Torstai 23.5.2019

Äänivyöry: Burka kielletty Belgiassa

Luotu: 
29.4.2010 21:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Burka peittää koko kasvot. Arkistokuva Afganistanista.

Belgian parlamentti on hyväksynyt burkan käytön kieltävän lain.

Parlamentin alahuone hyväksyi lain suurella ääntenenemmistöllä. Yksikään edustaja ei äänestänyt lakia vastaan ja vain kaksi pidättäytyi äänestämästä.

Lain rikkojia odottaa 15–25 euron sakot ja mahdollisesti jopa seitsemän päivän vankilatuomio.

Belgian uutistoimisto huomauttaa, ettei kielto voi tulla voimaan ilman senaatin käsittelyä.

Koko vartalon peittävää burka-kaapua käytetään erityisesti Afganistanin pataaniväestön keskuudessa.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

PIP

Julkisella paikalla naamioituneena esiintymisen kieltävä laki on mitä pikemmin säädettävä Suomeen. Poikkeuksena voitaisiin sallia joissakin karnevaaleissa naamiaispuvun käyttö ja jouluna joulupukkina esiintyminen,
Kasvot peittävä vaate sekä vartalon muodot hävittävä vaate on naamio, jonka tarkoituksena on estää henkilön tunnistaminen. Suojavaruste kuten hitsarin suojus tai motoristin kypärä ei ole naamio, eikä sen tarkoituksena ole estää kasvojen näkyminen ja estää henkilön tunnistaminen vaan suojata kasvoja ulkopuolelta tulevalta vaaralta.

parviainen

Eurooppaan ei saa tuoda tuollaista naisten kahlitsemista ja se pitäisi saada pois myös noista muslimimaista.

Ihan sairasta touhua pakottaa nainen kulkemaan tuollaisissa vaatteissa. Kuka mies suostuisi?

intrigööri

pitäisi korvata tasapuolisesti kaikille vähemmistöille sossusta, kuten tiettävästi erään vanhan suomalaisen vähemmistön kohdalla on tehty monta kymmentä vuotta. Erilaiset kansallispuvut rikastuttavat suomalaista gulduuria.

Allekirjoittanut

Tarkoitatko vapautta kivittää siveettömästi pukeutuneet naiset ja vapautta pukea naiset säkkiin ja kieltää heiltä kodin seinien ulkopuolella käynti?

Joskus ihmettelen näitä femakko-kukkahattu-viherpiipertäjiä, jotka puolustelevat islamilaiseen kulttuuriin liittyvää naisten sortoa. Luulisi heillä olevan kaikkein eniten menetettävää. Jos ja kun Suomeen tulee islamilainen hallinto ja oikeuskäytäntö, niin juuri nämä piipertäjät ensimmäisenä kivitetään ja hirtetään lähimpään puunoksaan varoituksena muille rauhanuskonnon vastustajille.