Perjantai 18.1.2019

Pakomatka kuin elokuvista - 19-vuotias julkkisrosvo kiinni

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.7.2010 15:13
Päivitetty: 
11.7.2010 15:29
  • Näkymä Bahaman Euletheran saarelta, jolta Colton Harris-Moore saatiin kiinni.
  • Kuva: Facebook
    Kuva
    Harris-Moore on noussut julkkikseksi muun muassa Facebookin kautta.

"Paljasjalkabandiitiksi" (Barefoot Bandit) tituleerattu 19-vuotias Colton Harris-Moore on viimein jäänyt poliisin kiikkiin, kertoo uutistoimisto AP.

Yhdysvaltalaisesta Harris-Mooresta on tullut kansainvälinen julkkis, kun hänen elokuvatyylinen kissa ja hiiri -leikkinsä poliisin kanssa on jatkunut jo kaksi vuotta. Nuorukainen muun muassa jätti poliisille vitsiksi piirretyjä jalanjälkiä murtopaikoille, mistä hän lempinimensä saikin.

Harris-Moorea epäillään noin sadasta murrosta ja varkaudesta. Viimeisin tempaus sattui, kun Harris-Moore poliisin epäilyjen mukaan varasti pienlentokoneen ja rysäytti sillä Bahamalle.

Harris-Moore ei ole koskaan saanut lentokoulutusta. Hänen arvellaan pohjaavan lentäjäntaitonsa oppikirjoihin ja lentosimulaatiopeleihin.

AP:n mukaan Harris-Moore nähtiin useampaan otteeseen yhdellä Bahaman saarista muun muassa uimassa ja piileskelemässä metsissä. Hän oli myös murtautunut baariin ja katsellut siellä televisiota.

AP:n mukaan Harris-Moore kuljetetaan Bahaman pääkaupunkiin Nassauhun jatkotutkimuksia varten. Liittovaltion poliisi oli luvannut 10 000 dollarin palkkion Harris-Mooren pidätykseen johtavista vihjeistä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: