Torstai 27.6.2019

Ruotsalaiskunta taipui: Suomalaisveteraani suomenkieliseen hoitoon

Luotu: 
8.6.2010 15:42

Näkövammainen ruotsinsuomalainen sotaveteraani Veikko Virtanen saa mahdollisuuden muuttaa suomenkieliseen hoitokotiin Tukholmaan.

Pian 90 vuotta täyttävä Virtanen on kadottanut ruotsin kielen taitonsa ja on pitkään halunnut suomenkieliseen hoitopaikkaan. Virtasen kotikunta Vaxholm ei ole aiemmin suostunut maksamaan hänen hoitoaan toisessa kunnassa, mutta muutti maanantaina linjaansa kovan painostuksen alla.

Tapaus on kuohuttanut tunteita, sillä Pohjoismaissa lakien ja sopimusten pitäisi turvata oikeus äidinkieliseen hoitoon. Virtaselle perustettuun tukiryhmään on liittynyt Facebookissa jo lähemmäs 20000 jäsentä, ja hänen kohteluunsa on puuttunut muun muassa presidentti Tarja Halonen.

Virtanen pääsee tukholmalaisen Suomikodin jonotuslistalle, jossa on nyt viisi pääkaupungin ulkopuolelta tulevaa hakijaa. Hoitokodissa on seitsemän paikkaa Tukholman ulkopuolelta tuleville, kertoo Ruotsin radion suomenkielinen kanava Sisuradio.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Yhtä kovapäinen kunta kuin Harjavallan perusturvalautakunta. Ehdotan, että Pavel Astahoville annetaan Maria Kaisa Aulan laiminlyömien lastenoikeuksien lisäksi myös suomalaisten sotaveteraanien asiat.

Pavel varamaan hoitaisin ydinasein suomalaisten asiat kuntoon. Suomen merivoimat ja Venäjän federaation Itämeren laivaston voimat voisivat järjestää maihinnousuharjoitukset Ahvenmanmaalle ilmavoimien tukemina ennen kuin Ruotsissa alettaisiin keskustella.