Keskiviikko 19.12.2018

Monta syytä pelätä jättipurkausta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2010 09:06
Päivitetty: 
21.4.2010 09:13
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Eyjafjallan purkauksesta aiheutunut tuhkapatsas.

Tutkijat pelkäävät, että laajan lentokaaoksen aiheuttanut Eyjafjallajökull-tulivuoren purkaus Islannissa oli vasta kevyttä alkusoittoa.

Mikäli viereinen Eyjafjallan isosiskoksi kutsuttu Katla-tulivuori purkautuu, voisi se olla paljon kuolettavampi isku Euroopan lentoliikenteelle ja matkailijoille.

Mediatietojen mukaan Katlan purkautuminen olisi kymmenen kertaa kovempi, ja tuhkaa leviäisi paljon voimakkaammin kuin 20 kilometrin päässä sijaitsevan Eyjafjallajökullin purkauksesta.

Erityisen tuhoisan Katlan purkauksesta tekee se, että se sijaitsee 500 metriä syvän jäätikön (yksi Islannin suurimmista) alla. Sen päällä on yli kaksinkertainen määrä jäätä, kuin mitä meneillään oleva purkaus on polttanut. Tuhkapilvi räiskähtää korkeuksiin magman kohdatessa jään.

Pahimmat seuraukset Katlan purkausesta on läheisessä kylässä asuville. Sulanut jäämassa aiheuttaisi valtavan tulvan, jossa vettä virtaisi 200-400 000 kuutiota sekunnissa. Niilin, Jangtsejoen, Amazonin ja Mississippin yhteenlaskettu virtaama on 266 000 kuutiota sekunnissa.

Mereen vyöryessään jäämassojen pelätään nostavan tsunamin, kuten Krakataun purkautuessa 1883.

Katla ei ole antanut mitään merkkejä aktiivisuudesta tiistaina, mutta tutkijat ovat varuillaan.
Islannin yliopiston tutkijat huomauttavat, että tulivuorten tandempurkaus on tapahtunut viimeiset kolme kertaa, kun Eyjafjallajökull on ensin purkautunut.

Katla on purkautunut tilastollisesti 80 vuoden välein. Edellinen purkaus on ollut 1918, joten nyt ollaan jo vähän myöhässä.

Tutkijoiden mukaan ei voida tehdä muuta kuin yrittää olla valmiina.

Jaa artikkeli:

Kommentit

joka pilkkua viilaa..

Pilkkuja on munkin mielestä kiva viilata, mutta muista tarkistaa faktat ensin ;)

Lainaus wikipediasta:

"Eyjafjallajökull on jäätikkö Islannin eteläosassa. Sen alla on nimetön tulivuori[1], joka on purkautunut vuosina 920, 1612, 1821–1823 ja uudelleen maaliskuussa 2010,[2] jolloin oli odotettu, että Katla purkautuisi. Kyseisellä tulivuorella on taipumus aktivoitua samoihin aikoihin kuin Katlalla.[3]

Jäätikkö kuuluu Islannin korkeimpiin, sen korkein huippu kohoaa 1 666 metriin. Kaksi pitkää kielekettä ulottuu alas vuoren pohjoisreunaa, Gígjökull ja Steinsholtsjökull.[4] Tulivuorta kutsutaan usein Eyjafjölliksi jäätikköä reunustavan vuoriketjun mukaan, joskaan itse tulivuorella ei ole vakiintunutta nimeä.[5]"

Vieras

Kuten alempana kunnianarvoisa kommentoija on terävästi havainnut.

Tämä on pelin henki. Tähän on tultu.

Mielenkiintoista on myös se, minkälaisia uhkauksia kansainväliseltä pankkieliitiltä lähtee Islannin hallinnon suuntaan, ilmiselvän "tottelemattomuuden" vuoksi.

HAARP on sana, joka saa vastahakoisimmankin hallinnon myymään vaikka mummonsa velkojen maksamiseksi näille globalistibankstereille.

HAARP-tekniikalla saa täristeltyä mannerlaatat ja tulivuoret vauhtiin sinänsä sangen yksinkertaisen oivallukseen, elektromagneettiseen resonanssiin perustuvalla tekniikalla, jonka Nikola Tesla -niminen keksijä kehitti jo 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa, ja joka on nyt nk. sotateollisen kompleksin (Military Industrial Complex) hallussa.

Tämä on kaikki puhdasta historiallista faktaa ja tämän voi kuka tahansa itse tutkia.

Eisenhover varoitti aikoinaan näistä "veijareista" (Military Industrial Complex) jäähyväispuheessaan, ja tarkoitti itseasiassa tuon teollisuusmörön suuromistajia, eli juuri näitä Islantiakin parhaillaan kovistelevia kansainvälisiä suurpankkiireita.

Vieras

Paha olosi ei varmaankaan ole US:n uutisista johtuva, vaan todennäköisesti syvemmältä kumpuava ongelma. Hoitomahdollisuuksia on useita, ensiksi kannattaisi sulkea tietokone vaikka kuukaudeksi ja miettiä mikä oikeasti on tärkeää.
Useita muita ihmisiä kiinnostaa nämä purkaukset ja niiden mahdolliset seuraukset. Ei haittaa vaikka sama asia olisi tapahtunut jo aiemminkin.

Vieras

En lue juurikaan paperilehtiä ja verkkolehtiäkin vain kun on aikaa käytettävissä. Minulle tärkeintä on sisältö - ei uutuusarvo.

Ehdotan sinullekin rauhallisempaa tahtia uutisvirrassa, ei syöksyjä vaan seilailua, jolloin ajatuskin ehtii paremmin perässä.

Jos sinulla on uudempaa ja tärkeämpää tietoa Islannin purkauksesta ja sen mahdollisista seuraamuksista, niin laita vaikka linkki, muussa tapauksessa ulostulosi on vailla arvoa.

Vieras mies

Meneillään oleva tulivuorenpurkaus ja sen vaikutukset on saanut allekijoittaneenkin seuraamaan kirjoittelua useassa mediassa. Etenkin lukijoiden nettikirjoitukset ovat saaneet minut hämmästyksellä, mutta kuitenkin ilolla huomaamaan maassamme olevan satoja huippuluokan tulivuoriasiantuntijoita, ilmavirtausspesialisteja ja lentoturvallisuuden huippuosaajia. Myös purkauksen taloudelliset seuraamukset on asiantuntevasti analysoitu.

Nyt olisi ajoissa mietittävä, miten tämä yllättäen esiinnoussut osaaminen voitaisiin valjastaa kansalliseen ja kansainväliseen käyttöön, sillä onhan jo vastaansanomattomasti todistettu, että nykyiset julkisuudessa lausuntoja antavat ns. asiantuntijat ovat heppoisia humpuukimaakareita.

KunniaTohtori

Hienosti analysoit meidän ylimaallisen osaamisemme.

Minäkin laittaisin lusikkani tähän osaamisen soppaan. Olen nimittäin huomannut, että Kossu menee paremmin päähän tämmöisen tuhkapilven alla. Lieneekö syy mikä tahansa, mutta nyt kannattaa juoda Kossua.

En osaa tarkoin arvioida mitä Kossu merkitsee lentoturvallisuuden kannalta ja kuinka korkealla pitää lentää jotta maksimoisi Kossun päähänmeno indeksin, mutta olen valmistelemassa väitöskirjaa aiheesta "Kossu ja tuhkapilvi" eli "GosgenGorva and ash cloud".

kolmas pyörä

Erityisen vaikuttunut olen ollut keskustelupalstojen kautta julkisuuteen nousseiden, vaatimattomuuttaan nimettömänä esiintyvien huippuosaajien kyvystä tehdä tilastollisesti merkitseviä päätelmiä jo muutaman, tai kyvykkäimpien yksilöiden tapauksissa vain yhden mittauksen perusteella.

Nämä huippuunsa viritetty, puhuvat ja kävelevät kaikkien alojen tutkimuslaitokset kykenevät viiltäviin ja hämmästyttävän objektiivisiin päätelmiin jopa omien aistihavaintojen pohjalta. Mielestäni se jos mikä osoittaa kadehdittavaa kykyä tunnistaa ja vältellä ihmisyyden sudenkuopat.

Tästä hyvänä esimerkkinä useiden huippuosaajien hämäävän yksinkertainen, mutta täysin aukottoman tuloksen tuottava tapa kumota tuhkapilven olemassaolo: "Katsoin äsken taivaalle, eikä siellä kyllä mitään tuhkapilveä näkynyt."

[email protected]

" Nyt olisi ajoissa mietittävä, miten tämä yllättäen esiinnoussut osaaminen voitaisiin valjastaa kansalliseen ja kansainväliseen käyttöön "

Se onnistuu parhaimmin jos poistetaan "kansallisesta ja kansainvälisestä" käytännöstä salailun ja hyssyttelyn periaatteet. silloin on huomattavasti todennäköisempää että sinne hakeutuu huomattavasti enemmän nykyistä jees-porukkaa fiksumpaa väkeä.

saaristolainen

Perinteisesti jäiden polttelua on käytetty (aivan oikein) kuvaamaan mahdotonta. Eli Islannissa ei ole tapahtunut ihan niin kuin US kertoo:

" Sen päällä on yli kaksinkertainen määrä jäätä, kuin mitä meneillään oleva purkaus on polttanut."

Vesi kaikissa muodoissaan on jo palanutta - vetyä.

Tulivuoren purkaus voi aiheuttaa tsunamin. Ei kuitenkaan näin:

"Mereen vyöryessään jäämassojen pelätään nostavan tsunamin, kuten Krakataun purkautuessa 1883."

Katla on Myrdalsjökull-jäätikön alla ja matkaa jäätiköltä meren rantaan on toistakymmentä kilometriä. Tulvia ja jäälohkareita virrassa nähdään purkauksen alkaessa mutta JÄIDEN meressä aiheuttamaa tsunamia ei.

kartta tapahtuma-alueelta: http://hraun.vedur.is/ja/skjalftar/myrjokull.html

Pietarikumpu

Ketlan purkautuminen voitanee ennustaa nykyajan tekniikalla. Onhan maan kuorta kuunneltu ja saatu näyttöjä toiminnasta. Etukäteisellä tiedolla olisi ainakin se hyöty, että vesimassojen alta saataisiin mahdolliset asukkaat pois. Olin ilmassa 1996 kun yksi tulivuori purkautui. Olimme yölennolla. Lennonjohto pyysi tarkkailemaan, onko tuhkapilvi millä korkeudella, lensimme noin 12 km. tasolla. Ei näkynyt. Myöhemmin tuli kova tulva.
Muistan sotien jälkeen, joskus 40-50 lukujen taitteessa ennustetun jääkautta. Sitä ajateltiin tyhjillä napa-alueilla voitavan vastustaa silloin niin hienolla atomivoimalla. Ei ole näkynyt jääkautta, eikä ydinvoimaa ole tarvinnut jäätiköille roiskia. Koetetaan pärjätä ja olla sovussa luonnon kanssa. Sen mahdille ei useinkaan voida mitään.

Pietarikumpu

Ketlan purkautuminen voitanee ennustaa nykyajan tekniikalla. Onhan maan kuorta kuunneltu ja saatu näyttöjä toiminnasta. Etukäteisellä tiedolla olisi ainakin se hyöty, että vesimassojen alta saataisiin mahdolliset asukkaat pois. Olin ilmassa 1996 kun yksi tulivuori purkautui. Olimme yölennolla. Lennonjohto pyysi tarkkailemaan, onko tuhkapilvi millä korkeudella, lensimme noin 12 km. tasolla. Ei näkynyt. Myöhemmin tuli kova tulva.
Muistan sotien jälkeen, joskus 40-50 lukujen taitteessa ennustetun jääkautta. Sitä ajateltiin tyhjillä napa-alueilla voitavan vastustaa silloin niin hienolla atomivoimalla. Ei ole näkynyt jääkautta, eikä ydinvoimaa ole tarvinnut jäätiköille roiskia. Koetetaan pärjätä ja olla sovussa luonnon kanssa. Sen mahdille ei useinkaan voida mitään.