Keskiviikko 16.1.2019

MM-kisalippujen hinnoissa huikea ero – ”En kiellä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.5.2011 13:32
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Suomi-fanit joutuvat raottamaan kukkaronnyörejään ensi vuonna hieman enemmän.

Helsingissä ja Tukholmassa ensi vuonna pelattavien jääkiekon maailmanmestaruuskisojen lippujen hinnat ovat miltei kaksi kertaa niin kalliita kuin Slovakian MM-kisaliput.

Esimerkiksi finaalipäivän pronssi- ja kultaottelua pääsee seuraamaan Bratislavassa 242 eurolla, kun Helsingissä ensi vuonna liput finaaliotteluihin maksavat 445 euroa. Suuresta hintaerosta huolimatta finaalilippujen myynti on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, sanoo vuoden 2012 maailmanmestaruusturnauksen pääsihteeri Mika Sulin Uudelle Suomelle.

- Talous- ja hintataso Slovakiassa on tietenkin erilainen kuin Suomessa tai Ruotsissa. Lounas maksaa 4,5 euroa, ja olut 1,5 euroa. Mutta en kiellä, ovathan nämä kohtalaisen yläkvartaalissa, Sulin toteaa.

Hän kuitenkin huomauttaa, että lippujen hintataso on tarkkaan mietitty suhteessa esimerkiksi SM-liigaotteluihin tai konsertti- ja muihin tapahtumalippuihin.

- Esimerkiksi Helsingissä pelattavan NHL-avausottelun liput maksavat 199 euroa ja silti ne myydään loppuun, Sulin vertaa.

Vuoden 2012 jääkiekon MM-kisoihin Helsingissä pelattaviin otteluihin myydään neljän ottelun lippupaketteja halvimmillaan 265 eurolla. Tällöin yhden avaussarjan ottelun lipun hinnaksi muodostuu hieman yli 66 euroa.

- Niistä otteluista yksi on taatusti Suomen peli. Vaikka emme kaikkia pelaavia maita vielä tiedäkään, on paketit rakennettu niin, että siellä pääsee taatusti Suomen peliä katsomaan.

- Finaalipaketit ovat tietysti eri asia - finalisteja emme voi vielä tietää, vaikka hienoahan se olisi, Sulin naurahtaa.

Yksittäisiä lippuja tai yhden päivän kisalippuja ei ole toistaiseksi myynnissä. Sulin kertoo, että paketteja ruvetaan avaamaan yksittäisiksi lipuiksi viimeistään neljä viikkoa ennen kisojen alkua.

Ensi vuoden MM-kisojen uutuus on, että alkusarjaottelut pelataan kahdessa lohkossa. Toinen lohko pelaa ottelunsa Tukholman Globen-areenassa, mutta siitä jatkoon pääsevät joukkueet tulevat Helsinkiin kamppailemaan kultamitalista. Hämmästystä on kuitenkin herättänyt se, että Globeniin halvimmat neljän ottelun paketit myydään 895 kruunulla, eli noin 99 eurolla.

- Globenissa lippuja myydään neljässä eri kategoriassa, kun Helsinki Areenalla on vain kaksi kategoriaa. Globenin kahden halvimman kategorian liput myydään ihan hallin piippuhyllylle. Niitä ei ole myytävissä edes montaa, Sulin selventää.

Kaksi Globenin kalleinta hintakategoriaa vastaavatkin jo paremmin Helsingin hintoja. Sulin haluaa vielä painottaa, että lippujen tuotot menevät Suomen jääkiekon, nuorisotyön ja valmennuksen kehittämiseen.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit