Maanantai 23.10.2017

Tiistain huikea finaali: Venäläiset aikovat eliminoida Suomen häkkipäät

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon nuorten MM-finaalissa kohtaavat tiistaina Suomi ja Venäjä. Suomi voitti välieräottelussa Ruotsin 2-1 ja Venäjä kesytti Yhdysvallat samoin lukemin.

Suomi ja Venäjä kohtasivat jo alkusarjassa. Sitä ottelua Suomi johti 3-1, mutta hävisi 6-4.

Finaaliottelussa tuskin nähdään moisia maalikarkeloita.

- Siitä tulee erilainen peli. Se oli alkusarjaa ja nyt pelaamme mestaruudesta. Molemmat joukkueet tulevat laittamaan aivan kaiken peliin huomenna, Venäjän Maksim Lazarev sanoi medialle Yhdysvallat-voiton jälkeen.

Venäläiset ovat viimeksi voittaneet nuorten MM-kultaa 2011.

- Olen unelmoinut tästä koko ikäni. Pelata täällä ja voittaa kultaa. Aion tehdä kaikkeni, että voitamme huomenna kultaa, Venäjän Radel Fazlejev sanoi.

- Meidän pitää vain pelata omaa peliämme. Meidän pitää välttää jäähyjä ja saada itsellemme ylivoimaa ja käyttää ne hyväksemme, Fazlejev kommentoi Venäjän aseista finaalissa.

Suomen ykkösketju Puljujärvi-Aho-Laine on ollut koko kisojen puheenaihe. Fazlejev ei osannut sanoa heitä nimeltä.

- Tiedän vain sen, miltä he näyttävät. Rightilta ampuva häkkipää on hyvä. Hänellä on hyvä laukaus. Meidän pitää kuitenkin pelata häntä vastaan samalla tavalla kuin ketä tahansa, Fazlejev linjasi viitaten ilmeisesti Patrik Laineeseen. Myös Suomen ykkösvitjan toinen laituri Jesse Puljujärvi ampuu rightilta.

Venäjän puolustaja Aleksander Mikulovitsh osasi nimetä suomalaisia.

- Suomi on hyvä joukkue ja nopea. Heitä vastaan tulee pelata vain yksinkertaisesti. Heillä on hyviä pelaajia, kuten Kasperi Kapanen ja Jesse Puljujärvi. Kapanen on todella hyvä. Puljujärvellä on hyvät kädet ja hän on todella hyvä luistelija. Taitava pelaaja. Heitä vastaan on pelattava hyvin.

Suomen muita vahvuuksia Mikulovitsh ei enempää eritellyt.

- Huippujoukkuetta vastaan on aina vaikeaa pelata. Ei erityisempää.

Mikulovitsh aikoo kostaa Suomelle muutaman vuoden takaisen ikävän tappion.

- Neljä vuotta sitten hävisimme Suomelle nuorten olympialaisissa. Nyt on hyvä sauma voittaa heidät finaalissa.

Mikulovitshin mukaan luonne on Venäjän erityisase Suomea vastaan. Venäläiset uhoavat joukkuehenkensä olevan todella korkealla.

Suomi ei lukeutunut turnauksen suurimpiin suosikkeihin, mutta välieräpaikkaa uskallettiin Suomessa odottaa. Suomen puolustaja Vili Saarijärvi myönsi Ruotsi-voiton jälkeen, että puolivälieräottelun voitto Kanadasta karisti pahimpia paineita. Ruotsia vastaan Suomi ei enää hermoillut.

- Se oli iso voitto se Kanada-peli. Se oli se pahin peli. Tulos tai ulos oli siinä pelissä. Nyt on isoin peli tulossa. Nyt keskitytään siihen isoon juttuun, Saarijärvi kommentoi Uudelle Suomelle.

Suomi pelaa tiistaina MM-finaalissa kotiyleisönsä edessä.

- Ei voisi paremmalta kuulostaa. Se oli se meidän tavoitteena, että kotikisoissa pitää finaalissa olla. Se oli se ensimmäinen tavoite. Päätavoite on vielä saavuttamatta, että otetaan se kulta. Ollaan näytetty kaksi kertaa, että pystytään voittamaan aivan mikä maa tahansa. Varmasti tulee uskomaton ilta, Saarijärvi sanoi.

Saarijärven mukaan Suomi pelaa kovalla itseluottamuksella.

- Aika tapissa on luotto. Kaikki luottaa toisiinsa ja itseensä. Pystytään puolustamaan hyvin ja pystytään myös hyökkäämäänkin. Kyllä varmasti itseluottamus on korkealla.

Sebastian Ahon mukaan Suomi ei ole jännittänyt liikaa yhdessäkään ottelussa.

- Ei ole meillä ole ollut missään vaiheessa mitään paineita. Me nautitaan, vaan pelaamisesta. Nää on hienoja pelejä, eikä me oteta mitään ylimääräisiä paineita.

Venäjällä saattaa olla edessään kova ilta.

- Kyllä mä uskon, että kun laitetaan kaikki likoon ja pelataan samalla lailla kun tänään, on meitä pirun hankala voittaa, Aho ilmoitti.

Suomi ja Venäjä kohtasivat aiemmin nuorten MM-finaalissa 1998. Silloinkin ottelu pelattiin Hartwall-areenalla ja Suomi voitti jatkoajalla 2-1. Mestaruus ratkesi, kun Olli Jokinen laukoi ja Niklas Hagman ohjasi kiekon maaliin.

Jaa artikkeli: