Maanantai 21.8.2017

Suomesta tuli malliesimerkki – Kazakstanille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.1.2010 15:04
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    –Nyt meidän täytyy ottaa oppia Suomesta, sanoo Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev.

Suomi on Kazakstanin uusi mallimaa. Asiasta kertoi viikonloppuna Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev.

–Olemme kehityksessämme ottaneet aikaisemmin oppia "Kaakkois-Aasian tiikereiltä" ja siinä teimme oikein. Olemme seuranneet kuinka nämä maat ovat luoneet ja kehittäneet oman strategiansa, Nazarbajev kuvaili viitaten muun muassa Singaporeen.

–Nyt olemme ohittaneet tämän vaiheen. Nyt meidän täytyy ottaa oppia Suomesta.

Nazarbajev kommentoi Kazakstanin uutta strategiaa hallitustapaamisessa, jossa pohdittiin viime vuoden talouslukuja. Puhe uutisoitiin muun muassa Kazakstanin valtiollisessa uutistoimistossa sekä television uutislähetyksissä.

Nazarbajevin mukaan Kazakstanin tulisi pyrkiä omaksumaan Suomesta erityisesti korkea koulutustaso, kilpailu tieteellisen tutkimuksen rahoituksesta, moderni infrastruktuuri sekä tieteen ja liike-elämän yhdistäminen.

–Aivan kuten olemme tutkineet ja testanneet Kaakkois-Aasian kokemuksia, meidän tulee nyt oppia Suomesta. Jos voimme panna paremmaksi, tehkäämme niin, Nazarbajev päätti puheensa.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras mies

ja juuri kun on osoitettu, että mm Suomen innovaatiopolitiikka on epäonnistunut pahasti. Tosissani hurraan, kun EU:n kärkimaat käyttävät Suomea malliesimerkkinä - tätä odotellessani en kuitenkaan aio pidätellä henkeä.

Naama

Ari Alsion blogissa 8.1.2010 http://arialsio.blogit.uusisuomi.fi/2010/01/08/laksin-laakaria-tapaamaan/
Johan Tranberg (#1)kommentoi:

"Kokoomuslainen yövartijavaltion malli: valtava julkinen sektori joka ei tuota edes palveluja kansalaisille :) Ainakaan SUomen kansalaisille.

Olisikohan tälle mallille kysyntää ulkomailla, syntyisikö tällä sitä aineetonta huippuosaamisen vientiä?"

- ja eipä aikaakaan, niin Kazakstanin presidentti ilmaisee kiinnostuksensa!
:)

MerjaH

...että juuri joku KÖYHÄ kansa näkee Suomen tavoitteenaan.

Me elintasopallerot (en tarkoita Juhania, sillä olet katsonut muistakin vinkkeleistä...) emme oikein NÄE enää selvästi, mistä olemme tulleet ja mihin olemme matkalla. Köyhät näkevät selvemmin.

Ahti Heyno

Että joku muukin on tuon huomannut.

Päättäjistä tuskin kukaan!

Täällä kun yksinkertaisesti ei ole yhtää mitään voimavaraa kuin erittäin hyvinkoulutetut ihmiset!
Kyllä siitäkin voimavarasta päästään kun tätä kehityssuuntaa vielä jonkun vuoden jatketaan.

Zetor

Jos lähetetään vaikka ensin sinne 10 vuodeksi Heikki Kuitunen valtiovaraiministeriöstä rakentamaan samanlainen hieno autoverorysä kuin Suomessakin. Niin on sitten koulutetuilla lakimiehillä ja tuomareilla hommia kun pohtivat lähemmäs 10 vuotta eri oikeusasteissa, että onko kyseinen auto verotettu oikein!

Foobar

Uraania siis.

Mut kah kummaa kun 'koulutettu kansa' pelkää kaivostoimintaa.

Eikä meillä kapitalismin ihmemassa paikalliset projektit muutenkaan onnistu, vaan ne on huorattava ulkomaiden firmoille...Yleensä vielä käsittämättömän halpaan hintaan tai kalliiseen, riippuen kenelle "hyödyt" menee (vrt kaivosprojektit/uusi ydinvoimala).