Lauantai 19.1.2019

Karadzic: Se oli muslimien lavastus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.3.2010 16:11
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Bosnian serbijohtajan Radovan Karadzicin mukaan Bosnian muslimit lavastivat sodan aikaiset sotarikokset, joista syytetään serbejä. Tämä oli osa muslimien likaisten temppujen taktiikkaa, Karadzic sanoo.

– Kaiken mitä muslimit tekivät Bosnia-Hertsegovinassa oli tarkoitus vetää Nato ja länsimaat sotaan heidän puolelleen. Nämä olivat sodan temppuja, joiden tarkoitus oli saada ulkovallat mukaan sotaan, Karadzic sanoi puolustuspuheessaan entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimessa Haagissa.

Karadzicin kaksi päivää kestäneen puolustuspuheen jälkeen oikeudenkäynti keskeytettiin. Keskeytyksen aikana tuomarien on määrä pohtia Karadzicin pyyntöä saada lisää aikaa oman puolustuksensa valmisteluun.

Keskeytyksen vuoksi syyttäjän ensimmäisiä todistajia ei kuulla aikataulun mukaisesti keskiviikkona.

Karadzicia vastaan on nostettu yksitoista syytettä kansanmurhasta, sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan Bosnian sodassa 1992–95.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kpyora

En usko, että kaikki väkivaltaisuudet olisivat lavastuksia. Toki muutama lavastus, jotka menivät läpi kansainvälisessä mediassa, on yleisessä tiedossa. Kuuluisin on kaiketi täydelle torille tehty kranaatti-isku, joka osoittautui lavastukseksi.

Vieras

Karadzic tuskin on mikään pulmunen ja ihan oikein, että on syytettyjen penkillä. Kuitenkin, onko syytettynä myös muslimiosapuolen johtajat? En ole ainakaan sellaista uutisista havainnut. Vai olivatko he täysin puhtaita pulmusia? Jotenkin en siihen usko. Vai antaako heidän uskontonsa kenties heille jotain erivapauksia? Vai onko joku muu yleinen kähmintä syynä siihen, ettei heitä syytettyjen penkillä nähdä? Kunhan ihmettelen...

Vieras

Täysin käsittämätöntä leipoa yhdestä miehestä sotasyyllistä!

Eurooppa saisi olla kiitollinen serbeille kun nämä ovat vastustaneet muslimien invaasiota Euroopan rajoilla.

Oikeudenkäynti on keskeytettävä. Nyt on aika rakentaa eikä tökkiä vain yhtä vanhan sodan osapuolta.

Ahtisaaren Nato-Nobel on verinen plätty.

Vierailija

Michel Chossudovsky 1999:

"Toisaalta ulkopuolinen sekaantuminen edisti tarkoituksella etnisiä jakoja esimerkiksi rahoittamalla puolisotilaallisia organisaatioita. Näin tapahtui erityisesti Kosovon vapautusarmeijan eli UCK:n kohdalla. Se on käsitykseni mukaan lähes kokonaan keinotekoisesti tuotettu liike. Tämä sotilaallinen organisaatio oli olemassa aikaisemmin, mutta yhtäkkiä sitä alettiin käyttää etnisten suhteiden muuttamiseen."

http://www.nic.fi/~otammile/Chossudovsky.htm

Jouko Heyno

Koko Haagin keskeinen ongelma on, että tekijöitä ei edes yritetä saada oikeuteen, ainoastaan, johtajat. Vaikka nämä tuomittaisiin, tarvitaan vain uudet sekopääjohtajat, niin eikös tekijä taas ole valmis kuin lukkari sotaan.

Vierailija

Jotkut saavat tuomioita jopa kolmen vuoden pituisia...
"Kenraalille sattui kiusallinen virkavirhe

"Bosnian muslimiarmeijan johtajalle kolmen vuoden tuomion"

Tuomioistuimen mukaan Delic ei rangaissut joukkojaan, vaikka tiesi ulkomailta tulleiden islamistitaistelijoiden tekemistä raakuuksista.

Kuten kaikki tietävät, nuo jutussa mainitut islamistitaistelijat tunnetaan nykypäivänä Al Qaida-nimellä. Aiemmin USA:n avoimesti kiittelemää ja tukemaa järjestöä johtaa tiettävästi vieläkin muuan Osama bin Laden. Kiitoksille oli syynsä: islamistit olivat USA:n liittolaisia Euroopassa ja Afganistanissa samaan tapaan kuin Saddam Hussein oli Irakissa."

http://pseudonyymi.blogspot.com/2008/09/kenraalille-sattui-kiusallinen.html

marttirokka

suuri fiasko. Yk ei saanut yhtään kambozan murhaajaa tuomituksi 30 vuoden aikana. Suuret kalat ehtivät kuolla ennen tuomioita. Sirkus jatkuu Afrikassa ja tulokset ovat masentavia. Haagin oikeuden tuomiot ovat kiistanalaisia, koska esim. Venäjä ja Kiina haraavat vastaan.
Haagin toiminta on outo. Miksi syytetty saa valita haluaako tulla mukaan istuntoihin. Minun oikeuskäsitykseni mukaan sinne tuodaan vaikka raudoissa, jos terveystarkastus toteaa oikeuskelpoiseksi. Karadzic valittaa tietysti reumatismia.