Tiistai 26.9.2017

Real Madridin radikaali ratkaisu, syistä riittää spekuloitavaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.1.2016 01:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Zinedine Zidane on Real Madridin uusi valmentaja. Rafael Benitez sai potkut.
|

Real Madrid ilmoitti maanantaina, ettei Rafael Benitez jatka seuran päävalmentajana. Benitezin korvaa jalkapallolegenda Zinedine Zidane. Hän siirtyy Real Madridin peräsimeen seuran kakkosjoukkueen Real Madrid Castillan valmentajan paikalta.

Benitezin potkujen viimeinen niitti oli 2-2 –tasapeli sunnuntaina Valenciaa vastaan. Real Madrid johti ottelua kahteen otteeseen, mutta esitys ei ollut kehuttava.

Ottelun jälkeen Benitez uhitteli vielä, että hänen asemansa olisi turvattu.

- Olette oikeutettuja kysymään kysymyksiä, mutta tämä on harhaanjohdettua. On ajan tuhlausta tuijottaa tuloksia. Joukkueen panos ansaitsee enemmän ylistystä kuin mikään muu, Benitez ilmoitti lehdistötilaisuudessa.

Benitezin mielestä Real Madrid pelasi Valenciaa vastaan hyvin.

- En voi kontrolloida spekulointia. Teen töitä, jotta joukkue työskentelisi, kuten tänään teki. Pelaajat yrittivät hienosti, mutta valitettavasti emme saaneet kolmea pistettä. Pelasimme hyvän ottelun. Hallitsimme ensimmäistä 35 minuuttia täysin. Toisella puoliajalla oli vaikeampaa, mutta pelasimme hyvin, Benitez totesi.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Perez oli joutunut kovan paineen alle erityisesti sen jälkeen, kun Barcelona oli piessyt Realin marraskuussa El Clasicossa. Benitez sai jatkaa El Clasicon jälkeen vielä kuusi viikkoa ennen kuin Perez taipui painostuksessa.

- Meidän täytyi tänään tehdä ennen kaikkea minulle itselleni vaikea päätös ja purkaa Rafael Benitezin sopimus, Perez totesi maanantaina lehdistötilaisuudessa.

Benitezin pelityyli ei ollut Real Madridin kaikkien pelaajien mieleen. Espanjan mediassa uutisoitiin luotettaviin lähteisiin vedoten Benitezin ja Cristiano Ronaldon olleen riidoissa.

Benitez siirtyi Real Madridin peräsimeen viime kesänä Napolin päävalmentajan paikalta. Hän teki kolmevuotisen sopimuksen, mutta sai potkut jo puolen vuoden jälkeen.

Zidane on Real Madridissa rakastettu seuraikoni. Hänen valintansa Benitezin tilalle lienee fanien mieleen.

- Aion antaa kaikkeni sen eteen, että joukkue voittaa tänä vuonna jonkun pokaalin. Tapaan joukkueen huomenna ja aloitamme työt yhdessä, kommentoi Zidane lehdistötilaisuudessa.

- Tämä on tunteikas päivä, jopa tunteikkaampi kun aloitin täällä pelaajana. Haluan kiittää seuraa ja puheenjohtajaa tästä mahdollisuudesta valmentaa joukkuetta, Zidane jatkoi.

Real Madridilla on yhä mahdollisuudet La Ligan ja Mestareiden liigan voittoon.

Paikat: 
Jaa artikkeli: