Keskiviikko 19.6.2019

Kirkon pedofiliaskandaali kasvaa Saksassa - 70-vuotias piispa kiistää

Luotu: 
7.5.2010 20:45
Päivitetty: 
7.5.2010 20:47

Saksan poliisi tutkii katolisen kirkon piispaan kohdistuvia pedofiliasyytöksiä. Melkein 70-vuotias piispa on kiistänyt syytökset.

Saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan piispaa on syytetty lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Baijerissa vuosina 1996–2005.

Piispa jätti paaville eronpyyntönsä viime kuussa, koska häntä on syytetty myös lasten hakkaamisesta. Hän on myöntänyt läimäisseensä orpokodin nuoria 1970–80-luvuilla.

Piispoja on aiemmin syytetty pappien rikosten peittelystä.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ray

Siinä ei ole mitään yllättävää. Vallankäytöstä on kysymys. Siksi asioita on ollut erityisen vaikea selvittää. Piispoista ja kardinaaleista, niin ja miksei paaveistakin, on aina puhuttu. Ja ilmeisen syystä.

En ole aiemmin tajunnutkaan, miten keskeinen kasvatusperiaate väkivalta ja pahoinpitely on ollut lasten ja nuorten kasvatuksessa uskonnollisissa yhteisöissä. Ne ovat olleet henkisen pahoinpitelyn lisäksi varsinaisia hakkaamoja.

Ja nunnat ovat olleet samanlaisia.

Pedofilia ja väkivalta ovat tietysti yleisiä ilmiöitä muuallakin. Mutta uskovaisina itseään pitäviltä ja erityisesti nunnilta, papeilta ja piispoilta pitäisi voida odottaa enemmän. Varsinkin kun ovat edustavinaan moraalia ja totuutta. Ei näköjään voi.