Tiistai 24.10.2017

Jari Levonen: ”Kritiikki kuuluu asiaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.4.2012 15:44
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tuomareiden toimintaa on tänä keväänä arvosteltu rajusti. (Arkistokuva)

Lahden Pelicans ja Oulun Kärpät iskevät tänään yhteen jääkiekon SM-liigan puolivälieräottelussa Lahdessa. Seitsemänteen otteluun asti päätyneestä ottelusarjasta ei ole puuttunut dramatiikkaa, joten illan pelistä on luvassa erityisen kiihkeä. Voittajalle on luvassa tavoiteltu välieräpaikka.

-Odotan erittäin kovavauhtista peliä ja voitostahan siinä tietenkin pelataan. Näemme varmasti kovaa vääntämistä ja kääntämistä, arvioi ottelun toinen päätuomari Jari Levonen.

-Playoff-pelaaminen ei ole enää sitä, mitä se oli joskus vuosia takaperin. Silloin mentiin ikään kuin viidakon säännöillä. Nykyään selkeät rikkeet otetaan pois etenkin tilanteissa, joissa niistä on selkeästi hyötyä rikkovalle pelaajalle.

Ottelusarjan tuomarilinja on herättänyt runsaasti keskustelua. Etenkin Pelicansin vastuuvalmentaja Kai Suikkanen on arvostellut tuomareita lehdistötilaisuuksissa värikkäin sanavalinnoin. Ottelun päätuomareiksi valitut Jari Levonen ja Anssi Salonen ovat tänäänkin vastuullisen tehtävän edessä.

-Kaverit, jotka viheltävät playoff-matseja tietävät, että kun keväällä kirmaus alkaa, myös kritiikki kovenee. Jäällä pitää olla selkä suorana ja pää kylmänä.

-Tuomareiden täytyy aistia pelin tunnelma alusta asti, eivätkä he saa lähteä sekoittamaan peliä huonoilla jäähyillä. Tuomarit eivät saa itse sohia liikaa ja heidän pitää olla kartalla koko ajan.

-Tämän ottelusarjan kritiikkiin en ota kantaa, koska en ole nähnyt kaikkia otteluita.

Jari Levonen on SM-liigan pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu erotuomari. Entinen Porin Ässien liigakiekkoilija on voittanut pelaajien äänestyksellä parhaalle erotuomarille myönnettävän Kultainen pilli –palkinnon nyt yhdeksänä vuonna peräkkäin.

-Se on hienoa, että pelaajat arvostavat. Avoimuus ja rehellisyys peliä ja omaa toimintaa kohtaan ovat varmasti avainsanat tässä hommassa.

Pelicansin ja Kärppien välinen puolivälieräottelu pelataan Lahdessa klo 18.30. Toisessa puolivälieräkamppailussa Kuopiossa klo 18.30 kohtaavat KalPa ja Blues.

Välieräsarjat alkavat keskiviikkona.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti O Koskela

Loppuottelussa pelaavat:
Kärpät ja Kalpa.

Turhat turpakäräjät ovat aivan turhia.
Meidän pitäisi ymmärtää penkin takana sauhuavia
valmentajia, vaikka se joskus vaikeaa onkin.

Muuten olen sitä mieltä, että liigatason valmentaja-
tutkintoon pitäisi sisällyttää tuomarikortin suoritus
ja 1 kauden viheltäminen A-junnujen mestaruussarjassa.

Liiga matseihin ei nyt sentään heitä voi edellyttää.
Pillin takaa kaukalo on aivan uusi maailma.

Nimim. kokemusta on.