Maanantai 23.10.2017

Vakoiluskandaali: USA ja Venäjä riitelevät

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.6.2010 11:44
  • Kuva: Epa / All Over Press
    Kuva
    Ulkoministerit Sergei Lavrov ja Hillary Clinton.

Yhdysvallat ja Venäjä kiistelevät vakoiluskandaalista. Yhdysvallat on pidättänyt kymmenen vakoojaepäiltyä, joiden uskotaan toimineen Venäjän laskuun.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on pyytänyt Yhdysvalloilta selvitystä tapauksesta. Venäläisviranomaisten mukaan syytökset sisältävät ristiriitaisuuksia.

–Ajoitus oli erityisen onnistunut, Lavrov kommentoi toimittajille Jerusalemissa.

Hän viittasi presidentti Dmitri Medvedevin viimeviikkoiseen vierailuun Washingtonissa.

Epäillyt pidätettiin sunnuntaina Bostonissa, New Yorkissa, New Jerseyssä ja Virginiassa. He olivat liittovaltion poliisin FBI:n seurannassa yli kymmenen vuotta. Epäiltyjen koteihin ja hotellihuoneisiin oli piilotettu mikrofoneja, ja heidän puheluitaan salakuunneltiin.

Oikeusministeriön mukaan epäillyt keräsivät erilaisia taustatietoja Yhdysvaltain politiikasta, mutta heidän tehtävänään ei ollut urkkia salaisia asiakirjoja.

Vakoojien työnantajaksi epäillään Venäjän ulkomaantiedustelua SVR:ää. Heistä osa on toiminut Yhdysvalloissa jo 1990-luvun alusta lähtien.

Vakoilusta voi tulla enintään viiden vuoden vankeustuomio. Yhdeksää epäillyistä syytetään lisäksi rahanpesusta, josta saattaa tulla vankeutta jopa 20 vuotta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tynkä-Karjalan Antti

"Vakoilusta voi tulla enintään viiden vuoden vankeustuomio. Yhdeksää epäillyistä syytetään lisäksi rahanpesusta, josta saattaa tulla vankeutta jopa 20 vuotta."

Tuntematta tarkemmin USA:n lainsäädäntöä, niin samoilla toimijoilla on siis kahdenlaisia rikollisia "äfäärejä" samaan aikaan menossa. - Ei kuitenkaan tyttöbusinessta kuten meillä.

Vakoilu on kansainvälisen uutiskynnyksen ylittävä aihe, venäläisten rahanpesu ei. - Ei edes Suomessa, koska siihen ei ainakaan julkisesti haluta puuttua.

Hallituksen edustaja (ulkoministeri) älähti, koska osuma oli sinne.

tapio_o_neva

Vakoilu on kansainvälisen uutiskynnyksen ylittävä aihe, venäläisten rahanpesu ei. - Ei edes Suomessa, koska siihen ei ainakaan julkisesti haluta puuttua.

=> Miksi Suomessa pitäisi puuttua puhtaan rahan politiikkaan? Sitähän tekevät suuret puolueetkin ja ammattiyhdistysliike ulkomaalaisena osakkeenomistajana hallintarekisterin suojasta.