Perjantai 24.11.2017

Baxter-tilaisuudesta tuli pannukakku

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.10.2010 11:38
Päivitetty: 
15.10.2010 11:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Stuart Baxter.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Stuart Baxter saa ainakin toistaiseksi jatkaa tehtävässään. Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistö totesi tiedotustilaisuudessa, että Palloliitto ei halua vielä antaa lisätietoja Baxterin tilanteesta.

–Baxterin työllä on meidän tukemme nyt, vastasi Niinistö lopulta toimittajan kysymykseen.

Niinistön mukaan liittovaltuusto pohtii marraskuun kokouksessaan myös valmennusasioita. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida, onko Baxterilla liiton luottamus vain tähän asti. Niinistön mukaan hän puheenjohtajana olisi periaatteessa voinut päättää Baxterin erottamisesta.

Niinistön mukaan taloudelliset syyt eivät olleet "määräävä tekijä" Baxterin jatkamisessa. Julkisuudessa on esitetty arvioita, että Palloliiton ei ole taloudellisesti mahdollista potkia Baxteria kesken sopimuskauden.

–Jos sopimuskausi jää kesken, aiheutuu tiettyjä seuraamuksia, Niinistö totesi.

Niinistö myönsi, että kolmen tappion putki heti karsintojen alussa on epäonnistuminen Baxterilta. Hän kuitenkin korosti Baxterin olleen avarakatseinen ja onnistuneen "kasvatusroolissaan".

Niinistön mukaan liitto odottaa jatkossa Baxterilta näyttöjä, mikä tarkoittaa käytännössä voittoja.

–Vain otteluiden voittaminen ja vaikeidenkin otteluiden voittaminen voi olla sellainen, kuvasi Niinistö odotuksia.

Puheenjohtaja pahoitteli Palloliiton puolesta Baxterin omituista käytöstä ja ärhentelyä median edessä. Hän heitti myös pienen piikin Baxterin suuntaan.

Niinistö piti tiedotustilaisuudessa pitkän yksinpuhelun ennen kuin aloitti vastaamisen kaikkia kiinnostaneeseen kysymykseen. Niinistön mukaan loppukarsinnat käytetään tuhoutuneiden kisahaaveiden vuoksi maajoukkueen tulevaisuuden rakentamiseen.

–Enää ei ole kovin realistista, että näistä EM-karsinnoista selvittäisiin jatkoon, totesi Niinistö leppoisasti selkänojaan nojaillen.

Palloliitto tiedotti asiasta juuri äsken tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa Palloliittoa edustivat liiton puheenjohtaja Sauli Niinistö, toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen ja huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Daredevil

Ihmettelen sitä, mihin perustuu kommentti kasvattamisesta. Nuorennusleikkaus ei tehty ja esim. Italian seria A:ssa pelaava ja jo maalinkin tehnyt Hetemaj ollut ryhmästä ulkona. Olisikohan seuraavaa valmennussopimusta tehtäessä syytä odottaa valmentajalta tulosvastuuta siten, ettei liiton talous kärsisi, jos valmentaja joudutaan vaihtamaan kesken sopimuskauden.