Lauantai 20.1.2018

Nooan arkki löytyi? ”99,9 prosenttisen varmaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.4.2010 16:02
Päivitetty: 
26.4.2010 16:04

Makaavatko raamatullisen Nooan arkin jäännökset Ararat-vuoren rinteellä Itä-Turkissa?

Näin uskoo jotakuinkin varmasti kiinalais-turkkilainen evankelisten tutkimusmatkailijoiden ryhmä, joka on löytänyt puisen rakennelman jäännöksiä 4000 metrin korkeudesta Araratin rinteellä. Puun iäksi arvioidaan 4800 vuotta.

–Ei ole 100-prosenttisen varmaa, että se on Nooan arkki, mutta meidän mielestämme se on 99,9 prosenttisen varmaa, sanoo hongkongilainen dokumentaristi Yeung Wing-cheung, joka kuuluu Nooan arkin kohtaloa jäljittäneeseen ryhmään.

Paikallisviranomaiset ovat innostuneet löydöstä niin, että sille aiotaan hakea Unescon maailmanperintökohteen arvoa. Sen turvin löytöä voitaisiin rauhassa tutkia arkeologissa kaivauksissa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Agnostikko

Vene on varmaan ollut kokoluokaltaan Silja Europan kokoinen. Sinnehän piti mahtua pariskunta kaikista maailman eläimistä + ruokaa ja juomaa kaikille 40 päivän ja 40 yön risteilyä varten. Joku elefantti pistelee aika kasan sapuskaa naamariinsa tuossa ajassa. Kipattiinkohan käymäläjätteet suoraan yli laidan siihen aikaan...

Vieras

Mooseksen seikkailujen ensimmäisessä osassa sanotaan, että "maa oli veden vallassa sataviisikymmentä päivää".

Koulumatematiikkaa taitavat voivat tässä kohtaa laskea, minkä verran vettä tarvittaisiin, jotta merenpinta olisi 4000 metriä ylempänä kuin se nykyisin on. Aika paljon. Onneksi Kuningasten Kuninkaalla on sitä taivaassa varastossa, siellä maapallon lisääntyneen massan aiheuttamien kiertoratamuutosten korjaamiseksi tarkoitettujen työntörakettien vieressä.

Jos tuo kaikki vesi pelkästään sataisi 40 vuorokaudessa, nostaen merenpintaa mainitut 4000 metriä (olettaen että pinta on aiemminkin ollut suunnilleen nykyisellä tasolla), se olisi tarkoittanut 100 metrin sademäärää vuorokaudessa. Suomessa sataa reilu puoli metriä vuodessa.

Nöyrä Adonis

Ihmeen matematisoiminen, tai ihmeestä kysyminen miten se tapahtui, jättää ateistille olon siitä miten kyseessä ei ollut ihme, koska ateisti ei saanut tietää ihmeen mekanismia.

Ateisti voi uskoa kausaalittomuuteen eli seurauksiin ilman syitä, mutta ei persoonallisen Jumalan tekemiin ihmeisiin. Jostakin syystä tässä vain ateistin asenne näkyy läpi, koska kyseisenlainen päättely on niin valikoivaa että se ei ole enää edes uskonvaraisuutta, vaan katkeraa tarvetta jäkättää vastoin sitä millä yritti lähteä liikkeelle eli järkeä.

Vieras

Joillekin ihmisille hyvin monet asiat ovat ihmeitä. Tulisilla vaunuilla taivaankantta ajava Ukkosenjumala tekee sateen, se riittää selitykseksi. Mitä sitä suotta maan tai taivaan asioita matematisoimaan tai järkeilemään.

Vaikka uskoisi ihmeisiin, ei silti tarvitse uskoa hölmöihin lastensatuihin, kuten Nooan arkkiin ja vedenpaisumukseen.

Vieras

no ei se ole uskon asia tai näkemisen asia, että maapallo on pyöreä. Sen voi todeta ihan mittauksia tekemällä esim taivaankappaleista, vaikka ei olisi koskaan nähnytkään.

Vieras42

Raamattu kertoo arkin olleen pituudeltaan 300, leveydeltään 50, ja korkeudeltaan 30 kyynärää. Kirjoittajien tarkoittamaa arkin kokoa ei voida laskea tarkasti, koska Raamatussa ei ole määritelty kyynärää. Jos koko lasketaan brittiläisellä kyynärällä (45,72 cm) saadaan kooksi noin 140 x 23 x 14 metriä.

hahaha

muut eläimet? tuskin nooa sai arkkiinsa mahtuun kaikki maapallon 10miljoonaa eläintä? myöskään tuohon aikaan ei laivanrakennus taidot ollu sitä luokkaa että puusta veisteltiin semmosia laivoja mitä tää taru kertoo.Myöskin jos oltais kaikki nooan ja vaimon jälkeläisii aikamoista sisäsiittoisuutta ois ollu!!!! varmastikaan ei pitkälle pötkittäs insesti lapsilla.

Vieras

Tuohon aikaan oli pikkusen erilainen eläinkanta, mitä nykyään. Kannattaa ottaa selvää mistä puhuu ennenkö puhuu. Nooan arkissa oli ihmisiä: Nooa, hänen vaimonsa, Nooan kolme poikaa ja heidän vaimonsa, jotka eivät olleet Nooan suvusta. Me olemme kaikki Nooan ja hänen vaimonsa jälkeläisiä, mutta emme todellakaan mikään insesti suku.

Kemiitti

Muistaakseni olen sen jutun lukenut, siitä kirjasta. Se meni jotenkin niin. Nooan tyttäret olivat huolestuneet kun isällä ei ollut miespuolisia jälkeläisiä. joten tytöt juottivat viinillä isän humalaan ja raiskasivat häne. Sen tuloksena on Nooan pojat. Kyllä meistä sukurutsaa löytyy.... Olenko väärässä ??

Hajalla

Siitä selviää kieltämällä evoluution. Mitenköhän sitten tuo ikä on määritetty, kun evankeliset yleensä myös kieltävät hiili-isotooppiajoituksen. Mutta uskovaisille on aina ollut helppoa valita loogikasta vain ne osat, jotka tukevat omia satuja.

sataprossaa

Aivan, juuri näin.. on 99,9% varmaa, että tämän "puisen rakennelman jäännökset" ovat satukirjasta tutun jättimäisen laivan peruja. Kyllä ne uskovaiset on pahasti päästä vinksallaan. Ihmisen usko vaikuttaa mielestäni muutenkin olevan jonkinlainen taantuma alkukantaisen ihmisen kehittymättömästä aivojen toiminnasta ja näin ollen uskosta johonkin ihmistä suurempaan. Siihen ei hoidot auta - vain evoluutio.

HalfNelson

Vaikka joudunkin nyt pilaamaan suurta ja pyyteetöntä iloasi siitä, että hekumoit toisin ajattelevien ikuisilla kärsimyksillä, teen sen ihan mielelläni. Sinua ei ota vakavasti kukaan. Ei kukaan. Kirjoita silti lisää, varoittavia esimerkkejä ääriuskovaisuuden tyhmentävästä vaikutuksesta tarvitaan aina.

jtoksa

Todellisiin jumaliin kannattaisi hyvinkin uskoa jos sellaisia olisi olemassa.

Tokkopa niitä ainakaan raamatusta löytyy, koska raamattu on kokoelma alkukantaisen kansan myyttejä ja niinollen, kuten olettaa saattaa, vilisee virheitä ja ristiriitoja.

Luepa esimerkiksi Sir James Frazerin kirjoittama sata vuotta vanha antropoligian klassikko "The Golden Bough" saadaksesi edes hieman perspektiiviä siihen mistä alkukantaisten kansojen maagiset ja uskonnolliset käsitykset kumpuavat. Sikäli kuin luet kirjoja.

Hmm...

Raamatun mukaan arkkiin ei mennyt vain kaksi ihmistä, vaan kahdeksan. Nooa, hänen vaimonsa, poikansa ja poikiensa vaimot. Tämä tuo hiukan enemmän geenipoolia geneettiseen pullonkaulaan, kun neljä naispuolista edustivat muita sukuja kuin Nooan sukua.

Hmm...

Eläimiä oli vain kaksi per laji. Kehoittaisin tutkimaan antarktiksella elävän kissapopulaation tapausta. 1900-luvulla eräs tutkimusretkikunta vei etelänapamantereelle mukanaan uros- ja naaraskissan, ja jättivät ne lähtiessään sinne. Nyt antarktiksen kissapopulaatio lasketaan tuhansissa yksilöissä, ellei peräti kymmenissätuhansissa. Kaikki ovat tuon yhden kissaparin jälkeläisiä. Eli vain kaksikin yksilöä voi olla sellainen geneettinen pullonkaula, jonka läpi laji selviää.

Hmm...

Sen verran muistini petti, että kyse ei ole antarktiksen mantereesta,vaan sen ja Australian välissä sijaitsevasta saaresta nimeltä Macquarie. Sinne tuotiin aikoinaan ne kissat, sekä myös pari kania, jotka sitten yhdessä aiheuttivat ekokatastrofin saarella. Kissat saatiin hävitettyä sieltä vasta 1990-luvulla. Tarkasta Googlella.

Vieras

Muilla vastaajilla kun on näköjään netti käytössä, niin olisitte voineet käyttää hakukonetta, mutta onhan se varmasti mukavampaa pönkittää omaa persoonaa tuollaisella ylimielisellä vastaamisella. Tarinan kertojakin olisi voinut hakea vähän tarkempaa tietoa tuekseen.

En löytänyt äkkiseltään mainintaa itse Antarktiksesta, mutta ympäröivillä saarilla on mamu-ongelma.

http://www.btinternet.com/~sa_sa/
http://www.btinternet.com/~sa_sa/marion_island/marion_island.html

In common with many other subantarctic islands, introduced species have decimated Marion's flora and fauna. Mice arrived with 19th century sealers, damaging plant and insect life, and the five cats introduceds to control them in 1949 had multiplied to 3,400 by 1977. Only due to a massive extermination programme have they been eradicated, and the petrel populations are now recovering. The diamond-backed moth (Plutella xylostella) has badly damaged the Kerguelen cabbage since its accidental introduction in 1986.

Tarinahan on lähes sanasta sanaan sama kuin moititun viestittäjän!

Mamu-ongelma on biologinen, joten myöskin ratkaisun on oltava biologinen, eikä pelkkä halihali-paskanjauhannan uudelleenkalibrointi.

http://www.ese.u-psud.fr/epc/conservation/PDFs/EcolAppli.pdf
MODELING THE BIOLOGICAL CONTROL OF AN ALIEN PREDATOR TO
PROTECT ISLAND SPECIES FROM EXTINCTION

http://w3.jouy.inra.fr/unites/miaj/public/gaucel/Publications/GauLanPon.pdf
Invading introduced species in insular heterogeneous environments

Haima Uusi-Kaarlepyy

Ottamatta nyt kantaa hölynpölyyn ko. arkista, muistelisin lukeneeni koko nykyisen ihmispopulaation periytyvän yhdestä ainoasta Afrikassa elelleestä naaraasta ja olikohan 5 - 7 uroksesta noin 170 000 vuoden takaa. Eikä lähteenä ollut satukirja. Muutama vuosi sitten perimäntutkijat näin vakuuttivat.

Vieras

Oletko katsonut niitä 'Kävellään dinosaurusten ja luolamiesten kanssa'?

Ne ovat maailmankuvan luontia -propagandaa- ja vielä suvaitsevaista sellaista. Eihän kukaan usko enää suvaitsevaisia tai median satuja?

Onhan niissä toki faktaa pohjalla, mutta ne on sitten upotettu maailmankuvan ja ideologian tukemiseen.

TommiNieminen

On kohtalaisen epätodennäköistä, että vuorenrinteeltä löydetään laivaa. Ensinnäkin on aivan likipitäen mahdotonta, että vedenpinta olisi koskaan ollut niin korkealla, että laiva olisi itse sinne kellunut – siitä olisi valtavasti merkkejä muuallakin. Toisekseen kukaan ei kantaisi laivaa vuorenrinteelle ilman mielekästä syytä.

Pari valistunutta arvausta siis siitä, mitä oikeastaan on löydetty:

<ul>

<li>talo

<li>karjasuoja

<li>vilja-aitta

<li>puolustusrakennelma

<li>huijaus: tutkimusryhmä on vienyt puut paikalle itse tai joku on kiikuttanut ne sinne aiemmin.

</ul>

Turtunut

Mukavasti piristää päivää tämäntyyppiset otsikot.

Katselin pariviikkoa sitten dokumentin, jossa nasan tiedemiehet olivat laskeneet että tarvitaan 100 paria ihmisiä (100 miestä ja 100 naista), jotta vältyttäisiin sisäsiittoisuuden aiheuttamilta ongelmilta. Sama tietenkin pätee myös muihin nisäkkäisiin.

Siitä sitten laskemaan montako eläinlajia maailmassa on ja kerrot sen lukeman kahdellasadalla ja eikun miettimään että minkä kokoisen paatin Nooa olisi tarvinnut karvaisille kavereilleen.

joonathan

Periaatteessa ei tarvita kuin yksi. siis solu joka alkaa jakaantumaan.Jossain vaiheessa tämä soluryhmä taas jakaantuu. jne. Kunnes olosuhteista johtuen niille alkaa tulle erilaisia muotoja. No miten siitä tullaa nykyisyyteen. Siinä onkin evoluution tutkijoilla kenttää. Varsi vähän aikaa taakseppäin tunnetaan. Loppu on pelkkää arvailua. Ja ennen ensimmäisen solunkaan syntymistä on varsin epämääräinen ajanjakso selvittämättä eli miten saattoi olla sellainen eri aineiden yhtymä joka saattoi sen ensimmäisen solun syntymisen aiheuttaa. Mutta sen tiedän että kahdesta kaniinista syntyy aika mahtava populaatio viidessä vuodessa. Ja päältäpäin ei mitään sisäsiittoisuutta ole enää havaittavissa.

LXa

Eh, heh.

Dinojen hallinnoidessa planeettaamme ei ihmisestä ollut vielä tietoakaan, alkuihmisen esiesi-isä saattoi olla pienehkö puissa hyppelehtivä otus.

Siis, Dinot pistivät eläkehakemuksensa kehiin paljon ennen kuin ensimmäinen ihmisen prototyyppi laskeutui puista, joten ihan Dinojen kokoisille otuksille ei tilaa tarvinnut varata ;)

Alkuvoima

Dinosauruksia ei otettu Nooan arkkiin, koska ne kieltäytyivät jättämästä juuri munittuja muniaan vartioimatta.

Uskon, että Ararat-vuoren rinteellä löytyy hyvin säilynyt Arkki kaikkine jäännöksineen, mitä kyseisestä vesiseikkailusta arkkiin jäi.

Paikalliset asukkaat on varmaankin vaalineet arkkia hyvin.

Vieras mies

1. Mos 4
Kain yhtyi vaimoonsa ja tämä tuli raskaaksi... (mutta mistä löytyi se vaimo?).

1. Mos 6
Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, jumalien pojat huomasivat, että ihmisten tyttäret olivat kauniita, ja he ottivat näitä vaimoikseen keitä halusivat... (keitä olivat ihmisten tyttäret ja minkä heimon miehiä jumalien pojat, jotka yhdessä synnyttivät Mooseksi mainitsemat muinaisajan kuuluisat sankarit?)

Eiköhän sovita, että Raamattu on erään heimon historiaa, tarua ja faabelia. Nooakin Arkki liittyneen noilla seuduilla aikoinaan tapahtuneseen jättikatastrofiin jolloin mm. kannas silloisen Välimeren ja Mustan meren välillä murtui.

Ei pilata hyviä juttuja miettimällä niiden todenperäisyyttä!

*Heidi*

... ja sieltä arkistosta Yliluonnollista-ohjelmaa, jossa Chuck Missler kertoi, että nuo olivat todennäköisesti avaruusolioita. Nuo "Jumalan pojat". Alkuperäinen hebreankielinen sana antaa mahdollisuuden aika monenlaiseen käännökseen. Eli siis noita joista se Hawkins nyt varoittelee myös :-)

Chuck Missler oli USA:n armeijassa töissä informaatio-osastolla vuosikymmeniä ja kertoi siitä, että ufo-vierailuja todellakin oli, mutta asiakirjat ovat edelleen huippusalaisia.

Todellisuus on tarua ihmeellisempi.

Nuo kaikki Nooan arkkiin liittyvät pohdinnat ovat selitettävissä, ken haluaa niin voi lukea kristillistä kirjallisuutta aiheesta.

TSV

Oliko tämäkin nyt uutisoinnin arvoinen juttu? Historian tutkijat eivät ole löytäneet mitään vahvistusta mistä Nooan arkki "tarina" on tullut, se voi olla kopio jostain vanhemmasta kirjoituksesta.

Lisäksi milloin skientologit lähtee etsimään todisteita Xinun tuhoisasta tulivuoren atomipommituksesta?

semi

Koska kymmeniä vuosia sitten pikkupoikana löysin Utsjoen pohjoispuolelta puun kappaleen, jonka arvelin kuuluneen Roomalaisen varuskunnan paalutukseen, olin oikeassa 99.9% näin ainakin uskoin. Jukoliste ja kaikki väittivät että Rooman impperiumi ei ylettynyt Utsjoelle asti, höpö höpö kyllä Rooman rajat oli Utsjoella ja siellä oli hienoja paraateja. :)

Reissaaja

Hyvä että asia nyt varmentui. :)

Tuolla aikaisemmin käyneenä, voi vain olla tyytyväinen.
Aikaisemminhan se oli epävarmaa onko se vai eikö se ole oikea.

Ihmiset vain matkustamaan, paikanpäällä on kyllä kyltit perille jos kulkuneuvo on alla.

Jape

..koko vedenpaisumus, n. 7.000 vuotta sitten, Intian valtamerellä sattuneen valtaisan tsunamin aiheuttama.

Samoja tapahtumia on hyödynnetty myös raamatun tarinassa juutalaisten pakomatkasta Egyptiin. Jossa merenpinta (=punainen meri, joka on em. valtameren lahti) yllättäen laski hetkeksi, jona aikana kansa pääsi merenpohjaa kävellen lahden toiselle puolelle. Perässä seurannut sotajoukko sen sijaan hukkui kaiken peittävään tsunami-aaltoon. Tämä, veden laskeminen ja sen jälkeen tuleva valtava aalto, on tyypillinen tsunamin aiheuttama ilmiö.

Kyseinen jättimäinen aalto lienee kuljettanut Nooan kipparoiman karjalautan Eufrat-Tigris-joelta korkealle Ararat-vuorten rinteille. Luonnollisesti alukseen laskeutui lintuja sekä kerääntyi muitakin vedenvarasta pelastautumaan pyrkiviä eläimiä. Siitä lienee peräisin tiedot kaikista mukana kulkeutuneista eläinlajeista.

Noista tapahtumista on kulunut jo sen verran aikaa että yksityiskohtaiset tarinat ovat päässeet hiemaan muuntumaan, mutta perustotuus on kuitenkin ymmärrettävissä.

opru

Unohdin laitaa pari linkkiä edelliseen viestiini.

Juutalaiskansaa hallitsevat maagikot pyrkivät aloittamaan veriuhrit elättämäänsä demoniaan tyydyttääkseen.
http://www.templemountfaithful.org/

Juutalaisten kirjoitusten mukaan aavikkodemoni vaati Israelin perustamisesta kuuden miljoonan polttouhrin. Tämän takia siitä Symbolic Six Milion Figure ei voida poiketa. Lopullinen maailmanvallan sinetöiminen vaatii vielä toisen polttouhrin. Kun katsoo Lähi-Idän tilannetta ja massojen pariin implantoitua meemiä 'Nuclear Holocaust', niin ei ole vaikea arvata mitä partasuut pyrkivät saamaan aikaan. Juutalaiskansa koostuu seinähulluista psykopaateista ja heidän johtoporukalleen ei tuota minkäänlaisia vaikauksia teurastuttaa omiaan.

Maailman mahtavin valkoinen valtio on jo virallisesti juutalaiskansan orjalakien alainen.
http://thomas.loc.gov/cgi-bin/query/z?c102:hj104:

USA:ssa on järkyttävä määrä juutalaiskansan kirjoittamaan raamattuun uskovia kristittyjä, jotka suorastaan himoitsevat ydinasein käytävää globaalia Armageddonia. Ei niitä jenkkejä aivopesty pelkästään Zionisti-Bushin terroristivalheilla, vaan valkoisten aivopesu alkoi kun me omaksuimme tyhmyyttänne vieraan kansan kirjan ja aloimme hahmottamaan maailmaa sen lävitse.

Niin, että tämän takia olisi helvetin tärkeää ottaa selvää asioista, eikä sulkea asioita oman maailmankuvan ulkopuolelle.

opru

Koska ne ovat olemassaoleva ja vaikuttava ilmiö.

USA:ssa on lähemmäs sata miljoonaa tollovalkkua, jotka uskovat VT:hen ja palvovat juutalaisia helposti havaituin seurauksin. Se on hörhöä ja huuhaata, mutta ilmiön poissulkeminen ja leimasanoilla rajaaminen on umpimielistä. Älyköt ovat ikäviä ihmisiä.

"Laittakaa samantien tarinoita ufo-abduktioista, isojalasta, menninkäisistä ja saunatontuista."

Kuvailit juuri tuossa ihmiskunnan keskuudessa tuhansia vuosia vaikuttaneen ilmiön, eikö se ole silloin melko tärkeää ja tulisi ottaa huomioon maailmanmenoa hahmottaessa? Vai tulisiko meidän sulkea silmämme siltä ja kumota se etukäteen ennakkoluulojen perusteella? Kannattaisi ottaa selvää mitä tätä maapallia hallitseva 'eliitti' uskoo. Aloita vaikkapa YK:n perustamisesta ja inter-faithista ja ota sitten selvää mikä on Council of Nine.

Yksi okkultistisen sodankäynnin tulos on materialismi ja pelkkään 'mekaaniseen' älyyn tukeutuminen.

Köntsä

Keskustelussa näyttäisi kohtaavan kaksi äärisuuntaa tai -uskontoa!
Minä muuna tuota ns.ateistien "heidän tieteeseensä perustuvaa"voi kutsua kuin uskonnoksi.

Raamattu ja muutkin uskonnot ovat lähinnä vertauskuvallisia kertomuksia Jumalasta.
Ne tulisi ymmärtää hiukan laveammin kuin keskiaikaiseen tapaan,kuten ateistit tekevät.

En käytä sanaa "uskonnoton" juuri siitä syystä,että kirjoittajien tiede muistuttaa enemmän uskontoa kuin ns.uskovaisten.

Kertokaakapa: Oliko Nooan arkki tässä ajassa missä mekin nyt elämme?
Vai kulkeeko aika eteenpäin?
Eli tulee jostain ja menee jonnekkin.

Itse väitän,että tämä aika on juuri se sama aika missä Nooa,Jesus,Kunigas Arthur ja Olof Palme elivät.
Aika on sama;me vain muutumme!

Jumalasta:Ehkä jotain oliota tai peräti ihmisen kaltaista kutsutaan Jumalaksi Hänen luomistyönsä vuoksi joka myöhemmin muuttui evoluuttioksi.

Keijo Virtanen

En näe syytä miksi en uskoisi ihmisiä korkeampaan voimaan, Jumalaan (tai miksi sitä haluammekaan kutsua) joka auttaa meitä uskomaan itseemme hänen avullansa?
Elämä ja olemassaolo on kaiken kaikkiaan minulle niin suuri mysteeri, että se ylittää ymmärrykseni. En voi uskoa, että elämäni pysyisi mitenkään omissa käsissäni ilman korkeamman voiman lähettämää apua uskoa omiin mahdollisuuksiini elämässä jne.. Toisaalta jos uskomme ja luotamme itseemme rakkaudellisella tavalla, uskomme ehkäpä tiedostamattomasti korkeampaan voimaan.. Universumi ei ole voinut syntyä tyhjästä, vaan kosmisesta rakkaudesta, johon meidän on syytä uskoa. Sillä se on suurin... <3
Ja se on se jokin, mikä varmasti on. Tämä on minun tuntemukseni asiasta..turvallisuudentunnetta heikolle itsetunnolle =)

Keijo Virtanen

Monissa mytologioissa esiintyy tämä sama "elämän pelastamisen" mysteeri, nimenomaan vedenpaisumuksellinen.
Ei ole mahdotonta kuvitella, että tämä löytynyt paatti olisi joku niistä... ovatko myytit ja vertauskuvat syntyneet tyhjästä? Siitä on meinaan paha nyhjästä...
Ihmeitä on meinaan varmasti tapahtunut paljon. Sinäkin olet ihme. Kiitämme sinustakin.

semi

Jolloin Vanhasesta on tullut myytti ja jumalkuvastojen vakiokamaa, myös jokin tulevaisuuden keskustalainen tutkija tulee löytämään tuon lautakasan ja kuitin, Vanhanen maksoi kaiken ja ei saanut mitään ilmaiseksi. Tämä kaikki siis noin kahdentuhannenvuoden päästä.

Urpo

Varmaankin asiasta panikoidaan koska juttujen mennessä tällaisiksi lehteä on turha enää lukea:

Nousevatko pörssikurssit koska Roope Ankka ei enää säilytäkään omaisuuttaan holvissaan vaan on aloittanut massiivisen sijoituskampanjan? Näin uskoo jotakuinkin varmasti Suomen ankkayhdistys. Se ei ole 100% varmaa mutta meidän mielestämme se on 99.9% varmaa sanoo ankkayhdistyksen puheenjohtaja.

Kolmen pienen porsaan tiilimökin jäänteet ovat löytyneet Tampereelta! Tiilen iäksi arvioidaan melkein 10 vuotta. Ei ole 100% varmaa, että se olisi porsaiden mökki, mutta meidän mielestämme se on 99.9% varmaa sanoo Pikku porsaat-säätiö. Ainakin 2 promillen jöötissä olimme siitä aivan varmoja - säätiön puheenjohtaja täsmentää.

Vieras
LassiHippeläinen

"In the late summer of 2008 ten Kurdish workers hired by Parasut, the guide used by the Chinese, are said to have planted large wood beams taken from an old structure in the Black Sea area (where the photos were originally taken) at the Mt. Ararat site."

Väitteen esittäjä, tohtori Randall Price, on itsekin arkkihörhö, mutta tähän retkuun hän ei mennyt.
http://michaelsheiser.com/PaleoBabble/2010/04/noahs-ark-paleobabble-update

Vieras

...muttei sillä tavalla kuin me luulemme. Kysymyksessä saattaa olla jonkun aikansa hengenmiehen suurisuuntainen pelastusprojekti, joka herätti paljon huomiota aikansa yhteiskunnassa. Puusta rakennettiin valtava laiva johon haalittiin lähiympäristön eläimiä ja odotettiin suurta sadetta. Aika kultaa muistot, ja projektiin ymmärtävästi suhtautuneiden "olisi voinut olla"-puheet muuttuivat suusta suuhun kiertäessään tositarinoiksi. Araratin päältä löytyneillä jätteillä ei todennäköisesti ole mitään tekemistä arkin kanssa. Muistaakseni arkki löydettiin jo ainakin yhden kerran aikaisemminkin, ja siitä otettiin ilmakuvia. Tarinat on tarinoita, mutta niissä saattaa olla toteen perustuva alku.

Megatsunami?

Nimimerkki Ruukinmatruuna on pohtinut tätä - varsin mielenkiintoisesti - Takkirauta-blogissaan. Hän esittää, että kyseessä olisi ollut asteroidin osuma Intian valtamereen, ja siitä seurannut megatsunami. Se selittäisi myös sateen - asteroidin osuessa mereen höyrystyy valtava määrä vettä, joka tulee alas sateena.

http://takkirauta.blogspot.com/2009/10/kadotettu-paratiisi.html

Alppisirkka

ettei uskon asioista kannata kiistellä järjen ja logiikan avulla. Meidän huru-ukot uskovat Nooan tarinaan ja satoihin tuhansiin eri lajien eläinpareihin. Kohtuullisena venemiehenä, pidän tätä hivenen haasteellisena ja kuten aiemmin mainittiin, nämä leijonat yms. ehkä olisivat pitemmällä retkellä vähän syöneet kuormasta...

Ilmonen

Mitä me loppujen lopuksi tiedämme ?? Oletko käynyt suurella kanjonilla tms. paikassa jossa vedet ovat kuluttaneet maankuoren.
Oheisessa linkissä voisi olla vaihtoehtoinen selitys jos siihen voisi ennakkoluulottomasti tutustua ilman tumnne ryöppyä ja sen tuomaa kielteisyyttä. Löytyisikö meiltä nöyryyttä, oli asia sitten niin tai näin.
http://kotisivu.dnainternet.fi/esa08/vedenpaisumus/suuri-tulva.html

Vieras

Oletetaan että ihminen uskoo että on olemassa Jumala joka loi maailman tyhjästä. Sen jälkeen kaikki muu ihmeellisyys mistä Raamatussa kerrotaan (Nooan arkki -kertomus mukaan luettuna) on helppo uskoa. Minusta loppujen lopuksi kysymys on siitä uskommeko Jumalaan.

jtoksa

Voihan kyseessä olla myös se arkki jolla Gilgamesh-tarun mukaan Utnapishtim niminen mies perheineen ja kotieläimineen pelastui maailmanlaajuiselta tulvalta, ja jonka tämä rakensi erään Sumerilaisen jumalan kehottamana.

Gilgamesh eepoksen kertomus on sikäli uskottavampi kuin raamatussa oleva että se lienee vanhempi, ja lisäksi Sumerilaiset olivat tuon ajan suurvalta jonka myyttien kulkeutuminen alkukantaisempien kansojen keskuuteen lienee ollut tavallisempaa kuin niiden kulkeutuminen päinvastaiseen suuntaan.

syvä

Että se vedenpaisumus tapahtui sillä tavalla, että Gibralttarin salmen kohdalla oli tuke ja välimeri pääsi kuivumaan. Ja tietenkin jollakin sattui olemaan lapio mukanaan ja ajatteli tehdä pienen puron siihen kannakselle. Tai sitten sama sattui tapahtumaan tuossa nykyisen Istanbulin kohdilla, josta jo on olemassa oikein todisteitakin Mustanmeren pohjassa.
Arkki on siinä rytäkässä maihin ajautunut laiva, josta sitten kehittyi urbaani tai joku muu legenda eläimineen. Jotain piti keksiä selitykseksi, sillä muuten se olisi ollut ihme.