Sunnuntai 20.1.2019

HS: Maailman nopein kansa hylkäsi formulat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.9.2010 08:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Oi niitä aikoja. Vuonna 2008 F1 vielä kiinnosti suomalaisia Kimin ja Heikin ajaessa huipputalleissa.

Formula 1:n katsojaluvut romahtivat totaalisesti kahdessa vuodessa MTV3-kanavalla. Helsingin Sanomat kertoo printissään, että katsojaluvut ovat 2010 pudonneet jälkilähetysten osalta kolmanneksen vuoden 2009 luvuista.

Ne ovat romahtaneet alle puoleen siitä, mitä ne olivat kultaisena vuonna 2008. Tilastot antavat viitteitä siitä, että sama koskee MAX-kanavaa.

Esimerkiksi elokuun katsotuin F1-osakilpailu oli vasta 12. katsotuin urheiluohjelma televisiossa. Yleisurheilun eliittikisoilla ja Kalevan kisoilla on kaksinkertaiset katsojamäärät.

Romahduksen taustalla on kaksi ilmeistä syytä: Kimi Räikkönen vaihtoi ralliin ja Heikki Kovalainen joutui McLarenilta heittopussitalli Lotukselle.

HS:n mukaan MTV3 maksaa televisio-oikeuksistaan ylihintaa, sillä diili neuvoteltiin ”lihavien vuosien” katsojatilanteen mukaan.

HS:n mukaan MTV3 osti oikeudet tv-lähetyksiin vuosille 2007-2009 noin 10 miljoonan euron vuosihinnalla. Lehden mukaan ei ole mitään syytä olettaa, että hinta olisi laskenut, kun MTV3 teki vastaavan diilin vuosille 2010-2012.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Huippuyksilö

kiinnostaa mutta jos siitä pitää alkaa maksamaan ni pitää olla toope, ilmaisesksi voi katsoa monilta eri saiteilta!!

Miksi siis maksaa kun voi ilmatteeksi saada saman palvelun jos ymmärtää yhtään egnlantia...

Oxensuxenstjärna

viimeistään kun Kovalainen jäi ilman oikeaa tallipaikkaa....eipä tuu katsottua indy sarjaa eikä muutakaan missä ei suomi poika jotenkin ole vahvoilla.Myös tuo plus kanava hieno uudistusjuttu meni överiksi, en maksa ja vanhaa nauhoitusta en katso.Pitäkää tunkkinne.

Rokj

Eihän 3.-kanavalla ole edes formulaohjelmaa, joku puolen tunnin pikakooste sitten, kun tulokset on jo julkistettu jopa 3.-kanavan uutisissa. Maxilla tästä oskareitten sekoilusta pitää jopa maksaa.

Jos ohjelma tulisi akuuttiin ajankohtaan, siinä olisi asiantuntijaselostaja, joka ymmärtäisi kilpaurheilusta, autoista, ja tietäisi missä maassa ollaan, voisi ohjelmaa katsoakin. Nyt formulaharrastajat ovat jo löytäneet oikeat "kanavat" kilpailun seuraamiseen, joten vaikeaa on löytää katsojat takaisin.

space

On aivan normaalia että yli puolet katsojista hylkää lajin jos se siirtyy maksukanaville. Varsinkin kun kyseisellä maksupaketilla on vain yksi mielenkiintoinen ohjelma. Itse olen huomannut että sunnuntain kooste on ihan tarpeeksi hyvä koska se tulee vielä kello 6 eikä keskellä päivää. Sitäpaitsi tuolla internetissä on vaikka mitä muuta kiinnostavaa aiheen tiimoilta.

rape

Joskus kiinnostivat formulat. Yhtenä oleellisena osana asiaan vaikutti se että niitä katsoivat tosi monet, koska ne tulivat ilmaiskanavilta. Sitten maksutelevision puolelle siirryttyä tämä ilmiö hajosi, jotkin menivät sinne mutta useimmat eivät. Ja siihen loppuivat keskustelut ja mielenkiinto hiipui vähitellen.

yypee

Tuokin termi on mauton mainoskikka, ei mitään muuta. Koska suomalainen on viimeksi voittanut jonkin 'nopeussarjan'?

Ja tylsempää ohjelmaa kuin F1-kisa ei voi olla. Hassua on myös se, että jotkut olettavat ihimisten haluavan maksaa sen katsomisesta. Puhelinluettelon lukeminenkin on miellyttävämpää kuin se.

ruikonperä

suomalaista ja yks sakemanni kisaamassa, nyt tehdään korskeesti pätäkkää, eli siirretään formulat maksukanavalle."
Varmaan jotain tollaista ajattelivat siihen aikaan.

Netti-aikana vaan maksuhaluttomat löytää formulat ilmaiseksikin. Esim. BBC1:sen formulalähetykset saa kolmosen vastaavat näyttämään amatöörien puuhastelulta.

Tällä kaudella tosin Spa on ollut ainoa, jota viitsi edes katsoa, siellä kun perinteisesti on ollut ohituksiakin.
Päätöskisan vois vielä katsoa, jos mestaruus on avoin.

Tämä on ensimmäinen kausi sitten 90-luvun alun, kun en ole katsonut suurinta osaa kisoista. Ilmeisesti en ole ainoa :D

Hietsuarska

En viitsi hankkia mitään plustv-korttia vain formuloiden tähden, muutenhan tuolta maksutv:stä ei tule kuin vanhaa roskaa.
Sen sijaan olen katsonut formulakisat maikkarin Katsomosta, maksoin koko kauden katseluoikeudesta n. 50 euroo.
Vaan kun pätkii kakoo koko touhu ja välillä ei ole nähty lainkaan fomulaa koska jostain syystä on pukannut piru ties mitä erroria (ja usealla koneella kokeiltuna), niin väliin on joutunut katsomaan kisat kiinalaiselta kanavalta, jolla ne siiten kieltä ja mainoksia lukuunottamatta ovatkin olleet ainakin yhtä laadukkaita kuin Katsomon kautta katsottuna!

Ensi vuonna formulat katsotaankin sitten kiinaksi tai ei lainkaan. Pitäkööt rahanahneet tunkkinsa...