Keskiviikko 13.12.2017

Tällä yhtiöllä lennät turvallisesti - tällä et

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.7.2010 17:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Ryanair on yksi maailman turvallisimmista lentoyhtiöistä, American Airlinesille puolestaan on tapahtunut lähes eniten onnettomuuksia. Ja Venäjän ilmatilaa pitäisi uuden tutkimuksen mukaan mieluiten välttää, kertoo Expressen.

Planecrashinfo.com-sivuston mukaan maailmassa on vain 101 lentoyhtiötä, jotka eivät ole olleet mukana lentoturmissa. Näiden joukossa ovat Ryanair, EasyJet ja Virgin Atlantic.

Ryanair on irlantilainen lentoyhtiö ja yksi suurimmista halpalentoyhtiöistä Euroopassa 26 kohteineen Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Yhtiö on toiminut vuodesta 1985 saakka.

Sivusto kertoo myös kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATAn vuodelta 2007 peräisin olevan tutkimuksen osoittavan, että vaarallisinta on lentää Venäjän ilmatilan läpi. Venäjällä ja entisessä Neuvostoliitossa on tapahtunut vuoteen 2006 päättyvän statistiikan mukaan eniten onnettomuuksia.

Suurimmissa lentokatastrofeissa ovat olleet mukana amerikkalaiset American Airlines ja Pan Am.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Leila

mutta minusta tiedot ja statistiikat eivät ole reilusti vertailukelpoisia.

"Hyvillä" yhtiöillä on takanaan paljon yhyempi toimintahistoria kuin American Airlinesilla ja erityisesti Pan Amilla.

Uutinen ei myöskään kerro, mitä Pan Amia tässä tarkoitetaan. Alkuperäinen Pan American -yhtiö lensi jo 1920 -luvun lopulta, mutta meni konkurssiin vuonna 1991 ja Delta Airlines osti sen. Deltan osittaisomistuksessa Pan Am -nimen alla operoidaan yhtiötä, joka lentää pääosin Karibian ja Latinalaisen Amerikan lentoja.

Minusta tässä verrataan pitkien toimintahistorioiden perinteisiä lentoyhtiöitä ja hyvin "nuoria" ja uusia yhtiöitä. Siksi käytettävissä olevat tiedot eivät mielestäni ole yhteismitallisia eivätkä tilastot siten kerro objektiivista totuutta.