Lauantai 19.1.2019

Karmeat lapsihyökkäykset jatkuvat – Nyt hakattiin vasaralla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.4.2010 10:38
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jiangsun maakunnassa tehdyssä hyökkäyksessä haavoittui lähes 30 lasta. Kuvassa ihmisjoukko hyökkäyksen kohteeksi joutuneen päiväkodin edustalla.

Karmeat lapsiin kohdistuvat hyökkäykset jatkuvat Kiinassa, kertoo uutistoimisto AP.

Uusimman hyökkäyksen teki Shandongin maakunnassa maanviljelijä, joka vahingoitti viittä lastentarhan lasta vasaralla ja sen jälkeen poltti itsensä kuoliaaksi. Mies oli yrittänyt polttaa mukanaan kaksi lasta, mutta heidät saatiin turvaan.

Uhreiksi joutuneilla lapsilla ei ollut vakavia vammoja, Kiinan uutistoimisto Xinhua sanoo.

Kiinassa on viime päivinä sattunut useita päiväkotihyökkäyksiä. Eilen kerrottiin tapauksesta, jossa puukon kanssa päiväkotiin hyökännyt mies haavoitti lähes 30:a lasta. Tämä hyökkäys sattui Jiangsun maakunnassa.

Uusin lapsiin kohdistunut hyökkäys oli jo kolmas kolmen päivän ja viides kuukauden sisään.

 

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vieras

Toivottavasti Anne Holmlund ottaa asian hoitaakseen ja kieltää vasaroiden myymisen ja hallussapidon ennen kun tilanne riistäytyy käsistä.

Toisaalta vasarat voisivat olla luvanvaraisia ja hallussapidon edellytys on kuuluminen johonkin nikkarointikerhoon. Hankinnalla voisi olla myös alaikäraja. Poliisille luonnollisesti valutuudet tarkastaa vasaroiden säilyttäminen kotirauhan piirissä poikkeusluvalla.

K-Veikko

Usein tällaisissa uutisryöpsähdyksissä on jokin taho tai ilmiö mikä saa tietyn tyyppiset uutiset liikkeelle.

Välttämättä Kiinan kokoisessa maassa nuo hyökkäykset eivät ole lisääntyneet tai vähentyneet yhtään.

Olisikohan syynä kova kysyntä (=paljon klikkauksia) tämäntapaisille uutisille? Kun uutisessa on lapsen isä, perhe, lapsi ja päiväkoti on lähes kenen tahansa helppo samaistua tilanteeseen.

Lempi

Tutkimus: Tiedotusvälineiden merkitys Kauhajoen tapahtumien jälkihoidossa "Itsemurhien ja laajennettujen itsemurhien, kuten kouluampumisten, tekotapojen seikkaperäinen raportointi ihannointia mahdollistavalla tavalla myötävaikuttaa runsaan tutkimustiedon mukaan siihen, että tekoa jäljitellään. Toisaalta, tiedostusvälineiden vastuullisella raportoinnilla voidaan ulkomaisten kokemusten mukaan vähentää jäljittelyn riskiä." jatkuu www.stakes.fi/FI/ajankohtaista/tiedotusvalineet.htm

Armoton

Kiinassa on yhä voimakas kunniakulttuuri, ja nyt raaistuva talous "vie kunnian" miljoonilta.

Rakennemuutos ja maaltapako myös väistämättä rikkoo voimakkaan yhteisöllisyyden, joka sinänsä on ehkäissyt väkivaltaa. Ulkopuolisuuden tunnehan täällä länsimaissakin yhdistää käsittääkseni kaikkia koulu- ja ostoskeskushyökkääjiä. Syrjäytymisen jos voisi testeillä seuloa tai lääkkeillä parantaa, välttäisimme paljon pahaa edullisesti.

Mutta Suomessa sentään yritetään. Mielenterveyspalvelut Kiinassa ovat vain rikkaiden saatavilla, ja heillekin sellaisiin turvautuminen on viimeiseen asti vältettävä häpeä.

chinaman

Jos Kiina ei teollistuu, luultavasti vielä enemmän kiinalaiset eläävät vielä kurjemmassa oloissa. Ja muut maat luultavasti pilkkavat, että " Kiina on kehittymätön maa".

Tottakain teollistuminen tuo mukanaan epätoivottuja asioita myös. Mutta ei sulke pois hyviakin asioita.

"Kiina ei ole mukava paikka kiinalaiselle" - yhtä hyvin voin todeta maailmaa ei ole aina mukava paikkaa elää! Myös Suomessakin köyhien osalta.

"Rakennemuutos ja maaltapako myös väistämättä rikkoo voimakkaan yhteisöllisyyden, joka sinänsä on ehkäissyt väkivaltaa." - älä kuule leikkii olevansa "fiksua". Suomessa juuri yhteisöllisuus katoaa jo 50-60 luvusta lähtien talouskasvuessa. Periaatteessa kaikki teollistunutta maat yhteisöllisuus on katoava perinettä.

"..ja heillekin sellaisiin turvautuminen on viimeiseen asti vältettävä häpeä." - Kukaan ei vielä tiedä mitä niissä ihmisten päissä liikkuu! Spekulointi/luulo ei ole tiedon väärtiä. Lopeta näsäviisastelu!

Vieras

Nyt on ollut useita samantyyppisiä ikäviä uutisia kiinasta, joten olisi hienoa, jos jostain saisi taustatietoa, onko tällaiseen jokin erityinen syy, ei kai kiinassakaan häiriintyneiden mielenterveysongelmaisten ole tapana hyökätä lastentarhoihin - vai onko? Ja jos on niin miksi.