Maanantai 20.5.2019

Raju epäilys WHO:sta: Lääketeollisuus sai liioittelemaan?

Luotu: 
25.6.2010 11:19
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Lääketeollisuus nettosi sikainfluenssarokotteilla, jotka jäivät suurelta osin käyttämättä.

Euroopan neuvoston mukaan Maailman terveysjärjestö WHO liioitteli suuresti sikainfluenssan uhkaa, mikä johti julkisten varojen haaskaamiseen ja lääketeollisuuden jättivoittoihin. Neuvosto vaatii riippumatonta selvitystä WHO:n toimista.

Neuvoston mukaan WHO:n toiminnan läpinäkyvyydessä on ollut ongelmia. Siksi neuvostossa on herännyt epäilyksiä, että lääketeollisuudella oli vaikutusta WHO:n tekemiin päätöksiin.

Lääketeollisuus on netonnut sikainfluenssalla valtavia summia sen jälkeen kun WHO julisti taudin muuttuneen pandemiaksi viime vuoden kesäkuussa. Neuvoston mukaan on todistettu, että WHO yliarvioi reippaasti pandemian vakavuuden.

WHO on torjunut väitteet lääketeollisuuden sekaantumisesta sen toimintaan.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tapio_o_neva

Mitä vikaa yliarvioinnissa oli? Kaikille varmaan selvisi, ettei lääkettä saa heti, vaan puolen vuoden päästä sekä se, että pitäisi oll kansallista rokotevalmistusta sekä se, että riskikäyttäytymisellä on vaikutusta epidempian levinneisyyteen.

Melkein koko väestö tuli rokotetuksi ensimmäisten joukossa koko maailmassa ja kaikki halukkaat saivat rokotetta.

Olkaamme iloisia, että suru-uutisia taudin johdosta oli vain 44. Rauha heidän sieluilleen.

Ilkka Luoma

Sikalunssan "riehuessa" mediassa kuumimmillaan, yrittivät monet valistuneet puhua ja kirjoittaa mm. lapsia tappavista likaisen veden viruksista ja bakteereista - jo kymmenien vuosien ajan yli 3000 lasta kuolee joka päivä näihin viruksiin ja bakteereihin - tuo asia ei vain kiinnostanut niin mediaa kuin lukijoitakaan. Niin, no meillä on Juhannuksena aika puhtaat vedet niin putkissa kuin järvissä!

E. Lankinen

kun olet sen 55 000 000 euron saajapuolella :)

Eikö se aiheuta edes pientä epäilyksenpoikasta, että vaikka euroopassa on hygienia korkeammalla tasolla kuin koskaan, aina vain tulee uusia pandemioita jotka vaativat kymmeniä ja satoja miljoonia euroja, uudestaan ja uudestaan?

Pandemioita, jotka tappaa jotain 0,00000000001 % populasta?
Eikä aina edes tapa, vaan usein heikentävät ja joku muu virus tai bakteeri lopulta tappaa.

Ja sen vuoksi valtiot heittää satoja miljoonia euroja rokotuksiin SEN JÄLKEEN kun pandemian aiheuttavan viruksen taas uusi, seuraava variantti on JO saavuttanut jokaisen maan ja ollut kierrossa useamman kuukauden?

Sen jälkeen ihmisiin tuupataan rokote, joka tulee myöhässä ja aiheuttaa jopa enemmän oireita kuin itse virus :)

Kai tuota nyt saa hieman epäillä?

Terveisin lammaskuume:

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_1998/...

Ja aivan taatusti tappava hyvinkin monelle.

Ootahan kun toi rokote on valmis niin sitten se on yhtä fucking lammas-hysteriaa täällä ja muualla, vaikka somput on jo tuoneet sen tänne 20 vuotta sitten :)

juhasaarnio

hiukan, mikä on Tamiflun pääraaka-aine ja kuka omistaa sen tuotannon. Sitten voi pohtia, kuka omisti ennen ja kuka nykyään Tamiflun lisenssin. Miksi pandemiaa on pitänyt lietsoa? Paljonko on saatu siirtymään rahaa tavallisten sukankuluttajien taskuista melko voimakkaiden tahojen tileille?

tapio_o_neva

=> No Hurskainenhan se siellä valittamassa kapitalistien eli eläkerahastojen saamista voitoista.

Puheenjohtaja:

* Hurskainen, Sinikka /sd 30.03.2007 -

Varapuheenjohtaja:

* Kaikkonen, Antti /kesk 16.02.2006 -

Muut jäsenet:

* Asko-Seljavaara, Sirpa /kok 30.03.2007 -
* Laukkanen, Markku /kesk 15.05.2007 -
* Sasi, Kimmo /kok 30.03.2007 -

Varajäsenet:

* Kallio, Reijo /sd 30.03.2007 -
* Kiuru, Krista /sd 03.05.2007 -
* Korkeaoja, Juha /kesk 15.05.2007 -
* Laakso, Jaakko /vas 30.03.2007 -
* Ukkola, Tuulikki /kok 03.05.2007 -

Virkamiehet

* Carlander, Gunilla, kansainvälisten asiain neuvos
valtuuskunnan sihteeri
GSM: 050 324 3019, Puh: (09) 432 3551
Sähköposti: [email protected]

* Kontinen, Riitta, osastosihteeri
Puh: (09) 432 3555
Sähköposti: [email protected]

tapio_o_neva

Pekka Bushmanni on liian poliitikko niin kuin Mikko Paaperokin. Puska kompromettoi itsensä ensin vähättelemällä sikainfluenssaa todeten, että siihen pitää suhtautua kuin kausi-influenssaan laiminlyödessään ohjeistamista ja keskittyessään vain mielialojen hallintaan ja sitten toisessa vaiheessa uhkailemalla rokotuksen vastustajia rikosoikeudellisella vastuulla.

Puska on siis pelle, johon ei pidä uskoa, jos tarttuva sikainfluenssa muuttuu yhtä tappamasti kuin vaikeasti tarttuva lintuinfluenssa.

Puskan suuri saavutus on se, että Pepsi vaihtaa koko maailmassa koulujen juoma-automaattien juomat keinomakeutteisiin ja mahdollisesti karsinogeenisiin keinomakeutteisiin.

Puskata pitää tehdä eläketiedottaja ja hänen yhteytensä kansanterveyteen pitäisi katkaista - ja heti.

E. Lankinen

sanoi että jaa, vihdoin jotain hyötyä EU:sta.

Sanoin että ei se ole EU, vaan euroopan neuvosto, kaksi eri asiaa, vaikka tunnus eli lippu on sama. Mullekin tämä avautui vasta puoli vuotta sitten :)

Näiden eurooppa-juttujen kanssa saakin olla tarkkana, nykyään.

E. Lankinen

Enkä ota.

Olisi järjenvastaista edes kuvitella etteikö se sikainfluenssa olisi käynyt moikkaamassa, kun satuin ajamaan taksia pääosin lentokentältä silloin kun sika-show oli kuumimmillaan. Ja joka ikinen poka jonka heitin terkalle ottamaan rokotuksen, sai tasan tarkkaan sen viruksen ENNEN rokotusta, koska taksin (tai bussin)pienessä tilassa hengittää parhaillaan kymmeniä (tai satoja) asiakkaita päivässä, levitellen käsillään ja aivastuksillaan omat viruksensa pitkin ovenkahvoja, kattopehmusteita ja meikäläisen hengityselimiä.

Sitäpaitsi se virus tuli suomeen jo reilusti ENNEN päätöstä rokottaa kaikki. Kuukausitolkulla ennen sitä.

Mitä ihmeen hyötyä siitä olisi ollut kenellekään jos olisin tuon rokotuksen ottanut? Kun ensimmäinen sian aivastava turisti tuli kyytiin lentokentältä, sain sen ennenkuin rokotetta oli edes keksitty!

T:Howard Hughesin mutsi.

jani73

Lääketeollisuus - kokoomus - kapitalismi!?! Onneksi en maksanut penniäkään enkä ottanut sikatippuria! Juuri tällä samalla tavalla meille taviksille myydään kaikki muukin kulutuskrääsä. Kokoomus palkkaa mediatoimiston rummuttamaan jonkun tuotteen pakkomyyntiä - "asiantuntijat" ovat lääkefirmojen palkkalistoilla ja porvarihallitus "pakottaa" kaikki ostamaan/ottamaan lääkkeen. Ja taas hyvä veli järjestelmä kiittää ja kumartaa kun vähäosaisten pienistä tuloista on saatu edes 10% porvareiden taskuun!

Tulisi oikeasti joku tappava tauti ala musta rutto ja se leviäisi vain yli 60 000 vuodessa tienaavien keskuudessa ja siihen ei olisi lääkeettä :) Ai että kun kävisin pissimässä jokaisen haudalla ja nauramassa, että rahalla ei kaikkea saa!

E. Lankinen

http://fi.wikipedia.org/wiki/Utilitarismi

Mitä mieltä olet mm. siitä, että suomessa kelkotaan valmiiksi viipaloituja kurkunpalasia jokunen kilo eteläsuomesta sodankylään joka ikinen päivä muovisissa törpöissä, vaikka sodankylässä on taatusti se pari kiloa kurkkua paikallisessa marketissa?

Eli sen vuoksi että sodankylässä ollaan liian laiskoja viipaloimaan pari kiloa kurkkua itse, se täytyy tehdä täällä etelässä ja viedä ne ziipaleet sinne rekkakuormassa?

Tää on kaikki sitä sosiaalitaloutta, eli pahimman laadun äärikapitalismia = kommunismia.

Laitetaan ukot ja akat tehtaalle tekemään JOTAIN ja on aivan sama mitä tuotetaan, kunhan tuotetaan. Täytyy vain perustella ummet lammet tuotteen tarpeellisuudelle :)

jani73

Ero on siinä - olet oikeassa - että kurkkutapauksessa sosialismi jakaa vakavaraisuutta tasaisesti kaikille, kun taas kokoomuksen malli jakaa voitot vain parille suurelle perheelle Suomessa. En voi sietää kommunismia, mutta en voi sietää myöskään kapitalismia - kultainen keskitie täytyisi löytää, jossa lääkäreiden ja lakimiesten veronkierrot estettäisiin, mutta myös yltiöpäinen rahojen jako maaseudulle pääkaupunkiseudun kustannuksella lopetetaan! Kokoomus-demarit hallitus siihen pystyisi - keskusta hallituksessa ei ikinä suostuisi heikentämään maaseudun asemaa, vaikka se tie vie Suomi Oy:n konkurssiin pikkuhiljaa ...

E. Lankinen

Toisaalta suomessa viljan sun muiden kurkkujen ja tomaattien kasvattaminen on kallinpuoleista, joten täysin ilman tukia suomen maatalous luultavasti kaatuisi täysin?

Etelästä ja venäjältähän tulee halvalla, koska siellä halpatyövoima tekee työt ja äärikapitalistit vie voitot.

Musta vaikuttaa että suomessa luullaan meidän olevan jotenkin NIIN eristyksissä ettei täällä tultaisi toimeen omillaan, ja me TARVITAAN esim. EU:n kaltaista tukiverkostoa joka luo työtä ja tuotteita vain luodakseen työtä ja tuotteita.

Ja tämä perustuu velkarahaan, joka otetaan yksityisiltä rahoitusmarkkinoilta.

Haisee. Pahasti.

jani73

Rakenne rahastoista yli puolet vielä lähivuosina menee pelkästään maatalouden tukemiseen. Onko oikein, että Suomessa joka oli ennen pelkästään metsää, tuetaan viljelyä joka ei oikeasti olisi edes mahdollista. Riittää kun menet Viroon tai Latviaan, niin näet millaista maatalouden pitäisi olla. Rehevillä mailla, jossa luonto hoitaa kaiken itsestään.

Tekohengitys joka annetaan keskustalaisille maajusseille on niin väärin ja on viimeinen naula arkkuun nimeltä Oy Suomi Ab! Turha syyttää EU:ta kaikesta - keskusta on itse ajanut Suomeen maatalouden, joka ei kannata. Missään muussa kuin maataloudessa tälläinen tekohengitys ei ole mahdollista. OK, itketään omavaraisuudesta ja kriiseistä. Veikkaanpa, että jos EU joskus joutuu sotimaan Venäjän kanssa, niin Suomen maatalous on pienin murheista mitä ruvetaan hoitamaan.

E. Lankinen

Maataloustukiaan EU:sta, löysin tekstiä jossa todetaan suomen saaneen 978 mibaa maataloustukiin vuonna 2007.
Myös muita euroopan maita maataloustuetaan, myös niitä joissa sitä tosihedelmällistä maata on.

Eli ensin maksetaan, saadaan takaisin huonolla vaihdolla, ja kuten tästä selviää, kreikalle on pumpattu eniten tukirahaa jo vähän pitempään, ennenkuin talous, tuesta huolimatta, pyllähti siellä. Herää pienoinen epäilys miten tuo on edes mahdollista, ellei tarkoituksella devalvoida euro:

http://www.kolumbus.fi/skp.uusimaa/nettomaksaja.html

Lisäksi EU on selkeästi lähtenyt linjalle jossa kukaan ei lopulta saa överitunteja eikä saa tehdä yhtään enempää töitä kuin kukaan toinenkaan.

Olisiko syy tässä:

http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/06_tyoministerio/06_julkaisut/07_julk...

????

Eli työttömyysasteen piti tippua vuoteen 2010-2011 alle 4,5 prosentiin mutta on vuonna 2010 yli 9%.

En tietenkään TIEDÄ, mutta noillako mennään vieläkin, eli runnotaan se työttömyysaste vaikka väkisin alas sosialisoimalla työtunnit toppahousuille?

http://www.stat.fi/til/tyti/2010/04/tyti_2010_04_2010-05-25_tie_001_fi.html

Taitaa olla se yksityisten kuljetusyrittäjienkin työtuntirajoitus vain tilastojen kaunistelua, että palkkaisivat jonkun toppahousun osapäiväisesti leikkimään rekkakuskia ja jonkun toisen toppahousun hoitamaan paperihommia? Nimittäin niin älytön se 48h/2viikkoa, sisältäen autonpesut, paperihommat ja huollot, on.

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/uutisarkisto/a/uutisarkisto/eu-parlamentti...

yrittävät varmasti saada pienyrittäjien työtuntirajoituksia kaikille aloille tulevaisuudessa. Ja kukas niitä valvoo ellei joku KGB:hen verrattavissa oleva työtunti-virkamies joka tulee kyttäämään kirjanpitoa ettet vaan ole tehnyt liikaa töitä :)

Ja tietysti työvoiman vuokraus työllistää myös välillisesti joutavaa, kännykällä soittelevaa väliporrasta. Laskee työvoiman hintaa ja voidaan ottaa pari ukkoa lisää töihin ja teetetään 2-4 päiväistä pätkätyöviikkoa.

Yksityiset parkkipirkot sallittiin, ja sekin työllistää, ja aivan turhaan, koska suomessa ei todellakaan ole akuuttia tarvetta moiseen kyttäykseen.

Joku masterplan tässä on takana, ja se kuningassuunnitelma ei johda muuhun kuin siihen että tehdään lopulta kahta tai kolmea työtä, toista vaikka pimeästi, ja 1/3 liksasta saadaan tyylin jonkun EU-tuen myötä, joka on ensin maksettu veroissa EU:hun sisään :)
EU ikäänkuin stanssaa joka tinakupin pohjaan kopeekan hinnan, kuten neukkulassa.

EU kontrolloi kohta aivan kaiken, ja täällä pyörii virkamiehiä vasikoimassa aatteen vastaisia....

--------

Ainiin, oli pakko lisätä: Tämähän tulisi koskemaan myös takseja sekä "takseja", jotenka ei paljon taksien saatavuutta paranna jos puolet kuskeista on jatkuvasti tauolla tai himassa raapimassa pallejaan.
Siis jos oikeasti suomessa lähdetään viimesen päälle nuolemaan EU-virkamiesten pyllyjä, ja todella kyttäämään niitä työtunteja.
Vaikka taksi suomessa on vähän komukkamallia, onko kuitenkaan ihan näin paloautonpunaisia nekään?

Marko09

Ex-työnantajani nettotulos viime vuonna 800 000€, kaupanala. Varallisuus 6-10milj.€. H.kunnan keskipalkka laskenut n.viidessä vuodessa 300€, nyt 1500€.
Työhyvinvointi kyselyt katosivat kahviosta, joita siis ketju yhä teettää, noin 3v. sitten. Ups. Järkyttävä osa henkilökunnasta juo todella paljon alkoholia ja käyttää mielialalääkkeitä, vastaavista varmaan kaikki, ainakin rauhottavia.

""Sairaslomat alkoivat kasvaa, hitto, no, otetaan vuokratyöfirmoja pari käyttöön, niin ei tarvitse maksaa sitä kymmentä päivääkään sairasloma-ajan palkkaa eikä työterveydenhuoltoa. Siellä joku prke nimittäin kävi kättänsä valittaa, muisti sitten, että mennyt sählyssä. Se ei ole työperäinen sairaus, teki mieli turpaan vetää. Maksoi mulle 40€ ylimääräistä.
Savustaisin ulos, jos ei olis niin tyhmä, että suostui esimiestason sopimuspalkkaan, jolla voi kiertää työehtosopimuksen. Katsoin tunnit, tekee nyt noin 190h/kk. Idiootti, tuntipalkka tippui sillä 2€-5€, eikö ne osaa laskea.
Ehkä ne osaa, mutta eivät uskalla kieltäytyä, koska alueella niin kova työttömyys, varsinkin erään yhtiön sulkemisen jälkeen. Myynti laski hitto hetkellisesti 3%, osasin kyllä odottaakin sitä, nyt palannut ennalleen. Tietty.

Kilpailevan ketjun aluepäällikkö tulee tänään saunaan, sovitaan ostoskorin hinnat, tää neljännes ne saa olla 3% halvempia.""

Luvut ja asiat totta, lainaus fiktiota.

Kaunista on kapitalismi!!!

salakankee

olihan rokotuksen ottaminen jokaiselle täysin vapaaehtoinen asia!
Auta armias, jos ei rokotusta olisi saanutkaan - lainkaan! Mikä huuto! Päättäjät olisi lynkattu ja korvauksia olisi vaadittu vielä pikkuserkuillekin kuolemantapauksissa.

Olemmeko me suomalaiset ihan viisaita vai vähän niinkuin hulluja!

Kuolleisuustilasto oli viranomaisten vastuulla ja siitä piti johtaa sellainen päätösten virta, millä rokotusten aloittaminen arvioitiin hyödylliseksi tai ei.

Krisse

lääkärien keskuudessa epäilyä .
Juhana E. Idänpää-Heikkilä mm. kirjoitti Suomen Lääkärilehdessä ( 10.12.2009 )
" Pandemiajulistuksen riippumattomuutta epäillään "
http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=8237/news_db...
-
Meillä oli käytössä lähinnä vain ( kuten useimmissa EU-maissa ) GalxoSmithKleine'n rokote . GSK osasi palkita rokotteen vastaanottajia . - ? Suoritettiinko ko palkkiot suoraan STM:n momentille , vaiko mahdollisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle .
THL:een liittyen
http://atuubi.yle.fi/keskustelu/id-2005290
' Valtiontalouden tarkastusvirasto on huomauttanut yhtiörahoituksen tuomista eturistiriidoista , mutta asiaa ei toistaiseksi ole ratkaistu .' Onko nyttemmin ratkaistu ?
-
Kv. kannanottoja :
" COUNCIL OF EUROPE CALLS FOR PROBE INTO FALSE SWINE FLU PANDEMIC "
http://birdflu666.wordpress.com
-
Itse asiassa olisi outoa , ellei WHO:n taustoja ja järjestöön mahdollisesti liittyviä sidonnaisuuksia selvitettäisi .
+