Lauantai 23.9.2017

Valelentäjä kiinni - lähdössä olevan koneen ohjaamosta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.3.2010 18:25
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Viime tiistaina 41-vuotias ruotsalaismies istui Boeing 737:n ohjaamossa Schipholin kentällä Amsterdamissa. Kyydissä oli 101 matkustajaa. Lentäjällä ei kuitenkaan ollut lupakirjaa, kertoo Aftonbladet.

Pienenä hän seisoi Arlandan porttien ulkopuolella ja katseli, kun lentäjät ohjasivat koneitaan maahan. Jonain päivänä hän olisi yksi heistä. 20-vuotiaana hänellä oli ruotsalainen lentolupakirja. Se koski kuitenkin vain kevyempiä koneita. Suurten matkustajakoneiden lentämiseen vaaditaan ihan toisenlainen koulutus.

Vuonna 1993 miehen lupakirja vanheni. Hän ei uudistanut sitä, vaan muutti Italiaan. Sieltä hän sai työpaikan - lentäjänä.

Mies kertoi ystävilleen työskentelevänsä puolipäiväisenä lentäjänä. Kaikki olettivat, että hänellä oli tarvittavat luvat. Loppuaika kului valokuvien parissa.

Tiistaina hän istui perämiehenä Boeingissa, jonka piti juuri lähteä Ankaraan. Poliisi kuitenkin ryntäsi ohjaamoon ja pidätti hänet. Pidätyksen yhteydessä Hollannin poliisi kertoo miehen repineen kaluunansa paidasta ja sanoneen: "Olen helpottunut siitä, että paljastuin".

Hän tunnusti työskelleensä 13 vuoden ajan väärennetyllä lupakirjalla Isossa-Britanniassa, Italiassa ja Turkissa.

Mies pidätettiin Ruotsin ilmailuhallituksen antaman vihjeen perusteella.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit