Keskiviikko 17.7.2019

Suomen fanit törttöilivät - 2 000 €:n sakko?

Luotu: 
18.11.2010 14:47
Päivitetty: 
18.11.2010 16:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Soihtu paloi Pohjoiskaarteen fanien jaloissa.

Keskiviikkoisessa Suomi-San Marino -pelissä sytytetty soihtu saattaa maksaa Palloliitolle tuhansia euroja. Kannattajat sytyttivät Suomen kahdeksannen maalin jälkeen Pohjoiskaarteessa soihdun, joka paloi fanien jaloissa. Uuden Suomen tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut soihdusta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA langettaa maaotteluiden järjestyshäiriöistä tavallisesti sakkomaksun aiheuttaneen kannattajan kotimaan palloliitolle. Soihdut ja ilotulitteet on kielletty katsomoissa UEFAn otteluissa.

Esimerkiksi viime vuonna kesäkuussa pelattuun Lichtenstein-otteluun tuodut soihdut ja ilotulitteet aiheuttivat Palloliitolle 5 000 euron sakon. Myös nuorten EM-turnauksesta Suomelle tuli 2 000 euroa sakkoa järjestyshäiriöstä. Suomi-Venäjä -pelin häiriöt maksoivat 9 500 euroa.

Yhteensä maajoukkue kärsi vuonna 2009 sakkokuluina 25 000 euroa.

Palloliiton viestintäpäällikkö Sami Terävä toteaa, että sakkoihin käytetty raha on suoraan pois palloliiton toiminnasta.

- Ne ovat tuntuvia summia. Tuolla summalla (25 000 €) voi järjestää junioreille kaksi maaottelua ulkomailla, Terävä vertaa.

Palloliitolle ei vielä ole tullut tietoa, ilmoittavatko UEFAn tarkkailijat soihdun otteluraportissaan. Tämän jälkeen UEFAn kurinpitolautakunta käsittelee asian ja päättää rangaistuksen. Yhden soihdun tai savupanoksen hinta on arviolta 2 000 euroa.

- Vastaamme omista faneistamme. Soihdut ovat vaarallisia, sen takia järjestämme turvatarkastuksia.

Terävä vastasi Uudelle Suomelle myös kysymykseen San Marino -ottelun yleisömäärästä.

- Tähän emme voi olla tyytyväisiä. 15 vuoden takaiseen verrattuna kehitys on ollut hyvää, Terävä sanoi.

Vuonna 1994 San Marinoa vastaan pelattua EM-karsintaottelua oli katsomassa Olympiastadionilla 3 000 ihmistä.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Laatokka

Venäläiset sytyttivät Suomi-Venäjä-pelissä jokin aika sitten satoja soihtuja katsomossa. Tuskin niistä itäänpäin kyykkypaskalla olevat viranomaiset uskalsivat minkäälaisia korvauksia pyytää.

isojormanen

Palloliitto on osoittanut toistuvaa piittaamattomuutta turvallisuusmääräyksiä kohtaan tilaisuuksissaan.

Järjestyksenvalvonta on näennäistä ja Olympiastadion jo itsessään kaikkea muuta kuin yleisölle turvallinen pelipaikka.

Omaa rankaisuvaltaansa kurinpidollisissa asioissa Palloliitto toteuttaa kuin elefantti porsliinikaupassa sattumanvaraisesti ja täysin ei-tasapuolisesti.