Maanantai 17.6.2019

Ruotsin kirkolla jäsenkato - islam menestyy

Luotu: 
30.3.2010 07:58

Ruotsin evankelisluterilainen kirkko kärsii jäsenkadosta, kertoo Sydsvenskan-lehti. Kirkon mukaan sillä on jäsenenään 6,7 miljoonaa ruotsalaista, mikä on noin 72 prosenttia väestöstä.

Kymmenessä vuodessa osuus on laskenut kymmenen prosenttiyksikköä.

Myös ruotsalaiset vapaakirkot ovat kutistuneet. Kymmenessä vuodessa kuusi suurinta vapaakirkkoa on menettänyt 70000 jäsentä, mikä on 15 prosenttia niiden jäsenkunnasta.

Islamilaisilla seurakunnilla menee sen sijaan paremmin. Vuonna 2000 Ruotsissa oli 90000 uskoa harjoittavaa muslimia, kun nykyään heitä on jo 110000.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Muslimien määrä on siis kasvanut 18%.

100 * (110000 - 90000) / 110000
18.18

Mikä lienee ollut tarkoitus alkuperäisen STT:n jutun kirjoittajalla kun ei tuota laskenut, eikä US:N toimittaja lisännyt sitä juttuun.

Ilman tuota lukua kun nousun ja laskun suhteiden vertailu ei onnistu.

amakela

"Vuonna 2000 Ruotsissa oli 90000 uskoa harjoittavaa muslimia, kun nykyään heitä on jo 110000."

Eli kyse on kavereista jotka käyvät säännöllisesti moskeijassa. Etnisiä musulmaaneja on huomattavasti enemmän.

"Ruotsissa on suuri muslimivähemmistö, virallisia tilastoja muslimien määrästä ei ole, mutta ns. etnisiä muslimeja arvioidaan olevan yli 300 000"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsi

LassiHippeläinen

Valtiokirkon jäseniä 6.7 miljoonaa, muslimeja 0.3 miljoonaa.

(Olisi tietysti mielenkiintoista selvittää, miksi kaksi kolmasosaa etnisistä muslimeista ei vaivaudu moskeijaan. Onko se määrä lisääntynyt vai vähentynyt?)

Vieras

Moniko oikeasti jaksaa uskoa näihin märkiin päiväuniin länsimaalaistuneesta islamista? Islam Euroopassa ei ole näyttänyt merkkiäkään maallistumisesta. Sen sijaan muslimien radikalismi on lisääntynyt huimasti.

Esimerkiksi Britanniassa lähes 50% muslimeista haluaa shariaa. Suomessa yli 60% uskontoaan harjoittavista muslimeista on sharian noudattamisen kannalla silloinkin, kun se on ristiriidassa Suomen lakien kanssa. Ja arvioiden mukaan pääkaupunkiseudulla asuu 15 vuoden kuluttua 200 000 muslimia...

Ikävä tosiasia nyt vain on se, että nykypäivän islam on sellainen, mil­lainen se on ollut 1400 vuotta: väkivaltainen, su­vaitsematon ja laajen­tumishaluinen. On naurettavaa ajatella, että muutamassa vuodessa tai vuosi­kym­menessä pys­tyisimme muuttamaan vie­raan sivi­lisaation perusmaa­ilmankä­sitystä.

Vieras

Arvaappas mikä on ateistin paikka islamissa?

Mieti sitten kumpaa uskontoa kannattaa "kannattaa". Sahaa vaan oksaa kristinuskolta, niin se vaihtuu islamiin. Sitten onkin vain se yksi ja ainoa totuus.

Vieras

Vuonna 2050 tullaan ottamaan etnisiä ruotsalaisia pakolaisina suomeen, koska heitä vainotaan Ruotsissa uskontonsa ja etnisen alkuperänsä takia. Toivottavasti täällä on vielä silloin asiat sillä tolalla että heidät voidaan ottaa vastaan.

intrigööri

kuin vankkumaton usko ilmastonmuutokseen ja sen erehtymättömiin tutkiskelijoihin! Ajanlaskukin menee uusiksi, se luetaan tulevaisuudessa ennen ja jälkeen ilmastonmuutoksen. Vanhat uskonnut on tulleet tiensä päähän, Paavi vie kristinuskoa kohti tapojen turmelusta, islam tukehtuu terrorismiin ja ydinpommin rakentajiin, buddhalaisuus on pahasti hajallaan. Tosi on, kautta pyhän hiilidioksinielun!

pur

Ruotsin väkimäärä on n. 9,5 miljoonaa. Uutisen mukaan kymmenen vuotta sitten ev.lut. seurakunnissa oli 10%- yksikköä enemmän jäseniä kuin nyt, eli 82% väestöstä, n. 7,8 miljoonaa ihmistä. Määrä on siis kymmenessä vuodessa pudonnut n. 1,1 miljoonalla. (Tässä ei oteta huomioon väestömäärän muutoksia)

Samaan aikaan islaminuskoisten määrä on kasvanut 20 000 ihmisellä. Tämä on 0,2% Ruotsin väestöstä. Ev.lut. kirkon osuuden 10 prosenttiyksikön pienentymisestä vain noin 0,2 prosenttiyksikköä selittyy islamin kasvulla.

Lisäksi uutisessa olisi voinut esittää tämänkin vertailun: evankelisluterilaisia on 72% väestöstä, islaminuskoisia 1,15% väestöstä. Kymmenen vuotta sitten islaminuskoisia oli 0,95% väestöstä.

Johtopäätös luvuista ei siis pitäisi olla se, että islamilla menee ruotsissa hyvin. Heidän määränsä on toki kasvanut 20 000 ihmisellä kymmenessä vuodessa, mutta muiden uskontojen ja uskonnottomien osuus on kasvanut yli miljoonalla ihmisellä. Kumpi on uutinen?

pur

Aivan varmaa ei ole, onko Suomessa yhtäkään aitoa islamistia. Luultavasti on joku määrä jonkinlaisia islamisteja, voisko olla maksimissaan joitakin satoja? Näistä näkyvimpiä olivat ne umpisuomalaiset islamilaisen puolueen perustajat. Tarkoitus oli luultavasti päästä islam- äänillä eduskuntaan ja mahdollisimman nopeasti hyvin ansaitulle kansanedustajan eläkkeelle. Poliittinen ohjelma ei ainakaan minua vakuuttanut.

Vieras

Tahallasiko puhut puppua Pur ? Eihän Suomeen oikeastaan tule muita kuin islamistisia maahanmuuttajia. Eurooppalaistua haluavat maahanmuuttajat menevät tietenkin niihin maihin joissa eletään omalla tyollä, eikä sosiaaliturvalla. Suomessa on siis valtavasti islamisteja. Umpisuomalaisten perustama islamistinen puolue on vain surkeiden tekemä surkea näytelmä,
jolla ei ole mitään tekemistä opikean islamilaisuuden kanssa. Poikkeappa Vuosaaressa.

Vieras Kotonaan

Onko oikeasti islamin ja varsinkin fundamistien menestys ihme kun kirkko venyy ties mihin 'myönnytyksiin' kaikenmaailman 'lipilaarien' mielistelemiseksi. Mikähän (liian?) maltillisen luterilaisen kristinuskon vesitys on seuraavana vuorossa?

Sota, pakkokäännytys ja 'vääräuskoisten' tappaminen rules.