Maanantai 25.9.2017

Valmentajavelho saa syyttää itseään, USA tunaroi itsensä ulos finaalista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.1.2016 01:05
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Yegor Korshkov viimeisteli Venäjän 2-1 -voittomaalin. Amerikkalaispelaajat seurasivat hölmistyneinä tapahtunutta.
|

Yhdysvallat lähti suosikkina nuorten MM-kisojen välierämatsiin Venäjää vastaan. Puolivälierässä Yhdysvallat oli murskannut Tshekin 7-0 ja Venäjä oli voittanut Tanskan vasta jatkoajalla 4-3.

Amerikkalaiset siirtyivät Venäjää vastaan johtoon Christian Dvorakin maalilla. Toisessa erässä Venäjä paransi peliään. Pavel Kraskovski tasoitti 1-1:een ja Yegor Korshkov höynäytti amerikkalaispuolustuksen sekä muuten hyvin pelanneen maalivahdin Alex Nedeljkovicin täysin kahville viimeistellen voittomaalin. Venäjä voitti ottelun 2-1.

Kolmannessa erässä Yhdysvallat hakkasi päätään seinään. Hyvin kokenut valmentaja Ron Wilson peluutti kahden parhaan ketjunsa pelaajat puhki ja Venäjä pystyi puolustamaan johtoaan loppuun saakka.

Vielä ensimmäisessä erässä Yhdysvallat dominoi peliä. Paremmalla viimeistelyllä Yhdysvallat olisi voinut siirtyä 4-0 –johtoon. Toisessa erässä Yhdysvallat löysäsi ja päästi Venäjän mukaan.

Isommalla kaukalollakin oli varmasti vaikutusta. Venäjä oli hyökkäyksissään luisteluvoimainen ja amerikkalaispuolustajilla oli Venäjän hyökkäysten kanssa vaikeuksia, kun träppi ei ollut riittävän tiivis. Ennen kaikkea Wilsonin olisi pitänyt peluuttaa ketjujaan tasaisemmin, kun Venäjällä vaikutti olevan enemmän energiaa.

- Venäjällä oli hyvä toinen erä. Tekivät kaksi maalia ja voittivat meidät, kommentoi amerikkalaishyökkääjä Sonny Milano Uudelle Suomelle.

Milanon mukaan Yhdysvallat ei lähtenyt välierään liian luottavaisena Tshekki-ottelun jälkeen.

- Olimme valmiita pelaamaan. Emme olleet liian luottavaisia.

Samaa kommentoi Yhdysvaltojen hyökkääjä Christian Dvorak.

- Emme olleet yliluottavaisia sen jälkeen. Pelasimme omaa peliämme ja toteutimme suunnitelmaamme hyvin tässäkin pelissä, Dvorak ilmoitti.

Venäjän luisteluvoima korostuu isossa kaukalossa. Dvorakin mielestä sekään ei ratkaissut.

- Luistelimme kovaa ja peli oli tasainen. Venäjä ei hyötynyt isosta kaukalosta.

Venäjä nosti tasoaan selvästi surkeasta Tanska-ottelusta. Venäjän puolustaja Aleksander Mikulovitsh totesi joukkueensa saaneen siitä pelistä herätyksen.

- Tanska-ottelulla varmasti oli vaikutusta, kun emme pelanneet niin hyvin. Se potki meitä takapuoleen ja saimme virettä tähän peliin, kommentoi Mikulovitsh Uudelle Suomelle.

Yhdysvallat-ottelun ensimmäisessä erässä Venäjä oli vaikeuksissa. Toisessa erässä Venäjä pystyi Mikulovitshin mukaan parantamaan peliään ja se ratkaisi ottelun amerikkalaisia vastaan.

- Nousimme vain ylös ja se vei meidät voittoon tässä ottelussa. Paransimme peliämme. Meidän oli pakko voittaa kultamitali ja se oli yksi syy.

- Ehkä he olivat vähän hermostuneita, kommentoi Mikulovitsh Yhdysvaltojen pelaajista.

Venäjä kohtaa tiistaina loppuottelussa Suomen. Yhdysvallat pelaa pronssimitaleista Ruotsia vastaan.

- On hienoa päästä edustamaan maataan. Sitä täytyy ajatella tänä iltana. Täytyy koota itsemme. Huomenna on uusi peli ja mitali on tarjolla. Olemme motivoituneita, kommentoi Dvorak pronssiottelusta.

Jaa artikkeli: