo aakkoset järjestelmästämme, vai kielletäänkö vain kirjoittaminen? Pilakuvathan ovat jo pannassa, mikäli koskevat muutoin niin maltillista sekulaarienemmistöä.

Vai eihän tällaiset tapahtumat voi meitä koskettaa? Kuala Lumpur on kaukana, ja Ruotsiin ja Tanskaankin on matkaa. Sitä paitsi nehän ovat epäonnistuneet kotouttamisessa, joka meillä ainoana osataan? Kotiutuminenhan on isäntämaan tehtävä?

Ja lopuksi: Miten me osaamme valita Suomeen juuri niitä rauhallisempia aineksia, joita koraanikoulutus ja radikalisoitumisvaara ei kosketa?

http://www.ts.fi/online/lahialue/100958.html

Me vaan osaamme. Potentiaalisia rauhannobelisteja, Ahtisaaria, on kohta Suomi mustanaan.

Vieras

Norjalaisten ja Tanskalaisten on helppo huudella NATO:n eli USA:n asevoimien selän takaa omia herjojaan Islamilaiselle maailmalle. Ei heidän toimintansa ja pilakuvansa kerro Islamilaisuudesta yhtään mitään, mutta heistä itsestään sitäkin enemmän.

Ei kenellekään henkisesti aikuiselle tule mieleenkään yrittää rakentaa rauhaa ja parempaa maailmaa, herjaamalla ja tietoisesti arsyttämällä naapureitaan. Sellainen toiminta on vain typerää ja lapsellista uhoamista.

Eki54

Vanha Viikinkien historiallinen yhteys tässä pelaa. Veljeä ei jätetä kun tullaan pohjolaan muualta miekkoja kalistelemaan. Skandinaavisen yhteenkuuluvuuden perinteen mukaan Norjalaiset antavat Thorin vasaran heilua ja rattaiden kirskua siinä kun jäämit pistävät päänsä pusikkoon. No viikinkilaivoissakin olimme enemmän siellä soutupuolella. Yhteisenä puhekielenä old norse:a murteineen emme vastaavasti puhuneet muiden pohjoismaiden tavoin mutta tänäpäivänä pohjolan etu on myös meidän "pikkuviikinkien" etu. Sarjakuvamaailmassa Harald Hirmuinen on herännyt juuttien pelotteluun.

Enemmistövaltuutettu

Pilapiirroskohun aikana Hesari otti kantaa pääkirjoitussivulla "toisaalta - toisaalta" tyyppisessä artikkelissaan. Sen lopussa kuitenkin luvattiin, että kuvat julkaistaan myöhemmin, "jos aihetta ilmenee" tms.

Nyt näyttäisi aihetta olevan, koska siellä täällä - viimeksi siis Norjassa - lehdistö alkaa katkoa kahleitaan.

Vapautuminen on kumulatiivinen prosessi. Mitä useammat sen uskaltavat tehdä, sitä useammat sen uskaltavat tehdä.

Miten olisi, US?

tapio_o_neva

Helsingin Sanomat voisi olla niin typerä, että liittyisi rienaajien joukkoon. Helsingin Sanomissa on niin sekalaista porukkaa nykyään ja Reetta Meriläinen saattaa edustaa jotain ihme sumeaa logiikkaa tai tunneälyä. Jäähdyttelijä Virkkunen tuskin estä, jos Meriläinen päättää NATO-solidaarisuudesta liittyä rienaajiin.

Kunnon krisityn ei pitäisi olla rienaajien joukossa.

Ahon laita

Kyllähän se on niin että nämä Mika Illmannit ja Astrid Thorssit haluavat tuhota Suomen ja täkäläisen kulttuurin. Myötäilemällä jo nyt muslimeja varmistamme että jatkossa islamilainen laki tulee tännekin voimaan. Ja sitten ei veisata suvivirsiä enää missään.

Onneksi tanskalaiset ja norjalaiset taistelevat vastaan.