Tiistai 24.10.2017

Nuorten Kultaleijonien tarina ja suosio verrattavissa MM95-kevääseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.1.2016 12:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekko on Suomessa käsittämättömän suosittu urheilulaji. Juhlahumu nuorten MM-finaalin jälkeen osoitti suosion vain kasvaneen.

Nuorten MM-finaali Venäjää vastaan keräsi YLE:n tv-lähetyksessä ruutujen ääreen parhaimmillaan 2,407 miljoonaa katsojaa. Lähetyksen katsojakeskiarvo oli 1,964. Linnan Juhlat ja miesten MM-kisojen ratkaisuottelut eivät ole yltäneet tällaisiin lukuihin.

Suomessa tunnelmat ovat olleet talouslaman ja turvapaikanhakijakeskustelun takia apeat. Nuorten MM-turnaus toi kansalle vaihteeksi positiivisia tuntemuksia.

- Hyviä fiiliksiä, jos me pystytään auttamaan koko kansaa. Kyllä tuolla kentällä aistii yhteisöllisyyden tunteen, kun fanit kannustaa, oltiin sitten häviöllä tai johdossa. On ihan huikeita kokemuksia, superketjun sentteri Sebastian Aho sanoi.

Nuorten MM-joukkue huokui positiivisuutta.

- Vastoinkäymiset kasvattaa, jos ne käsitellään oikein. Mun mielestäni suhtauduttiin siihen häviöön oikein. Kaikki vastoinkäymiset käytiin nopeasti läpi, eikä jääty murehtimaan niitä, Aho kommentoi.

Suomella ei ollut turnauksessa aina helppoa. Aho muistutti, että Tshekki-pelissä Suomella oli terveenä vain neljä pakkia. Miska Siikonen istutettiin hyökkääjän tontilta puolustajaksi. Suomi voitti ottelun.

- Mahataudin aikana Tshekki-ottelussa Siikosen Miska pystyi sopeutumaan siihen rooliin, joka sille annettiin. Se on voittavan joukkueen merkki, että jokainen pelaaja pystyy sopeutumaan eri tilanteisiin.

Venäjän tasoitus 3-3:een finaalissa kuusi sekuntia loppua ei Suomea kaatanut.

- Jukka Jalonen (valmentaja) sanoi sitä, ettei voi jäädä murehtimaan sitä. Pitää vaan nollata ja jatkaa. Me pelattiin hyvä kolmas erä. Pystyttiin jatkamaan siitä jatkoerässä, Aho totesi.

Myös pelaajat totesivat yksissä tuumin, että mestaruus voitetaan.

- Valtaosa joukkueesta käytti ääntä. Kyllä me luotettiin koko ajan, että me pystytään voittamaan, Aho jatkoi.

Toinen oululaispelaaja Antti Kalapudas totesi joukkuehengen olleen ratkaisevin tekijä tiellä kultajuhliin.

- Aivan sairaan yhtenäinen joukkue. Ihan huikea joukkuehenki. Poljettiin yhteen hiileen. Aina kun peli tuli, annettiin kaikkemme. Se nyt kantoi tähän näin. Luotettiin koko ajan siihen, että maailmanmestaruus tulee.

- Aivan hirveästi luonnetta. Yhtenäinen joukkue kantoi hedelmän. Voitto tuli nyt. Kun tää mitali on kaulassa, ei paina kyllä yhtään mikään. Jaksaa vaikka kuinka kauan juhlia, Kalapudas päätti.

Paikat: 
Jaa artikkeli: